FACEBOOK

Vasas-győzelem a Kőér utcában, Eger-siker Szegeden

Vasas-győzelem a Kőér utcában, Eger-siker Szegeden
hozzászólás, 2007.06.10.

Igazi center nélkül is megnyerte a bajnoki döntő első, Kőér utcai mérkőzését a Vasas csapata. A Honvéd mindent megtett a győzelemért, de kulcsemberei döntő pillanatokban hibáztak, a Vasas pedig jó csapatmunkával, valamint Nagy Viktor, Tóth Márton és Steinmetz Barnabás kimagasló teljesítményével a lefújás pillanatáig megőrizte a meccs során szinte végig meglévő egygólos előnyét. Az Eger végleges kiállításokkal tarkított mérkőzésen 11:8-ra győzött Szegeden a harmadik helyért folyó párharcban. Gólok és nyilatkozatok:

A Vasas szerezte az első gólt a Kőér utcai örökrangadón, s a hazaiak a későbbiek során sem tudták átvenni egyetlen egyszer sem a vezetést. Egy kicsit fel is őrölte az erejüket, hogy folyamatosan küzdeniük kellett az egyenlítésért. Az emberhátrányos helyzeteket nagy hibaszázalékkal játszották, s bizony szép számmal hibáztak ziccerekben is. A Vasas nem brillírozott, de az erős védekezés mellett néhány szép góllal és összességében végig megbízható teljesítménnyel kerekedett a címvédő fölé.

NÉZD MEG A VÁLOGATOTTAK GÓLJAIT

Varga Dénes nyilatkozata

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata 

Nagy Viktor nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Benedek Tibor nyilatkozata

Hárai Balázs nyilatkozata

Szivós Márton nyilatkozata 

Biros Péter nyilatkozata

Honvéd-Vasas 6:7 (1:2, 2:2, 1:1, 2:2)
Kőér utca, 500 néző. V: Juhász Gy., Petik
Honvéd: Gergely - Szivós 3, Paján, Biros, Bárány 1, Kiss G., Benedek 1 Csere: Vári, Kovács O., Molnár T., Hárai, Székely 1, Fodor Edző: Kovács István
Vasas: Nagy V. - Steinmetz B. 2, Varga Dániel 2, Kovács R. Tóth M. 2, Hosnyánszky Csere: Varga Dénes 1, Kelemen, Mátyás, Heinrich, Kincses
Edző: Földi László
Gól emberelőnyből: 9/2, ill. 7/5
Ötméteresből: 1/0, ill. –

A három győzelemig tartó bajnoki döntőben a Vasas 1:0-ra vezet, a következő mérkőzés kedden 19.30-kor lesz a Komjádi uszodában.

x

Három góllal nyerte meg az Eger a bronzcsata első fordulóját a szegedi uszodában. A rendkívül kemény, kiállításokkal tarkított mérkőzésen az alföldiek lelkesedése ezúttal nem volt elég. Az egriek végig a kezükben tartották a mérkőzést, s a Szegednek csak egyszer sikerült felzárkóznia egy gólra, fordítani azonban akkor sem tudott. A győzelem alapja a kiegyensúlyozott egri védelem volt, amiben Jászberényi Gábor jeleskedett.

Kis Gábor nyilatkozata

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

Kiss Csaba nyilatkozata

Jászberényi Gábor nyilatkozata

Baksa László nyilatkozata

Szeged-Eger 8:11 (1:4, 2:2, 3:2, 2:3)

V.: Kiszelly Gábor, Fekete Balázs
Szeged, Városi Sportuszoda
Szeged: Baksa – Juhász, Lehmann 1, Varga P., Mészáros 1, Komlósi 3, Tóth L. Cserék: Szamardzsics, Molnár, Éles 1, Plézer, Monostori 2. Edző: Gyöngyösi András
Eger: Jászberényi – Decker Á., Nyéki 3 (1/1), Hegedüs, Märcz 2, Kiss Cs. 1, Kis G 2. Cserék: Matajsz, Gór-Nagy, Mackeben 2, Baco 1, Császár. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 11/7
Ötméteresből: 0, ill. 1/1
Kipontozódott: Komlósi (26. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Tóth L. (26. p.), Varga P. (27. p.), Matajsz (27. p.), Éles (29. p.)

A két győzelemig tartó páros mérkőzésen az Eger 1:0-ra vezet.

