FACEBOOK

Bronzérmes az Eger, megint győzött a Vasas

Bronzérmes az Eger, megint győzött a Vasas
hozzászólás, 2007.06.13.

Otthonában is nyert az Eger, így befejezte a két győzelemig tartó páros mérkőzést, s a bajnokságban kivívott harmadik helyével jogot szerzett az Euroliga-indulásra. A Vasas is két győzelemmel áll, de az első helyért három nyert meccsig tart a csata, s tavaly a Honvéd 0:2-ről tudott fordítani. Részletek, gólok, nyilatkozatok.

Ha valaki egy napja azt mondja, hogy a Honvéd 6:2-re megnyeri a Vasas elleni meccs utolsó negyedét és mégis súlyos vereséget szenved, nem lett volna ember, aki ne küldte volna sürgős elmeorvosi vizsgálatra. Pedig kedden este így történt.

1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0 - így kezdődőtt a bajnoki döntő második mérkőzése. Szemtanúk egybehangzó állítása szerint nem csak a nézők, hanem a Honvéd-játékosok is kapkodták a fejüket. Senki sem értette, hogy mi történik, de tény: a Vasas mindent bedobott, a Honvéd mindent kihagyott. A vendégek játéka teljesen szétesett, s bár az MTI tudósítása szerint Varga Dénes távoli csavargólja (9:1...) demoralizálta végképp "tartását vesztett bajnokegyüttest", szerintünk ez a mélypont volt, innen indult el felfelé a Honvéd. Igaz, a Vasas ettől kezdve csak arra vigyázott, hogy kijátssza a támadóidejét, s ne keveredjen súlyos büntetést eredményező szituációba, vagy sérülésveszélyes helyzetbe.

Így vagy úgy, felpörgött a Honvéd és egyre közelebb került a Vasashoz, de a hátrány túl nagy volt ahhoz, hogy valódi remény legyen a feltámadásra.

Árnyékot vetett a mérkőzésre, hogy rendkívül sok volt a durvaság, az alattomosság, az eljátszott, és a valóban "övön aluli" szabálytalanság.

A találkozó után nehéz volt szóra bírni a Honvéd válogatott játékosait, a videonyilatkozatot egyedül Szivós Márton vállalta, a többiek vagy a döntő végére ígértek nyilatkozatot, vagy szimplán elhárították a "lehetőséget".

Az aranyéremért folyó küzdelem állása 2:0 a Vasas javára, a következő mérkőzés pénteken 19.30-kor lesz a Kőér utcában.

Varga Dénes nyilatkozata

 

Varga Dánel nyilatkozata

Szivós Márton nyilatkozata

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Vasas-Honvéd 11:8 (2:0, 4:1, 3:1, 2:6)
Komjádi uszoda, 1200 néző. V: Báthori, Kiszelly
Vasas: Nagy V. - Kovács R. 1, Steinmetz B. 1, Tóth M. 2, Hosnyánszky 2, Varga Dániel 1, Kuncz Csere: Kelemen, Varga Dénes 3, Mátyás, Heinrich 1, Takács B.
Honvéd: Gergely - Paján 1, Biros, Szívós 1, Bárány, Benedek 2, Kiss G. 1 Csere: Molnár T. 1,Vári, Fodor 2, Kovács O., Hárai, Székey
Gól - emberelőnyből: 9/4, ill. 10/2
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítva: (cserével végleg): Hárai (7. p.), Székely (23. p.)

x

A bronzpárharc második mérkőzésén ismét magabiztosan nyert az Eger. A csapatok eleinte fej-fej mellett haladtak, ám hiába volt még 5-5 is, a levegőben érezni lehetett a hazai győzelem szagát. A remek teljesítményt nyújtó Jászberényi vezérletével nagyon jól védekezett a hazai gárda, amivel valósággal megbénították a szegedi támadásokat. 7:5-ös egri vezetésnél, Kis Gábor találatát követően Németh Attila játékvezető piros lappal kiküldte a szegediek trénerét, Gyöngyösi Andrást reklamálásért.

A két győzelemig tartó párharcból az Eger került ki győztesen, így megszerezte a bajnokság harmadik helyét.

