FACEBOOK

U20-as vb, elődöntő: Szerbia-Magyarország 10:7 - Montenegrót kell legyőzni a bronzéremért

U20-as vb, elődöntő: Szerbia-Magyarország 10:7 - Montenegrót kell legyőzni a bronzéremért
hozzászólás, 2021.09.04.

Nem sikerült legyőzni a szerbeket - vasárnap a bronzéremért játszik válogatottunk a prágai U20-as vb-n. Szerb-olasz döntő lesz. Nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan.


U20-as világbajnokság, elődöntő:

Szerbia-Magyarország 10:7 (1:2, 4:2, 3:2, 2:1)
G.: Radulovics 3, Radovics, Martinovics 2-2, Pljevancsics, Brankovics, Milojevics, ill. Szeghalmi, Vigvári Vince, Konarik 2-2, Molnár E.

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A himnuszunk

0:1 - Szeghalmi első gólja

0:2 - Molnár Erik gólja

1:2 - Radovics első gólja

1:3 - Szeghalmi második gólja

2:3 - Brankovics gólja

3:3 - Radulovics első gólja

4:3 - Martinovics első gólja

5:3 - Radovics második gólja

5:4 - Vigvári Vince első gólja

5:5 - Vigvári Vince második gólja

6:5 - Radulovics második gólja

6:6 - Konarik Ákos első gólja

7:6 - Martinovics második gólja

8:6 - Pljevancsics gólja

9:6 - Radulovics harmadik gólja

9:7 - Konarik Ákos második gólja

10:7 - Milojevics gólja


VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz, Sanyi! Nem sikerült ez a meccs, sajnos. Gondolom, most mindenki csalódott, látom a fiúkon, hogy borzasztóan maguk alatt vannak. Majd azért megkérdezlek a végén, hogy mit lehet ilyenkor tenni, de ezt a meccset hogy értékeled?

- Azt lehet tenni, hogy egész évben nagyon keményen dolgozni kell, hogy mindenki a posztján, az igazi posztján egyre erősebb legyen. Nagyon sokat fejlődtek a játékosok, szerintem, és ma is mindent megpróbáltunk. Amiket elterveztünk, nagyon sok minden bejött, amikor nem, amikor egy kicsit elfáradtak, fegyelmezetlenek lettek. Időkérés után vissza tudtunk jönni a meccsbe, de hullámzó volt, nagyon sok helyzetet kritikus szituációkban kihagytunk, három-négy ziccert is.

Nyilván, a hiányosságok megvoltak, de azokat lehet pótolni. Ezek fiatal emberek, most kezdenek el játszani felnőtt csapatban. A centereink nagyon ügyesek lesznek, de mindkettő  utánpótlás csapatban játszott eddig, most kezdenek igazából felnőtt csapatban játszani - és ezt sorolhatnám még. Három-négy játékos van, aki már komolyabb csapatban játszik.

Én nagyon boldog vagyok azért, hogy bent vagyunk a négyben, és éremért játszhatunk. Odatettük ma magunkat, de a döntő pillanatokban kihagytuk a helyzeteket.

- Mit lehet csinálni most? Leginkább, azt hiszem, hogy ez lelki feladat, nem fizikai.

- Nem kell itt semmit csinálni, mindenki örülne - a spanyoloktól, a görögöktől, a horvátoktól kezdve -, ha éremért játszhatna. Minden lehetőségünk megvolt ma, hogy nyerjünk. Nagyon-nagyon sokat adtak a játékosok, de az ellenfél jobban tudott fáradtan koncentrálni a végén. Pihenni kell, és nagyon-nagyon kéne örülni a bronznak. Ez így megy a sportolóknál. Sehol nem volt megírva, hogy majd mi itt a junior világbajnokságot mindenképp megnyerjük. Ha belőttük volna a helyzeteket, lehet, de mindent megtettek a fiúk. Haza kell menni pihenni, és holnap a bronzért egyszerűen mindent bele kellene adni. Nem bonyolult dolog ez, csak csinálni kell keményen.

