FACEBOOK

Euroliga-forduló - egyik szemünk se sír és egyik sem nevet...

Euroliga-forduló - egyik szemünk se sír és egyik sem nevet...
hozzászólás, 2007.05.11.

Mindkét magyar csapatnak megmaradt az esélye a továbbjutásra az Euroliga-negyeddöntők szerdai első fordulója után, de az is elképzelhető, hogy megint nem lesz klubunk a Final Fourban. A Vasas nagyon nehéz mérkőzésen, erős bírói ellenszélben egy góllal legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot. A csapat két legjobbja az édesapjuk halála ellenére vízbe szálló két Steinmetz-fiú volt.

A Vasas-család minden tagját megdöbbentette Steinmetz János szerda reggeli halála. A délelőtti edzésen Steinmetz Ádámot rázta a zokogás, de bátyjával együtt azt mondták: este játszani akarnak. A tragédiát lényegében még fel sem fogták, s nem akartak közvetlenül a mérkőzés előtt lélekben a szörnyű veszteséggel foglalkozni. Ezért a Dubrovnik elleni mérkőzést nem előzte meg gyásszünet, de a levegő vibrált a feszültségtől, mindenki Ádám és Barna bemelegítését figyelte, azt fürkészve, hogy miként élik meg ezeket a szörnyű órákat.

A meccs kezdetére megtelt a Komjádi uszoda lelátója. A hagyományos vendégszektort két autóbusznyi Dubrovnik-szurkoló töltötte meg (nem kislányok), s félő volt, hogy hazai hangulatot varázsolnak a Jug számára. A Vasas-tábor azonban ezúttal is - ki tudja, hányadszor - kitett magáért, és fergeteges buzdítással hajtotta az egész meccs alatt a piros-kékeket. A horvátok számára - némi meglepetésre - a bírók gondoskodtak hazai pályáról: a meccs egy-egy szakaszában elképesztő gyakorisággal szórták ki a hazaiak védőit - labdával, labda nélkül. Ekkor a Jug sokat hibázott emberelőnyben, a Vasas-védők pedig jól "repkedtek", még birták erővel. Egy, két, három góllal ment el a Vasas, és a felzárkózás egyre nehezebben ment a vendégek számára. Főleg Steinmetz Ádám és Steinmetz Barnabás volt elemében, fontos és gyönyörű gólokat lőttek - érdemes lenne utána nézni, mikor lőtt legutóbb három gólt nemzetközi meccsen Barna!

Amikor már öt gól(!) volt az előny, hirtelen megtorpant a Vasas. A Jug elkezdte jobb százalékkal értékesíteni a továbbra is folyamatosan az ölébe hulló emberelőnyöket, míg a Vasas ritka lehetőségeit sorban elhibázta. A végén még egyenlítési lehetősége is volt a Dubrovniknak, úgyhogy a győzelemnnek is örülnünk kell, pedig meccs közben nem egyszer úgy tűnt, talán még a továbbjutás kérdése is eldőlhet már az első találkozón.

 

Lefújás után a Vasas-tábor legnagyobb megdöbbenésére az egyenpólós horvát drukkerek vastapssal és a Vasas nevének hangos skandálásával gratuláltak a győztesnek és szurkolótáborának. Erre az innenső oldalról előbb halkan, majd egyre hangosabban felhangzott a Jug-Jug-Jug buzdítás, s a két tábor még percekig tapsolta egymást. Szép pillanatok voltak.


Nézd meg a Vasas válogatott játékosainak góljait. 

STEINMETZ ÁDÁM:

- Nagyon örülök a mai győzelmünknek. Úgy érzem, hogy egy ilyen szintű csapatot megverni nagyon nagy teljesítmény. Bár kicsit csalódott vagyok, mert ötgólos vezetést tékozoltunk el, és egygólos előnnyel megyünk két hét múlva Dubrovnikba, a visszavágóra. Ami nem lesz könnyű. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a támogatást a szurkolóknak, fantasztikus volt a hangulat a Komjádi uszodában. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

NAGY VIKTOR:

- Köszönöm Steinmetz Ádámnak és Steinmetz Barnának a játékot, azt, hogy ekkora lélekjelentétük volt, és hogy ennyire oda tudták tenni magukat, ennyire jól játszottak és segítettek a csapaton. A meccsről meg annyit, hogy ha az elején kicsit jobban megy a játék - jobban védek -, akkor jobban el tudunk húzni, és a végén meg sajnos pont úgy jött ki, hogy a játékosok mentek mélyebbre, én meg stabil lettem, tehát a "kiegyenlítődés" megvolt. Nagyon sajnálom, hogy elszalasztottuk a 11:6-os vezetést. De nem reménytelen a továbbjutás, abszolút optimisták vagyunk. Egygólos előny is előny, tehát úgy megyünk ki Dubrovnikba, hogy tovább fogunk jutni.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

 

HOSNYÁNSZKY NORBERT:


