FACEBOOK

Végső búcsú Steinmetz Jánostól

Végső búcsú Steinmetz Jánostól
hozzászólás, 2007.06.02.

Mély részvét mellett, családtagok, barátok, egykori és mai sportolók, vízilabda-rajongók százai kísérték utolsó útjára Steinmetz Jánost pénteken Budapesten, a Farkasréti temetőben. Az 52-szeres válogatott sportoló 59 évesen, tüdőembóliában halt meg május 9-én.

A katolikus gyászszertartást Lippai László gazdagréti plébános (László atya) tartotta, aki kiemelte: „minden a helyén volt” Steinmetz János életében.

 

A ravatalozó előtt a Vasas vízilabda-csapatának játékosai álltak sorfalat, amikor a magyar válogatott egykori kapusának, a két olimpiai bajnok Steinmetz-fivér édesapjának földi maradványait a végső nyughelyhez kísérték. A hosszú sorban ott volt szinte mindenki, aki a magyar vízilabda-sport elmúlt három-négy évtizedében letette a névjegyét.

 

A sírnál László atya mondott imát, majd arra kérte a gyászolókat, hogy énekeljék el a Himnuszt, amelyet a válogatottal elért sikerek után oly sokszor hallgathatott meg Steinmetz János.

 

A sírhantot hamarosan elborították a gyászolók koszorúi és virágai. A temetés után a közeli templomban gyászmisén emlékeztek Steinmetz Jánosra.

 

A Duna Televízió megemlékezése.