FACEBOOK

Varga Dániel: „Lélektanilag fontos ez az év”

Varga Dániel: „Lélektanilag fontos ez az év”
hozzászólás, 2007.06.26.

A Vasas-hívek megnyugodtak, a csapat egyik legnagyobb sztárja továbbra is a Komjádi uszodában lesz tartósan megtekinthető, nem kell a játéka iránt érdeklődőnek Olaszország északi részébe zarándokolnia. A válogatott edzése után kérdeztük Varga Dánielt, hogy a Brescia ajánlatának visszautasításakor figyelembe vette-e a válogatottsághoz fűződő érdekeit?

- Természetesen. Mondhatom így: a pekingi olimpia előtt a legfontosabb tényező volt az, hogy melyik klubban játszom az olimpia előtti utolsó szezont. Ezt is mérlegeltem. Nagyon sok minden szólt a Vasas mellett is és a Brescia mellett is. Azt hiszem, hogy mind a kettő a világ elitjébe tartozó csapat, eljuthat a Final Four-ba, bajnokságot nyerhet a saját hazájában. Tehát olyan meccseket tudok játszani, amelyek a válogatottság szempontjából előnyösek, módot adnak a fejlődésre.

 

- Korábi nyilatkozatodban utaltál arra, hogy szakemberek véleményét is kikérted, köztük Kemény Dénesét is, de tettél egy lakonikus megjegyzést, miszerint nem sokat segített. Hogy volt ez?

 

- Megkérdeztem Dénest, hogy ő mit ajánl. Azt mondta, neki az a fontos, hogy az olimpiai felkészülés első napján én a lehető legjobb játékosként, a lehető legjobb állapotban jelenjek meg. Ő ezt ajánlja nekem. Hát ezzel most mit lehet kezdeni?! Nyilvánvaló, hogy innentől már csak azt kell mérlegelni, hogy melyik az a csapat, amelyik erre a legalkalmasabb.

 

- Mit vársz a mostani nyártól, a válogatottság szempontjából? Csapatét és az egyéni teljesítményedet illetően?

 

- Nagyon fontos lélektanilag ez az év, hiszen az athéni olimpia óta csak ezüstérmet szereztünk. Úgy gondolom, ez egy jó lehetőség arra, hogy átessünk ezen a holtponton és végre legyen egy aranyérmünk. Fontos az önbizalom miatt, illetve fontos a csapat szelekciója miatt, tehát játékosok tudnak beérni, illetve gondolom, kialakul Dénes fejében is egy olyan kép, ami közelebb viszi őt a pekingi 13-hoz.

 

- Magadtól mit vársz?

 

- Próbálom átmenteni a Vasasban, a döntőben nyújtott formát. Bár tisztában vagyok vele, hogy más a szerepem a válogatottban, de azért a hatékonyságot és a „hatásosságot” meg kell, hogy tartsam.

 

A beszélgetés videófelvétele