FACEBOOK

Hazaérkezett a válogatott - Kemény-nyilatkozat

Hazaérkezett a válogatott - Kemény-nyilatkozat
hozzászólás, 2007.04.03.

Jó félórás késéssel landolt kedden kora reggel a Malév bangkoki járata, fedélzetén a Melbourne-i vízilabda-világbajnokságon szerepelt magyar csapattal. A repülőtér várócsarnokában körülbelül egyenlő arányban voltak jelen családtagok, szurkolók és a sajtó képviselői. Taps csattant, amikor - hosszú várakozás után - Benedek Tibor jelent meg a kinyíló ajtó mögött, nyomában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal.

A Magyar Vízilabda Szövetség hölgy-alkalmazottai a magyar küldöttség valamennyi tagját már az ajtóban virággal és puszival üdvözölték, majd a családtagok következtek. A "kamerás emberek" nem sok időt hagytak a magánéletre, sorra kérték meg a játékosokat: foglalnák össze, hogy is volt azzal a döntővel...

Nézd meg a ferihegyi érkezés képeit.

A legtöbb riporter Kiss Gergőt (aki két gyermekével a nyakában nyilatkozott), Szivós Marcit, Varga Dánielt és természetesen Kemény Dénest kérdezte.

A szövetségi kapitány volt kénytelen a leghosszabb ideig maradni, gyakorlatilag teljesen kiürült a váróterem, mire az utolsó interjút is befejezte. Ez a vlv.hu számára készült.

- Hogy utaztatok?

- Jobban bírtuk a vártnál az egyszer tízórás, egyszer 11 és fél órás utat úgy, hogy volt közben egy eléggé fárasztó átszállás. Volt alkalom arra is, hogy pár szót váltsak szinte mindenkivel. Akivel nem sikerült, azzal ezt a következő egy hét-tíz nap alatt megteszem. Mert azért ezt mindenkivel egyénileg elemezni kell, hiszen senki nem játszott úgy, hogy ne legyen mit megbeszélni, hogy ne volna miben javulnia.

- Kaptál már visszajelzést a játékosoktól a beszélgetésekben?

- Eléggé önkritikus mindenki. Tény, hogy senkit sem lehet maradéktalanul dicsérni, mint ahogy senkit nem lehet kizárólag elmarasztalni. Az okok nyilván eltérőek, ezeket egyenként meg fogjuk fejteni, most nem akarok belemenni részletekbe, mert nem hatalmaztak fel. És nem is vagyok az a típus.

- Itthonról a sok pozitív visszhang mellett eljutottak-e hozzád negatív megjegyzések?

- Semmiféle visszhang nem jutott el hozzám egyelőre, és nem is gondolom, hogy nekem ezekkel foglalkoznom kellene. A lényeg az, hogy bele tudjak nézni a tükörbe. Hogy csináltam-e olyan hibát, ami figyelmességgel, vagy jobb munkamorállal elkerülhető lett volna. Úgy gondolom, hogy ilyen nem volt. Mindenki elmondhatja nyugodtan a véleményét, nekem az a dolgom, hogy a játékosaimmal együtt minél jobbat nyújtsunk újra meg újra. Végül is gondolom nyilvánvaló, hogy győzni akartunk, és az is nyilvánvaló, hogy bárkinek bármilyen jó szándékú észrevétele kritikája van, mindenkinek látnia kellett, ha megnézte a meccset, hogy azért ezen a mérkőzésen az összes problémánkkal együtt jó néhány percen keresztül, még nagyon kevéssel a vége előtt is a mi kezünkben volt az aranyérem. Amitől függetlenül egyébként fennállhatnak észrevételek, de nem vagyok abban biztos, hogy ha akkor azt a pár percet mi okosabban, higgadtabban játsszuk végig, és nem engedjük ki a kezünkből az aranyérmet, akkor most bárki bármilyen észrevételt tenne.

- Mikor találkozik legközelebb a csapat, mi a program?

