FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 11:11

Magyarország-Horvátország 11:11
hozzászólás, 2007.07.04.

Akadozó játékkal, 11:11-es döntetlent játszott a magyar és a horvát válogatott az Unicum Gálán a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában kedden. Benedek Tibor, Biros Péter és Hosnyánszky Nobert voltak a magyar válogatott legeredményesebb játékosai, mindhárman 2 gólt lőttek. Részletek, fotók, nyilatkozatok:

A Világligát megelőző Unicum-gálára munkaidőben is özönlöttek az emberek. A Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt két irányban is hosszú sor várta a kapunyitást, noha ehhez jó korán ki kellett érkezni a szigetre.

Mire a csapatok befejezték a bemelegítést, már a minden jegy elkelt tábla is kikerült a bejáratra.

A lelátóig vezető úton Unicum-sarok, az Olimpiai Klub standja és egy különlegesség várta a közönséget. Egy érintőképernyős számítógépen mindenki "odafényképezhette magát" a magyar válogatott csoportképe alá, és az így elkészült képet azonnal elküldhette saját emailcímére. Nem véletlen, hogy még a meccs után is sorban álltak az emberek, hogy kipróbálhassák a jópofa újdonságot.

Ami a meccset illeti, Ratko Rudics együttese tartalékosan érkezett Budapestre, végül mindössze öt melbourne-i világbajnok szállt vízbe a magyarokkal szemben. A Kemény-legényeknél is volt váratlan kieső: Varga Dánielt vállfájása miatt pihentette a kapitány.

Ráúszásnál a labda helyett szokás szerint a gyűrűben himbálózó Unicum-üveget kellet megkaparintani. (A horvátok voltak szomjasabbak.)

Emberelőnyből Buslje szerzett vezetést a világbajnokoknak (0:1). Ezután sikerült egy megúszást „megúsznunk”, majd egyenlíthettünk volna, de az emberelőny kimaradt. Markovics lőtt kétszer is kapufát, majd a horvátoknak előnyük volt a kétgólos vezetéshez, de a hátrányt szerencsére sikerült kivédekezni.

Benedek kihasználta, hogy nem volt védője, közel úszott a kapuhoz és bevágta (1:1).

Feljavult a védekezésünk, a horvátok távolról voltak kénytelenek lőni, s ezeket a próbálkozásokat Szécsi biztosan hárította.

Kis Gáborról ötméterest kaptunk, Biros dobta be (2:1).

A második negyedben csapkodó játék után egyenlítettek a vendégek, Dobud használta ki azonnal, hogy Biros kiállítása révén emberelőnybe kerültek (2:2). Már a következő támadás végén visszavettük a vezetést, Benedek kényszerhelyzetben leadott lövése utat talált a kapuba (3:2).

Szécsi szép védése és jó indítása után a megúszó Varga Dénes értékesítette a ziccert (4:2).

Markovics lótt óriási gólt emberelőnyben (4:3), majd a negyed végén még kimaradt egy magyar előny.Félidő.Szépen kijátszott emberelőny végén Hosnyánszky növelte újra kétgólosra a magyar előnyt (5:3).  

Jokovics a jobbszélen teljesen váratlanul a vízre vágta a labdát, amely a rövid saroknál utat talált a hálóba (5:4).

Egy emberelőnyben kétszer is lőhettünk, Birosé bement (6:4). 

Markovics emberelőnyben lőtt kapufás gólt (6:5), majd Antonijevics szintén előnyből egyenlített (6:6) - Biros Péter itt kipontozódott.

Kiss Gergely első érintésből vágta be az emberelőnyt (7:6). Antonijevics átlövésével megint egyenlő lett az állás (7:7).Szünet után Szivós kiharcolja magának a helyzetet, egy pillanatra lélegzethez jut és máris a kapuban a labda 8:7).

Buljuvasics emberelőnyben lövi át a védelmünket (8:8).

Fodor Rajmund húzása középről előnyben, megint vezetünk (9:8), de Markovics megúszás végén ismét egyenlít (9:9).

Hosszú csend után Madaras értékesít biztos kézzel egy emberelőnyt (10.9). A másik oldalon Jokovics vágja be, megint a rövidre (10:10).Újabb magyar előny, Hosnyánszky dobja el váratlanul, ütemtelenül, óriási gól (11:10). Dobud gyönyörűen húzza a vízen lévő labdát (háttal) a kapuba (11:11). Fél perccel a vége előtt horvát előny. Nagy Viktor a képzeletbeli gólvonalon hárít.

Időkérés az utolsó magyar támadás előtt. Mellélövés, vége.

Magyarország-Horvátország 11:11 (2:1, 2:2, 4:5, 3:3)
Hajós Alfréd uszoda, v: Hausche (német), Rodriguez (spanyol)
Magyarország: Szécsi - Kiss G. 1, Benedek 2, Fodor 1, Varga Dénes 1, Molnár T., Biros 2. Csere: Gór-Nagy, Madaras 1, Kiss Cs., Hosnyánszky 2, Szivós 1, Kis G., Hárai, Nagy V. (kapus). Edző: Kemény Dénes
Horvátország: Pavic - Karac, Kunac, Jokovic 2, Markovic 3, Buslje 1, Dobud 2. Csere: Loncar, Antonijevic 2, Buljuvasic 1, Muslim, Petkovic, Pakvalin, Bebic. Edző: Ratko Rudic
Gól emberelőnyből: 12/5, ill. 10/6
Ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Biros (22.p.)

Zwack Sándor nyilatkozata az Unicum Kupáról és a magyar válogatottról

Kemény Dénes nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata

Biros Péter nyilatkozata

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

Szécsi Zoltán nyilatkozata

Madaras Norbert nyilatkozata

Benedek Tibor nyilatkozata

Molnár Tamás nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata 

Szivós Márton nyilatkozata 

Kiss Csaba nyilatkozata

x

Dávidka és geyza képei

Vass László képei

TZS képei

Timi képei

A magyar csapat legközelebb szerdán este 17.30-kor játszik mérkőzést, immár a Világliga-torna keretében, az ellenfél Románia válogatottja. Ezt megelőzően, 16 órától Oroszország-Spanyolország mérkőzést rendeznek.

A világliga-torna részletes programja.

1 régi hozzászólás

Moncsó hozzászólása
2007.07.03. 21:14

Jó volt Titeket újra együtt látni! Szoros volt a meccs de jó volt! További sok sikert. Szurkolunk