16 régi hozzászólás

Robur hozzászólása
Robur1931
2007.06.12. 20:04

XY! A vízilabdában mindennek a lábtempó az alapja, azon múlik minden. Ahhoz, hogy centerben bármit is ki tudj harcolni - vagy akár színészkedni - lábtempó kell. Aki víz alatt van, annak nem ítélnek semmit, látszódnia kell, hogy küzd. (Én legalábbis így tanultam, tapasztaltam.) Amúgy most megy a második meccs, ott épp 6-1 a Vasasnak. Hüha. :)

Brigi hozzászólása
Brigi1929
2007.06.12. 14:01

Vikcó, olyan jól összefoglaltad a gondolataimat, hogy csak intenzíven helyeselni tudok a hsz-edre! Amúgy szerintem szimplán ironikus volt Marci, és eközött, ill a gyalázkodás között óriási a különbség. Ám hiszem vannak olyan felnőttek, hogy ha egymással gondjuk lenne emiatt, elintézik, de nem hiszem, hogy ilyen téren (akár zrika) ne lennének elég edzettek... ;) És valóban elég furcsa, hogy sportszerűtlenségről beszéltek itt egyesek, de a ziccerrel, példálóztak.... A Vasas tényleg jobb volt, összeszedettebb, koncentráltabb, ennyi!!! Ám még nincs vége, majd a legvégén eldől kié lesz a bajnoki cím! És bár a szívem a Honvédhoz húz, de az fog győzni, aki jobban oda fogja tenni magát! Szerintem!!! Szóval mindenképp megérdemli, ha sikerül neki, akármelyik csapat legyen is az!!!És drukkolok az Egernek a bronzért!!!:D Azért az én credom a régi: Éljen a HUN WP!!!:D

Mindless hozzászólása
2007.06.11. 22:52

Én szeretnék GRATULÁLNI az Egernek (is) a szombati győzelmükhöz!!! :)

Vikcó hozzászólása
Vikcó1859
2007.06.11. 20:02

Először is Honvéd (nem Domino vagy elkezdek Tevázni:D) drukkerként gratulálok a Vasas Csapatának. Koncentrálva, hatalmas szívvel, összeszedett, klasszis pólót mutattak be az uszinkban! Ugyanakkor még nem játszottak 100%-on... Ebben igazat adok Hárainak-a stílusa meg védjegy-. Nagy tehetség, nem kell ledegradálni! Dumi is nyilatkozott már akkora arccal (sőt amblokk a Vasas is), hogy csak na, de attól még...szóval akkor nekik szabad, de Pufinak nem? Az eredmény a kijelzőn-h klasszikust idézzek-, a többi csak púder! Minden lényeges eldől a vízben! A nyilatkozatokról: Nos ez kicsit vihar a biliben (újra)...Nem védem Szivós Marcit, de...mindent csinált csak nem "gyalázott és gúnyolt", csupán megjegyezte h a Vasas hivatásos centere épp nem játszott, és aki játszott, az centerposzton bár, de nem "tőzsgyökeres centerként" harcolta ki a fórokat...egyébként a hangszínekre visszatérve Szivósék úgyis megbeszélik ezt majd a Tóth gyerekkel (ha gáz van), nem kell belefolyni. Oltogassák csak egymást:D! Kedves S. Z. P.! Van olyan gondolatod amivel egyetértek. A hozzászólásodban sportszerűtlennek tartod Marcit, ugyanakkor Te mit hozol fel ellene? A ziccert! Na ez a sportszerűtlenség...már lerágott csont. Nem ment be aztán most mi van? Nem azon ment el a meccs(ahogy azt az előttem szólók egyike megjegyezte). A másik :Ugye nem gondolod komolyan, hogy a végzettségük alapján kötsz a játékosokba (ez már az élet más területein sem állja meg a helyét)! A vízben pólósok, az ottani teljesítményüket tessék kritizálni! Agyi teljesítmény nélkül pedig egy szint felé itt sem juthatnak...stratégia, észjáték! Pont Benedek és Szivós sosem kérkedett a papírjaival. Leszólod a válogatottat a sok diplomás miatt, de az nem lenne baj ha Ádámék bennlennének? Jelzem ők is diplomások. Ádám most nincs benn (sztem mindenki tudja miért...nem jött össze neki a játék a VB előtt), de ez nem jelenti azt, hogy ez így is marad...sőt...a bőség zavara van a kispadon, nincs leírva a 2 Steinmetz... (Egyébként nem a fent említettek bitorolják a helyüket). A válogatott: nem világverő (már/még), de ott van a második helyen...évek óta. Ez nagy szó, tekintve hogy az első helyezettek szinte rotációban cserélik egymást..., így nem fogadnék egyik csapat győzelmére sem a következő világversenyen. Kőkeményen meg kell harcolni a pozíciókért, mert más nemzetek is megtalálták a medencét, a labdát és össze is rakták a kettőt.Benedeket lassan azóta szidják , hogy a vízben van..., ha meg nem jön neki össze akkor még jobban! Szomorú...azt az embert szoborba kéne önteni! Korántsem lejárt játékos! A szent tehén meg pozitív jelző is lehet, de azért...tehén?Pfff... A játékosok általában nem "pártállás" szerint nyilatkoznak. Semmi köze a nyilatkozatoknak ahhoz, h ki fogja a kamerát. Bizony egyszer volt már, hogy Honvéd drukker volt az "operatőr"...! Hajrá Magyarok! Üdv!