- Már van példa előttük...

- Van, igen...

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Konarik Ákos csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Ákos! Nem sikerült megugrani ezt a lépcsőfokot, és ez a csapatkapitányok keserű sorsa, hogy ilyenkor is meg kell szólalni, beszélni kell. Mi történt ma, jobbak voltak-e a szerbek?

- Az eredményjelző azt mondja, hogy jobbak voltak, azon kívül meg sok minden nem érdekes.

Hogy a meccsről mondjak valamit... Jól kezdtük el a meccset, aztán volt egy rövid kihagyásunk, amikor 3:1-ről 5:3-ra átvették a vezetést. Ez a kihagyás sok erőnket felemésztette, és sajnos, amikor helyzetekbe kerültünk - és most nem ilyen egyszerű helyzetekről beszélek, hanem százszázalékos, ziccerhelyzetekről -, akkor egész egyszerűen nem tudtuk azokat belőni. Ha jól emlékszem, akkor talán négy ilyen helyzetünk is volt, amit mindenki, aki oda kerül abba a pozícióba, be szokott lőni. Ebből látszik, nincs olyan, hogy százszázalékos helyzet, amit nem lehet kihagyni, mert sajnos ezeket is ki lehet hagyni - de nem élezném ki itt ezt értelemszerűen senkire.

Arra büszke vagyok, hogy az eredménytől függetlenül végig csapatként játszottunk, egy pillanatra sem gondolom, hogy a szerbek maguk alá gyűrtek volna minket, szerintem pariban voltunk végig. Ezzel a mentalitással, amivel ma bementünk a vízbe, és a helyzetkihasználásunkat javítva kell holnap játszanunk.

- Van valami feladatod ma este? Lelkileg azért, gondolom, mindenki összetört.

- Nehéz dolog ez, meglátjuk. Van, aki ilyenkor szeret "magába roskadni", megoldani magában a problémát, van, aki beszédesebb. Nem tudom, hogy őszinte legyek, még nem gondolkoztam ezen. Nekem is ki kell tisztítanom a saját fejemet, és utána tudok csak azon segíteni, akinek esetleg szüksége van az én segítségemre. Azt mindenki eldönti saját maga, hogy mire van szüksége, de azt meg tudom ígérni, hogy teljes erőbedobással fogunk holnap a vízbe ugrani a srácokkal.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gyapjas Brendon a vlv-nek

- Szervusz, Brendon! Ez a nagy álom most nem sikerül, nagyon sajnálom. Jobbak voltak a szerbek?

- Valamilyen tekintetben igen. Sajnos, amire készültünk egész végig, hogy a szélekről oda kell érni a lövésekre a blokkoknak, ez nem sikerült. Nagyon sokszor meg tudták játszani a falat. Rettentően szomorú vagyok, hogy nem sikerült.

- Nincs sok idő, nem tudjuk még, hogy ki az ellenfél, de azért a bronzéremre össze kell szedni magatokat. Menni fog?

- Mindenféleképpen meg kell szerezni a bronzérmet, ez a minimum!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vigvári Vince a vlv-nek


- Szervusz, Vince! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, de gondolom, hogy te még jobban. Mi történt, hol ment el?

- Nem tudom. Felkészültünk rájuk, úgy érzem, hogy kemények voltunk, ők is kemények voltak. Nem akarom, hogy a csalódottság beszéljen belőlem, ezért inkább nem is megyek most bele, hogy ez pontosan hol ment el, vagy akár taktikai elemekbe. Sajnos elment, és vége van a mérkőzésnek, visszacsinálni nem lehet, szóval már a holnappal kell foglalkozni.

- Holnapra hogy tudjátok összeszedni magatokat? Most van egy példa előttetek, ami nemrégiben történt, hasonló eset. Nem tudom, hogy abból lehet-e meríteni.

