FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 9:8 - Magyarország ezüstérmes

Horvátország-Magyarország 9:8 - Magyarország ezüstérmes
hozzászólás, 2007.04.02.

Nem sikerült. A várt drámai izgalmak közepette, hosszabbítás után egy góllal elveszítettük a világbajnoki döntőt. A horvátok igazolták, hogy nagyon jó formában vannak, ennek ellenére a mérkőzés több szakaszában is elhúzhattunk volna, de a döntő pillanatokban vagy hibáztunk, vagy balszerencsénk volt. Kemény Dénes, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Fodor Rajmund, Biros Péter és Szécsi Zoltán, Kiss Gergely, Madaras Norbert Kis Gábor, Varga Dénes és Nagy Viktor nyilatkozata:


KEMÉNY DÉNES:


- Magunkat vertük meg, elvettünk saját magunktól egy vb-aranyat. Ezen a mérkőzésen végig nagyon gyenge volt a helyzetkihasználásunk, legyen az emberelőny vagy kialakított lövőhelyzet vagy egyéb helyzet. Úgy ahogy, rendbe raktuk a védekezésünket, kaptunk egy-két balszerencsés gólt, ami végül is még mindig elviselhető lett volna, ha elöl a meccs teljes egészében precízebbek vagyunk. Nem tudok mást mondani, hiába gyakorolunk bármit, ha a végén nem jó a lövés. Az egész vb-n végigkísért minket ez, igazából nem érzékelem, hogy mi az oka. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, a játékosaimat, akik nagyon közel kerültek ahhoz, hogy győzzenek és ők maguk fosztották meg magukat az aranyéremtől.


- Mikor beszélitek meg közösen a meccset?


- Ezen már túl vagyunk. Beszéltem pár szót, elmondtam a véleményemet. Igazából most nem éreztem annak szükségességét, hogy gratuláljak az ezüsthöz, ehhez esetleg pénteken gratulálhattam volna. Most csak annyit mondtam, hogy nagyon sajnálom, mert mindannyiunkat egy hatalmas örömtől és egy nagyszerű sporteredménytől fosztottunk meg saját magunk.


- A játékosok hogy reagáltak?


- Nem kívántak reagálni. Szerettem volna, ha mondanak valamit, de most nem mondtak semmit. Úgy érzem, hogy egyetértettek. Volt olyan eset, hogy hasonló helyzetben volt véleményük, de most szerintem ők is így érzik.


- Mikor indul haza a csapat?


- Holnap reggel. Bangkokba megyünk, onnan Budapestre, ahova kedden reggel 6.15 órakor érkezünk meg.


BENEDEK TIBOR:


- Úgy gondolom, hogy jól indult a döntő, annak ellenére, hogy 1:0-ra ők vezettek. Sőt, a harmadik negyedben már szinte a kezünkben volt a mérkőzés, elbizonytalanodtak a horvátok, mi fejben is föléjük kerekedtünk, aztán amikor kiegyenlítettek 7:7-re, megint egyenlők lettek az esélyek.  Tudtak lőni két gólt a hosszabbításban, talán az elsőt fórból, a másodikat akcióból, nem emlékszem pontosan, amire nem tudtunk csak eggyel válaszolni. Sokat hibáztunk, leginkább a támadásainkat vezettük hibásan illetve, egy-két fórt elrontottunk.


Igazából két egyforma csapat játszott ezen a döntőn, annak ellenére, hogy a magyar válogatottat jobbnak tartja mindenki, a horvátok most nagyon erősek voltak, és a hosszabbításban egy góllal alulmaradtunk. Nagyon nagy harcban, a hosszabbításban 2:1-re győzött a horvát csapat, és ez benne van a sportban.


FODOR RAJMUND:


- Igazából nehéz ilyenkor bármit is mondani. A negyedik negyedben a mi játékunkból és az ő hozzáállásukból ítélve már úgy gondoltam, hogy ezt mi nem veszthetjük el, aztán mégiscsak x lett a rendes játékidő végén és hát… történt, ami történt a hosszabbításban.


KÁSÁS TAMÁS:


- Sajnos, 7:5-nél elkezdtünk kapkodni és felgyorsítottuk a támadásainkat, éppen akkor, amikor kicsit le kellett volna lassítani a játékot, ugyanis ebben a periódusban ők szaladtak az eredmény után, tehát nekik lett volna miért izgulniuk. Belementünk kétes szituációkba, plusz volt egy pár ítélet, például 7:5-nél, mikor egy az egyben sikerült megúsznom, és valamiért kontrát fújtak. Nem biztos, hogy belövöm, de ha igen, akkor három góllal megyünk és ott már vége lett volna.


Sajnos megint egy góllal kaptunk ki, most egy nagyon jó horvát csapattól. A szerbek negyedikek lettek, a spanyolok harmadikok, a horvátok nyertek, úgyhogy egyre erősebb a mezőny, nüanszokon múlik. Ezek a csapatok mind egygólos meccseket játszottak egymás ellen, kivéve a horvátokat, akik nagyon megverték a szerbeket. Ennyi.


Csalódottság van, de muszáj elfelejteni és majd kitalálni valamit a következő évre, a legfontosabb évre.


BIROS PÉTER:


- Hát elrontottuk, és csak finoman mondtam, mert másképp is tudnék fogalmazni. De legalább tudjuk, hogy mi rontottuk el, nem az ellenfél volt jobb. A másik oldala ennek viszont az, hogy borzasztóan bosszantó. Csak magunkat okolhatjuk amiatt, hogy ezüstérmet nyertünk. Ha a helyzeteinknek csak a negyedét belőjük, akkor simán megnyerjük a meccset. Nem tettük meg, maradt az ezüstérem.



SZÉCSI ZOLTÁN:


- Úgy éreztem, hogy a 4. negyedben egy kicsit meg voltak fogva, akkor ott volt a kezünkben a meccs, nem sikerült megtartani. Úgyhogy abszolút nem hiszem, hogy most ezzel probléma lenne, előre nézünk, Peking a cél.


KISS GERGELY:


- Nagyot küzdött a csapat ezért a döntőért, hogy eljussunk ide és megcsináljuk. Szerettük volna, hogyha aranyérmesek leszünk, de sajnos nem voltunk elég határozottak egyes pillanatokban elöl és hátul, úgyhogy…, a horvátok, azt hiszem, megérdemelten nyertek. Önmagukhoz képest nagy teljesítményt nyújtottak az utolsó két meccsükön, mi pedig nem tudtunk a saját játékunkhoz képest 90-95 százalékot hozni, amivel megverhettük volna magabiztosan a horvátokat.


MADARAS NORBERT:


- Nehéz mit mondani… Először is: sajnálom. Egyrészt hogy kikaptunk, és megint egy góllal. A negyedik negyedben már a kezünkben volt, vagy legalábbis tényleg nagyon közel volt, úgy érzem. A hosszabbításra sajnos ez már nem igaz, de a negyedik negyedben azt gondolom, hogy volt olyan periódus, amikor ők elbizonytalanodtak, vezettünk két góllal is, de ez van sajnos. Azért bosszantó, mert az ötödik döntő, az ötödik ezüst és mindig pici dolgokon múlt, egy gólon, most már a hosszabbítás végén.


KIS GÁBOR:


- Nagyon nagy lehetőség volt, amit nem használtunk ki. Emelt fővel búcsúzunk a világbajnokságtól. Nagyon sajnálja mindenki, hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, amik adódtak a mérkőzésen. Bízunk abban, hogy a későbbiekben ezt jóvátehetjük, de egyelőre nem tudjuk magunkat vigasztalni ezzel sem. Sajnáljuk, hogy így alakult.


VARGA DÉNES:


- Az a helyzet, hogy rossz volt nézni, ami történt. Nem akarok még egy ilyet átélni.


NAGY VIKTOR:


- Kikaptunk. Én is sajnálom. Nagyon szerettem volna úgy hazamenni, hogy egy aranyérem lóg a nyakamban. Ez az első felnőtt világversenyem, s remélem, hogy az utolsó ezüstérmem, a többi mind arany lesz.


x



Élő közvetítés a Magyar Televízió adása alapján.

​A döntő késéssel kezdődik, mert a bronzmeccs elhúzódott, Spanyolország hosszabbítás után, ötméteres-párbajban győzte le a szerbeket.

1:0 - Baracs könnyen értékesíti az első horvát emberelőnyt. Nézd meg a gólt.

1:1 - Kásás a balszélről, előnyben. Nézd meg a gólt.

1:2 - Kiss Gergely bepasszolja a labdát a centernek, Kis Gábor befordul, ötméteres! A büntetőt Kiss Gergely dobja be. Nézd meg a gólt.


Vége az első negyednek. 

​Nem játszunk jól, de így is vezetünk.

2:2 - csapkodó játék után, a negyed negyedik percében Vrdoljak emberelőnyből egyenlít. Nézd meg a gólt.

3:2 - megúsztak a horvátok, Szécsi szabálytalan, az ötméterest Boskovics lövi be. Nézd meg a gólt. 

3:3 - emberelőny, Madaras vállalja el. Nézd meg a gólt. 

4:3 - Smodlaka lövi be közelről az előnyt. Nézd meg a gólt. 


Félidő

4:4 - Biros lövése a kapusról visszapattan, Varga Dani pöcköli be. Nézd meg a gólt.

4:5 - emberelőny, kiélezett helyzetben Varga Dániel középről betalál. Nézd meg a gólt.

5:5 - Baracs
 emberelőnyben belövi,, ugyanúgy, mint az imént Varga Dani. Nézd meg a gólt. 

5:6 - emberelőny utolsó másodpercében Benedek lövése a kapusról lecsurog, Szivós eszmél először és bepöcköli. Nézd meg a gólt.

Vége a harmadik negyednek.

5:7 - Kiss Gergely úgy dönt, hogy lő, igaza van. Nézd meg a gólt.

6:7
 - Emberelőny, Djogas a vízre pattintva dobja be. Nézd meg a gólt.

7:7 
- Szivós ziccerben hibázik, a túloldalon Jokovics belövi. Nézd meg a gólt.

Kemény Dénes időt kér, 45 másodperc maradt.

Elvesztettük a labdát, most a horvátok kérnek időt.

Drámai izgalmak közepette ér véget a mérkőzés, kétszer három perc 

hosszabbítás következik

8:7 - emberelőny, Markovics lövi be. Nézd meg a gólt. 

8:8 - Kiss Gergely bevágja a szabaddobást! Nézd meg a gólt.

Szünet

9:8 - lefordultak a horvátok, Markovics belövi, még másfél perc. Nézd meg a gólt.

Vége, elveszítettük a döntőt, Magyarország ezüstérmes.


Horvátország-Magyarország 9:8 (1:2, 3:1, 1:3, 2:1/1:1, 1:0) - hosszabbítás után

v: Borrell (spanyol), Caputi (olasz)

Horvátország: Vican - Buric, Vrdoljak 1, Djogas 1, Barac 2, Hinic, Boskovic 1. Csere: Buslje, Kunac, Jokovic 1, Smodlaka 1, Markovic 2. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

Magyarország: Szécsi - Kásás 1, Kiss G. 3, Benedek, Fodor, Biros, Molnár T. Csere: Varga Dániel 2, Madaras 1, Varga Dénes, Szivós 1, Kis G. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Gól - emberelőnyből: 10/6, ill. 11/3

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Kipontozódott: Kunac (26.p.), Buslje (34.p.)


A világbajnokság végeredménye:


1. Horvátország

2. Magyarország (Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes)

3. Spanyolország

4. Szerbia

208 régi hozzászólás

Áksii hozzászólása
Áksii2650
2007.08.03. 13:21

énis járok vizilabdázni máár 3 éve és nagyon jo(enyit magamrool):D Én elmondani nemlehet hogyutálom a szerbeket meg a hortvátokat meg akit még lehet :D Ha kikamnak a magyar fiuk én mindig arra gondolok hogy nembaj hogy kikaptak nembajj....A MINEINK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ITT AZ MSN-CIMEM:D tufagyerek@hotmail.com

sesso con cavalli hozzászólása
2007.06.22. 22:56

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.obiettiv4i64.info/sesso-con-cavalli

ed hozzászólása
ed685
2007.04.08. 07:54

you huns got tired==where is szekely? vari? varga? hope you win in bejing==ps write more english

Valac hozzászólása
2007.04.07. 21:53

Pekingmániások, ömlengők! Mondjátok meg, miben különbözik egy olimpia egy vb-től? Ha még azt is hozzá vesszük, hogy a vizilabda 10 nemzet sportja, de egy-két tengerentúlit leszámítva európai sport, akkor miféle világ leggjobbjairól beszélünk. A 10-ből régen 2, most 4 legjobb van. Szép kis háziverseny. De az, hogy az EB után nagyobb eredmény egy VB megnyerése, ahol a "világ" minden csapata ott van, még ok. De az olimpia kontra vb? Kit érdekel, a vb-n sincs kisebb szinvonal, mint az olimpián. Ugyanaz a háziverseny azzal, hogy a megalomániások itt nagyobb eredményeket tudnának statisztikailag elérni, lásd: 3 zsinórban, egymásután. Megint más a cél, mint ami valóságban elérendő siker.

Lindi2 hozzászólása
2007.04.06. 13:57

Nem birom ki, hogy ne írjak be még egyszer. Emberek! Nézzetek már tükörbe? Ti mindig, minden helyzetben a legjobb formátokat hozzátok??? Mindig mindenben az elsők vagytok??? Én is (mint ahogyan Ti is és a Fiúk is) mindig a maximumot szeretném kihozni magamból... az más kérdés, hogy ez nem mindig jön össze... Most nem jött össze a válogatottnak sem... De ilyen az élet... egy igazi hullámvasút... Nem jöhet mindig minden össze... ez van... De talán jobb is így... kiélezettebb a verseny, nem tudni, hogy éppen akkor kinek jön be nagyon, és ki marad alul... a lényeg, hogy ott vagyunk a világ 4 legjobb csapata között... Kerülünk mi még nyeregbe ismételten, meglátjátok... Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Kari hozzászólása
Kari666
2007.04.06. 00:46

Hajrá magyarok! Előre Peking felé!

hazudozó adrien hozzászólása
2007.04.05. 15:52

Örülök, hogy sikerült megfogalmaznom, amit többen is érzünk:-) Úgy gondolom, ez az oldal valóban nem azért készült, hogy veszekedjünk, fogadjuk el minden szurkoló véleményét.

szanja  hozzászólása
2007.04.05. 14:07

Kedves Adri! Szívemből szóltál! Kérem olvassa el mindenki a hozzászólását és tegye a szívére a kezét! S szeretettel üdvözöljük a Srácokat újra itthon:)!

tünde hozzászólása
2007.04.05. 14:07

Kedves Adri! Szívemből szóltál! Kérem olvassa el mindenki a hozzászólását és tegye a szívére a kezét! S szeretettel üdvözöljük a Srácokat újra itthon:)!

barabás hozzászólása
2007.04.05. 14:06

Kedves Adri! Szívemből szóltál! Kérem olvassa el mindenki a hozzászólását és tegye a szívére a kezét! S szeretettel üdvözöljük a Srácokat újra itthon:)!

ádám hozzászólása
2007.04.05. 14:05

Örülök, hogy sikerült megfogalmaznom, amit többen is érzünk:-) Úgy gondolom, ez az oldal valóban nem azért készült, hogy veszekedjünk, fogadjuk el minden szurkoló véleményét.

jános  hozzászólása
2007.04.05. 14:04

Örülök, hogy sikerült megfogalmaznom, amit többen is érzünk:-) Úgy gondolom, ez az oldal valóban nem azért készült, hogy veszekedjünk, fogadjuk el minden szurkoló véleményét.

Adri hozzászólása
Adri643
2007.04.04. 11:28

Örülök, hogy sikerült megfogalmaznom, amit többen is érzünk:-) Úgy gondolom, ez az oldal valóban nem azért készült, hogy veszekedjünk, fogadjuk el minden szurkoló véleményét.

Zselyke hozzászólása
2007.04.04. 08:09

Ne szomorkodjatok FIUK! Mi igy is nagyon szeretunk!élőbe láttam a meccset és azt is hogy mi folyt le a vizalatt!!!!!!! Ti játszodtatok ők durváskodtak és a birok meg is engedték nekik! Ez van! De jövöbe olimpia ott majd TI Nyertek! Szép volt de majd lesz szebb is! Hajrá Magyarok!!!

Vikcó hozzászólása
2007.04.04. 00:04

Laci! Teljesen egyetértettem veled. Eddig. Nem érzem,hogy értelmetlenül magyarázkodnék, vagy öntömjéneznék. Nem a fiúkat mostam ki a hozzászólásommal. Tudják, hogy hibáztak. Mi is tudjuk. Le is írtam. Ugyanakkor próbáltam rávilágítani arra, hogy nem tartom a világ legjobbjának a ezt a horvát csapatot. Érem színétől függetlenül. Legyőztek minket, mert jól játszottak, nem ezt vontam kétségbe és azt sem írtam le, hogy nálunk minden rendben ment. Nem ment rendben, hiszen akkor, ahogy írtad nem kaptunk volna potya gólokat. Csak arra próbálok utalni sokadjára, hogy ez a horvát csapat úgy játszotta a döntőt ahogy mi azt játszani engedtük neki, csak akkor tudtak ellépni mikor valami bődületes hibát követtünk el. A világ legjobbja valóban nem hibázik. Ezért lettünk másodikak. Üdv!

Laci hozzászólása
Laci633
2007.04.03. 22:52

Hát én most elköszönök. Az utóbbi hozzászólásokból látszik, hogy kezdjük érteni a lényeget, és ez a fontos! Ha nem lett volna ez az öntömjénezés, biztos nem írtam volna. De PP, Peti és Adri is azt foglalta össze, ami szerintem is helyes. Anita'78 is kezd magához térni. Látod Moni, így van ez, le kell higgadni. Vikcó amilyen jól indult, úgy el is csúszott a végére, és visszatért az értelmetlen magyarázkodáshoz és önámításhoz. A helyzet ugyanis az, hogy a jobbik attól jobb például, hogy a rosszabb hibáit kihasználja. Vagyis a potyagól attól potya, hogy aki kapja, csúnyán elront valamit, amit már nem nehéz belőni, az igaz. De a világ legjobbja kétszer nem ad ilyen lehetőséget, vagy ha igen, akkor nem biztos, hogy a világ legjobbja. Huh, ez kicsit bonyolult lett. Üdv Mindenkinek.

Anita'78 hozzászólása
2007.04.03. 20:04

Kedves Adri! Szívemből szóltál! Kérem olvassa el mindenki a hozzászólását és tegye a szívére a kezét! S szeretettel üdvözöljük a Srácokat újra itthon:)!

Vikcó hozzászólása
2007.04.03. 15:26

Bocs emberek, ez az NS-re ment! Csak már annyi fórumot olvasok. Elnézést!

