FACEBOOK

Vasas-Sturm Csehov 13:9 - Nyilatkozatok

Vasas-Sturm Csehov 13:9 - Nyilatkozatok
hozzászólás, 2007.04.29.

A Vasas megcselekedte, amit meg kellett cselekednie. A piros-kékek biztosan legyőzték a Sturm Csehov csapatát, annak ellenére, hogy a mérkőzés előtt kiderült: Varga Dénes sérülése nem jött rendbe. A mérkőzés második felében a közönség már jobbára az Egerből érkező hírekre figyelt... Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Steinmetz Ádám és Nagy Viktor nyilatkozata:

VARGA DÁNIEL:

 

Nem volt kérdéses a győzelmünk. Minden nagyon jól ment, sima meccs volt. Az egri mérkőzésről csak annyit: szerencsésen alakult. A Csehovot kinn is, itthon is vertük, az Egert egyszer vertük, egyszer kikaptunk tőlük egy góllal, a Reccótól itthon két góllal kaptunk ki, kint egy góllal úgy, hogy nem volt szerencsénk. Talán most visszakaptuk valamit a sorstól, igazságtalan lett volna, ha kiesünk. Reméljük, nem kapunk ki a negyeddöntőben és akkor ki tudja, mi lesz, most, hogy összeállt ismét a csapat… Tele vagyunk energiával.

 

HOSNYÁNSZKY NORBERT:

 

Végre nekünk is szerencsénk volt. Egyelőre nem foglalkozunk azzal, hogy kivel szeretnénk összekerülni a következő fordulóban, mert most ünnepelni fogunk...

 

STEINMETZ ÁDÁM:

 

Tudtunk, hogy a mai mérkőzés nagyon fontos és hogy a sorsunk nem teljesen a saját kezünkben volt. Itt ma mindenképpen nyerni kellett a továbbjutáshoz, ennek tudatában játszottunk, és úgy érzem, hogy végig megnyugtató fölénnyel játszva tudtuk megverni ezt az európai viszonylatban is elég komoly csapatot, hiszen az orosz bajnokról van szó, amelynél ráadásul egy szerb válogatott is játszott.

Úgy érzem, hogy taktikailag is előrébb tudtunk lépni, s azzal, hogy a végén a másik ágon döntetlen született, bejutottunk az Euroliga legjobb nyolc csapata közé - ami egyébként a célunk is volt.

Most nagyon nagy lehetőséget kapott a csapat és bízom benne, hogy élni tudunk ezzel, s a mai játékot is alapul véve, még tovább lépve, egyre színvonalasabban játszva bejutunk a Final Fourba. Tavaly is egy hajszálon múlt, kopogtattunk és feszengettük azt a képzeletbeli ajtót; remélem, az idén sikerül.

Emellett hamarosan kezdődik a rájátszás, ahol természetesen szintén szeretnénk a legjobb eredményt elérni: a magyar bajnoki címet. Mindezekhez a célokhoz nagyon nagy önbizalmat adott ez a mai nap.

Köszönjük a Vasas-szurkolóknak, akik végig mellettünk álltak, és még a mérkőzés lefújása után is hosszú percekig várták a híreket Egerből. Azt mondom, hogy köszönhetjük a Jóistennek is, hogy minket választott. Egyébként egy nagyszerű Eger és Vasas küzdött.

 

NAGY VIKTOR:

 

Nagyon jó volt a kapuban állni az első perctől kezdve, mert azt láttam a csapaton, hogy összeszedetten, okosan játszott és emellé még párosult a szívből jövő játék. Holtpontnak véltük ezt az utóbbi pár meccset, mert nem szerepeltünk túl jól. Nagyon bíztunk benne, hogy ez a meccs lesz az, amikor átlendülünk ezen a holtponton. És én úgy érzem, hogy átlendültünk, magára talált a csapat.

Kicsit később lett vége az Eger meccsének, és ezalatt a néhány perc alatt éveket öregedtünk, főleg úgy, hogy a végén már lemondtunk a továbbjutásról, mert a meccs legvégén emberelőnyből betalált az Eger. Ekkor jött a hír, hogy az utolsó pillanatban valaki egyenlített. Nem tudom, hogy hogy sikerült neki, de mindenképpen szeretném majd tudni a játékos nevét, meg fogom jegyezni.

 

Nézd meg a mérkőzésen készült fotókat.

 

x

 

Élő közvetítés gólonkénti frissítéssel a Komjádi uszodából.

Földi László a Sport1-nek adott meccs előtti nyilatkozatában elmondta, hogy sajnos Varga Dénes nem épült fel a sérüléséből, ezért nem játszhat.

1:0 - Kovács Róbert megúszását gólra váltotta

1:1 - Sapics góljával egyenlít a Csehov

2:1 - Varga Dani csuklóból, a váratlan lövéssel ismét a Vasas vezet

2:2 - Csomakidze kapásból egyenlít

3:2 - Tóth Márton a hosszúba lövi

4:2 - Steinmetz Ádám szemfüles góljával először vezet kettővel a Vasas

4:3 - Maljkovics emberelőnyből eredményes

5:3 - Ismét 2 a különbség Steinmetz Ádám hatalmas góljával.

6:3 - Kovács Róbert lövése a kapus karja alatt talál utat a hálóba

7:3 - Varga Dani messziről hatalmas gólt lő

8:3 - Hosnyánszky Norbert góljával már öttel vezet a Vasas

8:4 - Ziljaev emberelőnyből eredményes

9:4 - Hosnyánszky Norbert ötméterest értékesít

9:5 - Csomakidze emberelőnyből betalál

10:5 - Steinmetz Ádám ezúttal emberelőnyből

10:6 - Sapics góljával ismét csökkent a különbség

10:7 - Ismét Sapics

11:7 - Hosnyánszky messziről hatalmas gólt lő

11:8 - Krstonosics kihasznál egy Vasas védekezési hibát

12:8 - Steinmetz Ádám gyönyörű centergóljával ismét négy gól a különbség.

12:9 - Sapics ötméterest értékesít

13:9 - Varga Dani kevesebb mint 1 másodperccel a vége előtt beállítja a végeredményt.

Vasas – Csehov 13:9 (6:3, 3:2, 2:2, 2:2)
Komjádi uszoda, v: Simion (román), Ciric (szerb)
Vasas: Nagy V. – Mátyás, Hosnyánszky 3, Kovács R. 2, Varga Dániel 3, Steinmetz B., Steinmetz Á. 4. Csere: Heinrich, Kincses, Kuncz, Kelemen, Tóth M. 1. Edző: Földi László
Csehov: Rasztorgujev – Maljkovics 1, Gorovoj, Zseltovszkij, Csomakidze 2, Zsilajev 1, Sapics 4. Csere: Krsztonoszics 1, Korotajev, Ivanov, Visnyakov, Maljkovics, Szmirnov (kapus). Edző: Alexander Kabanov
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 8/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

A mérkőzés után a vízből kikászálódó játékosok a helyükön maradó szurkolókkal együtt várták a híreket Egerből, ahol körülbelül öt perccel később fejeződött be a találkozó, mint a Komjádi uszodában. Angelini egyenlítő találatát óriási üdvrivalgás fogadta, s megkezdődött a pezsgős ünneplés...