FACEBOOK

Feltalálták a spanyol vigaszt

Feltalálták a spanyol vigaszt
hozzászólás, 2007.04.02.

Drámai izgalmak közepette harcolta ki döntős szereplését a magyar válogatott. Csupán a hosszabbításban sikerült legyőzni a remekül küzdő spanyol gárdát, akik a vasárnapi bronzmeccsen a szerbek ellen vigasztalódhatnak. A döntőben Horvátország válogatottjával kell megküzdeni a Kemény-legénységnek.

A mérkőzés inkább hasonlított egy menetre hullámvasúton, mint egy könnyed világbajnoki elődöntőre. A spanyol csapat rendkívül jól tartotta magát, sőt, többször vezetett is a mérkőzésen. A magyarok helyzetkihasználása ma sem volt túl fényes, ám ahogy mondani szokták ez a győzelem a szív diadala volt...

A hullámvasút emelkedői:
- Molnár Tamás révén megszereztük a vezetést. 0-1.
- A negyed végén Kiss Gergő és Madaras góljaival fordítottunk. 2-3.

- A második játékrész elején Madaras ismét eredményes volt, kettővel vezettünk. 2-4.
- 5-4-es spanyol vezetés után Szivós Márton emberelőnyből tréfálta meg Aguilar kapust. 5-5.

- 4 perccel a harmadik negyed vége előtt megrázta magát a csapat, és kétgólos hátrányból, 2 gólos előnyt varázsolt.  Madaras előnyből, Kis Gábor és Biros Péter megúszásból, Kiss Gergely pedig akcióból volt eredményes. 7-9.

- Két perccel a rendes játékidő lejárta előtt Biros Pétert istenítette mindenki, hiszen 10-9-es spanyol vezetés után, neki sikerült az egyenlítés, és ezzel a hosszabbítás kiharcolása. 10-10.

- A ráadás első felében ismét Biros Péter (szabaddobásból), majd Molnár Tamás szerzett gólt. 10-12.


fotó: viewimages.com

 

A hullámvasút leejtői:

- Molina és Garcia góljaival fordított a spanyol csapat a meccs elején. 2-1.

- A második negyedben, kétgólos hátrányban egymás után 3-szor voltak eredményesek (Minguell, Molina, Garcia). 5-4.
- A negyed végén Molina ismét vezetéshez segítette csapatát. 6-5.

- A harmadik negyed elején Martin találatával mostmár kettővel vezettek. 7-5.

- Ahogy a második negyedben, úgy a negyedik etapban is leblokkolt a magyar védelem. Három gólt kaptunk megint zsinórban. 10-9.
- A negyed végén, 10-10-es állásnál Ivan Perez teljesen egyedül maradt a magyar kapu előtt, ám a passz túl nagy volt, így nem sikerült egyből átvenni a labdát. Mire sikerült volna neki, addigra már két magyar játékos vetődött rá, és megszerezték a labdát...

- A hosszabbítás első három percének végén a spanyol csapatkapitány, Ivan Perez szerzett csodálatos gólt. 11-12.


A magyar csapat 12-11-re nyert tehát. és ezzel ismét döntőt játszhat a világbajnokságon.
Marci a meccsen egy gólt szerzett előnyből. Több parádés megmozdulása is volt emellett persze, talán a leglátványosabb az a szerelése volt, amit leginkább kosárlabda meccseken lehet látni. Hátulról ütötte ki a labdát a kapura támadó spanyol kezéből.

Marci gólja

"Jó meccs volt. Izgalmas volt. Nem sajnáltuk volna, ha könnyebben tudunk bejutni, dehát itt a világbajnokságon minden gólért, minden egyes mozdulatért, minden meccsért meg kell szenvedni. Gondoltuk, hogy hasonló lesz. A spanyol egy nagyon jó csapat."

Marci nyilatkozatát megnézheted Sztancsik Tamás kisfilmjében, itt

A spanyoloknak márcsak az nyújthat vigaszt, hogy a bronzmeccsen legyőzhetik a világbajnokság kezdetekor egyetlen esélyesnek kikiáltott szerb csapatot. Merthogy a szerbek simán kikaptak a másik elődöntőben Horvátország ellen. A meccsen a szerbek szereztek vezetést, ám a horvátok megsorozták őket, és már 8-2-re is vezettek a mérkőzés során. Végül, kiengedve 10-7-re nyertek Ratko Rudic fiai. Így vasárnap kora délután ők lesznek a magyarok ellenfelei a melbourne-i világbajnokság döntőjében.