Vikcó hozzászólása
2007.04.03. 15:21

Dénes a mérkőzés után gratulált a horvátoknak. A külföldi újságíróknak adott interjújában is gratulált nekik. Ha valaki rádióban halgatta a meccset ott is gratulált nekik. Az itt megjelenő nyilatkozatában ezt nem tette már meg, mivel ez a válogatott honlapja és gondolom inkább a fiúkkal és a meccsel kapcsolatos véleményének próbált hangot adni. A magyar média nagy része csak ezt a nyilatkozatot idézi vissza és támadja Keményt a sportszerűtlenség vádjával. ( Arról nem is beszélek, hogy a spanyolokon kívül gyakorlatilag egy csapat sem gratulált nekünk a győzelmünk után-a német edző nyilatkozatára még nem is reagáltam-...sportszerűségből úgy gondolom az első helyek egyikén járunk. Athén után a szerbek sem gratuláltak nekünk, sőt, ha emlékezetem nem csal levonultak a dobogóról...) Mielőtt pálcát törünk javaslom olvassunk utána. A játékosok nyilvávalóan nem mentek oda egyenként a horvátokhoz gratulálni, de ezt a horvát csapat nem is várta el. Rezgett a léc. Három góllal verték a szerbeket, minket pedig a hosszabbításban eggyel, nem túl jó játékkal (nézzétek meg az ő kapufáikat, Rudics fejét végig a mérkőzésen, nagyon nem volt a zsebükben a győzelem). Ilyen mérkőzés után nem várják el ők sem a vállon veregetést, ez nem szokás. Elég a kézfogás, esetleg náhányan még össze is ölelkeznek, de ennyi. Mindenki elismeri a teljesítményüket, ezért kapták ők az aranyérmet, ugyanakkor ők is haza dolgoznak, ahogy mi. A fiúk nyilatkozataiból pedig csak annyit kell leszürni, hogy igenis mi vesztettük el a meccset 7:5 után (meg még volt jó pár helyzet előtte is meg a végén, de aki látta az pontosan tudja). A mi szemszögünkből. Most miért mondják, hogy a horvátok nyerték meg? Nézzétek már vissza a meccset. Mindkét horvát egyenlítő gól potyagól volt. A vezetést szerző gól is védekezési hiba volt.A mi hibáink, amiket ők kihasználtak. Ennyiben jobb csapat, de ha megnézitek a statisztikát, vagy magát a meccset. Szécsi annyit védett, hogyha ez a horvát csapat egy csodacsapat lenne bizony egy Szécsi sem áltt volna a labdák útjába. Ezzel nem azt mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak és legyőztek a "szar horvátok", elismerem az érdemeiket, hiszen a sportban hosszú távon a helyezés számít, és senki nem fog emlékezni hogyan lettünk másodikak csak arra, hogy másodikak lettünk. Ugyanakkor ez a mérkőzés inkább volt a mi zsebünkben jónéhányszor mint az övékben (a fiúk sztem döntően erre gondolnak a nyilatkozataikban, a kihagyott helyzetink számára, amiket ha belövünk megvan a meccs). Na lehet nekemesni:D.

Adri hozzászólása
Adri617
2007.04.03. 15:09

Kedves szurkolótársaim! Azt hiszem, 1 valamiben mindenki egyetért. Mi azért jövünk ide, mert vízilabda-drukkerek vagyunk. Leírjuk a véleményünket, bíztatjuk a csapatot. Azért, mert most valaki nem dícséri agyon a fiúkat, nem biztos, hogy rosszat akar. Igenis, büszkének kell lennünk, hogy van egy ilyen csapatunk, és úgy tűnik, most már a fiatalokra is lehet számítani. Azért viszont ne ítéljünk el senkit, mert máshogy gondolkodik, biztos vagyok benne, hogy a tanácsokkal előbbre szeretnék vinni a csapatot. És bár mi örülünk az ezüstnek is, mindannyian tudjuk, hogy most nem a legjobban játszott a csapat. Tanulni csak kritikából lehet, ha valóban építő jellegűek. Az pedig, aki nem becsüli vízilabdázóinkat, csak szapulja őket, keressen más oldalt. Hiszen nekünk az a feladatunk, hogy bíztassunk, és szerintem nem baj, ha néhányan ezt úgy teszik meg, hogy leírják, amit valóban gondolnak. Ha a fiúk elolvassák hozzászólásainkat, márpedig biztos lesz olyan, aki végigolvassa őket, nem fog megsértődni a negatívumokon, én biztos vagyok benne, hogy tudni fogják, ezen az oldalon senki sem akarja bántani őket, arra pedig semmi szükség, hogy amúgy is gyűlölködő országunkban itt is kettészakadjunk. Hiszen egy cél vezérel mindannyiunkat itt: lelket önteni a srácokba, segíteni, hogy tanulhassanak a hibákból, hogy aztán ismét megmutassák, ők a legjobbak. Azt, hogy ez mire lesz elég, jövőre meglátjuk, de ne felejtsétek, tiszta szívvel, becsülettel játszva, a maximumot nyújtva nem arannyal hazatérni nem szégyen!

Peti  hozzászólása
2007.04.03. 12:39

A magyar csapat nem földönkívüli, nem félistenek, hanem egy jó csapat, jó játékosokkal. De mások is tudnak vizilabdázni! Vegyünk már észre! Múlt évben pl. egy horvát csapat nyerte az Euroligát, amikor a Domino (már bocsánat) de a fasorban se volt. Eleve nincs olyan, hogy a "világ legjobbja" egy csapatsportban. Értelmezhetetlen. Talán kosárban a Dream Team volt ilyen. Most a vizilabdában van 3-4 nagyon jó csapat, akik közül bárki nyerhet egy világversenyen. Játszani kell, teher és görcs nélkül, és meglátjuk mire lesz elég. Ha csak bronzérem, akkor bronzérem. A világ legjobb 3-4 csapat között tartósan ott maradni is szép teljesítmény. Nem szabad szakvezetők a szurkolók felől a "világ legjobbja" szemléletet és elvárást suggalni. Ebből csak görcsös erőlködés lesz és kínos magyarázkodás. "Ha csak a 90%-át nyújtjuk, megvertük volna a horvátokat" - szerintem ez fajta hozzáállás nem jó, nem igaz és tovább növeli a frusztrációt és fölösleges lelki terhet rak a játéksokra. Miért mi olyan jók vagyunk, hogy már 90%-al nyerünk? Ugyan már! És mi lett volna ha 100%-ot játszunk? Akkor 10 góllal nyerünk? Ne már! Amíg kábítjuk és ámítjuk magunkat és a fiúk is elhiszik, hogy különlegesek (póló braziljai és hasonlók), addig frusztráció, görcs, és elfojtott düh marad. Ráadásul az ellenfelek számára sem leszünk szimpatikusak a "mi vagyunk a legjobbak, csak rosszul játszottunk" szöveggel. Egy csapat anyit játszik, amennyit az ellenfél megenged neki. Könnyű az új-zélandaikat elverni, trükközni, de egy jól védekező csapat ellen, már nem tudunk "jól játszani", értsd: átgázolni. Hát persze hogy nem. A sport ilyen. Van ellenfél is, aki meghatározza, hogy másik mit tud vagy mit nem tud játszani. Szóval legyünk büszkék az eredményekre, és arra, hogy az EGYIK legjobb csapat a mienk. Ha nem lesz Pekingben arany, akkor mi van, semmi. A sport ilyen. Van amikor a másik jobb. Akkor sportszerűen gratulálni kell. A fontosabb, hogy utánna is ottmaradjunk az élmezőnyben. HAJRÁ MAGYAROK!

PP hozzászólása
PP611
2007.04.03. 12:08

1. Mi vagyunk a legjobbak, csak mindig más nyer. A magyar vízilabda már NEM a világ legjobbja, egyik a 4 nagyon jó közül. Valaha a legjobb volt, de az utóbbi években egy lassú lecsúszás, visszaesés tapasztalható. Akik régen meccseket tudtak eldönteni, öregszenek, és utánpótlás szinten pedig nincs "világverő" csapatunk, vannak tehetséges fiatalok, de ők sem földönkívüliek. Ráadásul mindent a szerbek nyernek utánpótlás szinten is. A dicső múlt sajnos elhomályosítja a látást. Magyar betegség: vagy nincs önbizalmunk vagy túlértékeljük magunkat ("világ legjobbjai", "póló braziljai"), elkábítanak a múlt sikerei és nem látjuk a valós szakmai problémákat, a lecsúszás egyre nyilvánvalóbb jeleit. Nincs hegemónia. "Ha legjobbunkat játszunk, bárkit megverünk" mítosz, amely valaha tán igaz volt, de mára már nem az. Egyszerűen azért, mert akik pár éve nyerőemberek voltak, már nem tudják ugyanazt, mindig ugyanolyan szinten nyújtani, mint az aranykorszakban. 24-28 éves kor között tudja egy sportoló a legjobbját nyújtani. Törvényszerű. 2. Be kell tisztésségesen vallani, hogy a pár éve még lesajnált spanyolok ellen is óriási mázlink volt. Ha Perez 10 mp-el a vége előtt meg tudja fogni a labdát és lő, akkor nem mi jutunk a döntőbe. Lehet, hogy jobb lett volna., mert így még mindig lehet mondogatni ezt a "nagyon kicsi hiányzott, de azért mi sokkal jobbak vagyunk, mint az ellenfél" szöveget. Több önkritika, kevesebb önáltatás, személyi és taktikai változtatások. És Peking utánra is kell gondolni! Ha nem épülnek be a fiatalok nagyobb számban, gyorsabb ütemben, akkor 30-32 év körüliek visszavonulása után pár évig vákum lesz. Félő, hogy a sok ezüst csak a lecsúszás első lépcsőfoka.

Moni hozzászólása
Moni608
2007.04.03. 10:16

Laci, én is vízilabdázok, de még csak meg sem fordult a fejemben, hogy megmondjam, hogy mit és hogyan kellett volna csinálniuk. Nem véletlenül ők vannak a medencében és nem valaki mások a több száz, több ezer (nem tudok pontos számot mondani, de ezért ne kövezzetek meg) magyar vízilabdázó közül. És Kemény Dénes sem véletlenül ilyen régóta a szövetségi kapitány. (Egyébként nem kell udvariaskodni, de azért köszi :D Fiú vagyok. A Moni a vezetéknevemből lett a becenevem.)

KétgyermekesSaci hozzászólása
2007.04.03. 10:06

Fiúk! A srácaim szemében Ti vagytok a példakép, akármi is történt a döntőben. Sportszerűségből, kitartásból nálunk világbajnokok vagytok (tudom, az aranyat nem ezért adják), nagyon szeretünk Benneteket! Nem csalódottak vagyunk, inkább úgy érezzük, hogy a szerencse pártolt el tőlünk (nem számoltam, de volt egy rakás kapufánk). Hozzá kell azonban tennem, hogy hazudnék, ha azt mondanám, rajtatok nem múlt. Mert rajtatok múlt elsősorban, de hogy így alakult, ettől még nem vagytok rossz játékosok, vagy gyenge csapat! Nagyszerű fickók vagytok egytől egyig, és szeretném, ha tudnátok, hogy mi BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

Moncsó hozzászólása
2007.04.03. 09:30

Sajnos szomorú vége lett, pedig az egész vb alatt nagyon jók voltatok! Ne keseredjetek el, lesz ez még jobb! Nekünk ti vagytok a LEGJOBBAK. Hajrá Magyarok! Majd Pekingben megmutatjátok. Szurkolunk nektek akkor is!

PP hozzászólása
PP603
2007.04.03. 08:06

Öt elvesztett döntő nem véletlen. "Mi vagyunk a legjobb csapat" - tudat sajnos bénítólag hat, és egyre inkább önáltatásnak tűnik. Egy-két döntő el lehet veszíteni, de zsinórban ötöt (vagy teljes csapatal 4-et) nem. Sajnos a dunatv-ben Steinmetz Barna is még mindig ott tart, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai. Az a gond, hogy senki sem akarja / nincs bátorsága szakmailag és önkritikusan elemezeni az elmúlt két év mérkőzéseit. Csak az önáltatás megy. Pedig a spanyolok ellen is nagy mázlink volt az elődöntőben, valljuk be. A fiatalítás nem úgy ment, ahogy annak lennie kellett volna. Olyan "öregedő" játékosok is lehetőséget kaptak, akik nem biztos hogy jó döntés volt, illetve fiatalok maradtak érdemtelenül. Benedek visszahívása hiba volt. A kétszeres olimpikonok már öregszenek, a legjobb sportformájukat már nem mindig tudják realizálni, de nyerési kényszer alatt vannak, nem megy annyira a játék, mint pár év, emiatt jön a görcslés, frusztráció, a fiatalokon meg óriási a lelki nyomás. Sajnos a játékosok és az edző egymásra vanak utalva. A kapitány rossz személyi döntéseket hozott, és az újítás, a bekk-nélküli szisztéma sem vált be. Ahhoz, hogy érdemi változás legyen, edzőváltás kell. Hajrá magyarok!

PP hozzászólása
PP602
2007.04.03. 08:00

Öt elvesztett döntő nem véletlen. "Mi vagyunk a legjobb csapat" - tudat sajnos bénítólag hat, és egyre inkább önáltatásnak tűnik. Egy-két döntő el lehet veszíteni, de zsinórban ötöt (vagy teljes csapatal 4-et) nem. Sajnos a dunatv-ben Steinmetz Barna is még mindig ott tart, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai. Az a gond, hogy senki sem akarja / nincs bátorsága szakmailag és önkritikusan elemezeni az elmúlt két év mérkőzéseit. Csak az önáltatás megy. Pedig a spanyolok ellen is nagy mázlink volt az elődöntőben, valljuk be. A fiatalítás nem úgy ment, ahogy annak lennie kellett volna. Olyan "öregedő" játékosok is lehetőséget kaptak, akik nem biztos hogy jó döntés volt, illetve fiatalok maradtak érdemtelenül. Benedek visszahívása hiba volt. A kétszeres olimpikonok már öregszenek, a legjobb sportformájukat már nem mindig tudják realizálni, de nyerési kényszer alatt vannak, nem megy annyira a játék, mint pár év, emiatt jön a görcslés, frusztráció, a fiatalokon meg óriási a lelki nyomás. Sajnos a játékosok és az edző egymásra vanak utalva. A kapitány rossz személyi döntéseket hozott, és az újítás, a bekk-nélküli szisztéma sem vált be. Ahhoz, hogy érdemi változás legyen, edzőváltás kell. Nem feltétlenül kell Kemény Dénesnek teljesen kivonulnia, pl. másodedző még lehetne. Lehet úgy is csinálni, ahogy a szerbek az olimpia után. Manoljovics mellé jött Petar Porobics. Kellene úgy impuzusok, új ötletek, új emberek. Hajrá magyarok!

Vikcó hozzászólása
2007.04.02. 23:54

Nem az a probléma, hogy kapnak kritikákat. A jó kritikákból igenis lehet tanulni és kell is!!! Ha hibázik valaki-nem csak a sportban- általában igenis kap kritikákat. (Más dolog, hogy ha aranyat nyertünk volna jönnének a "bezzeg ha a szerbek ott lettek volna mekkora zakó lett volna" visszhangok). A fő probléma tehát nem a kritika létével van,hanem azzal amilyen stílusban ezt előadják bizonyos fórumokon...

Joe & Nick hozzászólása
2007.04.02. 23:30

Goooood Job Guys!!!!! God Bless you all! You are the Best!

Évi hozzászólása
Évi599
2007.04.02. 21:56

Nem hiszek a szememnek, amikor a különböző fórumokon a kritikákat olvasom. Ezek az emberek látták már egyáltalán, mire képes a magyar vízilabda-válogatott? Hogy jönnek ahhoz, hogy ilyeneket írjanak, amikor ezek a srácok a lelküket is kiteszik azért, hogy az ember büszke legyen arra, hogy magyar! Ezeket a szüleik csak akkor szerették, amikor csak ötöst vittek haza? Meg az eszmefuttatás az "öreg" játékosokról... Hallották már Birgit Fischer, vagy Henry Maske nevét? Akkor nézzenek gyorsan utána, utóbbi éppen szombaton nyert tíz éves kihagyás után régi nagy riválisa ellen... Tudjátok mit? Pontosan azért vitatkozunk napok óta ezen a döntőn, mert jól tudjuk, hogy az arany a mi csapatunknak jár.

Dorcsi hozzászólása
2007.04.02. 21:55

Gratulálok fiúk! Szerencsére a hozzászólások döntő többsége pozitív, sajnálattal olvastam azonban a szerintem kissé nyeglén és csöppet sem építő jelleggel megfogalmazott kritikákat, amit betudok annak, hogy ez sajnos a mi kis országunk oly sajátos "gúnyos-depresszív-negatív-lehúzó" mentalitásához hozzátartozik, hála az égnek a vízilabda válogatottat érintően az ilyen véleményekből nagyon kevés van, reméljük így is marad.Nagyon nagy szüksége van ugyanis ennek a kis országnak egy ilyen professzionális, össztartó, gyönyörű játékot játszó, példamutató csapatra, akik minket is képviselnek a nagyvilágban. Kritikát megfogalmazni ternészetesen mindenkinek joga van, de én személy szerint ezt meghagyom a fiúknak és a kapitánynak, ők pedig ezt megtették, megteszik,ebben biztos vagyok, intelligens emberek,ők jobban tudják az okokat higgyétek el, minden kívűlről jövő okoskodásnál jobban, majd ők egymással, egymás között levonják a tanulságokat. Ami a Peking mítoszt illeti: én abban a szerncsés helyzetben vagyok, hogy ott lehettem Athénban,a döntőn,minden túlzás és pátosz nélkül meghatározó élmény volt számomra, jó volt érezni nem csak a csapat, hanem a magyarság egységét és összetartását akkor, óriási erőt adnak ők a sportszerető közönségnek. A saját környezetemben is azt tapasztalom, hogy akik eddig egyáltalán nem érdeklődtek semmilyen sport iránt, a válogatott meccseit ha tehetik megnézik, szurkolnak, a gyerekek példaképnek tekintik a fiúkat... A vizilabda lett a legeredményesebb magyar sportág, és aki kritizál az elmaradt aranyak miatt, az ne felejtse el azt az apróságot, amely minden emocionális tényezőtől függetlenül puszta tény:vízilabda válogatottunk több mint 10 éve majd minden viágversenyen ott van a döntőben és ez fantasztikus, egyedülálló teljesítmény egy csapatsport, pláne egy magyar csapatsport tekintetében. Tessék utánuk csinálni! Remélem ott szurkolhatok majd Pekingben is a döntőn és bármi lesz is, büszke leszek...Hajrá fiúk!

Csilla,Réka és Eda hozzászólása
2007.04.02. 20:58

Szlovákiából vagyunk és biztosíthatunk róla titeket,hogy az itteni magyarok veletek voltak és vannak.Sajnáljuk,hogy nem sikerült.Azért jók voltatok és szeretünk titeket! :)

Fater hozzászólása
2007.04.02. 20:48

Gratulálok elsősorban Kemény Dénesnek és segítőinek, másodsorban az aranyat ezüstre cserélő játékosoknak. Először mások észrevételeihez: 1.Lacinak üzenem, hogy 3 olimpia között csak 8 év telik el. Számos példa van rá, hogy 8 év egy-egy sportágban nem áthidalhatatlan ugyanolyan eredményességgel. 2.Gábor Andrásnak üzenem, hogy csak nálunk okolják először (és sokszor utoljára) a "madam"-ot. Ki gondol pl. arra, hogy Fergusont elmozdítsa a MU éléről? Játékosok jönnek-mennek (a közelmúltban Beckham, Nistelroy), a csapat nem nyer évente BL-t, bajnokságot. Ferguson marad. A sikeres munkához IDŐ, BIZALOM és TÜRELEM kell. Ezt vagy megkapja egy szakvezető vagy sem. Azt hiszem, hogy senkinek nincs joga Kemény Dénes működését kétségbevonni, mert egyszerűen vissza lehet kérdezni: te hogyan csináltad? (Válasz: Sehogy! ...bárkiről is legyen szó, mert ilyen sikert még nem ért el szakember. Ja, miért nem akkor huhogtak, amikor leszállt az athéni gép???) Dénes addig csinálja, amíg akarja! Remélem akarja! Saját mondandóm: Az igazi dilemma az, hogy képesek-e újból ellenállhatatlanul küzdeni a nagy "öregek", Kásás, Benedek, Molnár, Fodor, Biros. (Kiss Gergő, Szécsi most is odatette magát, tehát képesek rá.) Mert azt senki nem gondolhatja, hogy elfelejtettek játszani, úszni, lőni. Meccsenként a régiekből csak 3 játszott volna úgy, ahogyan tud, máris kisámfáztuk volna bármelyik csapatot. A dolog másik oldala, hogy tucatnyi fiatal akarja megmutatni oroszlánkörmeit, és valljuk be a rutinon kívül mindenben egyenértékűek a régiekkel. Nos, most legyen okos Kemény Dénes, hogy jól válogassa össze a csapatot. Nem irigylem, mert biztos azt hitte, kialakul a csapata. Most úgy tünik: alakul a csapata. Szigorú válogatás legyen és ne álmodozás néhány játékos 3szoros olimpiai bajnoki címéről....