Rajongó hozzászólása
2007.06.11. 15:11

Benedek Tibi nem tehén! Benedek a legjobb!

xy hozzászólása
xy1851
2007.06.11. 12:31

Ugyan nem erről van szó, Robur, de legyen igazad. A kiállítás nem a lábtempón, ha nem a színészi játékon dől el.

Robur hozzászólása
Robur1831
2007.06.11. 00:36

Ha jól megvakargatjuk, a három válogatott kerettag center összesen 1 gólt lőtt, s a kiharcolt 9 emberelőnyből csak 2-őt (?!!!) értékesített a csapat. (+ a kihagyott ötös.) Talán inkább ebben kéne keresni a vereség okát, nem pedig a bírókban, bár tény, hogy meccs után 180-as pulzussal nehéz higgadt nyilatkozatot tenni. (Nekem Hárai kifejezetten antipatikus volt.) Amúgy meg egy jó lábtempójú játékos miért ne tudna kiállításokat kiharcolni? Aki nem center "hivatalosan", az nem kaphat kiállítást?? Asszem ilyen szabály nincs:)

Tamás hozzászólása
Tamás1825
2007.06.10. 23:09

S.Z.P Az ilyenek miatt tart itt az ország, mint Te... Biztosra veszem, hogy amikor az általad becsmérelt Benedek, Biros szét verte a világot Te is büszkén hirdetted mekkora vízilabda drukker vagy, ugye? Te mennyit dolgoztál életedben, mindazért amit elértél? Egyáltalán elértél valamit? Van egy computered, ha egyáltalán a Tied?... Hajtsd le mélyen a fejed és tisztelettel beszélj ezekről az emeberekről, csakúgy ahogy mindenki aki szereti a magyar vízilabdát beszélünk a Vasas, az Eger a Szeged vagy a Honvéd vagy bármely régebbi és mai csapat játékosairól... Ki ennek drukkol, ki annak, de személyeskedve gyűlölködni... ezt hagyjuk meg a bunkó politikusainknak (sajnos) Te és a hozzád hasonlók ne tegyétek tönkre ezeknek a fiúknak a múltját és a szbbnél szebb eredményeit, és ezzel a vízilabdát! Igen van olyan, hogy valaki gyngébben játszik, én sem örültemm amikor Marci kihagyta a ziccert a vb-n, De ugye nem gondolod komolyan, hogy azon múlott. Kb. ötször kellett volna megnyerni a meccset... Ha jól veszem ki a szavaidból Vasas drukker vagy, ugye? Ok. Te kikre haragszol a Vasasból akik gyengébben játszottak a Dubrovnik ellen bármelyik meccsen? Vesztettek, mert hibáztak és jobb volt az ellenfél. És attól még nem gyűlöljük meg Őket! Nyugi!

hajnalka hozzászólása
2007.06.10. 20:49

azért csodálkoznék ha hárai iq szintje elérné a 90-et... szivós nyilatkozata szarkasztikus volt de az elmúlt 3 év döntőinek bíráskodása után kicsit erős ilyen témában beszólni arról az oldalról. a két csapat között egyébként szvsz a kapusok közötti klasszis különbség döntött.

Sanka hozzászólása
Sanka1811
2007.06.10. 15:05

Gratulálok a Vasasnak a fantasztikus teljesítményéhez. Ideje lenne már egy bajnoki aranyat szerezniük, hiszen megérdemelnék. Ennél is fontosabb viszont, hogy a válogatott is nyerjen már egy világversenyt Peking előtt. Drukkoljunk a Magyar vizilabda sportnak.

