FACEBOOK

új fejezet kezdődik Gór-Nagy Miklós életében

új fejezet kezdődik Gór-Nagy Miklós életében
hozzászólás, 2007.07.11.

Élete első "igazi" klubcseréjére szánta el magát Gór-Nagy Miklós, aki Egerből a Honvédba igazolt. A váltás okairól, az Egerben töltött időszakról kérdeztük a válogatott keret tagját, aki jelenleg társaival készül a Világliga következő, spanyolországi tornájára.

A Honvéd már korábban is többször megkeresett, de én eddig nagyon ragaszkodtam Gyurihoz, vele nőttem fel, szerettem nála játszani, úgyhogy mindig nemet mondtam. Idén újra megkerestek, elég sokat gondolkodtam, és úgy döntöttem, hogy a változás lehet, hogy jót fog tenni a fejlődésem szempontjából. A válogatottságot tartom szem előtt, szeretnék fejlődni, hogy kikerüljek az olimpiára és úgy gondolom, hogy ez a Honvédban megvalósulhat - mondta Gór-Nagy Miklós a vlv.hu-nak nemrégiben, amikor hivatalosan bejelentették klubváltását. Akkor hosszabb interjút kértünk a válogatott kerettag védőtől.

- A nyilatkozatod alapján már korábban is lett volna lehetőséged a váltásra, miért éppen most hoztad meg ezt a döntést?

Most érett meg bennem a gondolat és az elhatározás az átigazolásra. Sok időt töltöttem el Gerendás Gyurinál, de úgy gondolom most van itt az idő a változtatásra. Ez segíti majd lehető legjobban a fejlődésemet.

- Gerendás Györgyhöz régi ismeretség fűz , megbeszélted az átigazolást az Eger vezető edzőjével? 

Természetesen kikértem az ő véleményét is. Úgy érzem Gyurival elég jó a viszonyunk és őszintén meg tudtuk beszélni ezt.

- Csapattársaid támogattak a döntésedben, esetleg kaptál tőlük tanácsot?

Sok mindenkit megkérdeztem, és a tanács általában az volt, hogy azt tegyem amit jónak látok. Bármily viccesen is hangzik, ez jól esett, mert belátták, hogy nehéz a döntés, és nem akartak befolyásolni a meghozatalában.

- Hogyan értékeled az Egerben töltött éveidet?

Nagyon szép három évet töltöttem Egerben. Egy nagy változásokon keresztülment klubba érkeztünk, nagy terveket szőttünk, amelyek nem mindig váltak valóra. Az azért már látszik, hogy idő kell ahhoz, hogy összeérjen ez a sok munka. Szerintem Eger hamarosan akár Európa egyik meghatározó klubja lehet. A háttér és a csapat is megvan hozzá. A közönséget is mindenképpen meg kell említenem. Óriási, ahogy szurkolnak és hogy még az alsóházi csapatok ellen is ezer ember jön ki az uszodába. Ez biztos hiányozni fog. Remélem hasonlóan szépen emlékeznek rám, mint ahogy én rájuk. Arról nem is beszélve, hogy az ország legszebb uszodája volt eddig a hazai pályám.  Az egyéni pályafutást tekintve, nagyon hasznosnak tartom ezt a három évet. Innen lettem válogatott, kiváló meccseket játszhattam, nagyon jó csapatok ellen. Sokat tanultam. De a további leckéket a Kőérben veszem majd...

- Csak a Honvéd jöhetett szóba a váltásnál?

Igen.

- Mit tartottál szem előtt a választásnál?

A világ egyik legjobb csapata keresett meg. Itt játszik a legtöbb olimpiai bajnok, szóval nem nagyon volt mit mérlegelnem a saját helyzetemen kívül.

- Meddig tervezed a Honvédnál a játékot?

1+1 évet írtam alá. Nem tervezek ennél tovább. Majd kialakul.

- A későbbiekben szeretnél külföldön játszani?

Megfelelő ajánlat esetén szívesen kipróbálnám magam majd egyszer külföldön, de ezen még ráérek töprengeni.

- Várod már az új csapatban az első meccset vagy edzést, vagy még csak a pihenésre gondolsz?

Várom már persze. Ez lesz nekem az első igazi csapatváltásom. Izgalmas dolog ez. A pihenés azért szerencsére előbb van. No meg addig van még némi dolgom itt a válogatottban is.

- Mit vársz a következő idénytől?

Igen mozgalmas volt ez az átigazolási szezon. Úgy tűnik az erőviszonyok kiegyenlítettebbek lesznek, mint az utóbbi években. De majd úgyis kiderül hamar, hogy melyik csapatnak sikerült legjobban megtalálni a formáját. Az biztos, hogy nagyon jó bajnokság lesz, sok jó meccsel.

- Nehéz lesz/volt a búcsú?

Nehéz volt, de örülök, hogy így döntöttem. Alapvetően nem is kellett annyira búcsúzkodnom, hisz mindenkivel jó barátságban maradtam. Lezárult egy fejezet az életemben, kezdődik egy új...

Címkék:

1 régi hozzászólás

Zséva hozzászólása
Zséva2252
2007.07.13. 17:41

Sok szerencsét és sok jó meccset az új csapattal.