- Igen, a sportnak, az éremnek két oldala van, mert ahogy szerintem egy győzelmet, egy fontos mérkőzés utáni örömöt nagyon kevés ember tapasztal meg a sportolókon kívül, ezt a szomorúságot, csalódottságot, feszültséget is kevesen tapasztalják meg, amit ilyenkor egy sportoló átél.

Holnap ugyanúgy felkel a nap, van lehetőség egy bronzéremre. Ez így nagyon rosszul hangzik, mert kicsit olyan nyers, és sajnos lehet a kardunkba dőlni. Már voltam ilyen helyzetben, és nem egy jó megoldás, de néha egyszerűen nagyon nehéz feldolgozni ezeket a helyzeteket. De úgy érzem, hogy ennek a csapatnak a büszkesége ki fogja azt provokálni magunkból, hogy holnap igenis úgy megyünk be, hogy itt érmet kell ennek a csapatnak szereznie. Ahogy szerintem ma is mindent megtettünk, holnap is mindent meg fogunk tenni ezért. Azt, hogy ezt hogy fogjuk elérni, még nem tudom, de hiszünk egymásban, hiszünk az edzőkben, ők is hisznek bennünk, szóval szerintem együtt, ha komolyan odaállunk, akkor sikerülhet.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek


A másik elődöntőben:

Olaszország-Montenegró 14:12 (2:2, 4:1, 3:3, 1:4 - 4:2) - ötméteresekkel

A torna utolsó napjának programja:


Szeptember 5., vasárnap

Mérkőzések az 1-8. helyért:

13.30 Görögország-USA - a 7. helyért
15.00 Horvátország-Spanyolország - az 5. helyért
16.30 - Magyarország-Montenegró - bronzmérkőzés
18.00 - Szerbia-Olaszország - döntő 

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

Az U20-as világbajnokságra nevezett magyar válogatott:

Gyapjas Brendon (a keretbe az FTC-ből került be, ősztől Szegeden játszik), Korom Dániel (Vasas) - kapusok,
Aranyi Máté (az UVSE-ből került a keretbe, mostantól az OSC játékosa), Batizi Benedek (BVSC), Gábor Lőrinc (a KSI-ből került a keretbe, nyáron az FTC-hez igazolt), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (az UVSE játékosa volt a bajnokság végéig, utána az FTC-hez igazolt), Nyíri Balázs (FTC),  Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (az UVSE-ből válogatták a keretbe, ősztől az OSC-ben játszik) - mezőnyjátékosok.

A két tartalék közül Szabó Bence (az FTC-ben zárta az előző szezont, majd a BVSC játékosa lett), a többiekkel együtt van Prágában és segíti a csapatot az edzéseken, Bóbis Botond (A Vasastól Szegedre igazolt) itthon áll készenlétben. Kettőjük szereplésére csak akkor nyílik lehetőség, ha Covid miatt kell cserélni játékost a csapatunkban.

A junior válogatott szakmai vezetőjének, Cseh Sándornak a munkáját két másodedző, Kovács Róbert és Tóth Kálmán segíti, a kapusedző Kardos István, a vb-n végig jelen van az utánpótlás bizottság elnöke Székely Bulcsú és egyik tagja, Madaras Norbert MVLSZ-alelnök is.


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével jutott el a prágai tornára, hogy tudósítson.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A JUNIOR VB A VLV-N

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

csapathirdetés.

Varga Dániel az OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK

Edzésriport Prágából - rajt előtt.

Bemutatkoztunk: Brazília-Magyarország 10:22

Hétfői 
edzésriport.

Szép győzelem a németek ellen.

Egyiptom-Magyarország 3:22 - csoportgyőzelem pontvesztés nélkül

Szünnapi edzésriport.

Görögország legyőzésével elődöntős a válogatott!

A szerbek ellen elveszített elődöntő - szöveges élő közvetítés