FACEBOOK

hozzászólás, 2011.01.07.

Euroliga-csoportkör, január 8., szombat: 15.45 Rijeka-Eger

BIROS PÉTER (ZF-Eger) a VLV-nek:

- A két ünnep között is edzettünk, s inkább a fizikai dolgokon volt a hangsúly. Megpróbáljuk, amit meg kell próbálni, úgy utazunk, hogy nyerni szeretnénk, vagy legalábbis jó eredményt elérni.  Semmi se lehetetlen, nekik is lehet egyszer rossz napjuk, mi mindenesetre nem szeretnénk eljátszani az áldozati bárány szerepét, nem feltett kézzel megyünk a harcba... Az biztos, hogy az ellenfélnek keményen meg kell majd küzdenie a három pontért, ha egyáltalán az övé lesz...

- Milyen hangulatra számítasz, hiszen vagy félszáz egri szurkoló is ott lesz a meccsen?

- Még nem voltam ebben a rijekai uszodában, nem tudom, milyen, de gondolom, hogy ha ott lesz az egri szurkolók csoportja, mindenképpen jó hangulatra lehet számítani.

BUNDSCHUH ERIK (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Január 2-án megkezdtük az edzéseket, szóval időben elkezdtünk készülni. A mérkőzés teljesen rajtunk fog múlni, hiszek benne, hogy még egyszer olyan gyengén nem fogunk játszani mint a legutóbbi meccsen, és bízom abban, hogy jó eredményt érünk el Rijekában.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a VLV-nek:

- Annyira jól sikerült a legutóbbi mérkőzésünk az Eger ellen, hogy úgy kezdtük az évet: az egri meccset gyorsan felejtsük is el, hiszen túlzás az ötgólos különbség. Amellett, hogy mi akkor nagyon jól játszottunk, az Eger borzasztóan "maga alatt". Kizárt dolognak tartom, hogy ez még egyszer megtörténik. Átéltem már olyan helyzeteket, hogy a hazai pálya nyomása után idegenben, veszíteni való nélkül klasszisokkal jobban játszott az a csapat, amelyikben szerepeltem. Gondolok itt arra, hogy az Eger tét nélkül, veszíteni való nélkül, felszabadultan játszhat ellenünk és emiatt még nehezebb dolgunk lesz. Annyit hozzátennék: mi nem akarunk feltétlenül győzni, számunkra az is elég, ha az Eger nem nyer.

- Mennyit lendített rajtatok a Reccóval közös edzőtáborozás?

- Ez a négy nap rendkívül sikeresnek mondható, a fejlődésünket szolgálta és végig egyenrangú partnerei voltunk a világ egyértelműen legerősebb csapatának. De hogy ez mennyire volt hasznos, az majd a most kezdődő nagy menetelésünk során mutatkozik meg. Hat hét alatt nyolc olyan meccset játszunk, amelyek mindegyike final fouros színvonallal ér fel, hiszen a világ élmezőnyéhez tartozó csapatokkal találkozunk.

A csoport állása

1. Jug Dubrovnik 9,
2. Primorje Rijeka 6,
3. CNA Barceloneta 3,
4. Eger 0 pont