- Amennyiben egy héten, tíz napon belül találunk egy lehetőséget, hogy leüljünk együtt, akkor én ezzel élni fogok. Nyilván előzőleg azokkal a klubokkal kell egyeztessek, ahol a játékosok zöme játszik. Ha ez sikerül, és kapunk egy estét, akkor találkozunk. Ha nem, akkor marad a június 25-e, hétfő, amikor is edzés lesz, mert elkezdjük a felkészülést a Világligára.

19 régi hozzászólás

Valac hozzászólása
2007.04.05. 23:38

Pekingmániások, ömlengők! Mondjátok meg, miben különbözik egy olimpia egy vb-től? Ha még azt is hozzá vesszük, hogy a vizilabda 10 nemzet sportja, de egy-két tengerentúlit leszámítva európai sport, akkor miféle világ leggjobbjairól beszélünk. A 10-ből régen 2, most 4 legjobb van. Szép kis háziverseny. De az, hogy az EB után nagyobb eredmény egy VB megnyerése, ahol a "világ" minden csapata ott van, még ok. De az olimpia kontra vb? Kit érdekel, a vb-n sincs kisebb szinvonal, mint az olimpián. Ugyanaz a háziverseny azzal, hogy a megalomániások itt nagyobb eredményeket tudnának statisztikailag elérni, lásd: 3 zsinórban, egymásután. Megint más a cél, mint ami valóságban elérendő siker.

Kari hozzászólása
Kari646
2007.04.05. 01:02

Először is gratulálok a csapatnak a vb-n elért ezüstéremhez. Nem baj az, hogy elvesztettünk zsinórban 5 döntőt, az a lényeg, hogy Magyarország vizilabda válogatottja a legjobb a világon, hiszen mi vagyunk 2000 óta az olimpiai bajnokok. Szerintem Pekingben meg lesz a harmadik arany is, és ez lesz a legfontosabb!

Tomi hozzászólása
Tomi645
2007.04.05. 00:26

Szép volt fiúk! Ha netán már ezután egy érmet sem nyertek világversenyen, akkor is ti a magyarok büszkeségei vagytok, és senki nem róhat meg titeket, mert annyi örömet,büszkeséget adtatok a magyaroknak!(két olimpiai győzelem,stb, miről beszélünk?) Azért vagytok ti a világ legjobbjai, mert az eredményeiteket bármelyik más válogatott elcserélné veletek(és ezt valahol minden magyar tudja, még a kritikusok is). És sok magyar örülne, ha a fociválogatottunk legalább az egytizedét elérné a ti eredményeiteknek, na ez a nem mindegy!Fel a fejjel Kemény-legények, hiszen ti kemény legények vagytok!Külön gratuláció Kemény Dénesnek is! :) Tomi

Vöri hozzászólása
2007.04.04. 11:16

Szeretném, ha más sokkal jobban szponzorált sportág képviselői egy világversenyen csak az elődöntőig jutnának el, vagy jó lenne ha csak eljutnának a VB-ig és ne az elő-elő selejtezőkön buknának el. Itt nincs miért szégyenkezni, a világon a második legjobb csapata Magyarországnak van. Csak így tovább.......

mtomi hozzászólása
2007.04.04. 10:28

Szerintem is Kemény Dénes most először nyilatkozott igazán rosszul a sajtó felé. Első szavai olyan sértődöttségről árulkodtak, mintha ő haragudna a játékosaira, amiért nem csináltak belőle kétszeres világbajnok edzőt. Pedig nem sokon múlt, hogy a döntőbe sem jutottunk be, szerintem a spanyol meccs sokkal izgalmasabb is volt, mint a döntő. A döntőt simán megnyerhettük volna a 4. negyedben, aztán meg simán buktuk el a hosszabbításban. Az elődöntő már a 3. negyedtől elég izgalmasan alakult. Már annak örülnünk kéne, hogy az sikerült, és hozzá kellene szoknunk, hogy az a 8 ország, ahol vizilabda van, egyre közelebb lesz egymáshoz. Nekünk van a legjobb állományunk, de nem mindig mi győzünk. És néha nem árt, ha ezek az itthon félistenként kezelt sztárok is leszállnak néha a földre. Az olimpián persze nagyon kell majd az arany, úgysem jut majd sok ennek az országnak (szerintem max 3-5), és akkor talán helyén fogjuk kezelni a kisebb sikereket is. Mint most ez az ezüstérem.

