FACEBOOK

Útra kész az U17-es válogatottunk

Útra kész az U17-es válogatottunk
hozzászólás, 2021.09.09.

Vasárnaptól a máltai U17-es Európa-bajnokságon szerepel a magyar korosztályos válogatott. A 15 tagú csapat utolsó hazai edzésén jártunk - igaz, továbbra is csak közterületen, a kerítés külső oldalán dolgozhattunk. 


A máltai Eb-re 15 játékost lehetett nevezni, ebből a keretből kell kijelölni minden meccsre a 13 szereplőt. A meccsek közötti cseréhez nem kell egészségügyi ok.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A magyar válogatott:

Csite Loránd és Gyapjas Viktor - kapusok,
Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince - mezőnyjátékosok.


Ott lesznek a máltai tornán:

Az MVLSZ Utánpótlás-bizottságának elnöke: Székely Bulcsú.
A szövetségi kapitány: Cseh Sándor.
A szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba.
Az edző: Lehmann István.
A kapusedző: Bisztritsányi Dávid


vlv-képek - rácson át - a csütörtök délutáni edzésről


VLV-VIDEÓK:


Kiss Csaba a vlv-nek

- Kiss Csaba áll a vlv kamerája előtt, szervusz, Csaba! Az U17-es válogatott szövetségi edzője vagy és holnap elindultok az Európa-bajnokságra, Máltára. Arra kérlek, foglald össze, hogy zajlott a felkészülés, milyen állapotban van a csapat? Mindenkit érdekel, hogy milyen esélyeink lehetnek!

- Szervusz, üdvözöllek és a kedves nézőket is köszöntöm. Valóban, holnap elutazunk Máltára, a U17-es Európa-bajnokságra. Nagyon hosszú felkészülésen vannak túl a srácok, hiszen rögtön a bajnokság után kaptak egy kis pihenőt, de utána elkezdtünk edzeni. Edzettünk két hetet, akkor megint kaptak két hét pihenőt és azóta gyakorlatilag egyfolytában erre az Európa-bajnokságra készülünk.

Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy fel tudjunk készülni erre az Eb-re, a szövetség minden köszönetet megérdmel, mert maximálisan biztosította a feltételeket nekünk, akár Budapesten, akár vidéken, még egy tornát is rendezhettünk Szegeden. Most már itt vagyunk, nagyon-nagyon várja mindenki, látom, hogy élesek a srácok, a pár héttel ezelőtti fásultság már a múlté.

Tizenöten utazunk holnap és vasárnap már vízbe is szállunk az oroszok ellen.

- Az esélyekről tusz mondani valamit?

- Nagyon jó lenne azt mondani, hogy mivel ugyanez a korosztály két évvel ezelőtt megnyerte az Eb-t, biztos, hogy idén is meg fogja nyerni, de egyértelműen látszik, hogy ez nem így van. Nemcsak a mi korosztályunkban, hanem akár a női, akár a férfi vonalon nézzük az elmúlt ifdőszak utánpótlás-eseményeit, látszik, hogy borzasztó nagy "ugrándozások" lehetnek a csapatok teljesítményében ezekben az években. Azt mondanám, hogy esélyesek vagyunk mi is, azok között a csapatok között vagyunk, amelyek a végső fázisban, az érmeket eldöntő meccseknél ott lehetnek, de ehhez maximumot kell nyújtania mindenkinek.

Azt érzem a fiúkon, hogy ezzel most nemrég szembesültek ők is, azzal, hogy nem lesz olyan könnyű, baromi kemény ellenfelek várnak ránk, de érzem rajtuk, hogy ezt elfogadták, ehhez mérten készülnek és azt látom rajtuk, hogy mindent bele fognak adni.

- Láttam itt az utolsó edzésen, hogy 15 játékos készül. Kérlek, mondd el, hogy milyen rendszerű ez a verseny, hány embert lehet nevezni, vannak-e tartalékok, hogy van ez?

- Tizenöt embert lehet nevezni az Európa-bajnokságra és mérkőzésenként 13 játékos szállhat vízbe. Tehát két játékos minden mérkőzésen a lelátón nézi a találkozót. Szerencsére van válogatási lehetőségünk, "ellenfélfüggő" lesz az, hogy éppen ki kerül majd a csapatba, reméljük, hogy sem sérülés, sem betegség nem fog minket hátráltatni.

- Elmondod a 15 nevet?

- Természetesen.

Csite Lóránd és Gyapjas Viktor a két kapusunk. Nagy Ákos, Ionescu Erik, Balogh Botond, Szalai Péter, Kis Ferenc, Szépfalvi Gergő, Varga Vince, Barics Bence, Szécsi Marcell, Bede Marcell, Gaszt Roland, Iriczfalvi Gábor és Mészáros Bálint utazik.

- Köszönöm szépen. Jó utat nektek és sikeres hazatérést!

- Nagyon szépen köszönjük.



Gaszt Roland csapatkapitány a vlv-nek

- Gaszt Rolandot köszöntöm, az U17-es magyar válogatott csapatkapitányát, szervusz! Kérlek, hogy mondd el, milyen útravalóval indultok el holnap Máltára. Mit várhatunk a csapattól? Te hogy értékeled a társaságot? Milyen votl a felkészülés? Milyenek lesztek?