Bende Tibor hozzászólása
2007.06.10. 14:38

Az alapvető kérdéseben egyetértek S.Z.P.-vel. A stílusa érdes, viszont igaza van sok mindenben. Miért van az, hogy Szivos sosem bír alázattal nyilatkozni és Benedek Tibi (aki mellesleg a kedvenc játékosom) minden nyilatkozatát, csak gyorsan letudja. Biros, Kiss Gergő, Molnár, Fodor Rajmund is mindig kibír nyögni egy értelmes mondatot. Benedek a csapatkapitánya a Honvédnak és a válogatottnak egyaránt. Minimum elvárható, hogy a válogatott honlapjának értelmesen nyilatkozzon. Szivos pedig nem úgy tűnt, mintha szarkasztikusan froclizta volna Tóth Marcit. És, Szivos és Benedek is mintha utaltak volna rá, hogy a Vasas úgy is kap fórt, hogy nincs Steinmetz Ádám. Pedig így is többet kaptak. Bénák voltak. Ennyi. 9/2 és 1/0 nem méltó ehhez a csapathoz. Tudja ezt Biros is. De tudja-e ezt Benedek és Szivos is? Benedek lassan olyan kezd lenni, mint egy "szent tehén". Mindent befújnak neki. Egy klasszis. De csak akkor marad klasszis, ha továbbra is jól kell játszania. Melbourne-ben is a kanadaiak és új-zéland ellen jó volt, aztán eltűnt. Csapatkapitányként. Mi van veled Tibi? Ébresztő! Több alázattal nem azt kellene a válogatottban mindig mondani, hogy "igazából mi vagyunk a jobbak, csak". És lenne magyar csapat a Final Fourban, ami majdhogynem kötelező lett volna idén a Honvédnak ennyi klasszissal.

Nórika hozzászólása
2007.06.10. 12:39

,,Kedves" S. Z. P. ! Miféle sértődött sztárocskák??? Meg mit képzelsz magadról, hogy üresfejűeknek állítod be a magyar vízilabdázókat?? Ne merd hasonlítani a vízilabdásokat a focistákhoz, mert talán több mindent tettek le az asztalra ezek a fiúk(úgy mondom ezt, hogy én még mindg szeretem a magyar focit), egyébiránt, ha ennyire jólinformáltnak tartod magad vízilabdával kapcsolatban tudhatnád, hogy Szivós nevét rövid i-vel írjuk. A melbournei ziccerről meg annyit, hogy ilyen a sport, van, hogy sikerül van ,hogy nem. Amúgy meg ne kérdőjelezze már meg egy ilyen faragatlan tuskó, minden idők legnagyszerűbb edzőjének válogatási elveit!!! Majd ha letettél annyit az asztalra mint Benedek Tibor, vagy Szivós Márton akkor kritizálj, addig meg fogd be a szádat! Melllesleg a mérkőzés egyik legjobbja Szivós volt. Hajrá Domino hajrá Vasas!!!

xy hozzászólása
xy1808
2007.06.10. 10:15

S.Z.P! Nem tettek bunkó nyilatkozatot, pusztán kritikusok és szarkasztikusak voltak. (Némi műveltséggel ez megállapítható) A hszed viszont bunkó... de hát szólásszabdadság van, és azt nem intelligenciára adják. Az ultrás hszeket inkább az NS fórumra, köszi, ott úgyis csak ez megy.

Ravub hozzászólása
Ravub1807
2007.06.10. 08:51

Szerintem viszont rossz az, aki a másik szavából rosszat hall ki! Se Benedek Tibor, se Szivós Márton, se Hárai Balázs nem becsmérelte az ellenfelet.... Benedek Tibor és Szivós Márton is hozzátett a válogatott győzelmeihez eleget, hogy ennél nagyobb tisztelet illese meg őket és véleményem szerint egyikük sem nyilatkozott sportszerűtlenül. Egyik nyilatkozat sem vitatta, hogy a tegnapi napon a Vasas jobb volt. Gratulálok nekik és szurkolok a Honvédnak, hogy kedden viszont ők legyenek határozottan jobbak! HAJRÁ MAGYAROK!!!

