FACEBOOK

A Honvéd győzött a rangadón

A Honvéd győzött a rangadón
hozzászólás, 2007.04.21.

Az OB I. 16. fordulójában a Honvéd otthonában vendégeskedett az Oroszországból éppen csak hazaérkezett Eger csapata. A küzdelmes mérkőzésen az egrieknek volt lehetőségük az egyenlítésre, ám végül mégis otthon maradtak a bajnoki pontok. Honvéd - Eger 10-8

Az első negyed fej-fej melletti küzdelmet hozott, felváltva estek a találatok. A fehér sapkában játszó Honvéd soraiból Biros, Paján majd Szivós (aki saját térfeléről talált be) volt eredményes, egri oldalról Märcz és Gór-Nagy tartotta a lépést az ellenféllel (3-2), míg a kapuban Jászberényi is több védést mutatott be.

 

A második játékrészben Kiss Gergely és Fodor jóvoltából hirtelen elhúzott a Honvéd (5-2), de Decker Ádám és Kis Gábor azonnal megkezdték a felzárkózást (5-4). Biros előnygólját (6-4) egy ideig nem követte újabb találat, mindkét csapat jól védekezett, illetve gondjaik akadtak a támadások befejezésével. Újra csak Birosnak sikerült áttörni az egri védelmet (7-4). A félidő vége előtt pedig Decker Ádám is megszerezte második gólját (7-5).

 

 

A harmadik negyed góljainak 50 százalékát Kis Gábor szerezte, aki egy gólra hozta fel a vendégeket (7-6). A másik negyedbeli találat előtt – ami sajnos ezúttal Jászberényi kapujában landolt – még egy jó úszóversenyt láthattak a szurkolók, majd Fodor állította vissza a két gólos különbséget (8-6).

 

A befejező negyedben Märcz ismét hiába szépített, Kiss Gergely visszaállította a két gólos különbséget (9-7). Honvéd időkérés után Biros 10-7-re alakította ez eredményt. Majd Kis Gábor „szabaduló-művész” kapott remek labdát Gór-Nagytól, amellyel ismét kettő volt közte, ám ezt követően már nem sikerült tovább faragni az eredményen.

 

A végig vezető Honvéd megérdemelten szerezte meg a győzelmet, de az egriek sem vallottak szégyent, ahogyan Kiss Csaba fogalmazott: „A bajnoki címvédő otthonában 2 gólos vereséget szenvedni nem mondható rossz eredménynek.”

 

 

 

ING OB I. 16. forduló, 2007. április 18., szerda:
Budapest, Kőér u., 400 néző. V.: Kiszelly Gábor, Petik András

 

Honvéd - Eger 10-8

(3-2, 4-3, 1-1, 2-2)
Domino: Gergely - Szivós 1, Kiss 2, Benedek, Paján, Biros 5, Bárány. Cs.: Székely, Fodor 2, Vári, Hárai. Edző: Kovács István.

Eger: Jászberényi - Bačo, Hegedüs, Decker 2, Märcz 2, Kiss Cs., Kis G. 3. Cs.: Bálint, Mackeben, Matajsz, Császár, Nyéki, Gór-Nagy 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.

Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 10/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 0

Kipontozódott: Kiss Cs. (30. p.)

Sárga lap: Gerendás György

 

 

Gór-Nagy Miklós: 

„Habár elég fáradtnak éreztük magunkat, úgy gondolom ez a meccsen nem látszódott. Egész jól játszottunk, de remélem lesz ez még ennél jobb is. Szoros meccs volt, volt esélyünk a pontszerzésre. Megyünk tovább, jön a Vasas szombaton, hogy személyesen adja ide nekünk a pontjait.”

 

 Kis Gábor: 

„Az Egerrel minden bajnoki meccshez úgy állunk hozzá, hogy nyerni akarunk, de persze tisztában voltunk vele, hogy a Honvéd nálunk jobb és rutinosabb csapat. Ennek ellenére eléggé megizzasztottuk őket, és nekünk ez egy jó eredmény. Szombaton a Vasas meccset nyerni akarjuk! Nagyon kemény meccseken vagyunk túl és kemény meccsek is várnak ránk. Fáradtak vagyunk, de úgy érzem képesek vagyunk megnyerni a szombati meccset, ha azt a játékot tudjuk újra játszani, mint az elmúlt meccseken!”

 

 Kiss Csaba: 

“Úgy éreztem, hogy mindenkinek az izmaiban benne volt még az orosz túra. Nem könnyű regenerálódni, amikor gyorsan egymás után európai élcsapatok ellen kell helyt állni.”