KÉPEK A MÉRKŐZÉSRŐL

 

Baksa László nyilatkozata

 

Kiss Csaba nyilatkozata

 

Kis Gábor nyilatkozata

 

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

 

Férfi ING OB I., Rájátszás II. a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Eger, Bitskey uszoda, 1500 néző. V.: Németh Attila, Székely Balázs
(Az Eger 1276. OB I-es mérkőzése, a 82. Eger-Szeged találkozó)
Eger-Szeged 10:7 (2:2, 4:3, 2:1, 2:1)
Eger: Jászberényi - Decker Á., Nyéki 2 (2/2), Hegedüs 1, Märcz 3, Kiss Cs. 2, Kis G 2. Cserék: Matajsz, Gór-Nagy, Mackeben, Bačo, Császár, Bálint. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Szeged: Baksa - Juhász, Lehmann 3 (1/1), Varga P., Komlósi 2, Mészáros, Tóth L. Cserék: Szamardzsics, Molnár, Éles 1, Monostori 1. Edző: Gyöngyösi András
Gól emberelőnyből: 12/3, ill. 5/2
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Lehmann (26. p.), Monostori (28. p.)
Piros lap: Gyöngyösi András (18. p.)

12 régi hozzászólás

RÉKA hozzászólása
RÉKA1966
2007.06.14. 19:16

GRATULÁLOK NEKTEK EGRI FIÚK!

szánalmas hozzászólása
2007.06.14. 12:59

Szánalmas a Szeged! Össze kell tenni a csapatokat és meg kell nézni, hogy milyen centereik és bekkjeik vannak nekik és az Egernek. Toth L. már nem tud beállni, csak verekszik, a szerb(nem tudom hogy hívják) meg 6 méterre sem tud beállni. A Komlósi kivételével nincs használható bekkjük sem! Egy Baksának nem ezzel kéne foglalkozni, hanem védenie kéne, amit a 2 Eger-Szeged bajnokin nem láttam tőle! Nem voltam Szegeden tehát erről nem beszélek, mert nem láttam. És még egy dolog, a 2 Eger-Szegedet Egerben teljesen más bírók vezették és mindekettő adott kb. 10-15 kontrát Szeged ellen. Erről kell beszélni, mert borzasztó buta játékot játszott a Szeged, anti vizilabdát! Az edzőjükről nem is beszélve, 1 centiről kurva anyázza a bírót! Egy vicc az egész! Ezek után akartak még itéletet kapni a semmire?!

Dorka hozzászólása
Dorka1950
2007.06.14. 12:08

Gratulálok az Egernek a bronzhoz! :)

Mindless hozzászólása
2007.06.14. 00:16

norbi: Teljesen egyetértek veled! HAJRÁ MAGYAROK!!! :D

SAPécs hozzászólása
2007.06.13. 22:15

Oké,a Honvéd játékosok nem motiválatlanok, azt azért én sem állítanám. Én is gondoltam már rá, hogy ilyen fizikai igénybevétel mellett, lehet, hogy egy 30 körüli játékos fizikai állapota talán más felkészülést igényel a rájátszásra, final four-ra, egy világversenyre, mint egy 18-20 évesé. Csak hát hogyan? És ha már a felkészülésnél is külön válnának az idősebbek és a fiatalabbak, akkor hogy lenne ebből CSAPAT? Azt hiszem most, utólag értem meg azokat, akik már 8 évvel ezelőtt is azt mondták: baromi szerencse, hogy a csapat nagy része nagyjából egy korosztályból került ki. Modjuk ezzel a helyzettel most azért fel van adva a lecke Dr Kemény Dénesnek is. Ezzel együtt, ez a tegnapi meccs azért mégis túlzás volt.Persze az is lehet, hogy a tegnapi meccsen a Honvéd próbált "kicsit spórolni", az újabb Kőér utcai találkozóra, csak a "spórolás" "túl jól" skerült.Minden esetre, még ez volna a vígasztalóbb.

norbi hozzászólása
norbi1944
2007.06.13. 14:07

Szerintem a Honvéd válogatott játékosai egyáltalán nem motiválatlanok és - bár egyre többen állítják - végképp nem öregek. 30-31 év a legjobb kor a sportban! A gyengébb teljesítményük okát én (Kásás apuka tv-s véleményével egyetértve) a válogatott fellépések okozta túlzott terhelésben látom. Tavaly júniusban VK, augusztusban EB, idén évközi VB, zéró pihenés! A 30 év nem kor, de ez a sorozat így egyhuzamban jóval megterhelőbb nekik. A Vasas kulcsemberei közül Vargáék fiatalok (Dumi alig játszott a vb-n), Barna, Hosnyánszky nem volt a vb-n, Kovács Robi és Tóth Marci alapból nem válogatott. Nem csoda, hogy frissebbek. A túloldalon Kiss, Biros, Molnár, Fodor és Benedek idősebb és a válogatott meccseken is ők töltik a legtöbb időt a vízben. Szívós egyedül frissebb. A többiek pedig már nem meccseket eldöntő játékosok. A Honvéd vezéregyéniségei is nagyon akarnak, de frissesség, robbanékonyság híján csak nyögés a vége és nem jön ki a tudásuk. Jól mutatja mindezt, hogy Biros és Szívós révén a világ talán legjobban leforduló csapata tegnap egy megúszásgólt sem lőtt de kapott vagy hatot. Kellene nekik legalább egy hathetes feltöltődés de ez az idei, teljesen fölösleges Világliga miatt max 1 hét lesz (vicces). Én ezen a tornán Kemény Dénes helyében a fiatalabbakat játszatnám. Nem nyerni kell vmit Peking előtt (szerintem az olimpiára elég jó beugrónak számít a 8 zsinórban játszott döntő), hanem felfrissülni! Hajrá Magyarok!

