FACEBOOK

Bennünk van az Euroliga-győzelem is

Bennünk van az Euroliga-győzelem is
hozzászólás, 2007.04.30.

Az utolsó Euroliga-csoportmérkőzés lejátszásása után sajnos már csak két magyar csapat, a Vasas és a Honvéd volt érdekelt a ma (04.30.) déli Euroliga-sorsolásban. Két éve összesorsolták a Vasast a  Honvéddal a negyeddöntõben. Akkor csak a Honvéd került be a Final Fourba, igaz, meg is nyerte. Szerencsére most a két magyar csapat elkerülte egymást, így van esély, hogy két magyar csapat is legyen a legjobb négy között. A Vasas a tavalyi gyõztessel, a Jug Dubrovnikkal került össze.Az eddigi Euroliga-meccsekrõl, a Vasas utóbbi idõben nyújtott hullámzó teljesítményérõl, a sorsolásról és az elvárásokról kérdeztük Danit rögtön a sorsolás után.

"Ahogy már korábban is értékeltem: a csoportelsõ Reccótól mindkét alkalommal csak egy góllal kaptunk ki, miként az Egertõl is a visszavágón. A Csehovot mindkétszer vertük és idegenben csak mi tudtuk megverni õket. A teljesítményünk szerintem lehetővé teszi, hogy bejussunk a legjobb négy közé és ott jó eredményt érjünk el. Úgy gondolom, hogy az újdonsült világbajnokokkal felálló Dubrovnik ellen is jó esélyünk van arra, hogy továbbjussunk" - mondta Dani, amikor az eddigi Euroliga-meccsekről kérdeztük.

A Vasas a VB után elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Négy góllal kikapott a Szegedtől idegenben, Nyögvenyelősen bár, de nagyobb gólkülönbséggel verték a PVSK-t, majd remek védelemmel, csupán három gólt kapva verték idegenben a BVSC-t. Azonban az Egerrel csak egy döntetlenre futotta. Majd egy parázs hangulatú meccsen, sok hibával játszó Vasas játszott az UTE ellen szerdán a Komjádiban és ismét csak egy 8:8-as döntetlen sikerült. Dani viszont egyértelműen egyre jobb formában játszik, ha a góljainak a számát nézzük. A Szeged ellen, hullafáradtan még csak egy gólt lőtt, a következő két meccsen már két-két alkalommal vette be az ellenfél kapuját, majd a két, döntetlent hozó meccsen és végül a Csehov ellen is háromszor volt eredményes. Ő maga úgy gondolja, hogy a hullámvölgynek vége van. A csapat ismét összeállt és ő is újra formába lendült.

"Biztos, hogy számít az is, hogy nekem hogy megy a játék. Ez nem nagyképûség a részemrõl, hiszen a meccs négyszer 8 percébõl, ami ugye 32 perc, 30-at biztos, hogy vízben vagyok"  - válaszolta arra a kérdésre: mennyire függ össze a csapat eredményessége és az ő jó teljesítménye.

Dani szerint már csak egyetlen dologban, az önbizalom megtalálásában és megtartásában kellene javulniuk. "Fel kellene tornászni és ott tartani az Euroliga és a magyar bajnokság végéig. Szerintem eddig is ezzel volt a gond. Ebben a csapatban benne van a végsõ Euroliga gyõzelem is, csak el kell hinnünk."

"Örülök, hogy nem a Honvédot kaptuk, így megvan az esély arra, hogy két magyar csapat is a Final Fourba kerülhessen, igaz, így lesz talán a legnehezebb dolgunk, hiszen mégiscsak a címvédővel, illetve világbajnokok ellen kell játszanunk. Az elmúlt három évben kétszer is egy csoportban voltunk a Dubrovnikkal, és elég felemásak az emlékeim. Itthon nem tudtak minket megverni (egyszer négy góllal is legyőztük őket), kint viszont simán nyertek. Úgy érzem, megvan az esély, hogy a négy közé jussunk. Hogy hogy áll össze a Final Four? Szerintem: Honvéd, Recco, Partizan, és - remélem - Vasas" - nyilatkozta a vlv-nek közvetlenül a sorsolás után.

A két magyar csapat játékosai csupán egymást akarták elkerülni a negyeddöntőben, hogy meglegyen az esélye annak, hogy mindkét magyar csapat, a Vasas és a Honvéd is bekerüljön a Final Fourba. Daniék a másik két lehetséges ellenfél közül inkább a Partizan Belgradot szerették volna megkapni, egyrészt az erőviszonyok hasonlósága, másrészt Belgrád közelsége miatt. Ez nem sikerült, ennek ellenére remélik, hogy minél több Vasas-(és magyar) szurkoló fogja őket elkísérni Dubrovnikba, ahol lelkes és hangos szurkolásukkal sokat segíthetnek a Vasasnak abban, hogy kiharcolják az újdonsült világbajnokokkal teletűzdelt Jug ellen a továbbjutást.

Nincs könnyű dolga a Vasasnak a következő időszakban. Vasárnap a Honvéddal vívnak rangadót a magyar bajnokságban, a következő szerdán a Jug Dubrovnikot fogadják a Komjádi uszodában. Az Euroliga-visszavágóig azonban könnyebb meccseket játszanak  majd - az OSC és a Neptun ellen, - így Dani szerint teljes mértékben fel tudnak majd készülni az Euroligára. A későbbiekben pedig a magyar bajnoki rájátszás és remélhetőleg mindkét sorozatban a döntő következhet.

"Egyértelmûen nagy terhelés alatt vagyunk, de ha valamit el akarunk érni, akkor a fáradtság nem lehet akadály."