Laci hozzászólása
Laci593
2007.04.02. 20:06

Kedves Hozzászólók! Azzal, hogy ezen a fórumon "gyilkoljuk" egymást nem mást, mint azt bizonyítja, hogy odaadó hívei vagyunk a vizilabdának és a fiúknak. De! Értsük már meg, aki kritizál, az a múltimádást, a feltétel nélküliséget kritizálja. Kedves Moni! Hát a Te hozzászólásod meg a második, vagy, hogy ha udvarias akarok lenni, és Móninak hiszlek, akkor magamat is beleértve a harmadik leggusztustalanabb. Dobogós lettél, gratulálok. Mint olvashattuk, ezért a helyezésért nyerni és küzdeni kell. Azért az komolyan jóleső dolog, hogy ezek voltak a legdurvább szavak, így aztán, ha áttételesen is az bizonyoso dik be, hogy ez egy intelligens sport. A magam nevében annyit írhatok: AZ A CIKI, ÉS AZ A PROBLÉMA? HOGY NEM SZABAD ELVESZTENI ZSINÓRBAN ÖT TÉTMECCS DÖNTŐJÉT. Ez rosszabb statisztika, mint zsinórban 3 aranyat nyerni. Ennyi csak a baj. Moni kedves. Mint írtam, naponta több ezer métert úszom. Nem tudom, te mennyit, nem érzem magam arra jogosultnak, hogy kritizáljam látatlanban a vizbeni állóképességedet. De Te minek alapján méregeted Krizsit, mikor azt sem tudod ki ő? Lehet, hogy vizilabdázik, és csak elragadta a hév. Én pl. a meccs alatt úgy földhöz vágtam valamit, hogy eltört. Ő még nem higgadt le. De azt azért érdemes lenne még feszegetni, a sportolók kit és miért képviselnek? Ezt még én is boncolgatom magamban, de úgy ahogy az ő sikereiket nem szívesen emlegetem a mi, uram bocsá' az én sikereimnek, úgy azok nem teljesen az övék, még ha ők is vívták ki. Így aztán bizonyos értelemben pro és kontra mindenkinek joga beleszólni és elvárni is egy s mást, azt hiszem. Igen, Varga Tomit és Steimetz Ádit kihagyni nagy hiba volt. Valaki írt az öregség kérdéséről. Mi ez a hiperérzékenység. Persze, hogy nem úgy öregek. De már öregszenek. Valaki ma az usziban megkérdezte, van-e igazi motivációjuk még ezeknek a kétszeres olimpikonoknak? Mert az nem látszik éppen, csak a görcs. A sprotág múltjáról: persze veretes, de gondoljunk csak arra, egy Barcelona, egy Bayern vagy egyéb csapat, ha zsinórban öt döntőt nem nyerne meg, nem érdeklődnének az adott ország sportvezetői: mi történik ott, gyerekek, vezetők?

gyula hozzászólása
2007.04.02. 19:13

Sziasztok! Peking is egy szép cél de sajnos nem sokban különbözik az olimpiai döntö a vb döntötöl ha ott is megremeg a csapat keze akkor hiába.Szerintem ez a válogatott elfelejtett nyerni elfogyott a tüz, nem elég éhesek, nincs bennük az a tüz ami volt a döntöben mikor megvertük a szerbeket 1 golal kellenek a régiek is mert az ö rutinjuk sokba hozájárul ahhoz hogy az ujakat megnyugtasák a döntöbe,de csak akkor kellenek ha 100% már most a kásás és a biros nem volt 100% de még szerintem 70 se.Attol függetlenül hogy ök egyedül is képesek egy meccset eldönteni az ezüst meg azért nem öröm mert a tudásuk alapján nem ezt érdemlik Kemény Dénes meg akkor is egy világklasszis kapitány az hogy a legények nem csinálják azt amit gyakorolnak és megbeszélnek az nem az ö hibája.Azért sok sikert a továbbiakra és remélem sikerül ugy felkészülni pekingre hogy ugy mondhassuk most tényleg mindent megtettek de az ellenfél jobb volt,itt a vb sajnos nem ez volt nem volt jobb a horvát pl athénbe ez a magyar válogatot nagyon lealázta volna a horvát válogatottat.

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 18:26

Mindent összegezve szép szereplés volt!!!! Mint szemlélődő azt vettem észre, hogy teljesen más stratégián vagyunk, mint eddig. Gondolok itt az állóbekk hiányára..Emlékezzetek csak vissza 1997ben úgy robbantunk be a köztudatba, mint a ,,durva csapat", hiszen tóltuk előre az ellenfelet, ezt vette aztán át a jugoszláv csapat is...nem hiába tartották a két csapatot abszolut favoritnak... Vajon miért játszuk ezt a nagyon úszós figurát??? Ha valaki tudna segíteni ennek magyarázásában, csak hogy megértsem, megkköszönném...a Steinmetz fivérek remélem készülnek az olimpiára :)

Heni hozzászólása
Heni588
2007.04.02. 17:37

Tény, hogy sok helyzetet kihagytak a fiúk. A megúszásokból sem született gól. Ráadásul Biros (akire általában lehet számítani) és Kásás is rossz formában volt, nem mentek a gólok. Kiss Gergő (aki most is hozta a formáját) és Szécsi (fantasztikus védései) kevés volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Sajnálom, mert szerintem is meg lehetett volna az az aranyérem. Beigazolódott, hogy ma már nem csak a magyar és a szerb csapat az erős, hanem többesélyes egy verseny. Ami nem baj, mert nem lehet kiszámítani, hogy a végén ki játsza a döntőt. Szerintem az is szép eredmény, hogy a döntőben mindíg ott vagyunk (mutassatok még egy országot, akik ezt elérték). Az ezüst azért esik rosszabbul, mint egy bronz, mert ezt egy elvesztett mérkőzéssel éred el, a bronzmeccset pedig meg kell nyerni. Továbbra is Ti vagytok a legjobbak! Hajrá az Olimpiára!!!

Gábor András hozzászólása
2007.04.02. 16:46

Nem tudom,de a munkahelyén mindenkinek egész nap egész életében meg kell felelni(nincs 5 perces kihagyás)csak munka,munka és nem havi 1,5milláért.Ha hibázol fizetsz vagy nem keresel vagy elveszíted az állásod.Szóval aki már nem ég legalább másoknak adjon teret,vízet,labdát.A vérizzadásról ennyit,milliok teszik kis pénzért.

Ancsa hozzászólása
2007.04.02. 16:28

Szép volt fiúk! Gratulálok! Az olimpián megmutatjátok mindenkinek hogy ti vagytok a legjobbak! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!

Kempelen hozzászólása
2007.04.02. 16:24

Szépen csillog az ezüst is, csak kissé már hiányzik a legfényesebb érem. Valamiben másodiknak lenni a világon nem kis dolog, elismerés illeti a Csapatot és a Kapitányt. Kivülállóként azért megkockáztatok némi kritikát is. Az utóbbi világversenyek döntőiben pont a megalkuvást nem ismerő küzdőszellem volt kisebb a kelleténél (és az ellenfélénél). Volt a válogatottban egy másik játékos is aki Benedek mellet egészségügyi okokból időlegesen mellőzését kérte. Varga Tamás az illető. Szívesen visszatért volna. Ő nem kellett... pedig sokat segíthetett volna . Védekezésben bivaly-erős, támadó munkájáról pedig bárki meggyőződhet, ha megnézi az olasz bajnokság góllövő listáját. Szükség van rá. Nem gondolom hogy a Kapitány végigolvassa a fórumot, remélem erre anélkül is rájön! Jövő nyáron már maradéktalanul szeretném ünnepelni a Csapatot!

Gábor András hozzászólása
2007.04.02. 15:23

Ha nem megy a bordély nem a kurvákat hanem a madamot szokták cserélni.Vagy majd Peking utána Róma.A fiatalok úgyanúgy kiégnek mint a Bajnokok?Ahol ilyen jó csapatok Vasas,Honvéd,Eger,Szeged,stb vannak jó az alap ott jó szakemberek dolgoznak.Vagy nem merünk változtatni?

Moni hozzászólása
Moni581
2007.04.02. 15:11

Az a legrosszabb, amikor olyanok szólnak bele valamibe, amihez egyáltalán nem értenek és vízilabdát még életükben nem fogtak a kezükben. Valószínűleg Kemény Dénes nem sajnálatból vette vissza Benedek Tibit a csapatba, hanem azért, mert ő azokkal ellentétben, akik itt jártatják a szájukat és osztják az észt (elnézést a kifejezésért) tényleg ért a játékhoz. De lehet, hogy ki kellene próbálni, hogy választunk innen egy szövetségi kapitányt. Mondjuk Lacit, ha már annyira ért hozzá. Krizsi, nem akarok személyeskedni, de nem bírom megállni. A Te hozzászólásod volt a "leggusztustalanabb" az összes közül. Menj már be a vízbe és próbálj meg játszani legalább 5 percet. Utána meglátjuk, hogy ki szerencsétlenkedik és ki nem. Lehet, hogy ott éppen akkor nem játszottak igazán jól, de a szerencsétlenkedés nagyon erős kifejezés. Hogy nem küzdöttek a végletekig? Akkor Te nem igazán tudod, mit jelent valamiért foggal-körömmel küzdeni és vért izzadni, hogy sikerüljön. Már idáig eljutni is egy hatalmas harc volt.

Zsanna hozzászólása
2007.04.02. 14:11

Sajnálom, hogy így alakult ez a döntő (is). De mi így is büszkék vagyunk rátok!!!!!!!!!!!!!!!!! Be tudjátok bizonyítani, hogy Ti vagytok a legjobbak, erre lesz alkalom az olimpián. Optimista vagyok, bízom bennetek!!!!!!!!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!

Peti hozzászólása
Peti579
2007.04.02. 13:54

Ja és még valami. Kissé sportszerűtlennek érzem (még ha indokolt is a csalódottság) azokat a típusú lenéző nyilatkozatokat, hogy "magunkat vertük meg", meg "ha jól játszik 2-3 ember, bárkit megverünk". Egyáltalán nem biztos, hogy ez ma már így van. Régen, Sydney-ben, igen, de azóta 7 év eltelt. Ha Szécsi ziccert véd, az bravúr, ha a túloldalon történik mindez, akkor mi rontottuk el, és nem a horvát kapus volt ügyes? Az emberelőnyöket a horvát csapat jobb százelékban lőtte be, ennyiben pl. jobb volt, akkor nem mondjuk, hogy ez a horvát csapat nem volt jobb. Az volt. Pl. ha mi kihagyunk egy előnyt, akkor nem azt mondjuk, hogy az ellenfél volt jó, hogy kivédekezte, hanem "mi vertünk meg magunkat"? Ugyan már! Ez is a rossz mentalitás része sajnos. :( OK, továbbra is hajrá magyarok, menni kell tovább! A sport nem áll meg, csak más szereplőkkel folytatódik tovább. The show must go on.

rumbach hozzászólása
2007.04.02. 13:52

A válogatottunk nem biztos, hogy a világ legjobbja. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a világ két legjobbja közt van az elmúlt időben. Ahhoz, hogy nyerni is tudjunk, lehet, hogy változtatni kellene valamin. Nem alapvetően, lehet, hogy csak kicsit. Talán lehet válogatott Benedek és Kásás nélkül is. És attól még nem fogunk nyerni, hogy azt mondjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak...

Helga hozzászólása
2007.04.02. 13:52

Sziasztok! Elolvastam az összes hozzászólást, és nem bírom ki hogy ne írjam le a véleményem. Krizsi ha olyan anyám lenne mint te valszeg utcát söprögetnék. Oké én se mondom hogy jó dolog agyba főbe dícsérni a fiúkat, ha nem játszanak jól, de a túl kemény kritika se épp a javulást szolgálja, amit meg te írtál az meg elég durva szerintem. Bár ha meg tudod mondani te miben vagy a világ 2. legjobbja vagy esetleg csak az ország 2. legjobbja akkor egy szót se szólok. Először is szerintem nem röhög rajtunk senki, ahogy olvashattátok a spanyoloktól kezdve mindenki tisztelettel beszél a Fiúkról. Másodszor ez az "öregezés" is... szerintem egy 30 év körüli ember mégha sportoló is, nem öreg, ezenkívül bár nem tudom pontosan, de mintha azt hallottam volna hogy pont a horvátoknak nem jött be a nagy fiatalítás és vissza kellett hívniuk pár "öreget" és attól lett ilyen jó a csapat. Szerintem simán van még pár év Benedek Tibiben is és nem volt hiba hogy visszajött, bár egyértelmű hogy nem játszhat úgy mint húszévesen. Azoknak sincs igazuk, akik azt szajkózzák hogy majd Peking meg ti vagytok a legjobb csapat, mert most nem mi voltunk. De az hogy mi rossz játékkal is a MÁSODIK helyre tudunk kerülni, az előtt le a kalappal!! Mint az életben mindenkinek, a Csapatnak is lehet hullámvölgy az életében, de hogy nem a 8. vagy 6. helyre estünk le ha rosszul is játszunk, az az igazi teljesítmény! És erre büszkék lehettek Fiúk! A világ változik csapatok följönnek, lecsúsznak, de mi legrosszabb időszakainkban is tartani tudjuk magunkat az elsők között, ezt kellene nézni nem az aranyakat!! És ez kéne hogy önbizalmat adjon a Fiúknak a jövőben! Pekingben meg személy szerint az én elvárásom az, hogy mindenki a legjobbat próbálja meg kihozni magából, s hogyha ez sikerül az hogy az érem arany lesz e vagy más, az mindegy. HAJRÁ FIÚK! Próbáljatok kijönni ebből a hullámvölgyből minél hamarabb, mert minél tovább tart annál nehezebb lesz, de ti képesek vagytok rá, tudom! Bár innen tényleg könnyű beszélni, mi szeretünk titeket akármi is lesz! Sok puszi!

Anita hozzászólása
2007.04.02. 13:39

Nem értek egyet azzal, aki azt mondta szerencsétlenkedett a csapat! Az meg egyenesen hülyeség hogy rajtunk röhög a világ!Mindig van olyan amikor nem úgy jönnek össze a dolgok mint ahogyan kellene, ez benne van a pakliban, de ettől függetlenül A magyar csapat a legjobb a világon! Szép volt fiúk így tovább, majd Pekingben fényesebben fog csillogni az az érem!:)

Kilences hozzászólása
2007.04.02. 13:39

Először is gratulálok a csapatnak! Másodszor, sokatokkal ellentétben most úgy gondolom nem elsősorban a fiúkon múlik a javulás, hanem nagymértékben azon, hogy az egyébként kiváló Kemény Dini képes lesz-e elismerni, hogy hibás az az elképzelése, amit Athén óta szorgalmaz, hogy nincs szükség állóbekkre. Sebaj, talán Barna rápihent... Egy-két "nagy öreg" is lehetne önkritikus! Ja, lehet, hogy Varga Csuvi nem építi a csapatszellemet, de hogy nem is nyomatja kritikus helyzetben az alibi-passzokat az biztos. Meg ahogy emlékszem beszélt arról Dénessel az olimpia után, hogy eü-i porblémák miatt kér szünetet.

Peti hozzászólása
Peti574
2007.04.02. 13:37

Lacinak igaza van. Az "öregekben" nincs már meg a tűz. Talán az olimpiára összekapják magukat, talán. De sajnos túl nagy a lelki teher, saját maguk, a szurkolók és nem utolósorban a szöv. kapitány részéről. Mindenki csak a 3. olimpiai aranyra gondol, a rekordokra, arra, hogy mindig nyerni kell, stb. De nem lehet mindig nyerni, nem véletlenül nem sikerült eddig senkinek sem a három olimpia zsinórban. A fő gond, hogy ez az állandó arany-kényszer bénítólag hat a játékosokra. A fiatalok a nagy generáció árnyékában nőttek fel (szegény Varga Dani úgy érzi, miatta nem nyernek), az "öregek" pedig görcsölnek, sajnos. Lelki teher és győzelmi kényszer nélkül kellene odaállni. Készültünk, edzettünk, megpróbáljuk. Ha nem sikerül, hát nem sikerül. A sportban minden győzelmi sorozatnak vége lesz egyszer. Úgy tűnik ez a mi csapatunknak most jött el. A mentalitás rossz: nem a legjobb, hanem az egyik jó csapat vagyunk, de van még 3-4 egyformáa csapat is. Más is tud vizilabdázni, vegyük észre. Ha nyerünk, örüljünk, de le kellene vetkőzni ezt az óriási lelki gátat és terhet. Ha érem, akkor csak érem. És akkor mi van? A spanyol és horvát csapat teljesen teher nélkül, felszabadultan játszott. Sajnos a "Mi vagyunk a világ legjobbjai"-tudat (ami sajnos a nyilatkozatokból is visszaköszön) úgy gondolom káros és bénítja a játékosokat. Ez sport. Vannak ellenfelek is, akik néha jobbak, ennyi. Nem dől össze a világ, ha Pekingben nem leszünk aranyérmesek. (ahol sztem a szerbek a favoritok, még ha most 4.lettek is) És akkor mi van? Akkor is szeretjük a csapatot, és akkor szurkolni kell neki. Lehet, hogy néhány "öregnek" rossz érzés belátni, hogy az aranykorszaknak vége. Ha ezen lelki dolgokon nem tudunk túllépni, a tehetséges fiatalok, akik most az öregek árnyékában szintén frusztráltak, nos a fiataljaink is kiéghetnek. Akkor pedig tényleg vége. Ennyi, hajrá magyarok!

Steve hozzászólása
2007.04.02. 13:28

A legfontosabb:a világ élmezőnyét képező 5-6 csapat közűl,a miénk tudta(tudja)a csapaton belüli átalakulását a legsikeresebben megoldani. A csapat eredményeiről fölösleges beszélni. A második:egy ilyen profi társaságnak meg kell találnia az okokat! Ehhez csak időre van szükségük,ebben biztos vagyok. A harmadik:Annyi élményt nyújtott(nyújt)a VÁLLOGATOTTUNK,hogy kötelességünk velük tartani minden körülmények között. És végül:egy csapat annyira erős,mint a leggyengébb embere. Ezen a tornán sajnos az eddig legerősebb emberünk volt az.Ilyen az élet.Tegye mindenki a szívére a kezét,ugye nem egyszer volt olyan,hogy a legjobb tudása ellenére sem sikerültek a dolgai... HAJRÁ MAGYAROK!!!