Bori hozzászólása
Bori640
2007.04.04. 09:02

Sziasztok! Isten hozott újra itthon! Végigszurkoltuk a vb-t, és öröm volt Titeket játszani látni, mégha nem is a maxot nyújtottátok, a lényeg, hogy megy ez jobban, és Pekingben sikerüli fog! Ti vagytok a LEGJOBBAK! Hajrá Magyarok

Kritikus Péter hozzászólása
2007.04.04. 08:31

Bár nem tudom, hogy hányan válaszoltak a kérdésre és így mennyire reprezentatív a kutatás, de a neten a szurkolóknak feltett kérdésekre adott válaszok megoszlásával én nem értek egyet. http://www.hotdog.hu/vote/vote_result.hot?id=49190 (Mit gondolsz a döntőről? A magyarok jobbak voltak!!! 66%, Az nyert, aki megérdemelte. 25%. Közhely, de labdasportokban az a csapat érdemli meg a győzelmet, aki több gólt dob/rúg. És bár hosszabbításban, de ezen a meccsen ez a horvátoknak sikerült, s innentől fogva nincs értelme miről vitatkozni. A szurkolótábornak érdemes lenne gentleman-ként viselkedni, s elfogadni, hogy ez nem a mi meccsünk volt. (Mondom ezt annak ellenére, hogy néhány hónapja még én is 1-1 szurkolói levelet írtam Kásának és Szecskának) Elismerve Kemény Mester eddigi hatalmas érdemeit, hibákat tapasztalok a kommunikációjában. A VB előtti ?Minden körülmény adott, hogy sikerüljön? típusú nyilatkozatokkal közvetlenül és a szurkolótáboron keresztül közvetve is csak terheket pakol a játékosai nyakába. Szorítok neki, hogy sikerüljön kitörni az aranylázából. A kommunikációs feladatának szerintem a jövőben kétirányúnak kell lennie: HŰTENIE kellene a közvélemény, a szurkolótábor elvárásait, és emellett FŰTENIE kell tudnia a játékosait. Ebben kell, hogy álljon a jövőbeli tevékenységének művészete.

Argusz hozzászólása
2007.04.03. 22:04

Szép volt fiúk! Ti vagytok a legjobbak! Büszkék vagyunk rátok :-)!!! Csak igy tovább! Pekingeb megmutathatjátok, hogy ti vagytok a legjobbak! De akkor TI vagytok a világ legjobbjai!

Gábor hozzászólása
2007.04.03. 21:40

Ti vagytok a világ LEGJOBBJAI és akikre a LEGBÜSZKÉBBEK LEHETÜNK!! Ha kicsit nagyobb szerencsénk van (pl az 1-1 ben kihagyott ziccerre) akkor most mindneki aztmondja h MI VAGYUNK a Legjobbjak és hogy minden mien tökéletes volt!Én, meg még nagyon sokan mások aztmondják, hogy ettől függetlenül TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! ahogy a vb előtt mondtátok, ez "csak" egy állomás volt Peking előtt!Csak igy tovább!!! az olimpián sikerülni fog!!aki negativat mond/ir, az mennyen vmi foci oldalra és irogasson oda

Pet hozzászólása
Pet630
2007.04.03. 20:15

Ti vagytok a legnagyobbak!!!!Meg a Kemény Dénes!!!!

kroma hozzászólása
2007.04.03. 20:05

Sziasztok.En 15 vagyok es az utanpotlasban jatszom es nagyon orulnek ha egyszer en is elordithatnam a felnott valogatottban h HAJRA MAGYAROK es ha akar fele olyan jol menne majd mind akarmelyik kerettagnak.En is kimentem volna de az iskola nem engedte meg sajnos.En nagyon buszke vagyok h a MAGYAR utanpotlasban jatszhatok es ezt nagyban ennek a valogatottnak koszonhetem.HAJRA FIUK!udv

Zsoci hozzászólása
2007.04.03. 19:58

Isten hozott újra itthon! Kár,h nem tudtam kimenni,de ugye nem értem rá. És gratulálok a jó meccsekért!

