FACEBOOK

Következik: Spanyolország!

Következik: Spanyolország!
hozzászólás, 2007.03.29.

Körkérdésben tudakoltuk a magyar csapat telefonon elérhető tagjaitól, hogy mit szólnak az elődöntőbeli ellenfélhez, mire kell figyelni a spanyolok ellen. A válaszokból kiderül, hogy a mienk tisztelik a spanyolokat (nem a szokásos udvariasság, tényleg ez érződött a nyilatkozók szavaiból), tisztában vannak azzal, hogy jó állapotban, végig összpontosítva, a lehető legkevesebb hibával játszva kell megvívniuk az elődöntőt, hogy újabb nagy lépést tehessenek afelé a cél felé, amelynek eléréséért Melbourne-be utaztak.

Spanyolország csapatával eddig 91 mérkőzést játszott a magyar válogatott. A mérleg: 61 győzelem, 8 döntetlen, 22 vereség. A gólkülönbség 802:592 a javunkra.

 

A két ország első mérkőzése 1924-ben, Barcelonában volt, 6:2-re nyertünk. Legutóbb tavaly ősszel, a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében találkoztunk Perezékkel, s 16:10-zel jutottunk a „testükön keresztül” a döntőbe.

 

KIS GÁBOR:

 

A spanyolokkal nem futottunk össze a felkészülés alatt, ennek ellenére tudjuk - hiszen a tavalyi EB elődöntőjében játszottunk ellenük -, hogy nagyon szívós, kemény csapat. Nagyon komolyan kell hozzáállnunk ehhez a meccshez az első pillanattól kezdve!

 

FODOR RAJMUND:

 

Már a világbajnokság előtt ezt a négy csapatot vártam a legjobb négybe, úgyhogy számomra egyáltalán nem meglepő, hogy a spanyolokkal fogunk meccselni. Masszív, technikás pólót játszanak, termetileg kisebbek nálunk. Mint védőjátékosok (gondolok itt Danira és magamra,) megkaptuk a „nagy embert”, Perezt, s a másik spanyol center, Valles is egyre jobb nemzetközi szinten is, a Valles. Ráadásul még ott van nekik egy félcenter típusú játékos, Molina, úgyhogy biztos, hogy borzalmas nehéz lesz a védőmunka pénteken.

 

VARGA DÁNIEL:

 

Nagyon picit jobb csapat, mint az olasz, nagyon picit meg is verte a negyeddöntőben, viszont valamiben nagyon hasonlóak: a játékstílusban. Mind a kettő latinos, agresszív, „nincs mit veszítenünk” játékot játszik, színészkednek, csípnek, rúgnak, mindent meg fognak tenni, hogy nyerjenek ellenük, mi meg mindent, hogy ez ne sikerüljön nekik. Nem is fog.

 

KISS GERGELY:

 

Az elődöntőben bárkivel szemben nehéz lenne, a spanyolokról is azt lehet mondani, hogy nehéz dió. Egységes csapat, nehéz lesz legyőzni őket, igyekszünk a lehető legjobb felkészültségi állapotban vízbe szállni ellenük az elődöntőben.

 

MADARAS NORBERT:

 

A spanyol-olasz párosból én személy szerint a spanyolokat választottam volna, nem azért, mert gyengébbnek tartom őket, (sőt…,) hanem azért, mert nekem nehezebb lett volna lelkileg a saját csapattársaim ellen játszani. Egyébként nagyon hasonló a két csapat játékereje. A spanyoloknak van két jó centerük, balkezesük, kapusuk, aki tud nagyon jól védeni. Évek óta ott vannak a tornák utolsó szakaszában, ami ugyanúgy nem véletlen, mint az, hogy itt megnyerték a csoportjukat.

 

SZÉCSI ZOLTÁN:

 

Nagyon jó kis csapat. Szervezettek és valószínűleg vért isznak meccs előtt. Nekünk is úgy kell bemenni, és akkor nem lesz esélyük ellenünk. Bízom a győzelemben.

 

VARGA DÉNES:

 

A spanyol-olasz meccset nem láttam, csak a számszerű végeredményt ismerem, de nem tartom meglepőnek, hogy elverték az olaszokat. Egy nehéz csoportot megnyerve jutottak a negyeddöntőbe. Természetesen, mint eddig, ellenük is teljes erőbedobással készülünk.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 

Nehéz meccsre számítok, mert egy nagyon jó szellemű, fiatal, hajtós csapat a spanyoloké. Fegyelmezett vízilabdát játszanak és kihasználják az ellenfelek hibáit.