FACEBOOK

Lépéselőnyben az Eger, hibátlan a Honvéd

Lépéselőnyben az Eger, hibátlan a Honvéd
hozzászólás, 2007.04.15.

Befejeződött az Euroliga ötödik, utolsó előtti fordulója. Öt csapat az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már bejutott a negyeddöntőbe. Három kiadó hely maradt, melyre hat csapat pályázik. A címvédő Jug Dubrovnik döntetlent játszott Görögországban, így az Euroliga egyetlen 100%-os csapata a Honvéd gárdája. A "C" csoportban a Recco csoportelső, a másik továbbjutó kilétére két hét múlva derül fény, de az Eger lépéselőnyben van a Vasassal szemben. Hamarosan összefoglalók, nyilatkozatok.

A "D" csoportban a Honvéd már csoportelsőként fogadta a már csoportutolsó athéni csapatot. A mérkőzés végeredménye:

Honvéd-Panionios: 13-11

Hullámzó játék, kevés néző, sok gól. Ezek jellemezték a mai mérkőzést, melyen a Honvéd végül két góllal nyert görög riválisa ellen.

Euroliga találkozóhoz képest meglepően kevesen látogattak ki a Kőér utcai Sportuszodába, talán a tv közvetítés, és a már biztos csoportelsőség miatt. A játékosok is talán ennek fényében kezdték a meccset, hiszen az első negyedben rendkívül rosszul fejezték be a támadásaikat, aminek köszönhető, hogy a görögök 2-1-re és 3-2-re is vezettek az első negyedben. A Honvéd góljait Biros Péter és Fodor Rajmund szerezte. Az első negyed krónikájához tartozik, hogy Kiss Gergő egy ötméterest a kapufára lőtt. Bár a gépi hangosbemondó szerint ezt a korábbi szabályok szerint, 4 méterről kellett volna elvégezni ("four meters penalty..."), talán akkor gól is lett volna belőle. Első negyed: 2-3.

A második negyedben vízbe szállt a héten alig edző Szivós Márton is, de ez sem hozott kezdetben túl nagy áttörést a hazai csapat játékában. Hiszen a negyed első találatát ismét egy görög játékos szerezte, amivel már kettővel vezettek. (A Panionios az első meccsen összesen nem lőtt ennyi gólt a Dominonak, mint amennyit most közel 10 perc alatt...) Ekkor kapott egy kicsit észbe a gárda, és a nézők kiabálására (Ébresztő! Ébresztő!) elkezdték dobálni a gólokat. Paján Viktor kezdte, gyönyörű gólt szerzett a Honvéd 11-ese, majd ismét Fodor volt eredményes. A fordítás Benedek nevéhez fűződik, aki hasonlóan a múlt szombati, BVSC elleni találkozóhoz, ezúttal is sok helyzetet kihagyott a meccs elején. Bárány centergóljával pedig először vezetett a Honvéd két góllal. Félidőben: 6-4.

Térfélcserét követően a görögök ismét feljöttek egy gólra, ám ekkor ismét jött a hazai henger, és először 9-5-re, majd 11-7-re húzott el a csapat. A magyar gólokat a duplázó Paján, a triplázó Fodor, a szimplázó Hárai, és a szintén kétgólossá avanzsált Biros és Benedek szerezték. Harmadik negyed: 11-7.

Az utolsó negyedet, csak úgy mint az elsőt, elbukta Kovács István együttese. Paján Viktor ekkora már kipontozódott, így az amúgy sem túl bő kispad, még inkább megcsappant. A negyed első gólját Szivós Márton szerezte, aki bődületes góllal jelentkezett be Reppasnál. Itt ismét kisebb hullámvölgybe került a csapat, sorra kapták az elkerülhetőbbnél elkerülhetőbb gólokat, aminek következtében 12-10-re feljött a vendég gárda. Benedek harmadik góljára még Bailey válaszolt, ezzel kialakítván a végeredményt is. A negyedik negyedben szintén "sikerült" kihagynunk egy büntetőt. Ezúttal Benedek Tibor állt oda, hogy elvégezhesse az ötméterest, ám egy cseles görög megakadályozta ebben. Egyszerűen kirúgta a kezéből a labdát, amit a bírók továbbengedtek... Végeredmény: 13-11.

Honvéd - Panionios GSS: 13-11 (2-3, 4-1, 5-3, 2-4)
Bírók: Kostanda (ukrán) és Stampalija (horvát)
Honvéd: Gergely - Székely, Biros 2, Bárány 1, Paján 2, Kiss G., Benedek 3 Csere: Vári, Fodor 3, Hárai 1, Szivós 1
Edző: Kovács István
Panionios GSS: Reppas - Anasztasziadisz, Papadogonasz, Bailey 3, Ludisz 2, Thomakosz 3, Miralisz 3 Csere: Murikisz, Gergely M., Cokasz, Berisztianosz, Camandakisz
Edző: Yiannis Giannouris
Emberelőny - gól: 7/2 ill. 7/0
Ötméteres - gól: 2/0 ill. 2/2
Kipontozódott: Paján (24. perc)

Nézd meg Honvéd - Panionios mérkőzés galériáját!

 

A "C" csoport a várakozásoknak megfelelően elképesztő izgalmakat hozott, a Vasas Reccoban elszenvedett veresége
miatt az Eger került lépéselőnybe, amely a csoport másik meccséhez hasonlóan szintén az utolsó pillanatokig izgalmas

Csehov - Eger 11-11 (5-3, 2-3, 1-3, 3-2)
Csehov:
Rasztorgujev - Visnyakov, Sapics 3, Maljkovics, Csomakidze 1, Sztratan 1, Zseltovszkij 2. Csere: Gorovoj 1, Krsztonosics 1, Korotajev, Zsilajev 2, Malkov. Edző: Alekszandr Kabanov.
Eger: Jászberényi - Decker Á., Hegedüs 1, Nyéki 6, Kis G., Märcz 2, Kiss Cs. Cs: Gór-Nagy 1, Mackeben, Bálint, Bačo, Matajsz, Császár 1. Edző: Gerendás György és Tóth Kálmán.
Gól - emberelőnyből: 8/5, ill. 9/3
Kipontozódott: Zsiljajev (28. p.)
Kiállítva - cserével végleg: Csomakidze (5. p.)