FACEBOOK

óraátállítás: Melbourne két órával közelebb került!

óraátállítás: Melbourne két órával közelebb került!
hozzászólás, 2007.03.25.

Melbourne-ben és Magyarországon is óraátállítás volt vasárnapra virradó éjszaka. A természet furcsasága, hogy ennek következtében az eddigi 10 órás időeltolódás 8 órásra csökkent...

Ausztrália a déli féltekén található, s ott jelenleg ősz van - amit egyébként a változékony időjárás jól igazol. Miként nálunk, ott is ősszel állítják vissza az óra mutatóját egy órával.

 

Európában éppen fordított a helyzet: tavaszodik, így az óra mutatóját hajnali 2-kor 3-ra kellett állítani. Az időeltolódás így jelentősen, 20 százalékkal kisebb lett egyik napról a másikra.

 

E különös helyzet apropóján kérdezte a vlv.hu dr. Pavlik Gábort, a csapat orvosát, hogy miként összegzi az akklimatizáció tapasztalatait, s az időeltolódás mostani mérséklődése kihathat-e valamennyire játékosaink szervezetére.

 

A doki elmondta, hogy az alkalmazkodás teljes mértékben sikerült. A sportolók zökkenőmentesen álltak át a helyi időszámításra, tökéletesen bevált az az elképzelés, hogy az eleinte könnyebb ellenfeleket hozó csoportbeosztás alapján „menet közben”, tehát meccseket játszva akklimatizálódjon a társaság.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem voltak kisebb kényelmetlenségek, volt, aki nehezen aludt el, másvalaki túl korán ébredt, egyik játékosunk a délutáni edzéseken következetesen „tegnapinak” aposztrofálta az aznap délelőtti gyakorlást.

 

Mindez azonban a sportteljesítményre nem hatott ki, mint ahogy Pavlik doktor a mostani óraátállítást sem tartja olyan tényezőnek, amely megzavarhatná a játékosok szervezetét, s ezáltal a további felkészülést.

 

Olvasóink figyelmét felhívjuk, hogy a VB eredményeit és programját tartalmazó rovatunkban a hátralévő mérkőzések kezdési időpontját magyar idő szerint, már az új időkülönbség figyelembe vételével tüntettük fel.

Címkék:
Melbourne

3 régi hozzászólás

Katalin Hosszu hozzászólása
2007.03.29. 00:45

Kedves Pólósok! Egy üzenetet ma már küldtem a csapatnak, de itt is boldogan megragadom az alkalmat! Rettenetesen boldog voltam, amikor reggel olvastam az eredményeket! Csak így tovább! Nagyon szorítok mindenkinek! Ha csak ezen múlna az aranyérem, akkor az már a Tiétek! De nemcsak ezen múlik, hanem a Ti küzdelmeteken, a szép és kiemelkedő s nem utolsó sorban sportszerű játékon, s a jó csapatszellemen. Én azonban bízom a győzelemben! Vigyázzatok magatokra, s minden téren a lehető legjobbakat kívánom Nektek, s mindazoknak, akik tettek is ezért! Honfitársi üdvözlettel Katalin Hosszu, New York

Katalin Hosszu hozzászólása
2007.03.29. 00:39

Kedves Pólósok! Már egy üzenetet küldtem a csapatnak, de itt is boldogan megragadom az alkalmat. Milyen büszkeséget éreztem, amikor ma reggel olvastam a már lejátszott meccsek győzelmeiről! Csak így tovább! És ugye, ha minden meccset megnyertek, s felállhattok a dobogó legfelső fokára, hallgatva a magyar Himnuszt, olyan szerényen léptek fel oda, mint amilyen dicsőséget szereztek a hazának, a nemzetnek, a MAGYAR név hírnevének! Nagyon szorítok Nektek! Ha csak azon múlna az aranyérem, akkor az már a Tiétek! Dehát nem ezen múlik, hanem a Ti küzdelmeteken, a sportszerű játékon, s a csapatszellemen. Büszke vagyok Rátok, s bízom benne, a VB végére még büszkébb lehetek! Vigyázzatok magatokra, s ami csak jó létezik, azt mind tiszta szívemből kívánom Nektek! Honfitársi üdvözlettel Katalin Hosszu, New York

Zoltán T. Everett  USA hozzászólása
2007.03.26. 17:18

Gratulálok a jó eredményetekhez, és kivánom nyerjétek meg a legfényesebb érmet, hogy lássa ay egész világ és irigyelje a Magyarnépben rejlő erőt! A home page nagyon jó csak a lányokról nem irtok benne. Ma Ti vagytok a világ összes Magyarának a szemefénye!!! Szukolunk értetek Hajrá Magyarok.. Hajrá MAGYAROK...