Anita'78 hozzászólása
2007.04.03. 19:48

Szerettetel üdvözöllek Benneteket újra itthon! Most inkább csak annyit írnék, hogy mindenben egyet értek és érzek "Szurkoló" nevű előttem szólóval:) Jó pihenést és kitartást kívánok Nektek a következőkben! A Srácok párjait kérjük, hogy vigyázzanak rájuk, támogassák őket:) Szeretettel, Anita

Ildi hozzászólása
Ildi625
2007.04.03. 16:54

Sziasztok! Gratulálok az ezüstéremhez.Végig izgultam az egész Vb-t. Bárhogy alakult az eredmény most,akkor is ti vagytok a világ legjobb vízilabdázói!!!Majd Pekingben megmutatjátok hogy ki a legjobb,és elhozzátok az aranyérmet. Hajrá fiúk!! jó egészséget!

Anita87 hozzászólása
2007.04.03. 16:50

Fiúk! Jó hogy újra itthon vagytok épen és egészségesen, igaz szomorúan. Ez most így sikerült, de hát a világ második legjobb csaatának lenni nagyszerű eredmény, még akkor is , ha mi vagyunk a legjobbak! Ezt mindenki tudja, mi is , ti is, és a világ is! Pekingben pedig be is fogjuk illetve fogjátok bizonyítani ezt!! Mindenki szurkolt nektek és szurkol!! Aki pedig úgy érzi csalódást okoztatok,az nem igazán ismeri a csapatot. Mindenki szívvel-lélekkel játszott végig a vb-n és a tőle telhetőt megtette, ez is kell, nem csak a tudás és a fizikai erőnlét! De előre kell nézni. Mi szurkolók már látjuk a magyar lobogót a Pekingi olimpián és halljuk a Himnuszt ami NEKTEK szól!!!! Sok sikert mindenhez és kitartást ehhez a kicsit több, mint 1 évhez. :) Anita

Tsil hozzászólása
Tsil622
2007.04.03. 15:53

Minden elismerésem a CSAPATé!Szép volt Fiúk!Kívánok az elkövetkező napokra nagyon jó pihenést! Az olimpiára való felkészülésre jó egészséget és kitartást!Mi a szurkolók mindig veletek vagyunk! /Annak,aki negatív üzeneteket ír,azt tudom javasolni,hogy ilyen eredményeket mutasson fel,ha tud!!!!!!!!!Könnyű ám a tv előtt okosakat mondani!/ Hajrá Magyarok!!!

Szurkoló hozzászólása
2007.04.03. 15:04

Én sírtam vasárnap, nem szégyellem bevallani, de mégis nagyon büszke vagyok a csapatra. csodálatosan védekeztünk, amit a szerbek nem tudtak megoldani nekünk mesterien sikerült. Azt hogy miért veszítettünk, pedig én már csak azzal magyarázom hogy néha a szerencse is elpártolt mellőlünk.Nagyon akartuk azt az aranyérmet, s olykor ez teherként súlyt, s a legjobbak is hibázhatnak. Attól még ti maradtok a legjobbak a világon számunkra, és ellentétben másokkal én úgy gondolom a Pekingi olimpiát éppen ezért fogjuk megnyerni, mert évek óta keressük a döntök vereségeinek az okát, s addigra kiküszöböljük ezt a csorbát is. Én vidéki vagyok, ha BP.-en élnék tapsolva vártalak volna benneteket, így csak a képeket nézhettem meg, de higgyétek el nekünk ti vagytok így is a legnagyobb büszkeségeink a Világban. Ti ott vagytok mindig a leges legvégső harcokban, általatok megy híre ennek az országnak. Köszönet azért, hogy ti mindig kitartotok, és küzdötök azért, hogy a mi Himnuszunk szóljon a végén. Magyarországért, értünk szurkolókért.

Vikcó hozzászólása
2007.04.03. 14:42

Mi kataszrófa?

nyugdijas hozzászólása
2007.04.03. 11:54

Katasztrófa!!!!