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 13:23

Többet úsztak-elfáradtak-a fáradtságtól csökkent a koncentráció és a lövőerő. Most talán mi voltunk a leggyorsabbak és a legfittebbek a medencében, de mindez a lövések rovására ment. Majd behangolódik mindez. Sajnálom Kemény Dénest is, mert nehéz idők elé néz...ti már belegondoltatok mit művelne vele a média, ha bejelentené: az olimpiai csapat összeállt, Kásás Tamás, Benedek Tibor és Fodor Rajmund nélkül??? Nem győzhetünk mindig, ez a természet törvénye... Alakuljon csak az a stratégia és egyszer úgy is visszatér a csapat a csúcsra

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 12:55

Krizsi! Te talán minden nap pörögsz??? Ennyire futotta és kész...Most ennyit tudtak és ez volt a legjobb formájuk, ami sajna nem volt elegendő a győzelemhez. Más dolog a tévéből nézni és más dolog személyesen átélni, ahogy a pöcsödre csimpaszkodnak... Nem sztárolom a srácokat, ők nagyon jól tudják mit rontottak el, Kemény Dénes is tudja és biztos vagyok benne, hogy számdékában ál áthidalni azt. Új volt a stratégia, ami talán az idősebb játékosoknak nem kedvez, de ha tényleg Piking a fő cél, akkor hol máshol lehet stratégiát kísérletezni, mint egy világversenyen????? Sajnos még mindig a türelmetlenség jellemzi a magyarokat, minden téren...

Betti hozzászólása
2007.04.02. 12:35

Kedves Laci! Szerintem nem kellene ennyire drasztikusan felfognod a magyar vízlibda jövőjét. Nem hiszem, hogy a szép múlt a fiatal játékosok számára nyomasztó lenne, hanem inkább pozitív minta, amiből erőt meríthetnek. Azt azért ne feljtsd el, hogy a magyar vízilabda sport nemcsak az elmúlt 10 évben él er sikereket nemzetközi téren, hanem bizony már több mint 50 éve folymatosan, és éppen ezért nem szerencsés összehasonlítani például a focival. A magyar foci az Aranycsapatból "táplákozik", viszont a vízilabdának nincs szüksége arra, hogy a múltra hivatkozzon, előre néz folyamatosan, hol kisebb, hol nagyobb eredményekkel. A sztárságról annyit, hogy szerintem nem sztárolásról van itt szó, hanem, csak szeretjük a Csapatot, mert értékes embereknek és játékosoknak tartjuk Őket.

Szép volt fiúk! hozzászólása
2007.04.02. 12:07

Igenis szép volt, szurkolunk Nektek és Veletek vagyunk 110%-ban! Keményen az Olimpiára, Hajrá Magyarok!!

Adri hozzászólása
Adri568
2007.04.02. 11:57

Drága Fiúk! Ha van kritikus ember a világon, akkor az az én apám. A spanyol meccsen infarktus közeli állapotban volt, azt mondta, a döntőt meg sem nézi. Na de hogy hagyhatta volna ki? Szerinte a horvát csapat megérdemelte a győzelmet, nem volt jó az emberkihasználásunk és fejben dőltek el a dolgok. Viszont nincsen semmi baj, büszke lehet ez az ország rátok, az ezüst nem szégyen, az olimpián jobbak leszünk. Nem kell bántani ezeket a fiúkat, bárcsak minden sportágban itt tartanánk... Szóval ezek az én kritikus édesapám szavai:-) Azzal viszont én egyáltalán nem értek egyet, hogy elegünk van a 2. helyből, igenis egy vérbeli szurkoló jóban-rosszban kiáll kedvencei mellett. Most hullámvölgyben vagyunk, amiből tartunk kifelé, ezek a fiúk pedig most nagyon el vannak keseredve, egyáltalán nem a játékvezetőket és az ellenfelet hibáztatják. Ismerik a hibákat, amikből tanulni lehet és sportszerűen gratuláltak a győzteseknek. Azt pedig mindenki láthatja, hogy aranyat szerezni nem egyszerű feladat, 1 hónappal ezelőtt pl. ki tudta, hogy a horvátok nyernek, a szerbek pedig érmet sem visznek haza? És itthon, a fotelből nézve valóban könnyebb ügyesebbnek, okosabbnak lenni. Ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy ők a legjobbak, legyünk 4-ek, 2-ak, kikapni nem szégyen, én pedig biztos vagyok abban, hogy Pekingben teljes szívvel játszanak a fiúk azért, hogy ismét bebizonyítsák, ők a legjobbak. És akkor érteni fogjuk mi is, hogy ez a pár ezüst azért kellett, hogy olimpiát nyerjünk. De azt ne felejtsük el, hogy most már többen vannak az élmezőnyben és nem szégyen, ha nem arannyal térnek vissza. A vízipólós srácok párjainak pedig sok-sok kitartást, türelmet és szeretetet kívánok! Ne felejtsük el, hogy minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll, márpedig ezek a fiúk akkor is sikeresek, ha most nem így gondolják.

Sery hozzászólása
Sery567
2007.04.02. 11:53

Teljesen mindegy hogy milyen érmet kaptak. Így is mindenki tudja hogy ők a világon a legjobbak.

Sery hozzászólása
Sery566
2007.04.02. 11:50

teljesen mindegy hogy milyen érmet kaptak. így is mindenki tudja hogy ők a világon a legjobbak

Krizsi hozzászólása
2007.04.02. 11:47

Laci újra a szívemből szólt, látszik, hogy ért a vízilabdához. Sajnos ez a csapat már rég nem az, mint volt, már a spanyol meccsen is rezgett a léc... Nincs már bennük tűz, mintha nem élveznék, csak görcsölnek, komolyan mondom rossz volt nézni! Még ha nyertek volna, akkor is ciki az ilyen játék! Nem is tudják megmagyarázni sem ők sem Kemény Dénes. Nagyon megértem Varga Danit, hogy sírt, van mit siratni.Ettől függetlenül ő fantasztikus volt, tényleg az "öregekkel" lehet valami. Szerintem is rajtunk röhög a világ, de meg is érdemeljük, tényleg lehet, hogy kár ennyire sztárolni őket! Játszani kell(ene)! Senkit nem érdekelne, hogy ezüstérmesek, ha úgy kapnak ki, hogy mindent megtettek a győzelemért és küzdöttek az utolsó erejükig, de ha őszinték akarunk lenni, csak szerencsétlenkedtek. És ezt ők is tudják, csak még nem mondta ki senki.És szégyellik magukat amit meg is értek, mert én is szegyelltem magam a tévé előtt helyettük...Ez a baj, nem tudnak örülni az ezüstnek,mert talán még ezt sem érdemelték meg.Így esélyünk sincs Pekingre, csak még jobban lejáratjuk magunkat. Attól,hogy az olimpiára készülünk, még meg lehet nyerni a vb-t, eb-t, stb. Most már ideje lenni valamit letenni az asztalra MEGINT.Nem lehet élni a múlt eredményeiből!A sportban bizonyítani kell újra és újra! Kicsit keményre sikerült ez a hozzászólás, de én is úgy vagyok, mint anya a gyerekével...tudjátok. Én is emelem kalapom a fiúk előtt, tudom mennyi munkájuk van az eredményeikben, de játszani kell!!! Keményen, tökösen, mint rég!HAJRÁ!Laci újra, egyetértesz?

Matild hozzászólása
2007.04.02. 11:15

Szép volt fiuk.Ne szomorkodjatok, mi így is szeretünk titeket.Benedek Tiborban azért csalodtam, többet vártam tölle.

W.Gábor hozzászólása
2007.04.02. 10:38

Van egy pár ország úgy gondolom, amelyik szeretne ennyi döntőt játszani... Amúgy szerintem a döntőben nem volt rossz a bíráskodás, az előzményekhez képest. Az már az elején feltünt, hogy jó a védekezésünk, a Horvátoknak nem igazán sikerül a centerjátékot erőltetni és az egész azon múlik, hogy a helyzeteinket belőjük-e! Én egy darabig számoltam a kapufákat, de úgy emlékszem, ennyit még soha nem láttam, mint tegnap. Valójában a mi csapatunkon múlott a Horvát siker, szerintem ők sem hitték el, hogy ez így alakult. Mellesleg a nagy szomorúságban gondoljunk arra (bár ez nem vígasztal), hogy mit szólnak Szerbiában ahhoz, hogy még a dobogóra sem jutottak fel!

Dóri hozzászólása
2007.04.02. 10:36

Gondoljatok bele, hány ember állhat fel életében egy Világbajnokság dobogójára? és neketek ez már hányszor sikerült, és nem csak Világbajonokság dobogójára, hanem az összes világverseny, kontinensviadal, hazai bajnokság dobogóit megjártátok már! Legyetek büszkék magatokra, mi is azok vagyunk Rátok!

Saby hozzászólása
Saby561
2007.04.02. 10:30

Gyerekek, nem lehet ennyit hibázni büntetlenül egy VB döntőben. De még mindíg a férfi vizilabda válogatott a messze a legjobb labdajáték sportunk. Fel a fejjel, gyerünk előre!

Bori hozzászólása
Bori560
2007.04.02. 10:00

Sziasztok! Először is gratuláció a csapatnak! Persze mindenki jobban örült volna az aranynak, de ne legyetek annyira elkeseredve,mert szerintem, bár nem vagyok szakértő tudtok ennél jobban is játszani, és a jövőre nézve ez a lényeg! A Mi csapatunk a világ szerintem legjobb csapata,számunkra biztosan:) akin túl nagy volt a nyomás, ezt kéne kicsit jobban kezelni. Szóval csak fel a fejjel! Mi tovébbra is nagyon szurkolunk Nektek! Hajrá Magyarok!

p.judit hozzászólása
2007.04.02. 09:35

Gratulálok a 2.helyhez!Nagyon jó meccseket játszottatok,öröm volt nézni,végigizgulni.Köszönjük nektek!Hajrá Magyarok!

Teo hozzászólása
Teo558
2007.04.02. 09:06

Mivel dolgozom, tulajdonképpen csak a hétvégi meccseket láttam élőben. Így a döntőt is! Soha, még a meccs utolsó másodpercében sem fordult meg a fejemben, hogy ez a csapat vesztes lenne. Szerintem TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! Még akkor is ha tegnap a döntőben nem a legjobb formátokat hoztátok. A bírókról inkább nem beszélnék. Az egész vb. ideje alatt úgy fújtak, hogy az már felháborító. A második helyet pedig pozitívan kell felfogni, az egész világon a második legjobb csapat volt most a magyar (de nekem mindig a legjobb), és ez nagy szó. HAJRÁ MAGYAROK, és nem szabad ezen sokat agyalni, fel kell dolgozni, és menni kell tovább, mivel a nagy cél (Peking) simán elérhető.

Anita'78 hozzászólása
2007.04.02. 08:35

Új napra ébredtünk! Elovastam a hozzászólásokat. Néhány embernek igaza van, csatlakoznék ahhoz, aki nem frusztrálja a Fiúkat Pekinggel és nem támaszt újabb elvárásokat velük szemben. Hagyjuk őket játszani vége, örüljünk a játékuknak, ami szemet gyönyörködtető és bízzuk rájuk a többit! Elég kritikusak ők magukkal szemben. A mi dolgunk, hogy mellettük álljunk minden körülmények között, hisz' ők a mi kicsi Magyarországunk egyetlen Büszkeségei és Kincsei, akkor is, ha éppen semmilyen érem nem lógna a nyakukban!!! Helyt álltak ők embeségből bármikor, amikor csak találkoztam velük, intelligens, komoly sportemberek, ezért szeretjük őket. Hajrá Srácok, ne szomorkodjatok, szeretünk Benneteket, s szeretettel várunk haza!!!

Laci hozzászólása
Laci556
2007.04.02. 08:03

Van itt még valami. Nem hangsúlyozom tovább, hogy a fiúkat és az eredményeiket milyen nagyra tartom, igen, emberség, sportszerűség, miegymás. Így érzek. De az ember, még a saját gyerekével is, aki mindenkinél szebb és jobb, időnként - az ő érdekében is - kritikus kell, hogy legyen. Ha állandóan azt hangsúlyozza, hogy ő az osztályelső, miközben ez hosszú idő óta nem így van, és ezt a gyerek is érzi, akkor flusztrálja és visszaveti őt. Kemény Dénes csapata, egy címen kivül már NEM a világ legjobb csapata. Az volt, de már nem az, ha az eredményeket nézzük. Ahogy nálam nagyobbak ( Hofi ) is elmondták, az egyetlen jó taktika az, hogy több gólt kell rúgni ( dobni ), mint az ellenfél. Minimum eggyel. Arra próbálok figyelmeztetni, hogy amennyiben Pekinget is elbukjuk, akkor nem leszünk már sehol sem címvédők. Persze, hogy büszke vagyok. Csak ne kelljen azt hallgatnom, hogy mi mindenképp a legjobbak vagyunk, mert akkor azt is várom el. Nagy hiba: megint rekordokra törekszünk. Ha ez most meglett volna, két játékos is soha nem látott eredményt mutathatna fel: mindenből kettő van. Ha Pekinget, akkor három olimpiai aranyérem zsinórban. De könyörgöm, nem ugyanazokkal az emberekkel, mert eltelik közben 12 év. Ha testileg nem is, de mentálisan ez már nagyon sok, nincs már igazi tűz 12 év után, világverő hangulat sem, csak görcsös erőlködés. Kemény Dénes nehéz helyzetben van, de magát hozza abba. Vannak fiúk, akiket a legnagyobb tisztelet mellett is, de le kellene már ültetni a kispadra, és ha nem is nyerünk, de a többieket, tehetséges fiatalokat játszatni. Mert tartok tőle, hogy Pekingre nem marad már semmi az öregekben, csak a nagyfene elvárásnak való megfelelés. Korábban írta valaki, hogy Benedek Tibbi hiba volt. Igen, az volt. Főként miatta. De nem csak miatta, hanem a bizonyítani akaró fiatalok miatt is. Elhitetik velük, hogy a nagy Benedek rutinja és lénye nélkül nincs siker. Dehogy nincs. Elment, elköszönt, erre az egész média és minden fórum addig cseszegette, míg viszajött, de minek? Kemény Dénes meg bevette. Mert képtelen belátni, hogy kezd elmúlni felettük az idő. em az érdemeik felett, könyörgöm. De a Domino BHSE szinte a teljes olimpiai csapatból áll. Látta valaki a Domino-Vasas szuperkupa döntő/bajnokit? A fiatalok úgy elverték őket, hogy csak no. Az volt a tűz, ami akkor a fiatal Vasas csapaton érződött, az kellett volna a döntőbe is. Sajnáltam akkor a Domino-s olimpikonokat, úgy ültek a medence szélén a saját otthonukban, mint Varga Dani ott kint. Sajnáltam, mert szar lehet érezni ennyi siker után, hogy kezd vége lenni. De ilyen a sport. Darnyi sem akasztja fel magát, hogy Phelps közel 10-zel beljebb van, mint az ő csúcsai. A fiatalok érdekében tehát kis képzavarral élve: ne kelljen a régi nagyok árnyékában nekik kiégniök. Üdvözlettel: Laci

Laci hozzászólása
Laci555
2007.04.02. 07:02

Kedves Betti! Azért nem jó az, amit írtál, mert ugyanaz lesz belőle, mint az Aranycsapat ügyből a fociban. Ign, nagy dolog volt. Tényleg. Akkor. Ott. Sokáig. De ma már kissé uncsi, arról nem is beszélve, hogy áll a magyar foci évtizedek óta. Szerinted a spanyolok, olaszok, angolok, franciák, stb... fel tudják-e sorolni, mennyi csodálatos meccset vívtak ez idő alatt? Nem, mert se szeri, se száma. Mennek előre, és attól nagyok, hogy mindig tudnak nyerni. Nehogy egyszer csak az legyen, hogy Kása, Molnár, Benedek és a többi nagy öreg távozásakor egyszer csak vége. Mert van utánpótlás, csak nem tud lelkileg kifejlődni a nagy múlt árnyékában és nyomasztó súlyában. Erre még egy pechsorozat vagy uram bocsá' hibás döntéssorozat, esetleg túlzott sztárolás, és annyi nekik. Vegyük példának Gyurtát. Ahogy egy közelálló sportember mondta rosszkor, rossz időben úszott rohadt jó időt. Ha akkor nem tette volna, vagy utána nem sztárolták volna halálra, most lehetne nagy, így csak egy lelkileg agyonnyomorodott, középszerű úszóvá válhat.

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 00:55

Remélem a kritikusok magukkal szemben is ilyen maximalisták!

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 00:53

jobb kétszer, mint soha :)

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 00:53

Nagyszerű érzés lehet hazánkat képviselni, bárcsak én is valamelyikőtök helyében lennék... 2.hely???? Tekintsünk a múltba: olimpiai bajnokok vagytok, jól lehet, a szerbek nyertek párszor, de most a 4. helyet sikerült elérniük, a horvátok eddig sehol se voltak, ti tartjátok magatokat az élmezőnyben. Mindezt összegezve statisztikailag stabilabbak vagytok. 2.helyezés???? Negyszerű eredmény!!!!! Bár csak néztem, azért engem is megviseltek az események, felkerültem a pacemaker várólistára, soraimat jelenleg egy gumiszobából írom. Csalódott voltam én is, de csak azért, mert ha valakik, akkor ti vagytok azok, akik megérdemlik a győzelmet, szívből játszottatok, meg is lett az eredménye- dobogó a győzelemhez valami olyan plusz kell, ami bennetek lakozik, nem csak a csapatban, hanem az egyénekben, az egótokban. Legközelebb nem az arany kell, hanem sok gól!!!!!!! Már csak az maradt, hogy megköszönjem a családom nevében azokat a fantasztikus meccseket, amiket vívtatok.

Balázs hozzászólása
2007.04.02. 00:34

Nagyszerű érzés lehet hazánkat képviselni. Bárcsak én is valamelyikőtök helyében lennék... 2.hely???? Tekintsünk a közelmúltba: a csapat olimpiai bajnok, jól lehet a szerbek nyertek párszor, de most a 4. helyet szerezték meg, a horvátok eddig sehol sem voltak, mi tartjuk a 2. helyet, statisztikailag tehát stabilabbak vagytok. Ha mindenképpen az aranyban gondolkodunk, lehet, hogy nem is a ti hibátok, hanem a miénk, miképp oly magasra emeltük a mércét, az elvárásokat. A 2. helyezés is fantasztikus!!!! Bár csak néztem, engem is megviseltek a történtek, felkerültem a pacemaker várólistára, a soraimat jelenleg gumiszobából írom. Bevallom én is csalódott voltam, de csak azért, mert ha valakik, akkor ti vagytok azok, akik megérdemlik a győzelmet. Sok szurkolótársam nevében arra kérlek titeket, ne keseredjetek el, és miattunk ne nyerjetek Pekingben sem!!! Magatoknak nyerjetek!!!!- és mi osztozunk az örömötökben... Elégedettnek kell lenni!!! És legközelebb nem az aranyra hajtani, hanem a gólokra!!!!!!!! Már csak annyi maradt, hogy az egész családom nevében szeretném megköszönni mindazt a küzdelmet, amit véghez vittetek!!!

masik Laci hozzászólása
2007.04.02. 00:25

Ez a legjobb csapat a vilagon, es nem csak azert mert a mienk magyaroke, hanem mert ezt mindenki el is ismeri. Csak egy peldat: Ott lehettem a magyar -romanon, es szamomra nagyon meghato volt, hogy az ausztral konferanszie minden mondatabol sutott a tisztelet, hogy most az olimpiai bajnokokat kommentalhatja, teljesen maskepp beszelt amikor a romanokrol, vagy akar a spanyolokrol volt szo, pedig az sem amator csapat. Szoval persze-persze mindenki aranyat vart, de nincs igaza annak, aki most lehordja a csapatot, mert "csak" ezustre futotta. Ennek a csapatnak mar regota nem kell bizonyitania, hogy igen is barmelyik vilagversenyen kepes barkit megverni, barmelyik csapatot,mert megtette sokszor, folyamatosan a vilag elvonalaban van. Aki bajnok akar lenni, annak a magyarokat kell elsosorban legyozni es ez nagy dicseret. Az, hogy idonkent kikap, az benne van a pakliban, a labda gombolyu, es csak a golok szamitanak a meccse vegen. Nem a birok, nem a hangulat, nem a fejfajas, nem az idoeltolodas, stb. ezer es ezer tenyezo, es termeszetszeruleg nincs olyan hogy barmelyik csapat is folyamatosan csak aranyeremmel ter haza - semmi massal. Ez van, ez marad a mi csapatunk, es tiszta szivbol szurkoljunk nekik a tovabbi sikerekert barhol a vilagon. Az alkalmankenti - szerencsere nagyon ritka - kudarcok pedig szolgaljanak tanulsagul, es erositsek meg a csapatot a kovetkezo megmerettetesre.

