FACEBOOK

Egyenesen az elődöntőbe

Egyenesen az elődöntőbe
hozzászólás, 2007.03.29.

A csoportelsőség kiharcolása miatt rögtön a negyeddöntőbe vándorolt a magyar csapat. Az elődöntőbe kerülését a német válogatott ellen harcoltunk, akik között ott volt Kicsi egri csapattársa, Sören Mackeben is. Nem ígérkezett nehéz mérkőzésnek, azonban mielőtt belevágtak, a fiúk szabadnapjukat edzés helyett ezúttal fakultatív programmal töltötték.

A csoportelsőség megszerzésével pár nap pihenőt is kiharcolt magának a csapat. A meccsek közti edzéseket azonban most felváltotta egy kis kikapcsolódás, a fiúk kirándulni mentek! Míg a csapat egyik fele egy kocsiba zsúfolódva járta be a környéket, addig a „négy muskétás” – Fodor Rajmi, Biros Peti, Szécsi Zoli és Kicsi – más fajta vizes területekre merészkedett: elmentek horgászni.

 

„Volt két nagyon élvezetes esemény is. Az egyik, amikor pont bementem a kabinba innivalóért és hallottam, hogy a Rajmi ennyit mond „hajjaj hoppááá…” :-) Odanéztem és a bot nagyon keményen görbült a víz felé, az orsója kerregett. Ez azért van, mert ha nagyobb hal akad a horogra, akkor erős húzásoknál visszaenged az orsó a damilból, nehogy elszakadjon és odavesszen a hal! :-) Na, de hiába engedett az orsó, kb. 10 mp után el is szakította a Rajmi zsinórját… :-)” – írta Kicsi internetes naplójában.

 

Bár a németek ellen zsinór nem szakadt, harc azonban ott is volt bőven.

A 4-2-es első negyed már a mérkőzés elején tökéletesen mutatta, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. Ettől függetlenül a második negyed kissé szorosabbra sikeredett a vártnál, hisz a jó védekezés mellett támadásban csak Biros Peti jeleskedett. A harmadik és negyedik negyed azonban újra papírforma szerint alakult: ismét 4-2-re hozta a magyar csapat mind a két nyolc percet. A mérkőzés legjobbja Varga Dániel lett, aki 4 góllal járult hozzá a magyar sikerhez. Kis Gábor is szóhoz jutott, a harmadik játékrész utolsó másodperceiben egy emberelőnyös helyzetet váltott gólra, szinte azonnal a sípszó után. Az ő találatával vezettünk ismét 5 góllal a németek ellen.

 
 

„Ezen a meccsen már sokkal összeszedettebben játszottunk, mint a románok ellen. Jobb volt a védekezésünk és a támadásunk is. Persze voltak még pontatlanságok, de a meccs nélküli napokon azon leszünk, hogy ezeket a hibákat még jobban ki tudjuk küszöbölni.” – nyilatkozta Kis Gábor a meccsről, majd a bírókról - „Én nem szeretem a bírókat osztályozni vagy véleményt nyilvánítani a teljesítményükről. Minden meccsen vannak bírói tévedések, nekünk meg kell próbálni ezt úgy tűrni, hogy ne lássák az arcunkon..”

 

A következő mérkőzés már az elődöntő lesz, méghozzá a Spanyolok ellen! A másik ágon a szerbek a horvátok ellen játszanak, így itt dől el minden – legalábbis az, hogy ki játszik majd vasárnap, a döntőben!

 

„Kemény meccs lesz a következő. Ezalatt az egy nap alatt fel kell készülnünk a spanyolok ellen és kellőképpen ki is kell pihennünk magunkat, hogy mentálisan is felkészültek legyünk a pénteki meccsen!”

 

 

 

 

Bayer Tamara

Címkék:
Kis Gábor Melbourne