FACEBOOK

Hivatalos: Biros Péter visszatér Egerbe

Hivatalos: Biros Péter visszatér Egerbe
hozzászólás, 2007.07.02.

A Honvéd csapata alig két hete jelentette be, hogy Biros Péter és a klub nem hosszabbítja meg a szerződést. Rögvest elindultak a találgatások, miszerint Péter Egerben folytatja pályafutását. Az érintettek tartották magukat ahhoz a megállapodáshoz, hogy a hivatalos bejelentéssel megvárják a hétfői sajtótájékoztatót.

Biros Péter mondhatni visszatér oda, ahol számára minden elkezdődött. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó 1995-ben (kézilabdás múltját hátrahagyva) érkezett Egerbe Kelemen Attila meghívására, és két idényen keresztül erősítette a hevesi gárdát.

Játékosmúlt Egerben (forrás: www.egerwaterpolo.hu)

Fácán a Miskolci Vasutas SC OB I/B-s csaptatától került 1995-ben az OB I-es Egerhez.
Az ÚVMK Egerből volt először válogatott.
Első OB I-es mérkőzése: 1995. október 21., Eger - Eger-FTC 11-12
Első OB I-es gól: Eger, 1995. október 28., Eger-OSC 7:6 (ez volt a harmadik mérkőzése)
Utolsó OB I-es mérkőzése Egerben: 1997. június 16., Eger-FTC 9:17
Két idény Egerben:           
1995/96                        22/19
                                   
1996/97                        24/58   

Összesen:                     46 mérkőzés/77 gól

Ezek után az elmúlt tíz évben több csapatnál is megfordult, s a legnagyobb eredményeket a Honvéddal érte el. Péter 2001 őszén szerződött a Kőér utcába és hat szezonon át játszott itt. Kovács István együttesével öt ízben nyerte meg a magyar bajnokságot (2002-2006), egyszer a Magyar Kupát (2006), a Nemzetközi Szuperkupát (2004), valamint 2005-ben a Magyar Szuperkupát. 2004-ben szintén ott volt, amikor a Honvéd Európa legjobb csapataként örülhetett a BL-győzelemnek.

Az Eger az előző szezonhoz képest merőben más felállásban vág neki a szeptember 23-án rajtoló bajnokságnak. A klubtól több játékos is búcsúzik. A válogatottak közül Gór-Nagy Miklós a Honvédnál, Jászberényi Gábor pedig az FTC-nél folytatja. Märcz Tamás a Nervihez, Sören Mackeben a Spandauhoz, Karol Baco a Kassához, Bálint Gergő pedig az FTC-hez igazol.

Az érkezők oldalán is több új névre figyelhetünk fel. Biros Péteren kívül még egy olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán erősíti majd Gerendás György együttesét. A 2003-ban világbajnokságot nyert Varga II Zsolt a Dinamo Moszkvától, Binder Szabolcs pedig a Camogli együttesétől szerződik haza. A csapatban helyet kapott még a kanadai Aaron Feltham, valamint az egri nevelésű Kovács Gábor is.

Villáminterjú Biros Péterrel

- Mi az ok ami miatt úgy döntöttél, hogy Egerbe igazolsz?

- Igazából magát a váltást éreztem szükségesnek, s gyakorlatilag hazaköltözünk a családdal, "otthon" fogok játszani. Jól éreztem magam a Honvédban, minden nagyon jó volt, csak úgy éreztem, hogy most már váltani kell.

- Mennyi időre írtál alá az Egerhez?

- Hosszú időre.

- Más csapattól is kaptál ajánlatot?

- Biztosan lett volna más csapat, csak most nem volt értelme. Külföldre csak akkor mentem volna, ha nagyon-nagyon jó szerződésajánlatot kaptam volna, tehát anyagilag megérte volna.

- Mit vársz a következő idénytől?

- Jó kérdés. Év végén megmondom neked, hogy milyen lett a szezon. Nem tudom..., ha a döntőbe bejutnánk (OB-I), az nagyon nagy fegyvertény lenne, én úgy érzem. Az Euroligában pedig ha netán túljutnánk a csoportkörön és bekerülnénk az egyenes kieséses szakaszba, akkor azt hiszem elértük a maximumot.

- Hogy emlékszel vissza az elmúlt hat évre, amit a Honvédban töltöttél?

- Nagyon jól éreztem magam. Nagyon profi volt minden, a szervezéstől kezdve... minden első osztályú volt! Mindent megnyertünk amit lehetett. Az utolsó év sajnos nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, de tényleg csak a jóra kell emlékezni. Nagyon jól éreztem magam ezalatt a hat év alatt, nagyon sok jó barátot ismertem meg. Tényleg nagyon jó hat év volt.