FACEBOOK

A Vasas visszavágásra készül

A Vasas visszavágásra készül
hozzászólás, 2007.04.15.

Hétórás utazás után, München és Genova érintésével péntek délután megérkezett Reccoba a Vasas vízilabda-csapata. A piros-kékek számára sorsdöntő Euroliga-mérkőzés előestéjén a szombati mérkőzés helyszínén, Camogliban tartott edzést Földi László. A vezetőedző és a válogatottban játszó Vasas-játékosok egyaránt bizakodóan nyilatkoztak a magyar sajtót Camogliban egyedüliként képviselő vlv.hu-nak: szeretnék kiharcolni a továbbjutást, visszavágva a Reccotól otthon elszenvedett vereségért.

Földi László:

Arra készülünk, hogy megverjük a Reccot, azt hiszem, a budapesti mérkőzés után ők is érzik: nem lehetnek teljesen nyugodtak. Nagyon bízom abban, hogy ha a csapat megfelelő teljesítményt nyújt – ami nem lesz könnyű, mert mindenkitől közel maximumot igényel – akkor a Recco verhető, és képesnek is tartom a csapatot erre.

Steinmetz Barnabás csapatkapitány:

Szoros lesz, mint a budapesti mérkőzés, és úgy érzem, hogy most a mi javunkra fog eldőlni egy góllal.

Nagy Viktor:

Jónak tartom a csapatunkat, szerintem van esélyünk nyerni. Nem szabad sokat hibáznunk, ezen múlik.

Varga Dénes:

Győzni jöttünk. Ennyi az egész.

Steinmetz Ádám:

Szeretnénk pontot vagy pontokat rabolni, ami persze nem lesz könnyű. Nagyon kemény az ellenfél, a mi csapatunk pedig még nem tart ott, ahol a vb-felkészülés előtt abbahagytuk. Mindezeket a szempontokat figyelembe véve úgy érzem, hogy nem vagyunk esélytelenek és természetesen mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Varga Dániel:

Nagy lépést tehetünk afelé, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Meg is van erre minden esélyünk. Igaz, eddig eléggé kétarcú volt a csapat, volt egy nagyon jó negyedünk, meg hét nem valami jó az elmúlt két meccsen, de majd abból az egyből merítünk energiát, és ha összejön a játék, hiszem, hogy nyerünk.

A Recco “igazi otthonában”, a reccoi öböl nyitott, de még sátortetővel befedett uszodájában edzett. A vízben nem láttuk a sokszoros válogatott centert, Desertit, de a többiek mind ott voltak, beleértve a szintén válogatott Tempestit, Calcaterrát, Felugot és a szerbek egyik legjobbját, Vujasinovicsot. Az edzés után természetesen a csapat két magyar sztárját is megkérdeztük: 

Madaras Norbert:

Ez különös helyzet, még nem volt olyan, hogy ennyire rövid idővel a vb után fontos meccset kellett volna játszani. Nekünk azért fontos a szombati találkozó, hogy utána nyugodtan tudjunk készülni a továbbiakra, hiszen győzelem esetén nem csak a biztos továbbjutás van meg, hanem a csoportelsőség is. Könnyebb lenne úgy menni Egerbe, illetve készülni a bajnoki elődöntőre, döntőre. Nehéz lesz. így együtt nem játszottunk vagy másfél hónapja. Valamelyik nap gyakoroltuk az emberelőnyöket, s gondolkodnom kellett, hogy melyik szám milyen figurát is jelent, hiszen ugye ez nem a válogatott. Ez is nehézzé teszi a meccset, túl azon, hogy a Vasas jó csapat. Nehéz, küzdelmes meccset várok.

Kásás Tamás:

Mindenféleképpen győzelemre készülünk. Ugye, ez elég kényes meccs a Vasasnak is és nekünk is. A válogatottak nemrég érkeztek haza Ausztráliából, igazából még senki nincs nagy formában - nyilván ez tükröződött a Vasas szegedi teljesitményében is. Igaz, mi meg egyáltalán nem is játszottunk meccset azóta. Nekünk azért fontos a győzelem, mert azzal már biztosan elsők lennénk a csoportban. Szeretnénk is ezt a kérdést szombaton végérvényesen lezárni. A Vasas ezt nyilván egészen máshogy gondolja, pontot, pontokat kell szereznie, hogy versenyben maradjon, a csoportunkban ugyanis még minden lehetséges.

 

A mérkőzés szombat este 8 órakor kezdődik, s a vlv.hu címlapján a helyszínről élőben, gólonkénti frissítéssel tudósítjuk.

1 régi hozzászólás

szegedi szurkoló hozzászólása
2007.04.14. 13:11

Sok sikert a Vasas kitűnő csapatának!!!