FACEBOOK

Honvéd-henger, Vasas-gőzmozdony

Honvéd-henger, Vasas-gőzmozdony
hozzászólás, 2007.04.19.

A hazaiaknál kizárólag válogatottak lőttek gólt a szerda esti Honvéd-Eger rangadón, amelyen az Eger nem tudta igazán megszorítani Birosékat. A Vasas-játékosok még nem pihenték ki a szombati idegölő Euroliga-meccset, nehezen lendültek játékba a Szőnyi úton, amit jól mutat, hogy a Reccónak szombaton csupán az első játékrészben több gólt dobtak, mint az ötszázadik bajnokiját ünneplő Nitsovitscsal felálló BVSC-nek ez első három negyedben összesen… Beszámoló a két meccsről és válogatottak nyilatkozatai:

Kiegyenlített első negyedet hozott a Honvéd-Eger-rangadó. E játékrész vége Jászberényi és Szivós számára egyaránt emlékezetes marad. A válogatott jobbkezese a dudaszó előtt a saját kapuja előteréből szánta el lövésre magát, s a labda utat talált Jászberényi kapujába.

 

A mérkőzés további menete is a Honvéd szándéka szerint alakult, az egriek 7:4-ről még felzárkóztak 7.6-ra, de egyenlíteniük már nem sikerült. A Honvéd rengeteg helyzetet hagyott ki.

 

Érdekesség, hogy a találkozó 18 góljából 14-et válogatott kerettag lőtt. A Honvédnál Biros Péter (5), az Egernél Kis Gábor (3) volt a legeredményesebb.

 

Kiss Gergely:

 

Olyan nehéz mérkőzés volt, mint amilyenre számítottunk. Az Eger jó formában van, nekünk pedig alakul a formánk: hat játékosnak kellett visszatérnie a válogatotthoz a világbajnokság után. Azt gondolom hogy ma a sok kihagyott helyzetünk tette szorossá a mérkőzést, ha egy picit pontosabbak vagyunk az elején, akkor már az első két negyedben megnyugtató különbség alakult volna ki.

 

Benedek Tibor:

 

Számítottunk arra, hogy kemény, harcos mérkőzés lesz. Az Eger teli önbizalommal jött ide, jól bírták erővel is. Ennek ellenére azt hiszem, hogy csak a helyzetkihasználásunkon múlott, hogy ilyen szoros volt a mérkőzés. Én magam sem jeleskedtem e téren, de annak örülök, hogy rengeteg helyzetet tudtam kialakítani. Örülök, hogy nyertünk, ez fontos meccs volt, hiszen ha már a Vasas megtette nekünk azt a szívességet, hogy kikapott Szegeden, és nem kell öt góllal nyernünk a Komjádiban, elég csak eggyel, meg kellett nyerni ezt a mai mérkőzést.

 

Fodor Rajmund:

 

Küzdelmes rangadó volt, kevésbé szép játékkal, mint inkább nagy küzdelemmel. A harmadik negyed volt szerintem a döntő, amikor biztossá tettük a vezetésünket, és ezt a végéig tudtuk tartani. A kellő pillanatokban nem voltunk elég kegyetlenek, pár ziccer kimaradt, amikor elhúzhattunk volna, de az volt a szerencse, hogy átütő erő az ellenfélben sem volt. Nagyon fontos az eredmény a rájátszást illetően is - amennyiben velük kerülünk össze. Megyünk tovább az utunkon, sorra jönnek a nagy meccsek.

 

Jászberényi Gábor:

 

Nyerni szerettünk volna, sajnos ez nem jött össze. Egy jó Honvéddal találkoztunkj. A döntő pillanatokban hibáztunk, amikor feljöttünk volna döntetlenre, vagy akár átvettük volna a vezetést, akkor nem sikerült gólt lőnünk.

 

Gór-Nagy Miklós:

 

Végig szorosnak éreztük annak ellenére, hogy a Honvéd folyamatosan két góllal ment. Volt lehetőségünk 7-6 nál egyenlíteni egy öt-négyes lefordulásnál, sajnos a Honvéd visszafordult, el is mentek három góllal. Utána próbáltunk kapaszkodni, de eléggé fáradtak voltunk az orosz túra után. Próbáljuk a Vasas meccsre összeszedni magunkat. A Honvéd jól játszott.

