FACEBOOK

Pavlik-jóslat: "A jövő héten is őrizni fogjuk jó formánkat"

Pavlik-jóslat: "A jövő héten is őrizni fogjuk jó formánkat"
hozzászólás, 2007.07.14.

Pavlik doktor, a válogatott orvosa számára július második hete elég zűrösen telt. Az Unicum Kupa és Világliga mellett még felvételi vizsgák voltak a TF-en. Elég megerőltető volt számára az egyetem és az uszoda közötti folyamatos ingázás. Hiszen neki a meccsek mellett az edzéseken is jelen kell lennie. Most elmondja véleményét a csapat múlt heti játékáról, s várakozásait a jövő heti újabb megmérettetés előtt.

Azóta kicsit kevesebb a teendő, vége a felvételiknek, elméletileg már csak a vízilabda-válogatottal kell törődnie. Ennek ellenére szinte minden nap bejár az egyetemre. Mi az uszodába érkezve kértük fel egy kis beszélgetésre a Világligával kapcsolatban.

"Amikor nagy a hajtás, minden kicsit összekuszálódik, így később, ha már nincsen teendő, bejárok pakolni, adminisztrációt intézni, egyéb feladatokat elvégezni. Most például már nincs semmi sürgető, de azért van mit csinálni. Például a csapatnak a gyógyszereket összeszedni."

A válogatott kedden indul a Világliga 2. fordulójának helyszínére, Portugaletebe. Pavlik doktor pedig már elkezdte a meglévő gyógyszerek felmérését, a hiányzók megvásárlását, pakolását.

A sok teendő és a válogatott melletti munka Pavlik doktortól is minden évben elveszi a nyarat. Idén szerencsére másképp van, mivel augusztus 12-én, a berlini nyolcas szuperdöntővel vége a válogatott időszaknak. "Augusztus végén szabadok vagyunk, így most el tudunk menni nyaralni a feleségemmel. Ilyen évek óta nem volt."

A játékosok a bajnokság befejezése után, a válogatott időszak és a Világliga előtt kevés időt kaptak pihenésre, ami egyúttal azt jelenti, hogy "magukkal hozták" az itthoni, illetőleg külföldi pontvadászatban összeszedett sérüléseket. Másrészt ilyenkor nagyon kell vigyázni, mert a fáradtság újabb sérülésekhez vezethet. Szerencsére a Világliga meccsei alatt nem történt sérülés, mindenki a kapitány rendelkezésére áll.

"Sérülés nem volt, bár Szécsinek a térde, Marcinak a jobb válla fáj kicsit. Dani válla egész jó most már, jót tett a múlt heti fizioterápiás kezelés. Viszem is a felszereléseket Portugaletebe" - árulta el Pavlik doktor.

A Világliga-tornán mutatott játékról Pavlik doktor a következőképpen vélekedik:

"Nagyon jól játszottak a fiúk, hála Istennek! Nem minden csapat veszi azonos komolysággal a Világligát, de ezek jó ellenfelek voltak és nekem külön tetszett ahogy a fiúk játszottak. Egész egyszerűen szép gólok estek, kicsattantak az erőtől. Szépen játszották meg a figurákat és élvezettel pólóztak. Volt néhány olyan jelenet, amire azt mondta az ember, hogy na igen, ez a vízilabda. A védelem az elején akadozott, később viszont feljavult. Minden mérkőzésen összefügg a védekezésben és a támadásban nyújtott teljesítmény, ha a védelem jó, akkor a csatárok könnyebben lőnek gólt. Ha elöl jól megy, akkor a játékvezetők óhatatlanul elkezdik a hátrányban lévő csapatot segíteni, ami kihat a védelem statisztikai mutatóira is. A jövő héten szerintem őrizni fogjuk a jó formánkat. Az ellenfelek nem változnak, legfeljebb annyi módosulásra számítok, hogy a spanyolok komolyabban veszik, mert otthon lesznek."

A horvátokkal kapcsolatban Pavlik doktor úgy vélekedik: nem "ünneprontás", hogy 9 világbajnok játékos nem volt itt, mert szerinte abból 2-3-an már nem is lesznek tagjai a horvát válogatottnak. "Becsülnünk kell ezt a horvátok elleni eredményt is!" - fogalmaz a Doki, hozzátéve, hogy annak ellenére nyertük meg minden Világliga-meccsünket magabiztosan, hogy a szövetségi kapitány forgatta a játékosokat, s minden mérkőzésen más összeállításban játszott a csapat.

Címkék: