FACEBOOK

Steinmetz János vándordíj a bajnokság legjobb kapusának

Steinmetz János vándordíj a bajnokság legjobb kapusának
hozzászólás, 2007.06.07.

A Magyar Vízilabda Szövetség a családdal egyetértésben Steinmetz Jánosról elnevezett Emlékdíjat alapított, amellyel minden évben az első osztályú vízilabda bajnokság legjobb kapusának teljesítményét ismerik el. Ezt Bordás György, az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója, az MVLSZ társelnöke jelentette be a szövetség csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelynek fő témája a szombaton kezdődő bajnoki döntő volt.

Arról, hogy ki méltó a vándorserleg őrzésére, szakmai zsűri értékelése alapján döntenek. Bordás György a sajtótájékoztatón személyes élményeket felelevenítve emlékezett Steinmetz Jánosra, hangsúlyozva: az egykori válogatott kapus temetésén felemelő érzés volt tapasztalni az egész magyar vízilabda-társadalom jelenlétét, együttérző gyászát.

 

Ami a bajnoki döntőt illeti: mind Martin György, a szövetség elnöke, mind pedig a döntőbeli két csapatot képviselő szakvezetők kifejezték reményüket, hogy sportszerű küzdelemben, zavaró tényezők nélkül dől el a bajnoki cím sorsa.

 

A sajtótájékoztatón a Honvéd csapatát Novák Ferenc, a Vasast Méhes Jenő képviselte, s a két szakvezető között kis vita alakult ki. Novák Ferenc sajnálatának adott hangot, hogy a Vasas nem reagált kezdeményezésükre, miszerint a döntő mérkőzéseit a jóval nagyobb nézőközönség befogadására képes margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezzék meg. A Honvéd válasz hiányában nem mondott le egyoldalúan a pályaválasztói jogról, így a három győzelemig tartó páros mérkőzés (az alapszakaszban elért jobb eredményének köszönhetően) a Honvéd otthonában, a Kőér utcai uszodában kezdődik.

 

Méhes Jenő válaszában arra emlékeztette honvédos kollégáját, hogy a döntő színhelyének esetleges megváltoztatása még akkor került szóba, amikor a Vasas vezette az alapszakaszt. A helycsere után nem érkezett semmiféle hivatalos kezdeményezés, így a piros-kékeknek nem is volt mire válaszolniuk.

 

A két csapat egyébként természetesen győzelemre tör, a sportszellem mellett ezt kívánja tőlük a működtetés anyagi fedezetét biztosító szponzori kör is…

 

Egy kérdésre válaszolva Novák Ferenc megjegyezte: a Honvéd csapata még nem heverte ki az Olympiakosz elleni két mérkőzés, vagyis az Euroliga-kiesés lelki következményeit. Emellett a váratlan búcsúnak súlyos anyagi kihatása is van: mivel a szponzorokkal eredményérdekeltségű szerződéseket kötöttek, mind a csapat, mind pedig a játékosok jelentős összegtől estek el.

 

A három győzelemig tartó bajnoki döntőt a Honvéd komplett csapattal kezdheti meg, míg a Vasasnál orvosi konzílium dönt Steinmetz Ádám játékának engedélyezéséről.

 

Az aranyéremért zajló mérkőzések mindegyike látható lesz élőben vagy a Sport TV, vagy az MTV adásában, a Petőfi Rádió nem közvetít, viszont a Calypso Rádióban valamennyi meccs élőben nyomon követhető lesz.

 

A program:

 

1. mérkőzés:

június 9., szombat: Honvéd-Vasas, Kőér utca 16.15 (m1)

 

2. mérkőzés:

június 12., kedd: Vasas-Honvéd, Komjádi uszoda 19:30 (Sport1)

 

3. mérkőzés:

június 15., péntek: Honvéd-Vasas, Kőér utca, 19:30 (Sport1)

 

4. mérkőzés (ha szükséges):

június 17., vasárnap: Vasas-Honvéd, Komjádi uszoda 13.00 (m1)

 

5. mérkőzés (ha szükséges):

június 19., kedd: Honvéd-Vasas, Kőér utca 19:30 (Sport1)

 

 

Martin György, a szövetség elnöke és Bordás György társelnök a Steinmetz János Vándorserleggel

1 régi hozzászólás

Judit hozzászólása
Judit1954
2007.06.14. 14:56

Gratulálok a kezdeményezéshez! Nagyon jó ötlet volt, méltó emlék egy nagyszerű sport embernek!