FACEBOOK

Locsolkodás helyett is edzettek

Locsolkodás helyett is edzettek
hozzászólás, 2007.04.12.

Előrehozott bajnoki mérkőzésekkel hangoltak élcsapataink a hétvégi Euroliga forduló előtt. Kedden vidéki rangadót rendeztek Egerben, ahol a Vasast legyőző szegedi gárda vendégszerepelt, míg szerdán Pécsre látogatott a listavezető, hogy hétvégi botlása után javítson. A Honvéd ezúttal bajnokit nem játszott, Kovács István csapata kemény edzésekkel készül a hétvégi kupameccsre.

Fantasztikus mérkőzést láthatott szombat este az egri Bitskey uszodába látogató közönség. A hazai csapat ellentmondást nem tűrően már a mérkőzés elején eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. A nagyszerűen védő Jászberényi az első két negyedben összesen két gólt kapott, amihez hathatós segítséget nyújtott a jól működő védelem is és elöl sem volt gond a támadások befejezésével. Az egriek végig kézben tartották a meccset, a Szeged csak az utolsó negyedben tudott faragni a különbségen. A válogatott kerettagok közül a csapatkapitány, Kiss Csaba két szép találatot jegyzett (az elsőt és az utolsót), ahogyan Kis Gábor is kétszer volt eredményes. Gór-Nagy Miklós ezúttal is inkább a védekezésből vette ki a részét.

Kiss Csaba: "Nagyon tiszteljük a szegedi csapatot és úgy érkeztek Egerbe, hogy előtte 4 góllal megverték a Vasast, habár a papírforma alapján otthon talán az Eger számíthatott esélyesebbnek. Az elején nekik estünk (ami tőlünk nem annyira megszokott), nagyon jó volt a védekezésünk Jasuval az élen, aki nagyon jól védett az egész mérkőzésen (két negyed alatt egy gólt kaptunk). A végére egy kicsit kiengedtünk, ennek köszönhetően sikerült feljebb jönniük ránk főként az utolsó negyedben (akkor lőttek az öt góljukból hármat). Reméljük, hogy ezzel a hozzáállással a következő hetekben még nagyon sok örömet okozhatunk a szurkolóinknak és persze magunknak."


Eger - Szeged 10:5 (4:1, 2:0, 2:1, 2:3)
Eger, V.: Kiszelly Gábor, Székely Balázs
Eger:
Jászberényi - Bačo, Märcz 3, Decker Á. 1, Kiss Cs. 2., Hegedüs, Kis G. 2. Cserék: Matajsz, Gór-Nagy, Nyéki 1, Mackeben, Császár 1, Bálint. Edzõ: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Szeged: Baksa - Mészáros, Lehmann 1, Komlósi, Juhász 3 (1/1), Varga P., Tóth L. Cserék: Éles, Molnár 1, Monostori, Plézer.Edzõ: Gyöngyösi András.
Gól - emberelőnyből: 12/7 ill. 13/3
Ötméteresből: - ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy (26.perc)
Kiállítva - végleg cserével: Monostori (24.p.), Lehmann (26.p.)
Sárga lap: Gyöngyösi András (20.p.)
Piros lap: Juhász György (30.p.)


A bajnokság listavezetője egy májusról előrehozott meccsen Pécsett vendégeskedett és esélyeshez méltóan kezdte a meccset, ugyanis az első negyedet 6-0-ra megnyerve villámrajtot vett és ezt két góllal még megfejelte a második negyed elején. A mérkőzés 11. percében zördült először a vendégek hálója. A harmadik negyedtől kezdve a Vasas már nem erőltette a támadásokat, hanem tartalékoltak a szombati, Recco elleni Euroliga-mérkőzésre, de az utolsó negyedben így is szép támadások után született góloknak tapsolhattak a nézők.

Nagy Viktor:
"Jobban játszottunk, mint Szegeden, de nagyon nagy hibákat követtünk el mind támadásban, mind védekezésben, és ennek köszönhető ez a 7 kapott gól. Ha kicsit okosabban játszunk, akkor maradunk 3 kapott gólnál, amely számomra szebb eredmény, mint a 13-7. Még van egy pár nap Reccóig, próbáljuk ezeket a hibákat kijavítani, mert Reccóban egy ilyen hiba is sokba kerülhet nekünk. Úgyhogy ezeket ki kell javítani, s okosan kell játszani Reccóban, hogy nyerjünk."


Varga Dániel: "Ez a pécsi meccs elsősorban arról szólt, hogy felkészüljünk a Recco ellen. Úgy gondolom, hogy nagy részben sikerült, mert nagyon jól védekeztünk, jó volt a hátrányvédekezés is, igazából az volt a legnagyobb hibánk, hogy túl sok helyzetet alakítottunk ki, amelyből adódóan előfordult egy pár hiba. Bizakodó vagyok, az a lényeg, hogy szombatra mindenki megfelelő önbizalommal és megfelelő állapotban ugorjon be a vízbe Camogliban, a Recco ellen."


Steinmetz Ádám: "Nagyon örülök a győzelemnek különösen azután, hogy szombaton kikaptunk a Szegedtől, ahol gyakorlatilag semmi sem jött össze. Ehhez képest most már az első negyedben eldöntöttük a találkozó sorsát, sőt 8-0-ra is vezetünk, és nagyon jól játszottunk. Utána valószínűleg ennek is köszönhetően lankadt a figyelem, és végülis feljött a Pécs, így 13-7 lett, de összeségében ez is egy nagyon jó eredmény, vidéken mindig nehéz győzni. Ugyan csináltunk sok hibát továbbra is, de ez természetes velejárója annak, amikor hosszú kihagyás után újra összeáll a csapat. Nagy reményekkel vágunk neki a következő Euroliga-mérkőzésnek."

 

PVSK - Vasas 7:13 (0:6, 3:3, 0:1, 4:3)
Pécs, v: Székely Z., Füzesi
PVSK: Gárdonyi - Czigány 3, Bóbis, Surányi 1, Ágner 1, Babay, Rydzik 1. Csere: Petőváry 1, Pataki, Tusa, Kollár, Lukács, De Blasio. Edző: Ambrus Tamás
Vasas: Nagy - Mátyás 2, Kovács 2, Varga Dániel 2, Varga Dénes, Steinmetz B. 2, Steinmetz Á. 2. Csere: Heinrich 1, Kincses 1, Hosnyánszky, Kelemen, Tóth M. 1. Edző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 4/1 ill. 10/3
Ötméteresből: 2/2 ill. 1/1
Kipontozódott: Kollár (29.perc)