SAPécs hozzászólása
2007.06.13. 11:08

Sziasztok! Hát ez nem volt semmi. Egyrészt nagyon örültem, mert a Vasas rengeteget tanult a régi hibákból. Tavaly: a több gólos vezetés után feleslegesen elszórt labdák, a felzárkózás után pedig kapkodás, "fejvesztés". Idén: briliás gólok, megúszások, kijátszott támadó idők, okos és megfontolt viselkedés a "verekedős" időszakban, egy megfontolt nyugodt erőt képviselő csapat. Amit a Vasas csinált, gyönyörűség volt nézni. Remélem a fegyelmezettség és az erő megmarad és végre bajnok lesz a Vasas! Ezért az egyik szemem nevetett viszont a másik sírt! Ez a magyar válogatott másik fele? Hogy kikapnak időnként és bajnokságot vesztenek időnként az szerinetem természetes (sőt lett volna ez eddigi években is), hiszen ettől sport a sport, de a mutatott játék az siralmas volt. Nyilván ebben része volt a Vasas kiváló védekezésének, hiszen a 4. negyedben, mikor a Vasas kicsit kiengedett, feljöttek, mégis, a játék képe olyan volt, mintha ellenfél híján a Duna partról hívtak volna be pár embert, hogy játszon egy kicsit. A pontatlan passzok, a koncentráció hiánya visszaköszön a VB döntő hosszabításából. Vagyis ezen mindenképp változtatni kell, ha Világligát akarunk nyerni! És ugye Ti is akartok, fiúk?

Brigi hozzászólása
Brigi1941
2007.06.13. 10:29

Gratulálok az Egernek!!!!:D Arról meg, hogy ez a játék a Honvédtól milyen volt, én inkább nem beszélnék... Rettenetes volt ezt a kínszevedést látni. Sajnos úgy érzem elvesztették a szívüket jó néhányan a csapatból, de nagyon jó lenne, ha megtalálnák! Minden tiszteletem azoké, akik kivételek voltak, és akartak, még ha nem is ment úgy a játék, esetleg nekik sem! Sokmindenre képesek ezek a fiúk, szóval remélem elő tudnak húzni valamit abból a cilinderből!!! Újra szeretnék igazi pólót látni Tőlük, és remélem fogok is!!!;) Nagyon drukkolok Nekik, mert én nagyrészt az Ő játékuk miatt kezdtem anno vízilabdát nézni, és ez nem múlik el!!!:D A Vasas pedig remekül játszott és élt a lehetőségeivel, főleg úgy, hogy 3 negyeden át gyakorlatilag nem volt ellenfél a vízben, eltekintve néhány kivételtől! Gratulálok Nekik is!!!:)

dre hozzászólása
dre1940
2007.06.13. 08:50

mivel ez alapvetően a magyar válogatottal foglalkozó site, a tegnapi vasas meccs után is az eddigi válogatott kerettagokról kéne beszélgetni. azért eddigit írok, mert bármekkora mágus is dr. kemény kizárt dolognak tartom, hogy a dominos fiúk felállnak a világligáig a padlóról. és kicsit tovább is megyek, pekingre teljesen ki fognak égni. ami a vasast összetartja (fiatalok, lelkesek, pimaszok és élevezik a játékot) annak pont az ellenkezője jellemzi a válogatott egy jó részét adó dominót. érdemes pl. megnézni birost. az hogy az egerben folytatja még nem mentség arra amilyen lélektelenül, fásultan és gyatrán játszik jelenlegi csapatában. fiatalokat a válogatottba!

Robur hozzászólása
Robur1934
2007.06.12. 23:55

Melyik traktor írt alá az én nickemmel sms kommentet a Sport1-nek, hee? Hagyd abba mer' csúnya verekedést rendezek! Azért ez a döntő még nincs lefutva, szerintem van annyi a Honvédban, hogy fordítsanak. Remélem nincs igazam!:)

jolly hozzászólása
jolly1933
2007.06.12. 23:21

ja, meg szécsi is!! csak közben elmegy jászberényi, gór-nagy, stb... de azért hajrá eger!!!!

zaki hozzászólása
zaki1932
2007.06.12. 22:46

jövöre bajnok lesz az eger!!!! jön biros és elverünk mindenkit!!!