FACEBOOK

U20-as vb: Magyarország-Görögország 11:9 - az elődöntő, Szerbia jön

U20-as vb: Magyarország-Görögország 11:9 - az elődöntő, Szerbia jön
hozzászólás, 2021.09.03.

Első komoly megmérettetésén jól teljesített a magyar U20-as válogatott. Görögország legyőzése elődöntőbe jutást jelent a korosztályos vb-n, a szerbek lesznek az ellenfeleink szombaton 18.00 órakor. Tudósításunban nyilatkozatok, fotók, később gólok:


U20-as világbajnokság, Prága, negyeddöntő

Magyarország-Görögország 11:9 (3:2, 2:1, 3:2, 3:4) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Konarik 5 , Vigvári Vendel 3, Vigvári Vince 2, Batizi, ill. Kalogeropulosz 3, Gkillasz, Szguridisz 2-2, Kalivopulosz, Mirilosz

Szombaton 18.00 órakor Szerbia ellen elődöntőt játszunk.

A mérkőzés MVP-je Konarik Ákos lett.

Az eredmény alakulása:

1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, / 3:3, 4:3, 5:3 // 6:3, 7:3, 7:4, 8:4, 8:5 / 9:5, 9:6. 9:7, 10:7, 10:8, 11:8, 11:9

A teljes mérkőzés felvétele (FINA-stream):



Gyapjas Brendon-védés

1:0 - Vigvári Vendel első gólja, ötméteres

1:1 - Gkillasz első gólja

Újabb Gyapjas Brendon-védés

2:1 - Batizi gólja

2:2 - Szguridisz első gólja

3:2 - Konarik Ákos első gólja

3:3 - Mirilosz gólja

4:3 - Vigvári Vendel második gólja

5:3 - Konarik Ákos második gólja

Gyapjas-védés


6:3 - Vigvári Vendel harmadik gólja

7:3 - Konarik Ákos harmadik gólja

7:4 - Kalogeropulosz első gólja, ötméteres

8:4 - Konarik Ákos negyedik gólja

8:5 - Szkuridisz második gólja

9:5 - Konarik Ákos ötödik gólja, ötméteres

9:6 - Kalivopulosz gólja

9:7 - Gkilasz második gólja

10:7 - Vigvári Vince első gólja

10:8 - Kalogeropulosz második gólja

11:8 - Vigvári Vince második gólja

11:9 - Kalogeropulosz harmadik gólja, ötméteres


VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz Sanyi! Köszöntelek, megvan az első mosoly!

- Igen. Te kaptad az elsőt! :) 

- Köszönöm szépen. Egy remek győzelem volt. Úgy jutottatok be az elődöntőbe, hogy a címvédőt vertétek meg. Szerintem, amennyire én értek hozzá, magabiztosan, jó játékkal. De inkább te mondd el, hogy láttad?

- Nagyon örülök. Nagyon örülök a fiúk miatt, hogy ott vannak az elitben, az első négyben a junior világbajnokságon. Ugye, én nem szurkoló vagyok és mindig más szemmel nézem ezeket a dolgokat és azt gondolom, hogy az elmúlt egy-két évben ebben a korosztályban egy kicsit le voltunk maradva és nem azért, mert nincsenek ügyes játékosaink. Hanem ahogy mondtam, azt érzem, hogy tizenhét éves korig nagyon jó a versenyeztetésünk. Ott. amikor nagy csapatokhoz kerülnek a legjobb játékosok külföldön és valamivel hamarabb érnek a délszlávok, a görögök stb., akkor egy picikét mi megállunk elöl  pozíciókban.

Nagyon nagyot kellett ma küzdenünk, 8:4-ig jól játszottunk. 8:4 után olyan értelemben megnyomott minket a tét, hogy ott már csak mi ronthattunk és volt elég - ha fogalmazhatok így - tökös az ellenfél, hogy kijöttek szorosra, mindent megpróbáltak és ekkor nem mindig jól reagáltunk, de ez már teljesen történelem.

Nagyon-nagyon örülök, hiszen ott van a négy között a csapat. Azt nyilván nem nehéz kitalálni, hogy ha látták ezt  a mérkőzést a szerbek, márpedig látták, hogy mit fognak ellenünk holnap játszani. Mert azért itt az első négy-öt csapat nagy része tíz, húsz kilóval nehezebb még, mint mi vagyunk. Tehát nagyon nagy erőket kell mozgósítani fizikálisan, fejben, ügyességben, hogy ezt pótolni tudjuk, úgyhogy nyilván ezen fogunk most dolgozni.

- Köszönöm szépen. Jó munkát kívánok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Konarik Ákos csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Ákos! Most mit lehet mondani: győzelem, elődöntő, MVP-cím a meccs után. Gratulálok, és csapatkapitányként foglald össze, hogy értékelsz!

