FACEBOOK

Tízből öt

Tízből öt
hozzászólás, 2007.04.19.

A mai napon sem telt meg teljesen a Kőér utcai uszoda, pedig a forduló legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését játszották a falak között. A Honvéd ezúttal az Eger csapatát fogadta. A hevesiek ugyan mindent megtettek a győzelemért, de ezúttal a hazai csapat bizonyult jobbnak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt találatig jutó Biros Péter lett.

Az első ráúszásnál Birosnak sikerült elhoznia a labdát, majd Kiss Csaba kiállítását kihasználva megszerezte a mérkőzés első találatát. A hevesiek sem tétováztak sokáig, Märcz Tamásnak köszönhetően megszületett az egyenlítő gól. Az egriek nyolcasának mutatványa ötméterest ért, amit Birosnak sikerült értékesítenie. Gór-Nagy Miklós igyekezett helyrehozni társa hibáját, így már 2-2 állt az eredményjelzőn. A negyed végén Szivós Márton örvendeztette meg a hazai közönséget egy nem mindennapi találattal. Távoli kísérlete Jászberényi kapujában kötött ki. 3-2.

A második negyed ismét hazai labdaszerzéssel kezdődött és az első támadást is sikerült ismét gólra váltania a fiúknak. Ezúttal Kiss Gergely vette be az egri kaput. Fodor Rajmund is kedvet kapott és egy gyönyörű ejtéssel növelte csapata előnyét. Decker Ádám mentve az egriek becsületét szépített, majd Kis Gábornak köszönhetően az eddigi három gólos előny egy gólosra apadt. Biros Péter azonban tett róla, hogy „helyre álljon a rend”. Gyönyörű szép gólját, egy megúszásból szerzett találat követte. A negyed végére Decker Ádám tett pontot, aki Hárai kiállítását váltotta gólra. 7-5.

A harmadik negyed nem tartogatott túl sok izgalmat és gólokban is szegényebbnek bizonyult, mint az előbbiek. A ráúszásnál Szivós elől Császár halászta el a labdát. Gergely védése és Szivós jó blokkja után Benedek próbálta növelni az előnyt, de kísérlete a kapufán elhalt. Az ezt követő támadást azonban Kis Gábor remekül használta ki és megszerezte második találatát. A következő gólra sokat kellett várni. Egy egri időkérést és sok-sok kapufát követően végül Fodornak sikerült megtörnie a csendet és a vízről bepattintotta a labdát a kapuba. 8-6.

Az utolsó negyedben ismét Császár bizonyult gyorsabbnak, ezúttal Birossal szemben. Székely kiállítása gólt ért, hiszen Märcz Tamás kihasználva a helyzetet újabb találatot szerzett csapatának. Egy kontrát követően Biros lövése elhalt Jászberényi kezén, de a másik csapat sem járt jobban. Märcz lövése a blokkról pattant ki. Kiss Gergely azonban nem tétovázott sokat és ismét kettővel vezetett a Honvéd. Az utolsó hazai találat Biros Péter nevéhez fűzödött, aki időkérés után, előnyben jutatta be a hálóba a labdát. Az egriek centere még gondolt egyet és egy hatalmas bombával „örvendeztette meg” Gergelyt. Ezzel ki is alakult a végeredmény. Honvéd-Eger 10-8.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Biros Péter lett, aki öt találatot szerzett.

Peti nyilatkozata a mérkőzés után:
A lényeg, hogy megnyertük. Megszereztük a két pontot. Kell még idő, hogy a világbajnokság után visszaszokjunk a Honvéd játékstílusához. Nagyjából az történt a mérkőzésen amit szerettünk volna. Én úgy érzem, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk, hiába volt többször is egy gólos a különbség. Nem éreztem az Egerben azt, hogy meg tudná nyerni a mérkőzést. A helyzetkihasználásunk megint nem volt túl jó, de ezen lehet javítani.

A Honvéd következő mérkőzését az UTE ellen játssza a Hajós Alfréd uszodában. A találkozó szombaton este 20 órakor kezdődik.


Magyar Bajnokság - 16. forduló

Honvéd – Eger 10-8 (3-2, 4-3, 1-1, 2-2)

Játékvezetők: Kiszelly Gábor, Petik András

Honvéd: Gergely - Benedek, Biros 5, Szivós 1, Kiss G. 2, Bárány, Paján Csere: Hárai, Fodor 2, Székely, Vári

Edző: Kovács István

Eger: Jászberényi - Baco, Nyéki, Kis G. 3, Decker Á. 2, Märcz 2, Kiss Cs. Csere: Gór-Nagy 1, Hegedüs, Matajsz, Császár

Edző: Gerendás György

Emberelőny - gól: 8/4 ill. 11/4

Ötméteres - gól: 1/1 ill –

Kipontozódott: Kiss Csaba (30. perc)

Sárga lap: Kovács István (9. perc) és Gerendás György (20. perc)


További eredmények:

Szolnok-OSC 11-10
Szentes-FTC 9-10
Neptun-PVSK 6-19
Szeged-UTE 9-5
BVSC-Vasas 3-9
Czapek Dorka - birospeter.vlv.hu