FACEBOOK

hozzászólás, 2011.01.07.

Euroliga-csoportkör, január 8., szombat: 19.15 Primorac Kotor-Szeged

TÖRÖK BÉLA (Szeged-Beton) a VLV-nek:

- Kotorba úgy utazunk, hogy ott a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk, eredménytől függetlenül, mivel már amúgy is csak matematikai esélyünk maradt a továbbjutásra. Sok sérültünk van (Komlósi, Vindisch és Lehmann nem is utazik velünk), ennek ellenére úgy kell játszanunk, hogy a Vasas elleni jövő heti mérkőzésen a csapat már a legjobb formáját tudja nyújtani. Kimegyünk, egy nagyon jó ellenféllel kerülünk szembe, aki ellen itthon sajnos nem sikerült túl jó eredményt elérni. Az a vereség akár csúfosnak is nevezhető, ennek ellenére azt mondom, hogy azt a meccset meg lehetett volna nyerni. Azóta feltöltődtünk az ausztrál túrán, s ezt megpróbáljuk a hasznunkra fordítani. Igazából izgulni valónk nincs, megpróbálunk felszabadultan játszani, s szerintem minden feltétel adott ahhoz, hogy akár egy nagyon jó eredményt érjünk el.

- Sikerült-e már kipihenni az ausztráliai túra fáradságát?

- Profi módon viselkedünk, mióta hazajöttünk sokat pihenünk és csak az edzésekre koncentrálunk, nem érezzük a fárasztó túra hatását. Tudjuk, hogy nehéz sorozat áll előttünk és mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében.

STEINMETZ ÁDÁM (Primorac Kotor) a VLV-nek:

- Nehéz felkészülés után vívjuk ezt a meccset, mert bár a csapatnak csak kisebbik része pravoszláv vallású, itt csütörtökön és pénteken van Karácsony, ami azért természetesen érintette a munkánkat. Igyekeztünk összeszedni magunkat, hiszen kemény meccsek várnak ránk, a Szeged után a Budva a Jadranska Ligában, aztán megint a Budva jön a kupadöntő visszavágójára, aztán a Vasas... Ebben az időszakban el fog dőlni sok minden. Ami a Szeged elleni meccset illeti: szeretnénk itthon tartani a három pontot, a továbbjutásunkhoz erre rendkívül nagy szükség van. Önbizalmat kell adjon, hogy idegenben is jól játszottunk, de ettől függetlenül egy egygólos győzelemmel is teljes mértékben elégedett lennék. A fontos az, hogy hazai pályán nem szabad hibáznunk. Az Euroligában most két itthoni mérkőzés következik, ha ezeket meg tudjuk nyerni - amire jó esélyünk van -, akkor továbbjutunk a csoportból. Mindenki tudja, hogy nagy a tét, bízom abban, hogy ennek megfelelően fogunk tudni játszani.

A csoport állása:

1. Primorac Kotor 6,
2. Jadran Herceg Novi 6,
3. Vasas 4,
4. Szeged 1 pont