FACEBOOK

Hétvége Csehovban

Hétvége Csehovban
hozzászólás, 2007.04.18.

Csehov - Eger 11-11 / Április 14-én Csehovban vendégszerepelt az Eger csapata az Euroliga C csoportjának 5. fordulójában.

Április 13-án, pénteken hóesés fogadta csapatot a moszkvai Seremetyevó repülőtéren, ám mire elérték a buszt, amely aztán Csehov felé „repítette” őket a moszkvai csúcsforgalom közepette, addigra már előkerültek a napszemüvegek. Csehovba érvén pedig már szemerkélő esőben vették be az egriek az Olimpszkaja Hotel recepcióját. Helyi idő szerint este héttől Gerendás György vízbe vezényelte csapatát, így nem sokkal az érkezés után már az Olimpijszkij uszoda medencéjében szelték a habokat a játékosok. Szombaton délelőtt még átmozgatták magukat a fiúk és már küszöbön is volt az esti mérkőzés.

 

Az este egri szempontból nem könnyen indult. A Csehov Csomakidze és Sapics jóvoltából gyorsan kétgólos előnyt szerzett. Kiss Csaba passzából Nyéki Balázs kezdte meg a felzárkózást, de hiába csatlakozott hozzá Hegedüs Gábor és Gór-Nagy Miklós is, az első negyedben Sapics másodszor is eredményes volt, valamint Zseltovszkij és Gorovoj is feliratkozott a góllövő listára. Így az első játékrész végén továbbra is két góllal mentek az oroszok (5-3).

 

A második szakasz elején a védekezésé volt a főszerep. Újra Nyéki Balázs volt eredményes, büntetőből (Kis Gábor harcolta ki) megint szépített. Ezt követően Zsiljajev találatára Császár György válaszolt – éles szögből elengedett lövése kifogott Rasztorgujeven. Märcz Tamás lövése pedig már azt jelentette, hogy egy gólra dolgozta le hátrányát az Eger (7-6).

 

A harmadik negyed elején megint Sapics villant, gólját pedig kisebb „úszópárbaj” követte. Märcz Tamás távoli bombájával újra közelebb lopódzott az Eger. A lopakodásból tarolás lett, a szenzációs formában játszó Nyéki Balázs egymás után lőtt két távoli góljával megfordította a mérkőzés eddigi eredményét, először vezettek a hevesiek (8-9).

 

Az utolsó játékrészben a mérkőzés folyamán egyre jobban védő Jászberényi Gábor sorra hárította az oroszok próbálkozásait. Végül Zsiljakovnak sikerült bevennie a kaput és ezzel ismét döntetlenre módosítani az állást. Egri oldalon a változatosság kedvéért Nyéki Balázs „büntetett” előnyből, ám szinte azonnal jött a válasz egy Sztratan-ejtés formájában. A 11. egri találatot megint csak Nyéki jegyezte, aki hatodik gólját szabaddobásból lőtte. A Csehov sem adta olcsón a bőrét – azaz az értékes pontokat – Zseltovszkij újabb góljával 11-11-re alakította az eredményt. 1-1 kontra után Krsztonosics még próbálkozhatott, de Jászberényi hárított. Hat másodperccel a meccs vége előtt Gerendás György még időt kért, de az eredmény már változatlan maradt. Ezzel a döntetlennel pedig az egri gárda különösen értékes pontot hozott el Csehovból.

 

                                                                                             

             

Csehov - Eger 11-11 (5-3, 2-3, 1-3, 3-2) 

Csehov: Rasztorgujev – Visnyakov, Sapics 3, Maljkovics, Csomakidze 1, Sztratan 1, Zseltovszkij 2. Cs: Gorovoj 1, Krsztonosics 1, Korotajev, Zsiljajev 2, Malkov. Edzõ: Alekszandr Kabanov. 

Eger: Jászberényi – Decker Á., Märcz 2, Nyéki 6 (1/1), Kis G., Hegedüs 1, Kiss Cs. Cserék: Gór-Nagy 1, Mackeben, Bálint, Bačo, Matajsz, Császár 1. Edző: Gerendás György és Tóth Kálmán. 

Gól – emberelõnybõl: 8/5, ill. 9/3

Ötméteresbõl: 1/1, ill. 0.

Kipontozódott: Zsiljajev (28. p.)

Kiállítva - végleg cserével: Csomakidze (5. p.)

 

TT