- Először is, köszöntöm a kedves hallgatókat. Reményekkel, ugyanúgy indulunk el, mint két évvel ezelőtt. Egyértelmű, hogy az aranyérem a cél. Mint mindig, de azért itt már kicsit keményebb dolgunk lesz, ez kiderült pár tornán, a játék alapján. 

A csapategység szerintem nagyon egyben van. Ha ugyanazt el tudjuk érni, mint amit két évvel ezelőtt, hogy szívvel-lélekkel, szerettettel játsszunk, egymásért, akkor, még ha nem is mi vagyunk úgymond a legeslegkiemelkedőbb csapat egyénenként, akkor is, ugyanúgy meg tudjuk nyerni. Ezeknél a tornáknál az a leglényegesebb, hogy mennyire szeretik egymást a játékosok, tudnak-e egymásért játszani. Mindenki el tudja-e fogadni a szerepét. Lehet, hogy valaki nem a leggólerősebb játékos, de esetelg ő adja azt a kulcsfontosságú passzt, amiből,a  másik játékos belövi a labdát. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor megint fel tudunk érni a csúcsra. 

Szerintem most ugyanazt kell csinálni, mint amit két évvel ezelőtt, amikor Vincze Balázs azt mondta: elkezdjük a hegy lábánál, meg kell másznunk azt a hegyet, és lehet, hogy jön egy-egy hóvihar - hogy az ő szavaival éljek -, lehet, hogy kicsit ottragadunk, de a következő napon újra folytatjuk a hegymászást, hogy elérjük a célt.

A felkészülés szerintem nagyon jó hangulatban telt. Kemény edzések is voltak, azért van bennünk egy kis fásultság, fáradtság, de ez minden csapatra elmondható. Most kipihenjük magunkat, holnap még a repülőn is beszélgetünk, de már csak az Európa-bajnokság, a vasárnapi meccs lebeg a szemünk előtt.

Személy szerint úgy gondolom..., most ez kicsit furán fog hangzani..., de, ha minden külső tényezőt el tudunk felejteni, tehát nem fglalkozunk a játékvezetőkkel, a nézőkkel, azzal, hogy kik vannak ott, kik nem szurkolnak nekünk, kik szurkolnak nekünk, ha csak magunkat, egymást halljuk meg, akkor itt nem lesz semmi probléma, én úgy gondolom és minden úgy lesz, ahogy két évvel ezelőtt volt. 

- Az elég, jobb hely nem kell...

- Hát igen... Ezt mi is így gondoljuk. Én személy szerint kijelenthetem: az egész szezonban ezért dolgoztam, hogy ezt az Európa-bajnokságot ugyanúgy megnyerjük. Nekem jól is jött ez a szezon, meg a KSI-seknek is, száznál több meccset játszottunk le, serdülő, ifi, felnőtt szinten és azért azok a felnőtt mérkőzések..., azért mégiscsak a magyar a legerősebb bajnokság. Itt szerepelni, beletanulni a játékba ezen a szinten húzós is volt, ugyanakkor nagyon sok tapasztalattal gazdagodtunk, amit itt tudunk hasznosítani az Európa-bajnokságon.

- Nagyon szépen köszönöm ezt a bőséges beszámolót, jó utat kívánok, sikeres szereplést és várunk haza titeket - valamilyen éremmel.

- Köszönjük szépen.



Nagy Ákos a vlv-nek

- Nagy Ákos áll a vlv kamerája előtt, szervusz, Ákos! Elindultok erre az útra..., neked már van nemzetközi tapasztalatod, ott voltál a legutóbbbi, győzelemmel végződött tornán és ha jól emlékszem, nem is akárhogy szerepeltél, kérlek, mondd el, hogy most hogy álltok. Milyen a csapat, mit várhatunk tőletek?

- Köszöntöm a kedves nézőket! Én azt mondom, hogy ugyanolyan jó erdményre számíthatunk, legalábbis megteszünk mindent ennek érdekében. Persze abból a két évvel ezelőtti győzelemből nem következik, hogy ennek most is így kell lennie, de mindent megteszünk.

A csapat szerintem összeállt, lehúztunk pár hét edzőtábort, összeálltunk, a fizikai munkát elvégeztük, ezerrel megyünk előre és várjuk, hogy elkezdődjön.

- Hogy látod, mi az, ami az erősségetek, mi az, ami elviheti a győzelemig a csapatot?

- Szerintem az, hogy mindenki százer százalékkal akar menni, néha még "túl is teljesítjük" magunkat, próbálunk menni mindenáron.

- Valamilyen személyes célod, személyes fogadalmad van-e a tornával kapcsolatban?

- Annyi, hogy a legtöbbet kihozzam magamból és a többiekből is és megpróbáljuk megnyerni - meg akarjuk nyerni!

- Jó utat kívánok, jó játékot és sikeres hazatérést!

- Köszönjük szépen.


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Máltai U17-es Európa-bajnokság

A csoport


Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna

B csoport

Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia

C csoport

Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország

D csoport

Georgia (Grúzia), Görögország, Szerbia, Törökország

A magyar csapat mérkőzései a csoportkörben:

Szeptember 12., vasárnap

16.20 Oroszország-Magyarország

Szeptember 13., hétfő

10.20 Fehéroroszország-Magyarország

Szeptember 14., kedd

13.00 Németország-Magyarország