Alex hozzászólása
Alex547
2007.04.01. 23:46

Emberek!!! Nem értelek Titeket!!! Tény: az Olimpia óta nem tudott a csapat rangos tornát nyerni. Nem jó, nem örömteli dolog az biztos. A kritika lehet építő jellegű is és biztos vagyok benne, hogy a srácok még keményebben kritizálják magukat mint itt egyesek teszik, de... akkor sem jó ez így!!! Egyikőnk sem örül ez természetes. Azért szerintem jól esne a fiúknak, ha hazatérve nem kéne a szeretet és a megbecsülést hordozó írások közt sok szigorú üzenetet, hozzászólást olvasniuk!!! Ezekben a napokban érezniük kell a szurkolói hátteret, nem pedig szembesülni itt is azzal, hogy most így meg úgy.... Szerintem elég szigorúak Ők magukkal szemben, nem kell még nekünk is rátennünk pár lapáttal... Hajrá Magyarország!!! Hajrá Legények!!!

Andrea hozzászólása
2007.04.01. 23:20

Mint azt már az előzőekben is leírtam, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az arany, de ennek ellenére ne legyetek ennyire letörve, elkeseredve. Nagyon rossz ezt hallgatni (nyilatkozatok alapján).Persze kimondva-kimondatlanul mind a csapat, mind az egész kis országunk titkon abban bízott, hogy végre sikerül a dobogó legfelső fokára állunk, de ami késik az nem múlik.Ez most nem sikerült!De nem baj ebből is tanulni kell.Egy ilyen csapat, mint a magyar , amely a világon a legjobb, túl kell lépjen ezen, és persze minnél hamarabb. Mi magyarok ezüsttel, vagy arannyal, de ugyanúgy szeretünk benneteket.Így hát ne okolja senki magát, se Dani(nagyon rossz volt nézni , ahogy a medence szélén sír), se Marci, se senki más.Ez egy csapat, a győzelem nem 1-1 emberen múlik, csapatmunkára van szükség, arra, hogy mindenki hozzá tudja adni tudása legjavát a játékhoz.És, hogy Biros Petinek se legyen, olyan borzasztó a mások Himnuszát hallgatni, minnél hamarább egy újabb Aranyat!HAJRÁ FIÚK!LEGKÖZELEBB A MAGYAR HIMNUSZ SZÓL! FEL A FEJJEL!

kwz hozzászólása
kwz545
2007.04.01. 23:03

én is inkább azt mondanám hogy P. E. K. I. N. G.

peking hozzászólása
2007.04.01. 22:33

úgy látszik mi már pár éve féllábbal pekingben vagyunk

Goldenboy hozzászólása
2007.04.01. 22:30

Úgy gondolom hogy nem lehet mindig Pekinggel takarózni..hogy mi arra készülünk és az számít csak. Az a tény hogy 4 év alatt 2 olimpia között egyszer se tudunk győzni ez elgondolkodtató tény. Rendben fontos az olimpia és valóban kiemelkedik de azért se VK se EB se VB egy év leforgása alatt... Persze tudom ha ez egy szimpla csoport meccs vagy felkészülési tornán van akkor nagyobb gond nélkül legyőzzük őket sőt valószínűleg több góllal. Aki viszont Vb-t akar nyerni annak fejben is a legjobbnak kell lenni és nem csak játékban..Sajna ma nem mi voltunk ebben a legjobbak. Kár mert ha azt nézzük hogy idén egy meccset vesztettünk el és az pont a VB döntő akkor ez elég bosszantó. Remélem Peking után azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 4 év kudarcai megtérülnek ott és nyerni fogunk mert ha ott se jön össze akkor...hát abba nem is gondolunk bele.

ööö peking utan meg majd aztmondjuk, h roma? hozzászólása
2007.04.01. 22:28

jah, amugy telleg kellene Steinmetz... de ebbe aztan telleg nem szolhat bele senki, ez Kemény professzor dontese, es ez igy van jol...

Lackó hozzászólása
2007.04.01. 22:21

Varga Dani tudom hogy nem könnyű és biztos én is el lennék keseredve (bárcsak el lehetnék egy ilyen csapatban) de fogsz te még nevetni az öcséddel együtt, mert ahogy Dumi mondaná meg lesznek ők még csapva :)))

Vichy hozzászólása
2007.04.01. 22:08

en nem ertelek titeket! mi bajotok van Lacival? teljesen igaza van, söt Biros Peter is megmondta, h elege van. nekunk nem elegunk van , csak mar mi is unjuk, h nalunk rosszabb szintu csapatok vernek meg minket... ennyi ossze kell szednie mindekinek magat, es egyenesen elore! hajra magyarok!

Betti hozzászólása
2007.04.01. 21:52

Sziasztok! Úgy gondolom nem kell mindennek a rossz oldalát nézni, ugyanis nem minden országnak van 2x-es olimpiai győztes vízilabda válogatottja. Miért ne lehetnénk büszkék a a magyar fiúkra és elfogultak velük kapcsolatban, hiszen Ők a mi Csapatunk! A szurkolók és a Csapat közötti legfontosabb kapocs nem az aranyéremben rejlik, hanem a bizalomban. Én nem veszítettem el a bizalmamat a válogatottban, mert mindig van új lehetőség a javításra és a bizonyításra. Teljes szívemből örülök a világbajnokságot végigkísérő küzdelemnek és játéknak. Természetesen gratulálok AZ EGÉSZ CSAPATNAK a munkájukhoz!

Alex hozzászólása
Alex538
2007.04.01. 21:47

Sziasztok srácok, Tiszteletem Dénes bá'!!! Szeretnék gratulálni az ezüsthöz! Tudom, hogy most mindenki úgy érzi közületek, hogy szinte semmit nem ér ez az érem ahhoz képest, amiért Melbourne-be utaztatok. De higgyétek el, mi akik napról napra egyre jobban szurkoltunk Nektek ugyanúgy szeretünk és tisztelünk, csodálunk és istenítünk Titeket még most is!!! Nekünk Ti vagytok a legjobbak, a legnagyobbak!!! Hálás vagyok a sorsnak amiért láthatlak játszani Titeket... a vb-arany, az eb-arany a két olimpiai elsőség... annyit köszönhetünk Nektek, hogy azt soha nem tudjuk majd kellőképpen viszonozni!!! Csak azzal hálálhatjuk meg azt a sok szépet amiben általatok részünk volt, hogy szorítunk értetek és ha kudarc ér Titeket akkor lélekben megszorítjuk a kezeiteket és mondunk pár bíztató szót... ez most egy ilyen pillanat és az olimpia óta ilyen időszak, de lesz még okunk örömünkben is sírni!!! Hajrá MAGYAROK!!! Hajrá KEMÉNY-LEGÉNYEK!!!

peking hozzászólása
2007.04.01. 21:12

Peking, Peking, Peking...abba kellene már hagyni ezt a pekingezést, addig azért még van egy-két világverseny, vagy nem? Ebbe rokkannak bele ezek az emberek, egy egész frusztrált, sikertelenségekkel agyonnyomorított ország nyavalyáit kellene kompenzálniuk állandóan és csakis arannyal. Mindenki próbáljon tisztességesen helyt állni abban, amit csinál, s hagyni Őket vízilabdázni!

Erka hozzászólása
Erka535
2007.04.01. 21:09

Morbid április 1-jei tréfa a horvátoktól,mondhtatom. Sajnos el kell ismerni,jobb napot fogtak ki,mint mi. Van olyan erős ez a csapat,hogy megrázza magát,és megmutassa a világnak,hogy ki is az úr a háznál. Kitartást kívánok ehhez;aranyos álmokat,és kézzel fogható (arany) medálokat!!!

Heni-Ke hozzászólása
2007.04.01. 21:09

Sziasztok fiúk! Mindenki sok okosat elmondott már itt a döntő óta. Aki szidja a srácokat, annak csak "gratulálni" tudok. Ilyenkor aztán lehet mindenkit okolni, meg okosnak lenni. Egy biztos. Ti vagytok a legjobb vizilabdázók a világon! Ez tény. Nem csak az elfogult rajongók mondják ezt, hanem mindenki tudja. Pici, csonka országunknak milyen nagyszerű válogatottja van. Az elkövetkezendőkben mutassátok meg magatokat, úgy Istenigazából! Rengetegen szeretnek Titeket, megérdemelten. Továbbra is mindenki úgyanúgy szorít értetek, kérlek ne legyetek ennyire elkenődve, s végképp ne okoljátok magatokat! Se Marci, se Dani (a nyilatkozat alapján) se senki! Ott az ezüst, aztán ezek után csak tanulni kell belőle, hogy legközelebb a mi himnuszunk szóljon! Mindenkinek fel a fejjel!

Gábor András hozzászólása
2007.04.01. 21:08

"Laci ujra" igazad van.Ötször elbukni világversenyen?És mikor lesz már fiatalítás vagy még Pekingbe is a Keménytársulat megy.És a Varga D.,Kiss Gábor,Nagy V. Ők nem Keményfiuk,ők őn maguk,csak kevés a fiatal.Nekik gratulálhatunk

gyula hozzászólása
2007.04.01. 21:00

Nem az a baj hogy nem az aranyat nyerték meg mert ha jol játszanak és ugy kapnak ki senki nem szol egy szót sem.De ez a csapat sokkal többre képes mint amit itt nyujtott a döntöben és ez az idegesitö,akik itthon maradtak azok is meg tudnák nyerni annyira jok vagyunk.A régi játékosok Kiss,Szécsi ill. a fiatalok nagyon jol játszot de a többiek nem azt hozták amit tudnak.Szerintem a kritika most sokkal fontosabb mint a dicséret mert a kritikábol tanulnak.

Nekomajin hozzászólása
2007.04.01. 20:58

Azt hiszem, egy ideig nem tudom elfelejteni szegény Danit, ahogy a medence szélén... Áhhhh, nagyon rossz volt látni is. Azt el sem tudom képzelni, hogy átélni milyen lehetett. Én azt mondom, hogy ha a bírók rendesen fújnak, még ilyen teljesítménnyel is nyertünk volna. Kellene egy kis mázli, hogy nyerjünk, és visszajöjjön az önbizalmunk. DE ezek ellenére is TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!! HAJRÁ SRÁCOK!!!

Tamás  hozzászólása
2007.04.01. 20:34

Előszőr is GRATULÁLUNK FIÚK! Az ezüst érem is nagyon szép. Persze ugy gondolom, hogy Ti vagytok a legjobb csapat. A sporthoz való hozzáállásotokat és emberségeteket tanítani kellene. Hajrá fiúk, majd az olimpián szépítünk, ha nem az sem tragédia. Hajrá kemény legények!

Zsu hozzászólása
Zsu528
2007.04.01. 20:19

Szerintem a horvátok nem érdemelték meg azt az aranyérmet!!! Ti vagytok a mi BAJNOKAINK!

Anita'78 hozzászólása
2007.04.01. 20:10

Drága Fiúk, kedves Dénes! Nagyon-nagyon szurkoltunk nektek és veletek együtt "sírtunk" (én szó szerint is) a végén! Valóban alakulhatott volna másképpen a mérkőzés, de Fiúk, ne keseredjetek el, mert azt volt a legrosszabb látni, amilyen szomorúan a dobogóra álltatok! Itthon ugyanúgy fájt a mai vereség. Igen, az aranyért mentetek, mert ezt vártuk el tőletek és ti is magatoktól, de gondoljatok inkább bele, ti is értékeljétek át, ha lehiggadtatok: A mi kis Magyarországunknak Ti vagytok a Nagy Csapata! Óriási teljesítmény a VB 2. helyezettének is lenni! A mi keserűségünk tényleg nem az éremnek szól, hanem annak, ahogy ti nekikeseredtetek a világnak! Mi nagyon büszkék vagyunk Rátok és változatlanul szeretünk Benneteket, szurkolunk Nektek! Ti vagytok országunk Büszkeségei, Reménységei és Példaképei! Ez fontosabb az érmek színétől! Még mindig csak miattatok érdemes és nem szégyen magyarnak lenni napjainkban! Le a kalappal előttetek mindenkor! Majd legközelebb sikerül, s együtt örülhetünk! Nagy-nagy szeretettel várunk Benneteket haza!!! Vigyázzatok magatokra és mindenkinek jó felkészülést kívánok az előttetek álló feladatokhoz! Hajrá Magyarok! :)

gabi-Délvidék hozzászólása
2007.04.01. 20:04

nem értem,ez nem lehet...nagyon szomorú vagyok,nagyon. pedig biztos voltam benne hogy győzünk..valami baj van a fejekben, valamit tenni kell,mert ennek a tsapatnak az aranyon kivül minden kudarc.remélem hogy az elvesztett 5 döntő!!!! után Malaga és Peking Magyar aranyat hoznak,én hiszek ebben. Hajrá Magyarok!! Szeretem Magyarországot!!

Andrea hozzászólása
2007.04.01. 20:03

Először is GRATULÁLOK a CSAPATNAK és KEMÉNY DÉNESNK az EZÜSTÉREMHEZ!!!!A döntőt élő közvetítésben néztem meg, természetesn fel alá járkálva, az idegességtől.Egészen a meccs végéig, hittem, hogy meg tudjuk nyerni.Azonban könnybe lábadt szemmel és fájó szívvel tudatosult bennem, hogy ez most nem sikerült.(Nehéz volt magamhoz térni a mecs után) Nagyon sajnálom a játékosokat,nagyon rossz volt látni őket mennyire szomorúak, mert ennyi küzdelem után már tényleg meg ÉRDELMELTÜK VOLNA AZT AZ ARANYAT!Persze ez az EZÜST IS GYÖNYÖRŰ!!!!Úgy látszik, hogy mintha minden összeeszküdött volna a csapat ellen most.De ez csak a látszat, mert mindennek ellenére TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! A Peking felé vezető aranyéremhez lassan, de biztosan haladunk előre:a régi nagyok mellett,a fiatalabbak :Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor játéka is fantasztikus volt a vb alatt.Marci ne okold magad, amiért nem sikerült a megúszás, Szécsi Zoli pedig óriásit védett a döntőben.CSAK ÍGY TOVÁBB ÉS JÖVŐRE PEKINGBEN MEGMUTATJÁTOK MIT TUDTOK, AZ OLIMPIAI ARANY IMMÁR HARMADSZOR IS A TIETEK LESZ!!!!!!!HAJRÁ KEMÉNY LEGÉNYEK!

Tü61 hozzászólása
2007.04.01. 20:02

Én a vereség ellenére is büszke vagyok a fiúkra.Remélem, hogy Kemény Dénes eléri az általa kitűzött célt, hogy Pekingben újra aranyérmet nyer csapatunk. Fel a fejjel!!

Eszter hozzászólása
2007.04.01. 19:59

Az eredménytől függetlenül a MI CSAPATUNK a legjobb a világon. Eddig is rengeteg gyönyörű pillanatot okoztak nekünk a fiúk, és ez a jövőben sem lesz másként. Fog még Nekünk szólni a Himnusz! HAJRÁ MAGYAROK!!

aneurysm hozzászólása
2007.04.01. 19:51

Sokan azért panaszkodnak mert aranyat várnak. Szerintem hogyha mindenki azt mondaná magában egy bajnokság előtt hogy dejó lenne egy érem, akkor mindenki maradéktalanul elégedett lenne. Nem lehet mindig aranyat várni, az elképesztő nehéz, sok mindennek össze kell jönnie és némi szerencse is kell hozzá. A döntő az egyébként is teljesen más kategória, ritka az amikor egy csapat ott végig 90-100%-ot tud nyújtani. Szerintem már az is óriási dolog volt hogy a spanyolokat legyőztük a hosszabbításban. És nem szégyen kikapni azoktól a horvátoktól akik laposra verték a szerbeket. Én csak azért aggódok hogy az hogy mindig 1 góllal maradnak le az aranyról, az nem tesz jót a játékosok lelki állapotának, biztos nagyon bosszantó. A fő cél az olimpia. Nem tudom ti hogy vagytok vele de hogyha nekem azt mondják Athén előtt hogy a magyarok megnyerik az olimpiát de utána 3 évig nem nyernek semmilyen bajnokságot akkor én abba egyből beleegyeznék, hiszen az olimpiai arany 10szer többet ér mint bármi más. És ahogy 2004-ben a döntőben 3 gólos hátrányt ledolgozva nyertek a magyarok, azon máig ámulok, szenzációs volt!

Pepe hozzászólása
Pepe520
2007.04.01. 19:44

A sok kritizáló értse meg végre:ők is csak emberek és nem gépek.Az a baj nálunk,hogy csak az aranyérem érem az ezüst meg a bronz óriási kudarc.Ez nem így van.Gratula srácok!!!!

Eszter hozzászólása
2007.04.01. 19:41

Az eredménytől függetlenül a MI CSAPATUNK a legjobb a világon. Eddig is rengeteg gyönyörű pillanatot okoztak nekünk a fiúk, és ez a jövőben sem lesz másként. Fog még Nekünk szólni a Himnusz! HAJRÁ MAGYAROK!!

Ari hozzászólása
Ari518
2007.04.01. 19:39

Ez most nem jott ossze, nem baj... Az arany ugyan fenyesebben csillogna, de legyetek nagyon buszkek magatokra, mert ebben az orszagban keves olyan sportolo van, akik ilyen hosszu idon keresztul, ilyen sok jo eredmenyt produkalnak. Mar szinte elvarjuk toletek, hogy mindig a dontoben legyetek es nyerjetek; magasra tettetek a mercet... Nem lattam a merkozest - sajnos! - csak olvasni tudtam az Interneten, de izgi lehetett, mert orjitoen lassan jottek a beirasok... hogy min mult az eredmeny, nem tudom megitelni. Mi, magyarok, kicsit pesszimista hozzaallasuak vagyunk, a negativumokat jobban hangsulyozzuk, mint forditva. Pedig a vizilabdas fiuk sok oromet hoztak/hoznak/fognak hozni nekunk, ugyhogy ne bankodjunk a csak-ezuston. En gratulalok a fiuknak es Kemeny Denesnek, latunk mi meg benneteket a dobogo legfelso fokan!