- Úgy érzem, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ez a meccs Steinmetz Barnáról és Ádámról szólt, akik fantasztikus teljesítményt nyújtottak, annak ellenére, hogy mi történt ma reggel. Öt góllal is vezettünk, sajnos úgy érzem, hogy a  harmadik negyedben kicsit belenyúltak a mérkőzésbe kintről. Ennek ellenére mi is hibáztunk a végén: nyerhettünk volna hárommal-néggyel. Egyel sikerült. Dubrovnikban is van keresnivalónk.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

VARGA DÁNEL:

- Amikor kérdezték, hogy mit várok ettől a meccstől, azt mondtam, hogy két-háromgólos győzelemnek nagyon örülnék. Nem mondtam igazat, mert úgy gondoltam, hogy négy-öt góllal is tudunk nyerni, ahogy egyébként álltunk is a negyedik negyedben. Ott ők kaptak elég sok fórt, mi kaptunk fórokat, azt hiszem, mind a négyet kihagytuk, ők meg belőttek hármat vagy négyet. Ezzel nagyon elveszítettük az utolsó negyedet, tehát lehet beszélni a játékvezetésről, de úgy gondolom, hogy mi nem éltünk azzal a négy fórral, amit megkaptunk.

 

Mindenesetre pozitív, hogy ez a csapat, a Dubrovnik, a címvédő nem tud mit kezdeni velünk, egészen egyszerűen tanácstalanok voltak a rutinosok is, a fiatalok is. Mégis a végén az emberhátrányaink megoldása elég gyengén sikerült. De a lényeg az, attól vagyok optimista, hogy ez ellen a csapat ellen öttel tudtunk vezetni. Nem tartom kizártnak, hogy Dubrovnikban nyerni fogunk.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Vasas-Jug Dubrovnik 11:10 (5:3, 3:2, 2:2, 0:2)

Komjádi uszoda, v: Tulga (török), Matache (román)Vasas: Nagy V. – Mátyás 1, Hosnyánszky 2, Kovács R., Varga Dániel 1, Steinmetz B. 3, Steinmetz Á. 3. Csere: Heinrich, Kincses 1, Kuncz, Tóth M. 1, Varga Dénes. Edző: Földi László

Jug: Car – Boskovic 1, Krzic 1, Smodlaka 1, Markovic 1, Buslje 2, Fatovic 2. Csere: Hrosik, Dobud, Drobac, Pecotic, Jokovic 2, Obradovic. Edző: Emil Nikolic.

Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 16/5

Ötméteresből: 2/1, ill. –

 x 

 

A görög Olympiakosz Pireusz kétgólos előnnyel utazik az Euroliga-negyeddöntő visszavágójára, Budapestre. A honvédosok az erős bíró hátszél ellenére jól tartották magukat, noha már az első negyedben kétgólos hátrányba kerültek. Ekkor Benedek Tibor és Kiss Gergely tartotta a csapatban a lelket. A második negyedben megkezdte a vendég együttes a felzárkózást, és a szenzációs napot kifogó Kiss Gergely (4 gólt szerzett a meccsen), valamint Biros Péter góljaival egygólosra csökkentették a hátrányukat.

A harmadik negyed elején, ismét Kiss góljával, kiegyenlítették az állást (7:7), ám ez nem tarott sokáig, hiszen Teodoropulosz és az idősebb Afrudakisz góljaival újfent két góllal elhúztak a görögök. A záró felvonásban csupán egyetlen cserelehetősége akadt már csak a Honvédnak, lévén, hogy Vári, Fodor, Paján és Kovács Olivér is kipontózdott. Ntoszkasz kevéssel a vége előtt háromgólosra növelte az előnyüket, amire még Hárai Balázs egy centergóllal tudott válaszolni, ám több találat már nem született a mérkőzésen, így maradt a 11:9-es Honvéd vereség.

BIROS PÉTER:

Nagyon jól védekeztük ki a hátrányokat, 16 előnyükből ők csak hatot tudtak belőni, míg mi jól használtuk ki ezeket a lehetőségeket (9/6). Persze azért kaptunk elkerülhető akciógólokat is. Taktikusan játszottunk, de a sok hátrány borzasztóan felőrölte az erőnket. Otthon továbbjutunk, de nagyon nehéz lesz!

KISS GERGELY:

Természetesen bosszankodunk a vereség miatt, de nem játszottunk rosszul, az emberelőnyöket jó százalékban lőttük be. Nagyon sok emberhátrányt kaptunk, 15-öt és két ötméterest - Gergely Pista az egyiket kivédte. Nagyon bizakodóak vagyunk, hogy le tudjuk győzni az Olympiakoszt három góllal hazai pályán. Fanatikus labdarúgó szurkolók voltak a lelátón, legalább ezer B-közepes szurkoló volt a meccsen, talán még több is.

Az első negyedben kapott öt kapott gól sok, ez meghatározta a meccset, bár tapadtunk rájuk, de a végén az emberelőnyökben nem voltunk pontosak. Ha a mérkőzés elején az összeset belőttük szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Ez az Olympiakosz egyébként jobb csapat, mint amelyiket simán vertünk pár éve oda-vissza, tudtuk is, hogy nehéz meccs lesz, hiszen horvát, szerb és görög válogatott játékosok vannak náluk. Nehéz feladat lesz, de meg tudjuk csinálni. A négy gólomat szeretném Barnának és Ádámnak ajánlani.

