FACEBOOK

Ezerkétszáz jegy magyaroknak a pekingi vízilabda-döntőre

Ezerkétszáz jegy magyaroknak a pekingi vízilabda-döntőre
hozzászólás, 2007.06.01.

Már a pekingi olimpia vízilabda-döntőjére is biztosíthatják helyüket a szurkolók a Margitszigeten, július elején, az Unicum-napok alatt. Kitelepül ugyanis a Pegazus Sport Tours Kft., amely Magyarországon kizárólagos joggal értékesíti a jövő évi nyári olimpiai játékokra szóló utazásokat, beleértve a versenyek belépőjegyeit is. Ami a vízilabda-döntőt illeti: nem árt sietni, mert jelen állás szerint 1200 jegy jut a magyaroknak.

A Világkupa alatt működő margitszigeti olimpiai sátor népszerűsíti majd a Peking Szurkolói Klub rendezvényeit, s kedvezményesen, részletfizetési akcióban lehet majd itt megvásárolni az olimpiai turistautakat.

 

- Az utazási csomagok bizony nem olcsók, hiszen Kínáról van szó, maga a távolság, így az utazás költsége is elég jelentős - tájékoztatta a vlv.hu-t Fráter Viktória, a Pegazus Sport Tours Kft. marketingigazgatója.

 

A Pegazus 3 ezer magyar turista számára kínál utat az olimpiára, minden egyes csomaghoz 300 USA dollár értékű jegykontingens tartozik. A korábbi tapasztalatok alapján utazási csomagonként hat darab jeggyel számoltak. Ez azt jelenti, hogy 18 ezer jegyet biztosítanak saját utasaiknak, emellett további jegyeket is beszereztek a már jó előre felmért egyéni igények alapján.

 

Az értékesítés megszervezése mellett természetesen már a kinti előkészületeket is megkezdték: lefoglaltak egy hatalmas területet, egy teljes üdülőközpontot, termálfürdővel együtt, ahol két turnusban 1500-1500 magyar turistát tudnak majd elhelyezni. Ez 750 kétágyas szobát jelent. A terület tehát már a „miénk”, s kis magyar faluként működik majd.

 

- Tulajdonképpen az athéni olimpiai sporttábor tapasztalatai alapján foglaltuk le ezt a területet, már több mint két éve, úgyhogy időben elkezdtük a szervezést - mondja Fráter Viktória.

 

Az értékesítési kampány most kezdődik, nyáron egy sor rendezvényen népszerűsítik majd az olimpiai utazást. A júliusi Világkupa alatt, a Szigeten az olimpiai sátor vendége lesz többek között két vízilabdázó olimpiai bajnok, Kárpáti György és Kósz Zoltán, valamint az úszók közül Szabó Joe, Czene Attila és Rózsa Norbert.

 

Újdonság a részletfizetési akció, amivel kapcsolatban Fráter Viktória elmondta:

 

- Két rétegből kerülnek ki az olimpiai versenyekre utazó turisták. Az egyik az üzleti szféra, amelynek tagjai megengedhetik maguknak, hogy csupán a versenyek előtt egy-két hónappal intézzék utazásukat. Vannak továbbá a „klasszikus szurkolók”, akik számára a havi részletfizetés lehetősége nagyon nagy segítséget jelent, hiszen így nem nagy összegeket kell egyszerre kifizetni, hanem havonta körülbelül 60 ezer forintos részletekkel, előre tervezhető módon rendezhető az utazás számlája.

 

Az előzetes felmérések egyébként azt mutatták, hogy a vízilabda-verseny iránt a legnagyobb a hazai érdeklődés. Ebben nyilván szerepe van annak, hogy a Kemény-legények már megszerezték az olimpiai részvétel jogát, s ez egyelőre egyetlen más csapatsportágról sem mondható el…

 

Kamuti Balázs, az utazási iroda értékesítési vezetője elmondta, hogy a kajak-kenu mellett a kézilabda-versenyek, az úszás és a vívás, tehát a klasszikus magyar számok iránt van érdeklődés, de a szurkolói barométer atlétikai érmet is előrejelez, ugyanis jegyigénylések vannak az atlétikai versenysorozat azon napjaira, amelyeken a tízpróba számait rendezik meg, Zsivóczky Attilával…

 

Érdekesség, hogy a Pegazus elnyerte a hivatalos jegyértékesítői megbízást Spanyolországban is, így talán még arra is lesz lehetőség, hogy a két ország jegykeretét az időközben esetleg bekövetkező „sportszakmai fejlemények” alapján akár egymás rovására, de kölcsönösen előnyös módon módosítsák.

Címkék:
Peking