Laci újra hozzászólása
2007.04.01. 19:06

Kedves Hozzászólók! Elsőként főleg a hölgyeknek és a kritikus hangnemet megütőket szidalmazóknak annyit írnék: reggel kilenckor még nem sörözök, és nem ülök a fotelben sem. Naponta keményen sportolok, koromhoz képest nagy odaadással. Leginkább a Komjádiban, ahol nap, mint nap találkozom néhány érintett fiúval. Kijárok a meccseikre, ahová csak tudok, legyen az bajnoki, vagy nemzetközi meccs. De: elég már ebből a lelki terrorból, hogy aki nem ünnepli és tekinti feltétel nélkül a világ legjobbjának a fiúkat, az nem is magyar. Pont ez a baj az egész magyarsággal, azt gondoljuk, mi, legyen akármi is az eredmény, mindenkinél jobbak vagyunk, javítani semmin nem kell, majd legközelebb megmutatjuk. De hogyan is volt ez immár vagy ötször? Athén után: csak mi vagyunk, senki más. Aztán: na jó, surmó szerbek valahogy belebotlottak az aranyba. Aztán a világkupán itthon: nem bírtuk a ránk nehezedő nyomást az itthoni pályán. Majd az EB-n saját otthonában. Ott meg: nem lehetett ez ellen a vad, hazai lejtős pályán játszó szerbekkel ott bírni, majd Ausztráliában a VB-n, semleges pályán. Hát, ugyan a szerbek maguk kerülték el a döntőt, de mi megint elbuktunk. TÉNYLEG úgy gondoljátok, hogy ezek után majd Pekingben jön a csoda? Kérdem én, melyik a kevésbé ciki? A szerbek 4. helye, vagy a mi ötödszöri szerencsétlenkedésünk a döntőben? Pekingben feltétel nélkül csak az reménykedhet, aki vak. Változtatni kell, mégpedig gyorsan. Arról nem tehetünk, hogy, bár a technika lehetővé tenné, hogy a vízalatti kamerák felvételei alapján azonnal kiállítsanak csere nélkül egy Szívós Marcit 3 rúgással leterítő játékost, de ha már így van, ez a módi, akkor tegyünk valamit ellene. Egyebekben pedig: igen, elismerésre méltó, hogy mindig ott vagyunk a döntőben, de nem tudok mondani mást, csak azt, hogy nincs még egy olyan csapat, aki zsinórban ötször nem tud nyerni, pedig a világ legjobbja. A szerbek is ott voltak, de többször nyertek, most meg más volt ott, és ők is nyertek, mert mertek és akartak. A bírók pedig a spanyol-magyaron fújtak ellenünk, itt, bár spanyol volt az egyik, az utolsó negyedig 6 emberelőnyt adtak nekünk, amiből 2-t értékesítettünk, míg a horvátok eddig csak 4-ből de 3-at. Én is azt mondom ennek ellenére, hogy HAJRÁ MAGYAROK!

Lindi2 hozzászólása
2007.04.01. 19:03

Én Krisztivel értek egyet: otthon ülve a fotelból, sörrel a kézben könnyű okosnak lenni! Kiváncsi lennék, hogy az "okosok" milyen teljesítményre lennének képesek? Ezek a Fiúk bennünket, magyarokat képviselnek számos világversenyen. Az ország legjobbjai. Ilyen az élet, egyszer sikerül, egyszer nem. Most úgy látszik, hogy az ezüstkorszakunkat éljük... de a végső cél Peking. A lényeg, hogy addigra összeszokjon a csapat és elhiggyék, hogy képesek megnyerni az olimpiát. De ami azt illeti, szerintem mi is hibásak vagyunk, hogy Bennük ilyen szorongás van. Elvárjuk Tőlük az aranyat (mert ugye nekünk a bronz és az ezüst nem is jó!), pedig meg kellene nézni, hogy amióta Kemény Dénes a csapatkapitány, hányszor végeztünk a dobogón??? Szinte mindig! És ez is óriási teljesítmény. Mások örülnének, ha ilyen eredményeket tudnának felmutatni. Lesz ez még jobb is, nincs miért szégyenkeznetek Fiúk! Vagytok Ti annyira becsvágyóak, hogy talpraálljatok és megnyerjétek az olimpiát! Ez lebegjen a szemetek előtt. Egyszer véget ér minden pechszéria... de ez még nem az a pillanat volt... majd az olimpián... Köszönök Nektek minden egyes percet: szemet gyönyörködtető mérkőzéseitek voltak...Ti vagytok a legjobbak! Várunk haza Benneteket! Köszönöm ezt a szép érmet! Millió puszi!

csuri hozzászólása
2007.04.01. 18:57

Gratulálok a "keménylegényeknek"! Aranyat szerettünk volna, de a világ 2. legjobb csapatának lenni nem szégyen! Ez a csapat többet tud, de ma az ellenfél jobb volt. Hinni kell a győzelemben!

Angyal-földi hozzászólása
2007.04.01. 18:56

Végigizgultam a meccset reggel...Nekem akkor is Ti vagytok a legjobbak fiúk!!! Csillog az ezüst is! Legközelebb Tiétek az arany! HAJRÁ!

zsófi hozzászólása
2007.04.01. 18:49

Először is gratulálok.Egy VB.-n nagyszerű az ezüst érem is.Egy-két szurkoló társam pedig szégyelje magát!Mi szurkolók azért vagyunk hogy a fiúk mellé álljunk és biztassuk őket bármilyen helyzetben.Van ilyen hogy nem jön ki a legjobb forma lássuk be a mi civil életünkbe is elég gyakran előfordul csak az nem a nyilvánosság előtt történik és senki nem szedi le rólunk érte a kereszt vizet. Mondjatok még egy olyan magyar csapatot amelyik rendre évek óta ott van az élen és szállitja az érmeket.És ezüstnél rosszebbat nem kapunk tőlük.Ahelyett hogy fikázzátok őket gondoljatok bele, otthonról könnyű.Tudjátok ti mi munka és lemondás van e mögött hogy ilyen szinten tudják képviselni kis hazánkat?HAJRÁ MAGYAROK!!!TI VAGYTOK A LEGJOBB CSAPAT!!!MEGLESZ AZ AZ ARANY PEKINGBEN!!!

Noémi hozzászólása
2007.04.01. 18:48

Nehéz ilyenkor okosat írni, főleg "külső" szemlélőként! Adjon erőt a továbbiakhoz, hogy mennyien szeretnek Titeket, és mennyien állnak mellettetek! Nekünk akkor is Ti vagytok a legjobbak!!!! Hajrá Fiúk!

edke mama hozzászólása
2007.04.01. 18:36

Nos igen ez a csapat aranyat ér/ne/ de valahogy a kellő pillanatban nem nőnek fel a feladathoz.Igen,ez a csapat sajnos nem lehet elégedett de hiszem amit a Bulcsú mondott:semmi nem történik véletlenül és valószínüleg azért történnek ezek a kudarcok folyamatosan a döntő meccseken mert valami következetesen nem jó... A lényeg :szeretünk benneteket úgy ahogy vagytok.Ti vagytok a biztos pont a magyar sport életében és profik vagytok és szerények és szeretni valók.A fiaimat is pólózni viszem, ha garancia az ilyen jellem

Z. Ernő hozzászólása
2007.04.01. 18:30

Ez alakulhatott volna fordítva is és akkor most mi örülnénk, ez így jött ki, ez benne van a sportban. A helyzetek értékesítése az egész vb-n kicsit döcögős volt, de a játékunkba sokszor így is megvolt minden ami naggyá tett, tesz és fog tenni minket a jövőben is. Kezd kiegyenlítődni a mezőny, ma már nem lehet annyira a világ fölé nőni a magyar és a szerb válogatottnak, erre ez a vb tökéletes bizonyíték volt. Én nagyon gratulálok, rendre döntőt játszunk minden világversenyen 2003 óta, ez már önnmagában páratlan teljesítmény, ne keseregjünk, elvégre a fő cél Peking, és ha ott győzünk, sporttörténelmet írhatunk!! HAJRÁ MAGYAROK!

Donoba hozzászólása
2007.04.01. 18:13

Én egyetértek Mollal és Krisztivel a fotelből ülve a legkönnyebb kritizálni, pedig ezek a fiúk mindent megtesznek hogy mi szurkolók örülhessünk és mi nem vagyunk képesek egy ezüstéremnek örülni, gondoljunk csak bele ha ez a csapat eddig nem szolgál ki minket ennyi éremmel akkor most az egész ország örülne ennek az ezüstnek! Én személy szerint nagyon büszke vagyok a fiúkra hisz az ezüst is nagyon szép eredmény, és hiszem hogy lesz ez még jobb is. Hajrá magyarok! Írány Peking!

Zsu1 hozzászólása
Zsu1507
2007.04.01. 17:47

Kedves Csapat (mindenkit beleértve, Kapitány, segítők...)! Remélem nem vagytok borzasztóan elkeseredve, mert mi itthon inkább nagyon nagyon büszkék vagyunk Rátok! Az ezüst most csodás eredmény, az arany pedig legyen az olimpiai cél! Hiszem, hogy lesz erőtök, kitartásotok, merszetek, összetartásotok, küzdeni akarásotok és nem lesz másik gárda, aki le tud majd Titeket győzni Pekingben!!!

norbi hozzászólása
2007.04.01. 17:17

Sajnos most nem jött ki a lépés! Kemény Dénesnek és Biros Petinek igaza van magunkat vertük meg. De biztos vagyok benne, hogy viszonylag hamar túllépnek rajta a srácok és legközelebb méginkább motiváltak lesznek. Persze ez nem azt jelenti hogy az ezüst nem szép eredmény, sőt... Csak baromi bosszantó, hogy mindig csak egy picin múlik a győzelem.

Kriszti hozzászólása
2007.04.01. 16:57

Olvasva az előző hozzászólásokat,akik kritikával illették a csapatot,azoknak üzenném,hogy a fotelban ülve,sörrel a kézben könnyű beszélni,de megnézném,hogy ők mikor vinnék ennyire,mint ezek a fiúk!Vannak olyan sportágak,mint pl. a foci,ahol dől a pénz,s mégsem tesznek le semmit az asztalra!A világon a 2. hely NAGYON szép eredmény!Főleg,hogy MO. lakossága annyi amennyi!A csapat úgy jó,ahogy van,az edzővel együtt,s a továbbiakban is ilyen szép eredményeket NEKTEK!

Finci  hozzászólása
2007.04.01. 16:26

Szép volt fiúk ! Fel a fejjel a lónak négy lába van mégis megbotlik, de feláll és megy tovább Peking meg lesz A MALÉV gép meg megy értetek jó utat haza felé

Finci  hozzászólása
2007.04.01. 16:25

Szép volt fiúk ! Fel a fejjel a lónak négy lába van mégis megbotlik, de feláll és megy tovább Peking meg lesz A MALÉV gép meg megy értetek jó utat haza felé

Tomianya hozzászólása
2007.04.01. 16:15

Szép volt fiúk!!!!!!!!!!!!Asszem sokan büszkék lennének az ezüstre, úgyhogy a fanyalgóknak sárga lap;-)

M.SZ hozzászólása
M.SZ500
2007.04.01. 16:11

Hát megint csak a 2. hely jutott... Sok apro momentumok amik eldönthetnek tétmeccseket,de az elmult 2 évben hogy mindig az ellenfél javára...! Borzaszto. A másik, hogy döntő szorongatott helyzetekben megremeg a kezünk ,pontatlanul passzolunk,eladjuk a labdát,pocsékul használjuk ki az emberelőnyt,igy nem lehet ilyen szinten VB döntőt nyerni... Amit már sokan elmondtak előttem ,saját magunkat vertük meg..!Talán egy jo pszichológus segithetne...Nem jol hahgzik de gratulálok a 2. helyhez...

Kutor hozzászólása
2007.04.01. 16:01

Teljesen egyet értek én is Székely Bulcsúval.Szerintem ez a "kudarc" (mert tegyük hozzá hogy a 2. hely is nagyon szép) még több erőt ad Pekingre, és az fontosabb is lesz nekünk meg mindenki számára. Ha az megvan akkor rá egy évre megint visszahódíthatjuk a VB-s aranyunkat.Na de előszőr irány Peking.HAJRÁ MAGYAROK!!! P.S. Régi jó klub és csapattársamnak-Daninak & Duminak- pedig annyi, hogy lesz még ez arany is az Olimpián és azután;) Rajtam meg a többieken sem múlik majd.Végig szorítunk majd értetek Mindent bele!!! Mindent bele!!!

Kutor hozzászólása
2007.04.01. 16:00

Teljesen egyet értek én is Székely Bulcsúval.Szerintem ez a "kudarc" (mert tegyük hozzá hogy a 2. hely is nagyon szép) még több erőt ad Pekingre, és az fontosabb is lesz nekünk meg mindenki számára. Ha az megvan akkor rá egy évre megint visszahódíthatjuk a VB-s aranyunkat.Na de előszőr irány Peking.HAJRÁ MAGYAROK!!! P.S. Régi jó klub és csapattársamnak-Daninak & Duminak- pedig annyi, hogy lesz még ez arany is az Olimpián és azután;) Rajtam meg a többieken sem múlik majd.Végig szorítunk majd értetek Mindent bele!!! Mindent bele!!!

Kutor hozzászólása
2007.04.01. 16:00

Teljesen egyet értek én is Székely Bulcsúval.Szerintem ez a "kudarc" (mert tegyük hozzá hogy a 2. hely is nagyon szép) még több erőt ad Pekingre, és az fontosabb is lesz nekünk meg mindenki számára. Ha az megvan akkor rá egy évre megint visszahódíthatjuk a VB-s aranyunkat.Na de előszőr irány Peking.HAJRÁ MAGYAROK!!! P.S. Régi jó klub és csapattársamnak-Daninak & Duminak- pedig annyi, hogy lesz még ez arany is az Olimpián és azután;) Rajtam meg a többieken sem múlik majd.Végig szorítunk majd értetek Mindent bele!!! Mindent bele!!!

mol hozzászólása
mol496
2007.04.01. 15:58

Azt csak sajnálni tudom, aki nem tud örülni egy világbajnoki ezüstéremnek és már a sportágat kezdi temetni, valamint az is szánalmas, hogy egyes embereket okol a vereségért. Aki a fotelből kritizál ekkora szájjal, esetleg elmondhatná, hogy hogyan járult hozzá pólósaink sikereihez?! Azt azért lássuk be: nagyon el lettünk kényeztetve az elmúlt 10 évben, de ne csak akkor álljunk ki a csapat mellett, ha aranyat nyer. És, egyetértve Biros Péterrel: nem azért vesztettek, mert a másik csapat jobb. Semmi nem ok nélkül történik és talán a csapat kellőképpen begurult ettől a meccstől ahhoz, hogy a jövőben meg akarja majd mutatni, ki is a vízilabda igazi királya.

Bullitt hozzászólása
2007.04.01. 15:58

Fiúk ti vagytok a legjobbak! Ez nem vitás. Viszont nekem kezd elegem lenni az ezüstökből, hogy nálunk rosszabb csapatoktól kapunk ki döntőkben. Ez nagyon idegesítő,de ezt tudjátok ti is. Az olimpia után már nem szeretnék emiatt bosszankodni. Tudom,hogy ott már nyerni fogtok. Addig is sok sikert a továbbiakban! Hajrá Magyarok!

Vichy hozzászólása
2007.04.01. 15:55

ÉN LACIVEL ERTEK EGYET: MERNIUK KELLENE VEGRE GYÖZNI!!!... HAJRA MAGYAROK!

TAM hozzászólása
TAM493
2007.04.01. 15:51

EN LACIVAL ERTEK EGYET, NEM IS MONDOK MAST: MERNI KELLENE GYÖZNI!!!...

Zsolt hozzászólása
2007.04.01. 15:38

Nem gondolom, hogy vigasztalásra szorultok. Ezt a meccset Ti vesztettétek el, mert kijött a szokásos "magyaros" kishitűség., és megremegtek a kezek. Szívós Marci olyan helyzetben volt, ami egy játékosnak nem egy meccsen, hanem jó ha egy versenyen adatik meg. Nem értem, hogy ebben e helyzetben miért nem a hideg fej került elő a Libero helyett. Nem az ezüstért mentetek, nincs mihez gratulálni.Úgy látom, a szerbek által ellenünk kitalált nagyon kemény és szoros emberfogás ellen nem megy. Ha nem lesz ez ellen orvosság, Pekingben sem értek a dobogó tetejére. Fejben nagyot kell javulni.

Lindi hozzászólása
2007.04.01. 15:29

Semmi baj fiúk nekünk Ti ezüstösen is szépen csillogtok és nagyon büszkék vagyunk Rátok! Csak Titeket sajnállak már megérdemeltétek volna.

Timm hozzászólása
Timm490
2007.04.01. 15:29

Ti vagytok a világ legjobb csapata!!! Akkor is ha ez most ezüst lett! Imádunk Titeket!!!Hajrá Peking! Hajrá MAGYAROK!!!

Tigris hozzászólása
2007.04.01. 15:29

Először is gratulálok! A MI Válogatottunk a VILÁGON a 2. LEGJOBB!!! És ez nem semmi! NEKÜNK Magyaroknak meg a LEGESLEGJOBB Aranyban és ezüstben is büszkék vagyunk Rátok! HAJRÁ MAGYAROK!!! DE: Roppantul sajnálom, hogy megint kikaptunk! Idegileg kicsit megtépett ez a döntő, meg az előző négy! Úgy látom, most érte el a válogatottat ismét a MAGYAR BETEGSÉG! A futballban is így kezdődött, az 54?-es VB-n. Állandóan ezt látjuk a Női kézilabdásainknál (Olimpia, VB), EZT produkálja a Dominó Honvéd is a BL -ben, meg a Vasas a magyar bajnokságban. Ha döntőbe jutunk, akkor egyszerűen nem tudunk nyerni! Ez a magyar betegség! Szerintem, ha most a Szerbekkel, vagy a Spanyolokkal, vagy akár az Olaszokkal mérkőzünk meg a Vb döntőben, tőlük is kikaptunk volna. És ha az olimpia előtt, nem ízleli meg Újra a csapat a győzelem ízét, akkor belekerülünk egy lefelé húzó spirálba, és Vége! Most már nem csak a Szerbek, de a Horvátok is mumusok lesznek? Akkor az olimpián még a 4 közé se jutunk be. Valakinek Pszichésen kellene rendbe tenni a fiúkat, nehogy a Horkai válogatott szintjére kerüljenek. Mert előbb-utóbb minden ellenünk játszó csapat, és bíró vérszemet fog kapni! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK!

szi17 hozzászólása
2007.04.01. 14:46

Mindenekelőtt gratulálok a küzdőképességetekhez és a védekezéshez is. Úgy gondolom, hogy a világbajnokság végére a jó ellenfelek ellen is összeállt a csapat védekezése...az a pár baki, ami becsúszott, az benne van minden meccsben, bár az nagyon szerencsétlen dolog mikor a legvégén követünk el hibákat. A támadás az erősebb ellenfelek ellen sajnos nem ment, voltak nagyon jó periódusok a spanyol meccsen, a döntőben viszont nem igazán ment. A kapitánynak igaza van, de hát az emberelőnyös helyzetekkel korábban is gond volt, sajnos ebben nem sikerült előrelépni. Valahogy meg kell tanulni ott lenni fejben akkor is amikor szoros a meccs és különösen akkor, amikor a vége szoros. Ehhez nem elég egy-két jó teljesítmény, az egész csapatnak higgadtnak kell maradnia. Serintem ezt az arany-kényszert le kell vetkőzni...bárki bármit is mondjon nem csak az arany számít, hanem elsősorban a felszabadult játék, az öröm-vízilabda, az improvizáció és a szép játék, ebben ma még verhetetlenek vagytok, erre kell törekedni, és akkor kijön a különbség az eredményben is. Higgyjétek el, jó úton jártok, nincs itt semmi baj, összpontosítva is lazábbnak kell lenni! Ez persze nem egyszerű, de ha van csapat, amelyik ezt meg tudja csinálni, akkor azok Ti vagytok. Jó munkát a továbbiakban!

