FACEBOOK

A kapitány már várja a találkozást

A kapitány már várja a találkozást
hozzászólás, 2007.06.04.

A Kemény-legénység a szövetségi kapitány szavai szerint nemcsak tovább akar jutni a csoportjából, hanem magát a Világligát is meg szeretné nyerni (amihez leginkább a másik európai ötösnek, Szerbiának, Görögországnak, Németországnak, Olaszországnak és Montenegrónak azért nyilván lesz még egy-két szava...). Kemény Dénes a Vasárnapi Hírekben:

- Június 25-én, szokott helyünkön, a Margitszigeten kezdjük meg a felkészülést az Unicum Kupával egybekötött Világliga-selejtezőre - mesélte a VH-nak Kemény Dénes, aki eredendően attól tartott, hogy a budapesti VL-tornához időben zavaróan közel lesz az Euroliga június 22-23-i négyes döntője. Akkor azonban még nem tudhatta - s a magyar póló megannyi hívéhez hasonlóan aligha hitte volna -, hogy a Final Four végül is "dátumgondot" nem okoz, merthogy sem a Honvéd, sem a Vasas nem jutott tovább a minapi negyeddöntőből...

 

- Eszembe nem jutott, hogy egyik csapatunk sem lesz érdekelt a legjobb négyben - ismerte el a kapitány. Kiesésük azt jelzi, hogy a hosszú, fárasztó, a vb-ezüst okozta csalódást is hozó szezon végén kivannak a fiúk, mindenesetre sajnálom, hogy nem jutottak be a Final Fourba. Ugyanakkor nem hallgathatom el, és csalódottságomat még tovább növeli, meg hát elgondolkodtatásra is késztető, hogy immár második éve nincs magyar együttes a legjobbak között, utoljára Bíró Attila, a Ferencváros már csak volt edzője tudta elvinni az akkori Fradit a legjobb négybe nemzetközi sorozaton, a LEN Kupában... Legyen ez azonban a klubok gondja, nekem a válogatottat kell minél ütőképesebbé tennem, a lehető legjobb formába hoznom, eredményes szereplésével törődnöm. Június 25-től kell elérnem azt, hogy a közös foglalkozások, az együttlét napjaiban abba az állapotba kerüljenek keretem tagjai, hogy bízzanak magukban, feledtessék el saját magukkal a vb-csalódást.

 

- Kapitány úr! És mekkora csalódás volt a május végi futballcsúcs, az athéni Bajnokok Ligája-döntő a Milan és a Liverpool között, mely meccset a helyszínen követhetett nyomon?

 

- Szponzori meghívásra utaztam ki a görög fővárosba, és mondhatom, fantasztikusan élveztem, éppen azért, mert a színhelyen, testközelből láthattam az összecsapást, amely amúgy két, egymástól tartó csapat passzív fociját hozta. A környezet, a légkör, a hangulat azonban lenyűgözött, s kárpótolt mindenért, pontosabban majdnem mindenért, mert egyik döntős csapatnak sem drukkoltam, labdarúgásban az én lelkem a Manchester Unitedé, őket vártam a BL-fináléba. Így semleges nézőként voltam jelen, és úgy vélem a Milan megérdemelten nyert, de hozzáfűzném, hogy az olasz csapat egyáltalán nem volt balszerencsés, egyetlen helyzetből szerzett két gólt, míg Gerrard kihagyta a kihagyhatatlant.

 

- A BL-döntő mellett a közelmúlt egy másik, a Kemény-család szempontjából szintén jelentős eseményről viszont hiányzott Kemény Dénes.

 

- Tudom, mire céloz. Bizony, elsőszülött fiam, Kristóf, aki októberben lesz 17 éves, bemutatkozott a magyar vízilabda ob I-ben, de sajnos nem láthattam a debütálását. Amikor tudniillik játszott, aznap én éppen belázasodtam, nem mehettem ki a meccsére. Viszont ő szerencsés volt, mint a Milan. Azért játszhatott, mert egy standard pólós beteg lett, kettőnek az igazolásával akadt probléma, ez "helyből kellett" neki, hogy egyáltalán a cserepadra leülhessen. De a bemutatkozásához még arra is szükség volt, hogy ideje korán eldőljön a meccs, s az edzője betehette a végén. Jókor ült jó padon... És ami fontos: hibát nem csinált, egy lepattanó labdát megszerzett, alapvetően jó volt. Azt pedig megígértem neki, hogy a következő idényben majd megnézem többször is, ha játszani fog.

 

- Addig azonban a kapitányi teendők adnak elfoglaltságot rendesen...

 

- Így van, várom, hogy június utolsó hétfőjén fitten megérkeznek a fiúk, s onnantól kezdve heteken át augusztus 12-ig valóban válogatott programok várnak ránk: a két Világliga-selejtező mellett reményeim és elvárásaim szerint egy sikeres Vl-döntő Berlinben, majd következik három hét pihenő, aztán pedig szeptembertől már készülünk a pekingi olimpiára.

 

(Vasárnapi Hírek - J.K./fotó: TZS)