FACEBOOK

Megkezdte a közös munkát az "előszobakeret"

Megkezdte a közös munkát az
hozzászólás, 2021.12.28.

Märcz Tamás fiatalokból álló keretének tagjai, a "potenciális majdani nagyválogatottak" kedden megkezdték a közös munkát a Komjádiban. Riportot csak az utcán készíthettünk. Märcz Tamás, Baksa Benedek és Gyapjas Brendon nyilatkozott:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK

A hivatalos keretek:

Összetartás - 2021. december 28-30.

Gyapjas Brendon (Szeged), Kardos Gergely (BVSC), Szakonyi Dániel (FTC) - kapusok,
Aranyi Máté (OSC), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Batizi Benedek (BVSC), Dala Döme (OSC), Fekete Gergő (FTC), Horváth Ákos (Kaposvár), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Magyar Márton (Eger), Molnár Erik (FTC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vámosi Bertold (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC) - mezőnyjátékosok.

Mint Märcz Tamás a lenti videóban elmondta, a keretből három játékos, Aranyi Máté, Vadovics Viktor és Vámosi Bertold az első napon egészségi okok miatt nem vagy csak részben teljesítette a keddi edzéspenzumot. 

Összetartás - 2022. január 3-5.

Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok),  Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (?) (Szolnok), Német Toni (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.

Märcz Tamás korábban jelezte, hogy az utóbbi keret egy, két, esetleg három játékossal bővülhet a "fiatalos társaság" edzéseit követően.

Az év végi foglalkozások helyszíne a Komjádi uszoda, öt edzést tartanak, a januári összetartás szintén öt vizes gyakorlásának a Duna Aréna ad otthont, az edzések tematikája mindkét összetartásnál hasonló.

A fiatalok háromnapos összetartásán a vlv nem dolgozhat, a szövetség vezetésének döntése alapján továbbra is csak sajtónyilvános edzésre mehetünk be - ilyet pedig az MVLSZ nem szervezett a mostani keret háromnapos programjára szólóan. A januári összetartás udolsó edzésének egy részén a sajtó is jelen lehet majd.

Videónyilatkozataink az utcán készültek - nem volt tülekedés, rajtunk kívül más médium képviselője nem várakozott az ónos esőben, hogy riportot készítsen.

Köszönjük a címlapfotónkhoz felhasznált képet Haris Évának, a stáb tagjának.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Köszöntelek ezen az esti beszélgetésen. Túlvagytok a napon, a két edzésen, kérlek, mondd el: hogy volt, mi volt, mit végeztetek és mindenki itt van-e, akit hívtál?

- Üdvözlöm a VLV nézőit és olvasóit! Van egy-két hiányzónk, Vadovics Viktor és Aranyi Máté végül nem tudott kezdeni, mert volt egy kis egészségügyi problémájuk. Elképzelhető, hogy holnap csatlakoznak, de lehet, hogy erről az egész foglalkozásról hiányozni fognak, illetőleg Vámosi Bertold a délelőtti edzés után kicsit belázasodott. Úgyhogy kicsivel kevesebben vagyunk, de hála istennek, bő volt a létszám, így azért tudunk dolgozni, vannak cseréink is, tehát a taktikai feladatokat meg tudjuk oldani.

Egész szép hosszú nap után vagyunk, ugye, volt két vizi edzésünk, illetve a délutáni előtt volt egy tornatermi edzésünk is. Igyekszem belesűríteni mindent, de nem túlterhelni a fiúkat. Egyszerű dolgokat szeretnénk, de lehetőleg a legjobb minőségben megvalósítani.

- Az első edzéseknél azért tekintettel voltál arra, hogy itt azért bejglik és töltöttkáposzták után vagyunk? Van egy kis rávezetés?

- Hát, a káposztára kevésbé voltam tekintettel..., arra igen, hogy azért tudtam: a játékosok nagy része, szinte mindenki kevés vagy nulla munkából érkezett ide a karácsonyi szünet után, de hallottam, hogy egy-egy edzést azért megcsináltak, tehát volt, aki "félaktív" állapotban jött,  de természetesen az első edzés, főleg annak az első része arról szólt, hogy ráhangoljuk őket, ilyenek voltak a tornatermi gyakorlatok is. Azt szeretném, hogy úgy tudjunk dolgozni, amikor a vizes edzések második szakaszába érünk, hogy a taktikai feladatokra "ott tudjanak lenni" mind fizikailag, mind fejben.

- Egy kicsit "belengetted", beígérted, hogy egy-két-három ember esetleg felkerülhet majd innen a nagycsapathoz a januári összetartásra. Konkrétan megvan már  fejedben, hogy kikről lehet szó, így figyeled őket vagy esetleg innen teljesen meglepetésszerűen is bárki odajuthat?

