FACEBOOK

Szivós Márton hárommeccses eltiltást kapott

Szivós Márton hárommeccses eltiltást kapott
hozzászólás, 2007.05.22.

A Honvéd-Pécs bajnoki mérkőzés végjátékában Székely Zoltán végleges kiállítást ítélt a hazaiak kárára, az ítélet elszenvedője pedig Szivós Márton volt. A bíró brutalitás indokával állította ki Marcit, a Fegyelmi Bizottság pedig helyben hagyta a Versenyszabályzatban foglaltakat, így az ítélet: hárommeccses eltiltás.

Már csak egy perc volt hátra a május 15-én megrendezett OB 1-es találkozóból, amikor a pécsiek úszhattak fel a Honvéd kapuja elé. A szokásos csetepaté közben sípszó hallatszott, és egy, az idény során sokszor vitatott döntés született: a bírók végleg cserével, 4 perces emberhátrányra kárhoztatva a hazaiak csapatát kiállították Szivós Mártont.

Marci visszaúszás közben megszerezte a labdát és továbbpasszolta, ezt követően a pécsiek egyik játékosa a már labda nélkül álló Szivóst a víz fölött megütötte, amire válaszként - ezt Marci be is ismerte! - a víz alatt visszaütött. A bírói indoklás brutalitás volt, amivel a hazaiak négyese határozottan nem értett egyet, így a mérkőzés után hosszasan beszélték meg az esetet Székely játékvezetővel.

     

 

A Versenyszabályzat a következőképp határozza meg az ilyen eseteket, illetve a következményeit:

7.7 Eljárás végleges kiállítás esetén:

7.7.2 A WP21. 11 alatti vétségek esetén (szándékos ütés, rúgás, illetve annak kísérlete, melyet a játékvezető brutalitásnak minősített) - továbbiakban együttesen brutális - cserével véglegesen kiállított játékos, 3 (három) azonos vagy magasabb korosztályú bajnoki, vagy ezeknek megfelelő kupamérkőzésen, illetve azonos  vagy magasabb szintű kupamérkőzésen nem szerepelhet, amennyiben a játékvezető vagy az ellenőr az eset súlyossága miatt nem kéri a fegyelmi eljárás lefolytatását, vagy az illető játékos vagy vezetője nem kérte a jegyzőkönyvre rávezetve a fegyelmi eljárás megindítását. Ezen kérelem esetén a VB a játékos játékjogát azonnal felfüggeszteni köteles.

A Honvéd élt azzal a lehetőségével, hogy a Fegyelmi Bizottság előtt folytatódjon az ügy. Először május 24-én tárgyalták az esetet, ám ekkor még nem született döntés. Új hét, új remények, gondolván... Ám a Bizottság helyben hagyta a szabályban foglaltakat, vagyis marad a három meccses eltiltás, amiből az elsőt már a múlt szombati, Eger elleni elődöntőn le is töltötte Marci.

- Meglepődtem a döntésen, megmondom őszintén. A meccs után megkérdeztem, miért állítottak ki, azt mondták brutalitásért. Azt, hogy visszaütöttem elismerem, de a brutalitást eltúlzottnak vélem, főleg annak fényében, hogy a pécsiek játékosa sima kiállítást kapott víz feletti ütésért. De abban, hogy most eltiltottak talán ennyi jó van, hogy így legalább kicsit pihentebb leszek a döntőkre.  - nyilatkozta Szivós Márton a hétfői edzést követően.

A kőér utcai gárdát tehát tovább sújtja a balsors, a következő elődöntő(k)ben, és tán a döntőn első meccsén (ha a következő elődöntős meccsét győzelemmel zárja a Honvéd) nem szerepeltethetik egyik alapemberüket, ráadásul a szabályok értelmében mást sem nevezhetnek helyette, így egy fővel rövidebb lesz a címvédő kispadja.

Viszont jó hír a piros-fekete szimpatizánsoknak, hogy a döntés nem befolyásolja a nemzetközi kupaszereplést, így a szerdán sorra kerülő Euroliga negyeddöntő visszavágó mérkőzésen társaival együtt Szivós Márton is vízbe csobban, hogy ledolgozzák a kétgólos hátrányt és kiharcolják a június 22-23-ai Négyes Döntőbe jutást.


(szivosmarton.vlv.hu - Viló Zsófia)

2 régi hozzászólás

Timi hozzászólása
Timi5325
2008.02.26. 10:41

Nem elfogult. Igaza van.

cinikus  hozzászólása
2007.08.09. 01:20

Zsófi cica ! Elfogult vagy kicsit ,nemde ???