Hajdu Tibor hozzászólása
2007.04.01. 14:38

Először nagyon elkeseredtem. Aztán belegondoltam, hogy ez a tágabb és szűkebb csapat már tíz éve érmek garmadával ajándékoz meg engem és azt hiszem több ezer hasonló vízilabda őrültet határon innen és túl. Ezt a mai meccset lehett volna egy picivel pontosabban is lejátszani és akkor biztos lett volna a győzelem. Egy adag keserű méz az arcba. Szívós Marcit remélem senki sem hibáztatja. A horvát kapus óriásit védett, ezenfelül mások is nagy helyzeteket hagytak ki. Fiúk! Ti tulajdonnképpen már bármit csinálhattok, nekem a legértékesebb nemzeti kincseim lesztek, akiket a szívemben fogok megőrizni mindörökké,István király, Petőfi az 1848-49-es harcosok és az 56-os srácok mellett! Küzdjetek, vízilabdázzatok ugyanilyen világszínvonalon, és biztos vagyok benne, hogy Pekingben átgázoltok a mezőnyön! Elvégre örökké nem eshet! Minden jót nektek!

rexford hozzászólása
2007.04.01. 14:38

Erőteljesebben kellett volna fiatalítani Athén után (összetételben, feladatokban), de legkésőbb tavaly. Most már Pekingig lehet, hogy túl késő, de simán kijöhet a lépés, akárcsak a másik 3-4 csapatnak. A brazilok se nyernek meg minden foci vb-t. Hajrá magyarok!

Ficsesz hozzászólása
2007.04.01. 14:33

Reggel sajnos az első negyed után mennem kellett a saját meccsemre. Mikor megérkeztem, már a serülő meccsnek kellett volna mennie, de az uszodában csak én voltam. Megvártam csapattársaimat akik modnták a pillanatnyi állást, aztán páran átmentünk a nagyuszodába, bekéreckedtünk. Körbejártuk, aztán az aerobik teremben megkérdeztük hogy nézhetjük e a meccset. :) A 4. negyed végét és a hosszabbítást láttuk. Nagyon szurkoltunk. Nem sokára Peking...

Sanka hozzászólása
2007.04.01. 14:32

Gratulálok az ezüsthüz is, bár az arany szebb lett volna. Akkor is ti vagytok a világ legjobb VIZILABDÁZÓI.Egész Magyarország szurkolt nektek!!!!!És ez így lesz a jövőben is. Sok sikert Pekingben.

Viki hozzászólása
Viki483
2007.04.01. 14:28

A kapitánynak igaza van.Magunknak veszítettük el a mecset. A horvátok ne legyenek büszkék magukra, a bírói páros nekük fújt. Volt is egy-két csúnya megmozdulásuk. Az ezüst és szépen csillog. Fiúk, Magyarország büszke rátok, jó utat, várunk benneteket haza!

juli88 hozzászólása
2007.04.01. 14:20

Ne szomorkodjatok fiúk!!!! Mi így is szeretünk titeket!!!! Hajrá magyarok!!!!

Zsu hozzászólása
Zsu481
2007.04.01. 14:19

Nem tudom miért pont spanyol játékvezetőnek kell vezetnie a mérkőzést!! Gratulálok az ezüsthöz, a szemünkben Ti vagytok a legjobbak, büszkék vagyunk Rátok!!! Ne keseredjetek el! Ez most nem sikerült,majd az olimpián bebizonytjuk,hogy mi vagyunk a legjobbak!

chocee hozzászólása
2007.04.01. 14:09

sajnálom, de ez így sikerült:( szerintem is mi vesztettük el az aranyat, nem a horvátok nyerték meg, habár ők is jól játszottak. Elszorult a szívem, amikor láttam a bánatos arcokat... azt hiszem, h akkor tudunk csak győzni, ha rend van a lelkekben és a fejekben is. De ezt a fiúk jobban tudják, úgyhogy hajrá magyarok!!!!!!!!!! Revans az olimpián!!!!

Eszterke hozzászólása
2007.04.01. 14:05

Fiúk! Először is gratula! Veletek vagyunk aranyban és ezüstben is, és nagyon büszkék vagyunk Rátok! Jó utat hazafelé!

debit hozzászólása
2007.04.01. 13:56

Köszönöm az izgalmas játékot. Legközelebb az aranyat hozzátok azért el.

Panna hozzászólása
2007.04.01. 13:51

Gratulálok! Igaz, mintha valóban odaadtuk volna nekik az aranyat, de hát vegyük úgy, a nyúl hozta nekik ezt a vb-elsőséget, úgyis böjt van, hát most mi is böjtölünk egy kicsit vizilabda-aranyakat illetően. Addig jó, amíg oda tudunk adni egy ilyet, és nem ez a papírforma. Ráadásul a csúcsra a csúcsról nem lehet felkapaszkodni! Mégegyszer gratula, és köszönjük a teljesítményt!!! Ui.: Nem kéne bevezeti a vizilabdadöntők idejére az alanyi jogon járó 2 csomag negrót? Rekedtre ordítottam magam... :))))

gyula hozzászólása
2007.04.01. 13:46

Hazudnék ha azt mondanám hogy gratulálok mert ehhez a teljesitményhez amit a mai napon nyujtottatok nem lehet teljesen igaza van Kemény Dénesnek saját magatokat fosztottátok meg az aranytól ezt most ti rontottátok el.Most nem voltak szerbek,nem voltak igazságtalan birók söt még egy alakulo félben lévö magyar csapat sem akkor most mi volt a baj?Remélem az olimpián javitottok majd.Azért sok sikert a továbbiakhoz.

Sansz hozzászólása
2007.04.01. 13:39

Nem baj!!!!! Gratulálunk!!! Egész Magyarország veletek volt!! Örülünk az ezüstnek is!! Legalább lesz miért hajtani az olimpián!!!!:D Hajrá Fiúk!!!!

Eazy hozzászólása
Eazy474
2007.04.01. 13:38

A horvátok se nem rosszabbak, se nem rosszabbak mint mi. Egy ilyen szintű meccsen egy csapat csak saját magát verheti... ezek most mi voltunk! A horvátok nem tudták azt játszani ellenünk mint a szerbek ellen... ezért nem is tudtak úgy elhúzni! Ez egy ilyen döntő volt! Messzemenő következtetés nem vonható le belőle! Nincsenek javíthatatlan hibák!

V.Sára hozzászólása
2007.04.01. 13:35

Nem baj Fiúk!!!!! Szép volt!!! A második helyezés is gyönyörű! Gratulálok mindenkinek!!!! Várom a folytatást az olimpián!!!:P:P:P:D

Kiskapus hozzászólása
2007.04.01. 13:33

Mate nem ertek veled egyett mert mint csapat ma a horvat jobb volt. Sot ha megnezed a vb statsztika adatait az egsz vb alatt az ok mutatoi voltak a legjobbak. Hidd el en sajnalom a legjobban mert nem hinnem hogy ennek a generacionak eselye lesz a jovoben 2x-es vilagbajnoknak lennie. Viszont vegyuk a pozitiv oldalat hogy lehetnek 3x-os Olimpai bajnokok es szerintem lesznek is mert ugy nez ki hogy az olimpiat nekunk talaltak ki.Es barmi tortent is az elmult 2 evben ok igenis GYOZTESEK es azok is maradnak.

Nness hozzászólása
2007.04.01. 13:31

Sziasztok! Gratulálok!Ez is nagyon szép eredmény, bár tudom, hogy ti is nyerni szerettetek volna.Nagyon rossz látni, hogy mennyire szomorúak vagytok, így remélem legközelebb összejön az aranyérem.Én akkor is szurkolni fogok nektek!Számunkra ti vagytok a legjobbak!

Márk hozzászólása
2007.04.01. 13:31

Azért egy Steimetz Ádám jó formában nagyon kéne ebbe a csapatba, mert ő mégiscsak a világ legjobb centere!

steve hozzászólása
2007.04.01. 13:23

Gratulálok fiúk! A végén nagyon szomorú voltam, de azért, hogy az utóbbi 7-8 évben szinte minden világverseny döntőjében ott tudtunk lenni, azt sem sok nemzet mondhatja el magáról. Fel a fejjel és irány az olimpia.

Dori hozzászólása
Dori468
2007.04.01. 13:22

szép vol fiuk:) gratula az eredményhez:) jó meccs volt, kár h ez lett a vége:( de a második hely is nagyon szép eredmény:) sok szerencsét Pekinghez:)

manutdfan hozzászólása
2007.04.01. 13:12

Nem baj, majd az olimpián megmutatjuk a világnak. Ez a 2. is gyönyörű helyezés semmi baj fiúk! Hajrá magyarok!!!!!

wogboy hozzászólása
2007.04.01. 13:04

szep volt ujoncok!!!! oregek ezert kar volt!!!!!!!!!!!!

Marika hozzászólása
2007.04.01. 13:04

Gratulálok a csapatnak, az edzőnek és körülöttük lévő segítőiknek. Ne legyetek szomorúak, ez az ezüst nagyon szép eredmény, még akkor is, ha mindenki az aranyat várta tőletek. Ma nem ti voltatoka legjobbak, akaraterőből, csapatszellemből azonban jelesre vizsgáztatok. Sajnos nem jött össze. Ez a horvát csapat nagyon jó napot fogott ki, és még a bírók is segítették őket. A hibákból le kell vonni a tanúlságot, és újult erővel kell készülni a következő versenyekre, az olimpiára. A fiatalok nagyon jól beépültek ebbe a nagyszerű csapatba, csak így tovább, a kemény munkának és kitartásnak meg lesz az eredménye. Büszkék vagyunk rátok, bár más sportágban is ilyen szép eredményekért izgulhatnánk. Fel a fejjel, ne keseredjetek el, az egész világ magyarsága büszke rátok, és biztos, hogy ma mindenki nektek szurkolt. Haza felé jó utat, várunk itthon benneteket, és akkor talán már örülni is tudtok ennek az ezüstéremnek. Hajra KEMÉNY-CSAPAT! HAJRÁ MAGYAROK4

Máté hozzászólása
2007.04.01. 13:04

Szerintem itt senkinek nem az ezüséremmel van baja, hanem azzal, hogy elveszítettünk egy aranyat! Ha pénteken a meccs végén Ivan Perez belövi azt a ziccerét a legtöbb ember azt mondja, hogy a mai nap a jobb sapanyol csapat nyert! De ma mi voltunk a jobbak és nyernünk kellett volna! Szerintem ha ez a meccs nem egy vb döntő 10-ből 9szer verjük ezeket a hovátokat, de a döntőben 10-ből kb 7-szer ők nyernek! Itt egy edző sem segíthet ilyenkor, csak egy pszihológus vagy néhány olyan fanatikus játékos, mint Nagy Viktor akit feltűzeli a csapatot és azt mondja, hogy gyerekek az utolsó negyedben vagyunk kurva sok munka mögöttünk jobbak vagyunk vezetünk nyugodjunk meg nem kell kapkodni nyerjük meg, mert megbűnhődte, már-e nép a múltat s jövendőt, de úgy látszik nekeünk mindig bűnhődnünk kell! Mindenki legajtott fejjel szomorúan jár kinn az utcákon a városban, olyan szörnyű ezt végignézni!

Kiskapus hozzászólása
2007.04.01. 12:55

Eloben lattam a meccset es sajna sok hibaval jatszottunk a vedekezes igazabol jo volt de a tamadasoknal sokszor tanacstalansag uralkodott a jatekosokon. Az igazsaghoz tartozik hogy a horvatok az egesz vb ideje alatt kiemelkedoen jatszottak semmi hullamvolgy nem volt a jatekukban. Megerdemelten nyertek ezt sportszeruen el kell ismerni.

Pityu hozzászólása
2007.04.01. 12:50

Horvátoknak csak 2 olimpiát,2 eb-t,Szerbeknek csak 2 olimpiát kell nyerni,és "máris" utolérik KEMÉNY prof. csapatát.Ja,és Csuvit vissza a csapatba.Rengeteg gólt lő Olaszban, előtte itthon gólkirály volt.

Balcsi hozzászólása
2007.04.01. 12:49

Én személy szerint marha büszke vagyok, és gratulálok!!! Külön pech, hogy 8 horváttal kell ma találkoznom munka ügyben, mert már látom előre azt a mosolyt az arcukon amit én terveztem magamnak:) Kitartás és én legközelebb is katartóan fogok szurkolni!!! HAJRÁ

Medve hozzászólása
2007.04.01. 12:35

Szerintem meg vastagon győztünk,hiszen a nagy rivális csak negyedik lett.

András hozzászólása
2007.04.01. 12:26

Sajnos ezen a szinten, ilyen hibákkal nem lehet eredményt elérni. Fájó a vereség, már többedszerre, úgy érzem, nem érdemeltünk győzelmet. Nem volt meg az átütő erő, nem a mi csapatunk akarata szerint alakult a mérkőzés. A mezőnyben nem nyújtotta mindenki, amit igazán tud, voltak gyenge pontjai a csapatunknak, akik nem tették hozzá, vagy nem tudták hozzátenni a tudásuk legjavát a mérkőzéshez, illetve az egész tornához sem. Továbbá az ordító nagy hibák, 8 : 6 helyett lett 7 : 7. Kapufák, elszórt labdák, emberelőnyök ki nem használása, stb. Emlékeztet a dolog a női kézilabdások elvesztett olimpiai döntőjére és világbajnoki döntőjére. Nagy várakozással tekintünk a következő Európa bajnokságra, Világligára ( nem tudom melyik, mikor következik ). Ugyanis a jövő évi olimpia előtt egy-két önbizalomnövelő elsőség jól jönne. A közönség részéről úgy gondolom a bizalom töretlen, csak már mutassa meg a csapat, hogy a küszöbön nem csak elesni, hanem belépni is lehet.

Mat hozzászólása
Mat458
2007.04.01. 12:25

Elkeserítő volt nézni a játékot egyes szakaszokban. Az is tény, hogy a világ, utolért minket. A név, a nadrág, és a sapka önmagában nem nyer mérkőzést. Azt pedig fejben is meg kell nyerni. Úgytűnik az öregek nem tudtak eleget hozzátenni a mérkőzéshez. Talán ez annak is betudható, hogy volt miből kivideózni a mozdulataikat, és Ratko nem egyszerű ember. Úgy tűnik ismét még fiatalítani kell... De nem baj nincs szégyenkezni való! Hiszen ez a világon ma a második hely! Holnap pedig legyen első! Hajrá vizilabda, hajrá magyarok!!!! Cél az olimpia!

istipisti hozzászólása
2007.04.01. 12:25

jó meccs volt, a horvátok pedig most jobban játszottak! olyan érzésem volt közben, hogy az "öregek" már egy kicsit fáradtan,passzívan,míg a fiatalok óriási kedvvel, nagyon bátran és lendületesen, de nem elég higgadtan, túlizgulva játszottak. de óriási csapat lehet ez még. azért ez az ezüst nem ugyanaz az ezüst, mint az utolsó három, amikor mi is megverünk mindenkit, meg a szerbek is, de a döntőben kiszívunk. itt most reális esélyesként, négy csapat is megszerezhette volna az aranyat és tök jó, hogy legközelebb már nem feltétlenül magyar-szerb döntőt vár a fél világ, legyen az bármilyen vizilabda torna. jó kis vb volt ez!

Vikco hozzászólása
2007.04.01. 12:24

Juli! A válogatott kedd reggel (6:30-kor) száll le Ferihegyen asszem... Üdv!

András hozzászólása
2007.04.01. 12:23

Sajnos ezen a szinten, ilyen hibákkal nem lehet eredményt elérni. Fájó a vereség, már többedszerre, úgy érzem, nem érdemeltünk győzelmet. Nem volt meg az átütő erő, nem a mi csapatunk akarata szerint alakult a mérkőzés. A mezőnyben nem nyújtotta mindenki, amit igazán tud, voltak gyenge pontjai a csapatunknak, akik nem tették hozzá, vagy nem tudták hozzátenni a tudásuk legjavát a mérkőzéshez, illetve az egész tornához sem. Továbbá az ordító nagy hibák, 8 : 6 helyett lett 7 : 7. Kapufák, elszórt labdák, emberelőnyök ki nem használása, stb. Emlékeztet a dolog a női kézilabdások elvesztett olimpiai döntőjére és világbajnoki döntőjére. Nagy várakozással tekintünk a következő Európa bajnokságra, Világligára ( nem tudom melyik, mikor következik ). Ugyanis a jövő évi olimpia előtt egy-két önbizalomnövelő elsőség jól jönne. A közönség részéről úgy gondolom a bizalom töretlen, csak már mutassa meg a csapat, hogy a küszöbön nem csak elesni, hanem belépni is lehet.

Villő hozzászólása
2007.04.01. 12:22

Köszönöm ezt az élményt még ha nem is aranyat hanem ezüstöt nyertetek! Az én szememben ez is óriási teljesítmény és szerintem ezzel nem vagyok egyedül! Biztos vagyok benne hogy legközelebb arany lesz!!! SZÉP VOLT FIÚK!!!!!

Gábor hozzászólása
2007.04.01. 12:20

NAGYON-NAGYON CSALÓDOTT VAGYOK.Lehet hogy ennek a sok ezüstnek már pszichikai oka van még akkor is,ha a csapat egy része tényleg sok csatát megélt klasszis játékosokból áll? Még ilyen gondolat is felmerül az emberben... Vagy mondjuk ki,hogy MI NEM A LEGJOBBAK VAGYUNK HANEM "CSAK" EGYIKE A 4 /SZERB,HORVÁT,SPANYOL,MAGYAR/ LEGJOBBNAK...Nem tudom,mivel nem vagyok szakember csak egy szurkoló.Jó, a bíráskodás időnként sújtott bennünket,de látni kellett volna a többi vetélytárs meccseit,hogy ők mekkora "szembeszéllel" vagy "hátszéllel" meneteltek,mert A JÁTÉKVEZETŐK - MINT MONDTA A KAPITÁNYUNK - AZ EGÉSZ VB-n ÖSSZEVISSZA FÚJKÁLTAK. Ráadásul Vasas-drukker vagyok, úgyhogy a kedvenc klubcsapatom sorozatos bajnoki döntőbeli veresége után ez a válogatott ezüstsorozat már tényleg sok egy kicsit... Ettől függetlenül gratulálok a fiuknak, mert mindent megtettek,nüanszokon múlott, és itt lehet az "eb elhantolva",vagyis abban javuljunk,ha még tudunk,hogy a jövőben ANNYIVAL LEGYÜNK JOBBAK,HOGY NE A NÜANSZOK SZÁMÍTSANAK...

Juli hozzászólása
Juli451
2007.04.01. 12:15

A legjobb jatekosok nem jatszottak igazan jol, igy is majdnem nyertunk.Ez jelenti, hogy mi csapat vagyunk! Ti vagytok a legjobbak, es ha igy haladunk, jovore Varga Dani is aranyermet unnepelhet ;) Hajra! Nem tudja vki, mikor jonnek haza a fiuk?

Juli hozzászólása
Juli450
2007.04.01. 12:13

Sok nagyon jo jatekos nem jatszott ma jol, megis majdnem nyertunk. Ezert vagyunk igazi csapat! Csak igy tovabb fiuk, es akkor jovore Varga Dani is aranyermet unnepelhet ;) Tudja vki, mikor jonnek haza a fiuk? jo lenne kimenni elejuk.

Györfi Misi hozzászólása
2007.04.01. 12:12

Először is vállaljuk a nevünket! Gratula a horvátoknak, a bíróknak és azoknak akik már nagyon unják a magyar győzelmeket!(hát egy kicsit nagyon nem akarták, hogy mi nyerjünk) DE! Van jó egy évünk még, és ideje lenne LEVENNI A TEHERT a csapatról! A fiatalok beépítése elsőszámú feladat: harapni tudni kell! Nem Vargáékon és Szívóson múlt, de addig-addig várunk, amíg kiégnek! Egy valamit meg kellene tanulnunk a történelmünkben: állandó a körforgás! Csak a folyamatos megújulás visz előre! Válogatottnak: MINDIG MELLETTETEK ÁLLUNK!