S. Z. P. hozzászólása
2007.06.10. 01:21

Benedek, Hárai, Szívós! Micsoda sportszerűtlen sportemberek vagytok ti!? Milyen szégyellni való nyilatkozatot tettetek? Szörnyű. (Jó, hogy videó és nem lehet manipulálni.) A sértődött sztárocskák minden korosztályból. Elnézve titeket sokáig nem lesz ez a sportág sem a csúcson. Hová tűnik a magyar vízilabda varázsa, renoméja? A sok felsőfok, meg egyetem, diploma, meg értelmes játékos... Ja, persze, ezek olyan iskolák, ahol egy rendes szóbeli vizsga sincs már. Elég fizetni a diplomáért. De intelligenciát már nem tanultok? Gyalázod és gyúnyolod a volt csapattársadat, Szívós sportárs? Inkább azt a zicceredet lőtted volna be Melbourne-ben. Vagy Te, megmentő Tibike lőttél volna egy fontos gólt a vb-n, vagy a Pireusz ellen... Gyalázatos a teljesítményetek mostanában. De mint a híres filmben mondják, kifogása mindenkinek van, mint lyuk a seggén. Ébresztő srácok, önkritika, mert viharos gyorsasággal kezdtek a magyar focisták szellemi nihiléhez közelíteni. Egy értelmes mondattal is megpróbálkozhattatok volna. Példát vehetnétek Biros csapattársatokról, vagy mondjuk a szuperintelligens Steinmetz-fivérekről. Lehet kezdem érteni, miért ők maradnak ki a világverő válogatottunkból... Úgy tudom ez a szövetségi kapitány illetve az MVLSZ kezdeményézésére született honlap, ami rólatok szól és az olvasók, szurkolók, közvélemény kiszolgálást célozza. Sokan dolgoznak érte szenvedélyből, nem kímélve energiát, pénzt, szabadidőt. Kutya kötelességetek nektek tisztességesen nyilatkozni nekik, akkor is, ha esetleg nem Dominó szurkolók. Mert ezt a honlapot "pártállástól" függetlenül készítik magas színvonalon. Messze a leginformatívabb pólós oldal. Ez egy sajtótermék, rengeteg látogatóval. Még vannak, akik kíváncsiak rátok. De ha így folytatjátok, rólatok is kiderül, ti is csak a szokásos faragatlan, üresfejű, bunkó sportolók vagytok. Szégyelljétek magatokat. Tíz-hét a kiállítási arány nektek srácok. Ebből sikerült kettőt értékesítenetek. És háromszor került úgy vissza hozzátok a labda, hogy blokk vagy az sem ért hozzá Angyalföldről. Egyszer előnyben. Ezen még vitatkozni sem lehet. Ez a Vasas nem csak Steinmetz Ádámból áll. Nagyon hiányzik a csapatból, de amint látjuk nélküle is tud győzni. A Jug is szorongott a 4. negyed utolsó percéig Dubrovnikban nélküle és Dumi nélkül. Ott is kapott 6 előnyt. Annyit lehetett fújni, ott voltam, mint ahogy 19 éve ott vagyok mindig. Hát ellenetek is lehetett hetet. Egyébként Ádámmal sem kapott volna többet a Vasas tegnap. Mert ha a ti gondolatmeneteken megyek tovább, akkor kb 15. előnnyel kéne az Ádámos Vasasnak gazdálkodni egy Dominó-Vasason. Na és ilyen még még nem volt a történelmünkben. Szerényebben srácok! üdv.

Sydney hozzászólása
Sydney1804
2007.06.09. 19:25

VASAS szurkoló lévén először is köszönöm a CSAPATNAK a győzelmet,ami az Ádám nélkül több mint bravúr!Nagyon kérem a bírókat,hogy ne adják meg azt a pluszt a Dominónak amit évről-évre a kiélezett szituációkban mindig megkapnak.Nem értek egyet Szívós nyilatkozatával,hogy a Vasasnál nem volt center,merthogy volt:Tóth Mártonnak hívják és főleg neki köszönhetjük a győzelmet,nemcsak a két gólja,hanem több kiállítás kiharcolása miatt!Persze a Viktor,a Dani és a Barna mellett,akik szintén csúcspólóztak.A riporter elejtett mondata szerint jövőre nagy változások lesznek az élcsapatoknál.Remélem jól igazolunk/óhaj:Madaras Norbi,Bárány Attila/és nem hagyjuk a meglévő értékeinket elveszni!Ebben az esetben jövőre minden eddiginél nagyobb esélyünk lenne az Euroliga és a bajnokság megnyerésére.Persze a mostani bajnoki döntőre is aranyat kívánok a csapatnak és minden VASAS szurkolónak,akik már nagyon kivannak éhezve erre!