FACEBOOK

Spanyolország nyerte a bronzcsatát

Spanyolország nyerte a bronzcsatát
hozzászólás, 2007.04.01.

Hatalmas izgalmak után végül az esélytelenebbnek tartott spanyol válogatott szerezte meg a bronzérmet a Melbourne-i világbajnokságon, miután büntetőkkel jobbnak legyőzte a szerb válogatottat.

A két kisdöntő parázs csatát hozott. Egyik csapat sem tudott kétgólos előnyre szert tenni. A negyedik negyed elején a szerbek még egy góllal (7:6-ra) vezettek, de Sapics kipontozódása után a spanyolok két akciógóllal fordítottak. Amikor már mindenki elkönyvelte a spanyol sikert, 11 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kaptak a szerbek, amit három  másodperccel a dudaszó előtt Prlainovics váltott gólra. Következhetett a hosszabítás.

A ráadás első félidejében Udovicsics átlövésgóljával vezetést szereztek a szerbek, majd a második három percben a spanyolok egyenlítettek. Több gól nem született így büntetőpárbaj döntötte el a bronzérem sorsát.

Vujaszinovics belőtte a büntetőt, de utána először Molina, majd Prlainovics is hibázott. Az első ötös sorozat végén döntetlen volt, így folytatódott a büntetőpárbaj, felváltva, az első hibáig. A tizedik sorozatban Filipovics jobbra helyezett büntetőjét Aguilar védte, míg a túloldalon Garcia belőtte, így győztek a spanyolok.

Szerbia-Spanyolország 17:18 (2:1, 1:1, 3:4, 2:2/1:0, 0:1, 8:9) - büntetőkkel
v: Turcotte (kanadai), Naumov (spanyol)
Szerbia: Sefik - Udovicsics 4, Ikodinovics 2, Nikics 1, Csirics 1, Sapics, Vujaszinovics 4. Csere: Prlainovics 2, Gocsics, Szavics, Filipovics 3, Korolija. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Spanyolország: Aguilar - Martin, R. Perrone 4, Molina 5, Minguell, Valles, F. Perrone. Csere: M. Garcia 2, Gallego, Piralkov 2, I. Perez 1, X. Garcia 4. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Gól - emberelőnyből: 16/7, ill. 14/2
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Minguell (20.p.), Sapics (25.p.), F. Perrone (37.p.)

1 régi hozzászólás

Katalin Hosszu, New York hozzászólása
2007.04.02. 00:16

Idézet: "...miután büntetőkkel j o b b n a k legyőzte a szerb válogatottat. Nem jobbnak: j o b b k é n t! Ne haragudjanak, de szúrta a szemem!