 

Honvéd-Eger 10:8 (3:2, 4:3, 1:1, 2:2)

Kőér utca,

Honvéd: Gergely - Benedek, Biros 5, Szivós 1, Kiss G. 2, Bárány, Paján Csere: Hárai, Fodor 2, Székely, Vári

Edző: Kovács István

Eger: Jászberényi - Baco, Nyéki, Kis G. 3, Decker Á. 2, Märcz 2, Kiss Cs. Csere: Gór-Nagy 1, Hegedüs, Matajsz, Császár

Edző: Gerendás György

Emberelőny - gól: 8/4 ill. 11/4

Ötméteres - gól: 1/1 ill –

Kipontozódott: Kiss Csaba (30. perc)

Sárga lap: Kovács István (9. perc) és Gerendás György (20. perc)

 

Nézd meg a mérkőzés fotógalériáját.

 

 

A bajnokság listavezetője ezúttal a Szőnyi útra látogatott. A mérkőzés kis ünnepséggel kezdődött, ugyanis a korábbi válogatott Nitsovits Tamás szerdán játszotta 500. OB I-s bajnokiját. Ez alkalomból a bemutatásnál köszöntötték, és egy nagy serleget vett át Martin Györgytől, a szövetség elnökétől.

 

Álmosan kezdtek a csapatok, sok volt a pontatlan átadás, Varga Dániel góljával azonban a Vasas szerezte meg a vezetést. A hazaiak meglepetésre hamar megfordították az állást, de Mátyás a negyed vége előtt egyenlített. A második játékrészben a Vasas védekezése feljavult, azonban támadásaikban továbbra is sok volt a pontatlanság, kimaradtak a helyzetek. Végül Varga Dániel, valamint Kovács Róbert góljával 4:2-re alakult az állás a nagyszünetre.

 

A harmadik negyedben fel-le úszkáltak a csapatok, a hazaiak lassan fáradni kezdtek, a Vasas pedig nem erőltette a támadásokat, Tóth Márton révén így is gólt lőttek. A negyedik negyedben aztán megrázták magukat az angyalföldiek, elsősorban a két Steinmetznek, valamint Varga Dénesnek köszönhetően már 9-2-re vezettek, amikor a mérkőzés vége előtt nem sokkal Ambrus vitatható körülmények között esett góljával a BVSC megtörte 24 perces gólcsendjét.

 

Nagy Viktor:

 

Röviden összefoglalva: kisebb hibákkal játszva, de nyertünk. A hétvégén az Eger ellen győzelmet várok, készülünk, és mindent megteszünk ezért.

 

Steinmetz Ádám:

 

Elég nyögvenyelősen nyertünk ma végül 6 góllal idegenben, ami csak az eredményt tekintve elfogadható. A játékunk igen „hétköznapi” volt, hiszen a szombati, Eger elleni meccsre készültünk, a munkát igazából annak a mérkőzésnek rendeltük alá, erre a mai mérkőzésre különösebben nem készültünk, s ez sajnos a mutatott formán meg is látszott.

 

Varga Dénes:

 

Nem játszottunk csúcsformában, de pozitívumként lehet kiemelni, hogy csak három gólt kaptunk, valamint azt, hogy volt két olyan negyed, amikor az ellenfél nem szerzett egyetlen találatot sem.

 

BVSC-Vasas 3:9 (2:2, 0:2, 0:1, 1:4)

Szőnyi út, v.: Bátori, Székely B.

BVSC: Laboncz – Petz, Szűcs, Persely, Ambrus 1, Nitsovits, Simon. Csere: Szabó B., Nagy S. 1, Zsoldos, Kriszt, Szabó P. 1, Németh Zs, Szabó A. (kapus).

Edző: Vincze Balázs

Vasas: Jónás – Mátyás 1, Hosnyánszky, Kovács R. 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Steinmetz Á. 1. Csere: Heinrich, Kincses, Kuncz 1, Kelemen, Steinmetz B. 1, Tóth M. 1. Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 7/-, ill. 4/1

Ötméteresből: -, ill. 1/1

Sárga lap: Földi László