FACEBOOK

Szolnok-OSC a BL-főtábláért - a vlv párhuzamos interjúja a két vezetőedzővel

Szolnok-OSC a BL-főtábláért - a vlv párhuzamos interjúja a két vezetőedzővel
hozzászólás, 2021.10.15.

A BL-főtáblán való szereplés a tétje a páros mérkőzésnek, amelynek első fordulóját szombaton rendezik meg a szolnoki Vízilabda Arénában. Zsivko Gocicsnak és Varga Dánielnek ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a nagy rangadó előtt:


BL-selejtezők, harmadik kör, 1. forduló

18.30 Jadran Split (CRO)-Mladost Zágráb (CRO)
18.30 Savona (ITA)-Crvena Zvezda (SRB)
19.00 CN Barcelona (ESP)-Brescia (ITA)
18.30 Szolnok-OSC (HUN) - DigiSport1

Jegyár: 1.500. ft (felnőtt), 1.000 ft (nyugdíjas, diák). Védettségi igazolvány és maszk használata kötelező.

​A visszavágók időpontja október 20., szerda. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják.


PÁRHUZAMOS INTERJÚ ZSIVKO GOCICCSAL ÉS VARGA DÁNIELLEL

vlv: - Nagyon furcsának tűnik az első kérdés és talán sportszerűtlennek is, mégis, muszáj feltennem: mennyire létkérdés számotokra a BL-főtáblás szereplés? A vesztes az Eurokupa negyeddöntőjébe kerül és talán több esélye van trófeát szerezni. Megfordul-e ez a fejeteklben vagy "ha törik, ha szakad", mindenképpen a BL-ben akartok játszani?


Zsivko Gocics (Szolnoki Dózsa):

- Igen, ez furcsa kérdés, de én azt mondom: mindenféleképpen szeretnénk a BL-főtáblán szerepelni. Nehéz lesz oda kerülni, különösen, hgy az OSC az ellenfelünk és lehet, hogy valóban könnyebb trófeát szerezni az Eurokupában, de az már megvan, most nagyon szívesen megpróbálnánk a BL-trófeáért megmérkőzni.

Varga Dániel (OSC-Újbuda):

- A válasz egyértelmű: százszázalékosan a BL-re koncentrálunk és megteszünk mindent annak érdekében, hogy bejussunk a főtáblára.

vlv: - Mit tartasz az ellenfélről, hogy jellemeznéd az OSC/Szolnok csapatát?

Zsivko Gocics:

- Nagyon erős csapat. Tavaly sokszor játszottunk egymás ellen, már akkor is nagyon jók voltak, de szerintem most még jobbak lesznek, mert a csapat 90 százaléka együtt maradt, egy éve dolgoznak együtt Danival, azt gondolom, hogy az egyik legerősebb keret és csapat most, ha nem a legerősebb.

Varga Dániel:

- Azért a regnáló magyar bajnokról és az Eurokupa-címvédőről beszélünk, tapasztalt csapatról. Az iramot, a keménységet, a motiváltságot a jól szervezettséget említhetem a legnagyobb erényeik között, mindez Zsile (Zsivko Gocics - a szerk.) arc poeticájából következik.



vlv: - Mi az, amiben szerinted a leginkább jó, veszélyes az ellenfél?

Zsivko Gocics:

- Nagyon stabil és komplett csapat, mind a két irányban, védekezésben és támadásban is nagyon jók, sőt, a lefordulásokat is jól alkalmazzák.

Varga Dániel:

- Mindig előkapnak egy-egy váratlan dolgot, amire nehéz reagálni.

vlv: - Nyilván nem mondod meg, mik azok, de találtál-e náluk olyan "gyenge pontokat", amiket megpróbáltok majd kihasználni?

Zsivko Gocics:

- Természetesen vannak gyenge pontok mindegyik csapatnál, így az OSC-nél is. Megpróbáljuk majd ezt kihasználni, meglátjuk, mennyire sikerül.

Varga Dániel:

- Igen. Mindenkinek van gyenge pontja, és hogyha a gyenge pont kihasználása nagyob profitot hozhat, mint amennyit elvehet a csapatomtól, akkor próbálunk is élni ezzel a vélt lehetőséggel.

vlv: - Készültök-e olyan taktikai megoldásokkal, amiket most fogtok először bevetni, hogy azok a meglepetés erejével hassanak?

Zsivko Gocics:

- Ha igen, akkor sem mondom, hogy igen és ha nem, akkor sem mondom, hogy nem... :-) Igen is meg nem is... Szombaton meglátjuk.

Varga Dániel:

- Igen!



vlv: - Hogy álltok a játékosállománnyal, van-e gondotok, egészségi jellegű problémátok? (Akár név nélkül, de természetesen, ha lehet, névvel, nevekkel.)

Zsivko Gocics:

- Nincsenek ilyen gondjaink, hála istennek, Teleki Bandi is edz már rendesen. Ha szombat estig nem változik a jelenlegi helyzet, akkor teljes kerettel tudunk vízbe szállni.

Varga Dániel:

- Szerencsére mindenki egészséges, talán most először az elmúlt időszakban.

vlv: - Elképzelhetőnek tartjátok-e, hogy már az első meccsen olyan eredmény születik, amely eldönti a továbbjutást?

Zsivko Gocics:

- Lehetséges ez is, de inkább azt mondom, hogy nem. Tavaly jó néhány párharcunk volt, az is előfordult, hogy otthon nyertünk hárommal, aztán elmentünk a visszavágóra és kikaptunk hárommal. Ha mégis ilyen történne szombaton este, akkor az a mi javunkra legyen... Szerintem mind a két mérkőzés nagyon kemény lesz az első pillanattól kezdve a végéig.

Varga Dániel:

- Nagyon kis esélyt látok erre, valószínűleg nem dől el a párharc sorsa az első mérkőzésen. 

- Mekkora előnyt/hátrányt tudtok elképzelni, aminél jó reményekkel várhatjátok majd a visszavágót?

Zsivko Gocics:

- Ha tíz góllal nyerünk szombaton, akkor nem kapunk ki tízzel a visszavágón, de valahogy nem vagyok biztos abban, hogy ekkora előnyt fogunk tudni szerezni...

Varga Dániel:

- Eből a szempontból két dolog számít: a számszerű eredmény és e mellett a mutatott játék képe. E két információ együttes értelmezése után tudok nyilatkozni arról,a mi a kérdésben szerepel.

- Van-e bármi olyan információ, érdekesség, "szurkolói felhívás", amit a szombati nagy rangadó előtt megosztanátok a közönséggel?

Zsivko Gocics:

- Szeretettel várjuk a szolnoki szurkolókat az Arénába! Tavaly sajnos nem jöhettek a legfontosabb meccseinkre, az elődöntőkre, a döntőkre, most itt a lehetőség, fontos meccs lesz, szrintem a vízilabda ünnepe, úgyhogy minél többen gyertek ki!

Varga Dániel:

- Számítok arra, hogy nagy számú és lelkes szolnoki közönség előtt játszunk, ami az én játékosaimat is feldobja majd.


További előzetesek:

A SZOLNOK TV RIPORTJA (Zsivko Gocics, Jansik Dávid és Schmölcz Norman)


Zsivko Gocics:



Csacsovszky Erik:


A BL-FŐTÁBLA MENETRENDJE