FACEBOOK

Euroliga-szerda - élő közvetítés Dubrovnikból a vlv-n

Euroliga-szerda - élő közvetítés Dubrovnikból a vlv-n
hozzászólás, 2007.05.23.

A Vasas készül rosszabb előjelekkel az Euroliga-negyeddöntő visszavágójára, mint a Honvéd. A piros-kékeknél nem csak a nyaki porckorongsérvvel kezelt Steinmetz Ádám hiánya lesz fájó, hanem még mindig pihenni kényszerül a deréktáji, háti fájdalmakkal bajlódó Varga Dénes is. A Honvédban nincs sérült, a csapat a legjobb összeállításban indulhat harcba a kétgólos hátrány ledolgozásáért. Varga Dénes, Nagy Viktor, Kiss Gergely és Biros Péter nyilatkozata:

- Talán közhelynek fog tűnni, hogy győzni jöttünk, meg hogy bizakodóak vagyunk, de hát így van. Nehéz lesz, ez biztos, mert a játékvezetők valószínűleg a horvátokat fogják támogatni, igaz, ez már Budapesten is így volt. A csapat mindent meg fog tenni, ebben biztos vagyok - mondta a társait elkísérő Varga Dénes a vlv.hu-nak. A Vasas kedden reggel kisbuszokkal utazott Zágrábba és onnan repülővel tette meg az utat Dubrovnikba, ahol a tervek szerint este edzést is tarthatott a szerdai mérkőzés színhelyén.

 

Nagy Viktor optimista, „győzni megyünk, és nyerni fogunk” – mondja. - Abszolút sikerülhet. Hogy min múlik? A fórkihasználásainkon, mi ugyanis várhatóan keveset fogunk kapni, úgyhogy abból minél többet be kell lőni. És persze „pótolni kell” a nem megítélt fórokat, akciógólokkal. Hátul, védekezésben minél kevesebb gólt kapni, úgy gondolom, ha kevés gólos lesz a találkozó, akkor nagyobb esélyünk van a továbbjutásra.

 

A Vasas mérkőzése 17.45-kor kezdődik, s terveink szerint kiküldött tudósítónk, Kánya Dávid a lelátóról, gólonkénti frissítéssel közvetíti élőben a fejleményeket. Az első meccsen a Vasas 11:10-re nyert, tehát már a döntetlen a Vasas továbbjutását jelentené.

 

A Honvéd-Olympiakosz-visszavágót 20.00 órás kezdettel rendezik meg a Kőér utcában, a magyar bajnoknak kétgólos hátrányt kell ledolgoznia, hiszen az első mérkőzésen 11:9-re kikapott.

 

- Nagyon kemény meccs lesz. Jó játékot várok, amiben benne van az is, hogy három-négy góllal tudunk nyerni. Most már nagyjából adottak a feltételek, hiszen mindenki tud játszani. Bízunk magunkban - mondta Kiss Gergely a kedd esti edzés előtt.

 

Biros Péter szeretné, ha ugyanolyan bíráskodás lenne a hazai csapat szempontjából, mint volt Athénban. - Úgy érzem, akkor minden adott lenne ahhoz, hogy továbbjussunk. Egy picivel jobb a mi csapatunk, úgyhogy én azt várom, hogy továbbjutunk. Nem szabad egyből nekik ugrani, elég a végén vezetni mondjuk három góllal. A jó védekezés a legfontosabb, azon belül a center semlegesítése, kint is ezzel voltak problémáink: nagyon közel tudtak jönni, borzasztó nehéz volt zónázni. Ezt kell megoldanunk, remélem, sikerül. Én érzek a csapatban annyi erőt, hogy meg tudja csinálni, de nagyon figyelni kell, az Eger elleni meccsen mutatott teljesítmény nem lesz elég, sokkal jobban kell játszani.

 

A mérkőzést a Sport 1 televízió élőben közvetíti.