Szeged hozzászólása
2007.04.01. 12:07

Őszintén gratulálunk a csapatnak és Kemény Dénesnek. Bár tudjuk, hogy ezekben a percekben elégedetlenség érzete van a szívükben és a fejükben, hiszen nem hallhatják az ilyen versenyeken még gyönyörűbben hangzó magyar Himnuszt. Mi magyarok így is nagyon büszkék vagyunk Rátok. Sok ilyen csapat kellene a magyar sportnak!!!!! Éljen a magyar VIZILABDA VÁLOGATOTT!! Jó utat hazafelé, várunk Benneteket!!

Miren hozzászólása
2007.04.01. 12:06

gratulálok,szép volt!Remény-Kemény?

Vikco hozzászólása
2007.04.01. 12:06

Ezt a meccset mi tettük nehézzé magunknak...főleg a végén. A hosszabbitásban valahogy kiégtünk, elfáradtunk és a horvátok ránknyomták a játékstílusukat. Többször is meglehett volna és ez a legfájóbb az egészben...a lehetett volna... Nagyon sok hibával játszottunk elöl (ez nekem új volt, azt hittem, mi elöl baromi erősek vagyunk). Ráadásul a meccs eléjén félelmetes szembeszél volt (bírók). Abszolút nem értettem az ítéleteket (Dani meg nem adott gólját, Papesz kontráit...ugyanakkor Marci orrbavágása...). Irónikus, hogy a szerbek most a "sorstársaink" lettek. Ezzel nem az ezüst érmet degradálom le (hiszen a szerbekkel szemben mi fenn állhatunk a dobogón), de ez a csapat nem erre képes, hanem sokkal többre. Ugyanakkor mi szurkolók azért vagyunk, hogy bátorítsuk a válogatottat, mert nagyon szépen pólóznak. Messze a legszebben a mezőnyben és ez valahol, valamikor ki fog jönni. Én hiszek a befektetett munkában! Az újoncok fantasztikusan szerepeltek. Hajrá Továbbra is! Hajrá Magyarok!

Alexa hozzászólása
2007.04.01. 12:05

FIÚK SAJNOS EZT ELKAPKODTÁTOK! MAJD PEKINGBE MEGMUTATJÁTOK! SZERETÜNK TITEKET!

Alexa hozzászólása
2007.04.01. 12:02

FIÚK!Ezt elkapkodtátok, annyi gólt lőhettetek volna, jobban kellett volna figyelni!Szécsi iszonyatosan jó volt, a csapatnak a fejében kellett volna eldönteni a meccset, mert a horvátok nem voltak jobbak a spanyoloknál, csak szerencséjük volt. Eleve az a tudat volt bennetek, hogy a horvátok legyőzték a szerbeket. PEDIG ANNYIRA SZURKOLTUNK NEKTEK A CSALÁDDAL! Látszott elől a játékotoknál hogy nem tudjátok kinek dobni,mert annyira lefogtak benneteket, ezért nem tudtatok győzni.DE FEL A FEJJEL MERT PEKINGBE ÚGY IS MEGNYERITEK!!IMÁDUNK BENNETEKET ÉS A LEGVÉGSŐ DÖNTŐKBE NE IZGULJATOK, MERT EZÉRT KAPTOK KI!! PUSZI NEKTEK SZERETÜNK TITEKET!!

Fanni hozzászólása
2007.04.01. 12:01

Sajnálom, hogy már megint az ezüst jutott nekünk, de azért még mindig szeretünk titeket, az ország mögöttetek áll!! És jövöre tudom, hogy megmutatjátok, ez egy igazi kemény aranycsapat :)))

zoé hozzászólása
zoé442
2007.04.01. 11:54

Fiúk, ne keseredjetek el, most nem sikerült, de csak egy hajszálon múlott. Tudjuk, hogy ebben az ezüstben is rengeteg munka van, és hogy mindenki hajtott rendesen. Kása fel a fejjel, látszott hogy n.elfáradtál, de szerintem a döntőben azért összekaptad magad. Nekem még mindig te vagy a legjobb, puszi.

Verus hozzászólása
2007.04.01. 11:54

Először is gratulálok a VILÁG LEGJOBB CSAPATÁNAK!!!! Most nem jött össze az arany, de ez nem változtat azon, hogy mi vagyunk a legjobbak!!! Varga Daninak üzenem, hogy ne keseredjen el, lesz ő még világbajnok, sőt Olimpiát is fog nyerni!!:) Ez a vereség adjon erőt a folytatáshoz és legyen meg Pekingben zsinórban 3x az arany!!!! Mi mellettetek vagyunk, és 14. játékosként ott leszünk veletek!!!! :D

Mk. hozzászólása
Mk.440
2007.04.01. 11:51

Nem fair amit irtok, a fiuk mellett ki kell tartanunk es biztatnunk kell oket tovabbra is. Konnyu otthonrol, fotelbol dumalni! Meglesz az arany, szep volt fiuk!!

Gréti hozzászólása
2007.04.01. 11:48

Drága Fiúk!!! Isteniek voltatok!!! Imádunk benneteket, és tisztelünk is, mert ti "képviselitek" az országot, és nagyon-nagyon büszkék vagyunk, hogy a kis magyaroknak, van egy ilyen fantasztikus csapatuk, akiket az egész ország tisztel, és IMÁD!!! Hajrá, most már a Pekingi olimpián dolgozzatok!! Imádunk benneteket!!!!!!!!!! :)

anita 87 hozzászólása
2007.04.01. 11:44

Fiúk! Mindenki szeret titeket és nem azért, mert aranyat hoztok vagy ezüstöt, hanem azért mert szívvel-lélekkel játszotok minden alkalommal! Ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról, sőt!! Fel a fejjel, tanulunk belőle. Tanulunk, mert minden magyar egyé válik veletek ilyenkor és szinte ott taposunk veletek a vízben! Együt örülünk és együt sírunk veletek. Most utóbbi, de akkor is ti vagytok a legjobbak!!! HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ KEMÉNY-LEGÉNYEK!!!!!!!!!!!!!!!

Katalin Hosszu, New York hozzászólása
2007.04.01. 11:40

KEDVES FIÚK! Van, amikor minden összesküdik az ember ellen! Ez a nap ilyen volt! De akárhogy nézzük is, ÖSSZESSÉGÉBEN TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! RÉSZEMRŐL ARANYAT KAPTATOK! Tiszta szívemből gratulálok A CSAPATNAK s KEMÉNY DÉNES KAPITÁNYNAK! Ne izguljatok, PEKING JOBBAN FOG SIKERÜLNI! Tehát elkeseredésre semmi ok! SZÉP VOLT FIÚK, HAJRÁ MAGYAROK!

mo hozzászólása
mo435
2007.04.01. 11:39

A fenti hozzászólásokat olvasva, higgyétek el, fontosabb egy VB aranynál az, hogy ilyen sokan szeretünk titeket! És tényleg!!!

Bence hozzászólása
2007.04.01. 11:38

A legjobbak voltunk és újra azok leszünk! Bár kikaptunk majd talpra állunk és megmutatjuk a világnak, hogy Magyarország képes felállni és megnyerni mindent ami nyerhető! Nem baj fiúk, egy ország volt veletek és egy ország szurkol nektek! Hajrá Magyarország!

hihi hozzászólása
hihi432
2007.04.01. 11:32

mar ez a sokadik elbukott donto, de meg mindig ezek a legenyek a legjobbak?

Gyuri hozzászólása
2007.04.01. 11:30

Sajnálom, hogy megint nem jött össze, mert már nagyon ideje lett volna. Egyetértek Lacival, hogy ez a második hely már nem elég, ennél többet várunk. A nagy mumus is elhullott, nem lehetett volna akdály a fiúk előtt, és mégis lett. CSináltunk magunknak... Továbbra is szurkolok Nektek, de valamin változtatni kell, mert a sorozatos második helyek már kínosak ettől a nagy csapattól.

Kopeti hozzászólása
2007.04.01. 11:29

Igen , sajnos az egész VB alatt gyengén játszottunk, a megnyert meccseken is rengeteg ziccert hibáztunk. Szerintem erre a márciusi VB-re messze nem a legjobb formánkban érkeztünk (a szerbek se). Ha úgy játszunk ahogy tudunk simán nyerünk. Két megúszást kihagytunk (a 2. negyedben Biros a végén szívós,ami egyben mecslabda is volt), ilyet nem szoktunk csinálni, mi pedig kaptunk 3 lefordulásos gólt (ami a mi egyik fegyverünk ugye). Úgy láttam most egy kicsit visszaköszönt a Horkai időszak, a remegő kéz, a felelősség továbbhárítása az emberelőnyöknél (már az elődöntőben is). És még egy megjegyzés szerintem Benedek Tibivel bakot lőtt Kemény Dénes nem igazán tudott már felpörögni. De sebaj NAGYON SZÉP AZ EZÜSTÉREM is, SZÉP VOLT FIÚK, az Olimpia a miénk lesz. HAJRÁ MAGYAROK!!

Rilla hozzászólása
2007.04.01. 11:28

Imádlak titeket!!Rengeteg magyar szurkol nektek minden egyes meccsen és mi tudjuk, hogy TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!!:D Szécsi iszonyatosan jó volt!!!! Pekingben győzünk :)

Jolly hozzászólása
2007.04.01. 11:21

Nem tudom eldönteni, az elődöntő v. a döntő volt e izgalmasabb, de tegnap azért sokkal jobban éreztem magam a mérkőzés után. Ez a meccs simábbnak tünt, mégis vereség lett a vége..:(( Nem tudom mi lehetett a gond, de GRATULÁLOK A VB. 2. HELYHEZ!! NEKÜNK TI VAGYTOK A LEGJOBBAK! HAJRÁ MAGYAROK!!

Viki hozzászólása
Viki427
2007.04.01. 11:19

Mindegy, hogy milyen színű érem kerül a nyakatokba, több millió magyarnak ti vagytok a világ legjobb csapata, szeretünk és tisztelünk titeket!!! Szép volt, KEMÉNYLEGÉNYEK!!!

Fermate hozzászólása
2007.04.01. 11:18

Az embererőnykihasználáson mert el! 2-3 góllal jobbak vagyunk a világ összes válogatottjánát, csak ez sajnos nem jön ki, ha Szívós Marci bedobja azt a megúszást mindenki hátra dől és azt mondjuk, hogy megvan! De így a visszatámadásból gólt kaptunk és akkor mondtam, hogy vége! Mindenkinek olyan fanatikusnak kéne lenni ebben a csapatban, mint Nagy Viktor ha ő beálltvolna a csapatba az utolsó negyedben meggyőződésem, hogy akkora tűzet ad mindenkinek, hogy simán nyerünk! Az a gond, hogy már ha döntőbe jutunk pszichikailag megvisel minket, hogy évek óta nem tudunk nyerni! Szerintem a spanyol válogatott jobb csapat volt ennél a horvátnál! Ott szerintem sokkal több esélyünk volt rá, hogy kikapjunk!

Honved72 hozzászólása
2007.04.01. 11:18

Ha vezetünk két góllal, akkor 110% koncentrációval növelni kell azt, mert az egy startégiai lélekpont lehet. EZt nem tettük, ez döntő hiba volt. A másik gond. Nem kell mindig végigjátszani időben az emberelőnyöket, mert abban nincs semmi váratlan, jobban ránk készülnek. Itt több váratlan húzás kell és kevesebb görcsösség. Ha ezeket megoldjuk ismét lehetünk aranyérmesek, újítani kell, mert nagyon sűrű az élmezőny, már nem kétcsapatos egy világverseny és PEKING készüljünk fel, még nehezebb lesz, mint ez a VB! Ez nem kritika, csak jótanács akart lenni!

Évi hozzászólása
Évi424
2007.04.01. 11:18

Teljesen mindegy, mit írunk mi ide, a fiúkat ez most nem fogja megvigasztalni... A csapatnak gratulálok és azt üzenem, hogy ez az ország nagyon büszke Rátok, és az aranyat nem magunk miatt szerettük volna annyira, hanem miattatok, mert nagyon megérdemlitek. Higgyétek már végre el, hogy a világon Ti vagytok a legjobbak! Külön szeretném kiemelni a ?fiatalokat?, egyszerűen elképesztő, amit művelnek.

Sára hozzászólása
2007.04.01. 11:16

Úgy látszik minket csak az olimpiai arany izgat...Mit nekünk egy kis világbajnokság:))))) Nagyon jók vagytok, imádlak titeket. Nekem akkor is aranyként csillog az az ezüst!!!!!!!!!!!!!

Inez hozzászólása
Inez421
2007.04.01. 11:15

A második legjobb csapat a világon??? Dehogyis! Nekünk a legjobb csapat a világon!!! Köszönet a vb-n nyújtott teljesítményért, és főleg azért, hogy megmutatjátok: milyen igazi csapatnak lenni. Jó utat haza, itt mindenki szeretettel vár benneteket!

Kati:) hozzászólása
2007.04.01. 11:14

Egyszer fenn, egyszer lenn...és Ti nem a legalján vagytok! Imádunk Titeket!

Laci hozzászólása
Laci419
2007.04.01. 11:11

Nem elég tudni, akarni, vagy inkább merni kell győzni. Kemény Dénesnek el kellene ezen gondolkodnia. Miért van az, hogy tétmeccseken egyszerűen tele a gatyája a fiúknak? A csapatot mentálisan kellene felkészíteni. Rajtunkn röhög az egész volt Jugoszlávia... Inkább talán veszíteni kellene ezentúl, hogy legyen egy kis kontraszt, és ne állandóan a balszerencse, meg egyéb magyarázatok kerüljenek előtérbe... Én személy szerint már nem tudok ennek az ezüstnek örülni, mert évek óta azt hallgatom, hogy milyen hiperszuperek vagyunk.

Adri hozzászólása
Adri418
2007.04.01. 11:11

Drága Fiaink! Székely Bulcsú szavait idézem: ez a vereség valamiféle jel lehet... ne legyünk szomorúak, hiszen ezüstérmet szereztünk egy világbajnokságon. Tudom, hogy már sokadik alkalommal fog ezüst lógni a nyakatokban és idő kell, mire ezt értékelni tudjátok. Talán most nem is tudok olyan szavakat írni, mely vígasztalóan hatna rátok, de nincsen semmi baj, mi így is büszkék vagyunk rátok és várunk haza benneteket. Titeket, akik ismét büszkeséget szereztetek kicsiny, olykor gyűlölködő országunknak. Köszönetképpen mi egyként fogunk össze drága csapatunkért. Pihenjétek ki magatokat, hogy aztán a hibákból tanulva újult erővel készülhessetek az olimpiára. És ne felejtsétek el, a legnagyobb eredményeket ti éritek el ebben az országban. Az pedig külön megnyugtató, hogy a fiatalok is szépen fejlődnek, ez bíztató a jövőre nézve. Számomra az a legfurcsább, hogy bár tudjuk, hogy ti vagytok a legjobbak, mindenki aranyat vár, mintha azért nem kellene küzdeni, ezért a második hely már nem is számít annyira. Pedig gyönyörű helyezés ez egy világversenyen. A lényeg, hogy az ember a legtöbbet hozza ki magából és becsülettel küzdjön végig, így ha fáj is a vereség, nem olyan keserű. Szóval fel a fejjel, szeretünk titeket és gratula az egész csapatnak, játékosoknak, kapitánynak és a segítőknek is! Millió puszi!!!!!!!!!!

hunor001 hozzászólása
2007.04.01. 11:09

Nem baj fiúk!Peking a cél,az már meglesz!A bíráskodás botrányos volt ismét,ha egyszer egálban fújnának már a bírók egy ilyen meccsen és nem hoznák mindig fel őket ellenünk 2-3 góllal megvertük volna ma is a horvátokat!Minden meccsen 30-40%-al ellenünk fújtak rendszeresen,így nem lehet világversenyt nyerni!Hajrá Magyarok!!!!

Eszter hozzászólása
2007.04.01. 11:05

Nekünk így is Ti vagytok a legjobbak!!! Hajrá az Olimpiára!!!

Judit hozzászólása
2007.04.01. 11:04

SDzép volt fiúk. Nem tehettek róla, hogy a spanyol bíró elvett tőletek 2 gólt is. JÖVŐRE NYERÜNK

Anita87 hozzászólása
2007.04.01. 11:01

Fiúk, semmi baj, most nem mi nyertünk, de Pekingben a többiek fognak sírni a bánattól, mi pedig az örömtől!! Hajrá Magyarok! Akkor is mi vagyunk a jobbak!!!!!!!! HAJRÁ KEMÉNY-LEGÉNYEK!

Nelli hozzászólása
2007.04.01. 10:59

Akkor is Ti vagytok a LEGJOBBAK! Ez a meccs nagyon jó volt, és az ezüst is nagyon jó, ne fogjátok fel katasztrófának! Nagyon ügyesek voltatok. Ez is nagyon szép szülinapi ajándék Dumi! A Kemény-legények a legjobbak! Gratulálok a szenzációs csapathoz!

Zsoci hozzászólása
2007.04.01. 10:58

Na ezt szépen elvesztettük!nyugodtan javítsatok ki,ha nem íyg van,de nagyon rosszul játszottunk. Nem tudtunk mit kezdeni az emberelényőkkel, a védekezés átlagban jó volt, de a támadásainknak a fele nagyon rossz volt. Meg tudtuk volna őket verni,ha hozzák a fiúk a formájukat. a végcél Pekingi győzelem. Addig van időtök. És ha megtanultok a döntőben is nagyot alkotni,mert pl. szerintem a Spanyolok egy hajszállal jobban játszottak mint most a Horvátok, őket ha nehezen is,megvertük, akkor sikerülni fog minden. de bíztatásnak: Azért még mindig TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!!

Kata6 hozzászólása
2007.04.01. 10:55

Nem baj fiúk. Ti vagytok a legjobbak!!!Olimpián majd megmutatjátok a világnak. Jó utat hazáig, itthon várjuk a CSAPATOT!!!!!

bogi70 hozzászólása
2007.04.01. 10:55

Szeretünk Titeket, fel a fejjel, picit szomorkodunk, de azért Marci ne okold magadat,Szecska óriási voltál, mindenki megérdemli közületek, hogy fejet hajtsunk előttetek, mert TI PÉLDAKÉPEK LEHETTEK MINDENKI SZÁMÁRA !!! Cél az olimpia, HAJRÁ MAGYAROK ! Veletek vagyunk !!! Kedves Dénes büszkén vállalhatja a fiait, mert ők egy igazi CSAPAT !!!

Zseta hozzászólása
2007.04.01. 10:46

Az eredmény nem változtat azon a tényen, hogy TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!!

Anita hozzászólása
2007.04.01. 10:44

Fiúk! Semmi baj, most nem nyertünk, de Pekingben a többiek fognak sírni a bánattól, mi pedig az örömtől!! Hajrá magyarok! Akkor is mi vagyunk a legjobbak!!!!!!!!!!!!!! Hajrá Kemény-legények!!

Mesi hozzászólása
Mesi404
2007.04.01. 10:43

Fiuk! Igy is szeretünk benneteket!!!!!! majd az olimpián szépitünk!!!

gabor hozzászólása
2007.04.01. 10:00

sehol nem lehet nézni, vagy hallgatni a meccset online?

Katalin Hosszu, New York hozzászólása
2007.04.01. 09:04

FIÚK! RAJTATOK A VILÁG SZEME! MINDENT BELE, GYŐZELEMRE FEL, HAJRÁ MAGYAROK!

Kopeti hozzászólása
2007.04.01. 08:50

Az első jó hír. KIKAPTAK A SZERBEK. Már bocsánat, de nagyon nem szeretem őket a legalattomosabb banda. HAJRÁ MAGYAROK!!