FACEBOOK

Most Szécsi nyerte a Varga Tamással szembeni párbajt

Most Szécsi nyerte a Varga Tamással szembeni párbajt
hozzászólás, 2007.05.14.

Ezúttal Szécsi Zoltán nyerte a csatát, de az ütközetnek még nincs vége. Egyenlített a Camogli a kiesés elkerüléséért folyó páros mérkőzésen a Chiavarival, Varga Tamás csapatával szemben, az olasz bajnokságban. A két magyar olimpiai bajnok közvetlenül is szembekerült egymással, s Szécsi Zoltán kivédte Varga „Csuvi” ötméteresét. A play out másik ágán a Salerno két nyert meccsel biztosította a bennmaradást. Katonás Gergely a második találkozón három gólt szerzett.

Csekély eséllyel várta az idegenben elvesztett első kiesési párbaj visszavágóját a Camogli. A csapat egyik erőssége, Binder Szabolcs ugyanis kétmeccses eltiltást kapott, s hogy ez mekkora veszteség, azt csak az tudhatja, aki év közben is figyelemmel kísérte a magyarokra épülő tengerparti kiscsapat játékát, eredményeit.

 

A szombat esti teltházas camogli mérkőzésen ráadásul a Chiavari szerzett vezetést. A hazaiak Weszelovszky László jóvoltából gyorsan fordítottak, de ekkor Regős Áron egyenlített. Angeloni és Foresti találatával kétgólos előnyt szereztek Szécsiék, s így félidőben 4:2-es vezetésre álltak. A harmadik negyedben Weszelovszky már harmadik gólját szerezte egy emberelőny értékesítésével. Ekkor történt, hogy ötmétereshez jutott a Chiavari. A labdához Varga Tamás állt, de lövését Szécsi kivédte. Ugyanebben a negyedben Regős Áron rálegyintett a játékvezetőre, aki ezt annyira zokon vette, hogy cserével, végleg kiállította a Chiavari játékosát. A vendégek emberelőnyből szépítettek, ám a negyedik negyed előtt már 6:3 állt az eredményjelző-táblán.

 

Az utolsó játékrész nagy izgalmakat hozott, a vendégek négyszer játszhattak emberelőnyben, kettőt be is lőttek. A befejezés előtt 35 másodperccel a Camogli kapott fórt, s a hazaiak rutinosan végigjátszották a támadóidőt, egyenlítésre már nem futotta Varga Tamásék erejéből.

 

A bennmaradást eldöntő utolsó mérkőzést megint Chiavariban rendezik meg, május 16-án, s azon még mindig nem szerepelhet Binder Szabolcs.

 

- Mi volt a taktika? – kérdeztük Szécsi Zoltánt, akinek hírek szerint nagy szerepe volt a hazaiak győzelmében.

 

- Természetesen az, hogy Varga Tamást lefogjuk. Jól megszerveztük a védekezést, inkább hagytunk lőni több olasz játékost, de ha Csuvihoz került a labda, nem egyszer három blokk volt előtte és még oldalról is támadták, úgyhogy ha lőni akart el kellett dőlnie. „Odasegített” tehát több ember is, de már azt is megpróbáltuk megakadályozni, hogy megkapja a labdát.

 

- Az utolsó mérkőzés megint idegenben lesz, milyennek látod az esélyeket?

 

- Ötven-ötven százalék. Jórészt attól függ, hogy az olaszok mit tudnak hozzátenni a játékhoz. Nálunk is vannak olaszok, akiket ők hagynak lőni. Ezen például eldőlhet.

 

- Camogliban mennyire fontos, hogy bent maradjon a csapat?

 

- Élet-halál.

 

- Ez érződik? Vagy van valami külön prémium?

 

- Nem, ilyen nincsen kitűzve. Ez úgy van, hogy ha bent maradunk, nagy valószínűséggel megkapjuk a pénzünket... Bár egyébként logikus lenne kiesni kis költségvetésű csapattal, az ilyenekből, mint a Chiavari, Camogli, igazából kettőből jön ki egy jó, stabilan a legjobb nyolcban lévő csapat. Jövőre már csak 14 csapat lesz az első osztályban, s megint négy esik majd ki és csak kettő jut fel. Valószínűleg jövőre könnyebb lesz visszajutni az A1-be, mint bent maradni.

 

- De most nincs ilyen számolgatás, gondolom.

 

- Nincs, nincs, azért értelemszerűen a bennmaradás a cél, a szponzoroknak bizonyítani kell. Nekem pedig az a tét, hogy semmiképpen sem játszom A2-es csapatban.

 

- És ha esetleg kiestek, akkor mi van?

 

- Meglátjuk.

 

- Kerestek már téged más klubtól?

 

- Ez ügyben még no comment.

 

x

 

Páros mérkőzések az olasz Seria A1-ben maradásért, második forduló:

 

Ortigia-Salerno 7:10  (2:2, 1:3, 3:3, 1:2) (Katonás G. 3) A Salerno két győzelemmel biztosította a bennmaradást

 

Camogli-Chiavari 6:5 (1:1, 3:1, 2:1, 0:2) (Weszelovszky 3, illetve Regős Á. 1) A páros mérkőzés 1:1-re áll, a mindent eldöntő harmadik találkozó Chiavariban lesz, május 16-án.