FACEBOOK

Kezdődik a bajnokság! - A szerdai első forduló programja

Kezdődik a bajnokság! - A szerdai első forduló programja
hozzászólás, 2021.09.07.

Szerdán megkezdődik a 2021-22-es OB1-es bajnokság alapszakasza. Az első fordulóban egyetlen mérkőzést sem rendeznek a fővárosban. A menetrend és előzetesünk a kluboktól nyert információk alapján:


​Ismert, hogy az OB1-es mezőny létszáma csökkent, az eddigi 16 helyett csak 14 klub tagja a mezőnynek.

Az alapszakaszban a teljes mezőny összes tagja kétszer játszik minden ellenfelével, ez 26 játéknapot jelent. E szakasz befejeződése után jön a rájátszás, amelyben a csapatok az addig elért eredmények alapján 1.-4., 2.-3., 5.-8.., 6.-7., 9.-12., 10.-11. párosításban párosmérkőzéseket játszanak a "döntőbe kerülésért". E párharcok a 7. pont megszerzéséig tartanak úgy, hogy döntetlen nincs és a csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb eredményt elért csapat.

Az elődöntők (1.-4. és 2.-3.) győztes csapatai az egyik fél második győzelemig tartó párosmérkőzést játszanak a bajnoki címért. Döntetlen itt sem lehetséges. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb helyezést elért csapat.

Az elődöntő vesztes csapatai két mérkőzéses párharcot vívnak a harmadik helyért. E mérkőzéseken döntetlen eredmény születhet. Az első mérkőzés pályaválasztója az alapszakaszban jobb helyezést elért csapat. 

A 14. helyen végzett csapat kiesik a bajnokságból. A 13. helyezett csapat két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB1/B-s bajnokság második helyezett csapatával, amennyiben az élni kíván az osztályozó jogával.

A szerdán kezdődik, az utolsó forduló 2022. április 26-án lesz. Ezután a világbajnokság miatt hosszabb szünet következik, a rájátszással csak júniusban folytatódik a versenysorozat, a játéknapokat később jelölik ki.

A versenykiírás 6.2. pontja szerint:

"Az MVLSZ által szervezett versenyrendszer Felnőtt Férfi OB I. osztályú bajnokságában, egy csapatban mérkőzésenként - legfeljebb három sportoló kivételével - olyan sportoló szerepelhet, aki két szezonban legalább 5-5 mérkőzésen az MVLSZ által szervezett országos utánpótlás versenyrendszerben szerepelt, vagy legalább egy világversenyen – Olimpia, VB, EB - szerepelt magyar felnőtt válogatottban."

OB1, alapszakasz, 1. forduló

Szeptember 8., szerda

17.00 Eger-UVSE
18.00 Miskolc-Honvéd
19.00 Pécs-Vasas
19.15 Debrecen-Szolnok
19.30 Kaposvár-FTC

Szeptember 15., szerda

19.00 Szentes-BVSC

Szeptember 29., szerda

12.30 Szeged-OSC


RÉSZLETEK:

Szeptember 8., szerda

17.00 Eger-UVSE

Petrovai Márton vezetőedző:



Csapó Ádám:




18.00 Miskolc-Honvéd




A vlv tudósítása a Honvéd keddi szezonnyitó sajtótájékoztatójáról


19.00 Pécs-Vasas

Csacsovszky Alex és Keresztúri Márton:



Vad Lajos vezetőedző a Vasas martfűi edzőtáborában:



Zerinváry Lóránd:

 


19.15 Debrecen-Szolnok

Süveges Máté vezetőedző:



Angyal Dániel és Zsivko Gocics vezetőedző:


19.30 Kaposvár-FTC

Surányi László vezetőedző:


Varga Zsolt:

 


Szeptember 15., szerda

Szentes-BVSC

Később:

Szeged-OSC

Címkék:
OB1