 

Olympiakosz-Honvéd 11:9 (5:3, 2:3, 2:1, 2:2)

Bírók: Margeta (szlovén), Koganov (azeri)

Olympiakosz: Deligiannisz - Delakasz, Kohilasz, Szanta 2, Hadzitheodoru 2, Theodoropulosz 1, Doszkasz 3, Vranjes, G. Afrudakisz 1, Nikics, Komandina 2, Chizasz, Sztatopulosz. Edző: Vangelisz Paterosz

Honvéd: Gergely - Székely, Kovács O., Szivós, Fodor, Bárány, Kiss G. 4, Benedek 2, Hárai 1, Vári, Paján, Biros 2. Edző: Kovács István

Gól - emberelőnyből: 16/6, ill. 9/6

Ötméteresből: 2/1, ill. 2/2

Kipontozódott: Vári (18. perc), Fodor (24. perc), Paján (26. perc), Kovács O. (29. perc), Komadina (30. perc), Schizas (31. perc)

 

x

 

Bresciában sima győzelmet aratott a Pro Recco, s a legnagyobb előnnyel várja a május 23-i visszavágót. A két magyar ezúttal nem szerzett gólt.

 

MADARAS NORBERT:

- Nehezen indult, elöl sokat hibáztunk mi is, ők is, az első gólig kimaradtak mindkét oldalon a helyzetek. Ők lőtték az elsőt, de aztán mi is beindultunk. A második-harmadik negyedben tényleg nagyon jól játszottunk, akkor dőlt el a meccs. Félidőtől már csak mi vezettünk. Nagyon sok volt a kiállítás. Ami engem illet, eléggé meg vagyok fázva, s nem volt sok lehetőségem, egyszer kerültem csak lövőhelyzetbe, azt blokkolták.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 Nagyon örülök, mert jó ez a háromgólos előny. Lehetett volna négy is a végén, ha egy kicsit jobban figyelünk, de azt hiszem, Bresciában három góllal nyerni nagy fegyvertény. Az elején szoros volt, aztán a közepétől szépen lassan elmentünk mindig egy-két góllal, a végén már hárommal-néggyel is. Jól játszottunk. A végére elbizonytalanodtak, így könnyebb volt. Most egyébként elég sokat fogunk velük játszani, úgyhogy jó, hogy az elsőn - főleg itt Bresciában - több góllal tudtunk nyerni. Ez a mi önbizalmunkat növeli, az övékét pedig csökkenti.

 

Brescia-Pro Recco 9:12 (1:1; 4:6; 3:4; 1:1)

Bírók: Fernandez (spanyol) és Simion (román)
Brescia: Pastorino, Magalotti, Vittorioso 1, Van der Meer, Presciutti 1, Roberto Calcaterra 2, Ciric 1, Foresti, Binchi, Barac 2, Hinic 2, Rath, Caprani. Edző: Riccardo Tempestini.
Pro Recco: Tempesti, Figlioli 1, Madaras, Mangiante, Kásás, Vujasinovic 4, Felugo 1, Angelini 2 (1 ötméteres), Bettini, Alessandro Calcaterra 1, Sottani, Deserti 2, Fiorentini 1. Edző: Pino Porzio.

 

x

 

Posillipo-Partizan Belgrad 6:7 (3:2, 0:1, 2:2, 1:2)

2 régi hozzászólás

hegyvaris hozzászólása
2007.05.11. 12:15

az előző hozzászólás teljesen érthető. Bár nem derül ki melyik meccsre vonatkozik, én a Vasas meccsre értem. Elszomorító, hogy hazai pályán ilyen kiállítás arány, pontosabban aránytalanság előfordulhat. Általánosságban nem lehet vitás, hogy a vendégcsapat javára megítélt kiállítások jogosak voltak, csak az a felháborító, hogy ugyanazokat a megmozdulásokat a másik oldalon nem büntették. Mindez persze a teljes mai vízilabdára jellemző (sajnos régen is így volt ), a bírók megérzésre fújnak. Én inkább híve lennék a kemény játéknak és csak a legvégsőbb esetben alkalmazni a kiállítás intézményét. Nem tudom más rajongók ezzel hogy vannak? Arról már nem is beszélve, hogy a vendégcsapat vezetői a zsüriasztal mögött ülve, többször nyomást gyakoroltak a zsüri tagjaira és az ellenőrre is. Ezt már teljes mértékben megengedhetetlennek tartom. A jövőre nézve a rendezés előkészítése során erre is gondolni kell. Egyébként az elmúlt hetek gyenge játéka után felüdülés volt nézni a Vasas játékát, mert jól játszottak és meg is érdemelték volna, hogy egy kicsit biztosabb előnynel utazzanak a visszavágóra.

kata hozzászólása
kata814
2007.05.09. 23:08

a bírók r.hadjanak meg!