FACEBOOK

Mi történik Melbourne-ben és Egerben?

Mi történik Melbourne-ben és Egerben?
hozzászólás, 2007.03.29.

Az utóbbi időben a válogatott világbajnokságra való felkészülési mérkőzésein, most pedig a melbourne-i világbajnokság alatt szurkolhatunk a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. Mindenki szerb-magyar döntőre számít, vajon ebben az esetben sikerül-e két év után ismét diadalmaskodnunk az ellenfél felett? Ez foglalkoztatja ebben az időszakban a vízilabda szurkolókat.

Ám mi előzte meg a Vb előtti időszakot? Kemény Dénes 19 játékossal kezdte meg a felkészülést a VB-re, köztük három egri játékossal, Kiss Csabával, Kis Gáborral és Gór-Nagy Miklóssal. Ezután különböző nemzetközi tornákon bizonyíthattak a fiúk. Majd eljött a várva várt nap, a szövetségi kapitány kihirdette a 13 utazó játékos névsorát.

De mi történt a kimaradókkal és mi történik velük a VB ideje alatt? A bajnokság szünetel, azonban ezen időszakban sem a pihenés vette át a főszerepet. Egerben is zajlanak az események, Gerendás György csapata, Gór-Nagy Miklóssal és Kiss Csabával kiegészülve március 21-25. között a PVK Jadran CKB Herceg Novi gárdáját „látta vendégül” a Bitskeyben. A többszörös szerb-montenegrói bajnokcsapattal a világbajnokságon való szereplésük miatt a csapatból Kis Gábor és Sören Mackeben nélkül edzettek az egriek, akik majd az edzőtábor után Horvátországba utaznak a Mladosthoz.

Az ausztráliai világbajnokságon a válogatott csoportelsőként jutott tovább, és szerdán a negyeddöntő alkalmával a németek legjobbjai ellen csapnak össze. Várjuk a további remek folytatást, de ez idő alatt ne feledkezzünk meg az egri fiúkról sem!