- Ugye, volt egy pici változás, Csacsovszky Eriket eleve áthelyeztem - ő egy picit ki is lógott fölfelé ebből a fiatal generációból, azt gondolom, hogy az utóbbi időben játszott olyan jól, hogy most bizalmat szavaztam neki, oda került, tehát ott eleve eggyel többen vagyunk, további három játékos van "átfedésben", Vigvári Vendel, Konarik Ákos és Kardos Pipi szintén oda fog érkezni. Látok egy-két olyan játékost, aki nagyon a "határt súrolja", azt, hogy behívható legyen a felnőtt keretbe, de nem akarom elkapkodni, nem is szabad, annyi minden történhet még, ha nagyon közeli is a dátum. Azt gondolom, hogy két-három játékos még át fog érkezni oda ebből a keretből.

- Köszönöm szépen. Még nem kívánok boldog új évet, mert az utolsó edzésnap végén még találkozunk. Minden jót, jó munkát!

- Köszönöm szépen.



Baksa Benedek a vlv-nek

- Baksa Benedeket köszöntöm a vlv kamerája előtt, szervusz! Túlvagytok az első napi munkán, kérlek, foglald össze, hogy mit végeztetek ma!

- Szia, üdvözlöm a kedves hallgatókat, olvasókat. Reggel elkezdtük egy ilyen "tapogatózó" edzéssel. A karácsony előtti rövid, de tartalmas pihenő után kellett egy kicsit "visszarázódós" edzés. Úsztunk egy picit, lábtempóztunk, utána meg elővettünk taktikai elemeket. A társaság fiatalos, de annál ambiciózusabb és azért összeszokottnak is mondanám, mert sokan jó pár évet együtt játszottunk. Ugyanakkor a munkában kellenek az új dolgok, hogy a régiek is előjöjjenek. 

- Milyen tervekkel, milyen reményekkel jöttél? Van itt egy "belengetett" lehetőség, hogy néhány ember átkerülhet a felnőttek közé - ez ad inspiációt neked?

- Ad, persze, de nem ezzel foglalkozom, hanem azzal, hogy mivel Egerben vagyok, nem olyan csapatban, ahol minden hónapban egy vagy több nemzetközi meccset tudnék játszani, egy ilyen alkalommal megmutassam, hogy utat tudok törni a válogatottba, megvan bennem az, ami ehhez kell. Ezt próbálom kamatoztatni és fejlődni mindenképpen, és tényleg megmutatni, hogy tudok egy jó szintet hozni huzamosabb ideig.

Nyilván mindenkinek az a célja, hogy válogatott legyen, ez ott van egy nagyon picit, de lépésről lépésre kell haladni, úgy gondolom.

- Milyen éved volt?

- Kicsit felemás. A tavalyi évem, úgy gondolom, hogy kifejezetten jól sikerült, ahhoz képest, ahonnan indultam, magánéleti vagy vízilabda-dolgokat tekintve. Sok mindent kihoztam  belőle. Ez a mostani kicsit döcögősen indult, de úgy gondolom, kezdem megtalálni, hogy mivel tudok előrelépni, ezzel foglalkozom is. Azzal próbálom magamra felhívni a figyelmet, hogy az Egerrel minél több mérkőzést nyerjünk és próbáljunk odaérni a topcsapatok közelébe.

- Mi az, amiben előre akarsz lépni? Egyet mondj!

- Fejben.

- Köszönöm szépen, boldog új évet kívánok!

- Köszönöm, viszont kívánom!



Gyapjas Brendon a vlv-nek

- Szervusz, Brendon! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Megvolt az első két edzésetek ebben az úgynevezett "előszobakeretben", hogy érezted magad, milyen volt?

- Üdvözlöm a kedves nézőket! Nagyon jól éreztem magam, hosszú edzések voltak, de már a válogatottedzések előtt is végignyomtuk az alapozást és 23-án is edzettünk Szegeden. Így nem ért váratlanul az egész, úgy érzem, hogy fel tudtam készülni az edzésekre.

- Na, hogyan tovább? A következő szakaszban, a januári edzéseken az Universiade-csapatban veszel részt, ha jól tudom...

- Igen, részt veszek az edzéseken, de a legfontosabb természetesen az, hogy a Szegeddel minél jobb helyezést érjünk el és minél jobban hozzásegítsem őket a győzelemhez.

- Akkor beszélj egy kicsit a Szegedről! Odaigazoltál a sok játékért - hogy vált be eddig? Hogy érzed magad, milyen a csapat, fejlődsz-e?

- Azt hiszem, eddig minden mérkőzésen játszottam, úgyhogy a lehetőség és a bizalom megvan a vezetőség felől, amit nagyon köszönök is, úgy gondolom, hogy tudok élni vele. A fő célom, álmom nyilván az, hogy minél hamarabb a nagyválogatott kapuját védhessem és ez egy nagyon jó lehetőség nekem itt, hogy már ilyen korán elérjem a célt.

- A családtól való elszakadás, az önálló élet?

- Ez sem volt meglepő, mert hat éven át már egyedül éltem Pesten, a Fradiban játszva, úgyhogy nem volt ez sem különleges.

- Jó munkát kívánok a hátralévő napokra és boldog új esztendőt!

- Köszönöm szépen, viszont kívánom!


Mint ismeretes, a magyar válogatott részt vesz a következő Világliga-versenysorozatban, csapatunk január 18-án itthon fogadja Montenegrót, március 8-án pedig Romániában zárja a csoportselejtezőket.