- Szia, üdvözlöm a kedves olvasókat és nézőket! Öröm van bennem, mert azt gondolom, hogy ezzel tettünk egy lépést az álmaink, a céljaink felé. De van azért egy jó pár dolog, amit ki kell javítanunk holnapra, úgyhogy már ma este is egy kicsit tovább kell lépnünk jejben ezen a meccsen, és koncentrálnunk kell a holnapra. Persze, ez egy nagyon jó dolog, de nyerni akarunk holnap is, az a cél. Ennek érdekében mér ma úgy kell elaludnunk, hogy Szerbia lebeg a szemeink előtt.

- Azért ne lépjünk túl ezen a meccsen. Kicsit a görög név hallatán az ember mostanában ideges, ők voltak a címvédők, szóval valahogy sorsdöntő meccs volt ez, nem lehetett tudni, hogy a teher kit nyom jobban. Milyen meccs volt? Én mondtam Vincének is, hogy kívülről simának tűnt.

- Én - ellentétben azzal, amit mondtál, hogy mostanában a görögök ellen..., meg címvédők - egyáltalán nem voltam ideges. Jobb csapatnak tartom a miénket, annak tartottam a meccs előtt is. Simának egyáltalán nem volt sima, nagyon elfáradtunk, de itt nincsen fáradtság. Tényleg kemény meccs volt. Lehet, hogy kívülről simának nézett ki, mi elfáradtunk, de holnapra ki fogjuk pihenni magunkat.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vigvári Vince a vlv-nek

- Szervusz Vince! Szívből gratulálok ehhez a parádés játékhoz és nem utolsó sorban a győzelemhez, az elődöntőbe jutáshoz. Milyen volt belülről?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Ez  most már egy igazán éles meccs volt. Ugye, egy negyeddöntő mindig nagy vízválasztója a világversenyeknek Örülök, hogy megtapasztaltuk a bőrünkön, hogy milyen is egy igazán kemény csapat ellen, úgy értem, hogy valós topcsapat ellen játszani, hiszen egyből nagyon agresszívak voltak, gyorsak voltak, átrántottak, védekeztek, jól támadtak, de hát, ahogy az elején is látszott a meccs alakulásán és utána később - egyáltalán nem hagytuk magunkat és mi is, úgy gondolom, hogy ugyanolyan keményen felálltunk és a fejünk is a helyén volt, szóval úgy gondolom, hogy végig tudtunk dominálni a meccsen.

- Igen, ezt akartam mondani, hogy azért nagyon jó csapat a görög, de ez egy sima győzelem volt és nem csak azért, mert végig vezettetek, hanem valahogy úgy az egészet uraltátok, nem volt a levegőben, hogy itt baj lehet.

- Örülök, hogyha így nézett ki. Ez sokszor van így, hogy kívülről úgy néz ki, hogy sima győzelem volt, meg végig uraltuk a mérkőzést de azért ehhez a vízben nagyon sokat kellett tenni és én egyáltalán nem éreztem a bőrömön, azt éreztem, hogy kemények voltunk és védekezésben viszonylag rendben voltunk, de hogy sima lett volna, azt egyáltalán nem mondanám. Sőt a negyedik negyedben kicsit közelebb is tudtak jönni hozzánk. 

- Mit szólsz ahhoz, hogy Szerbia következik? Jobban örültél volna a horvátoknak?

- Őszintén nem foglalkoztam vele. Szerb, horvát - ugyanolyan kemények, hasonló stílust játszanak. Láttuk már a szerbeket játszani, nagyon kemény csapat, erősek is, de szerintem sok meglepetést nem tudnak nekünk okozni, igazából senki se, mert mindenki ugyanazt a vízilabdát játssza kisebb-nagyobb különbségekkel. Ugyanúgy fel fogunk rájuk készülni, tiszta erőből keményen, hideg fejjel neki fogunk menni ennek a mérkőzésnek.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek



Gyapjas Brendon a vlv-nek


- Szervusz, Brendon! Szívből gratulálok neked, a teljesítményhez is, az eredményhez is, a négy közé jutáshoz! Várok egy kis élménybeszámolót!

- Üdvözlöm a kedves nézőket, köszönöm az elismerést! Nagyon jól éreztem magamat a mérkőzésen, örültem, hogy nyerni tudtunk. Hibák voltak bőven, szerintem két-három gól bennem is bennem volt, még védhettem volna annyit. Holnapra ezt is kiküszöböljük, és készülünk a meccsre a szerbek ellen, ami legalább ilyen kemény lesz - ha nem keményebb.

- Nagyon jól felkészültetek, videóztatok. Azt játszották a görögök, amit Sanyi elmondott?

- Nagyjából igen, az történt, amire felkészültünk.

- Tudsz-e valamit a szerbekről?

- Nem tudok igazából semmit. A szerbekkel ugyebár rég találkoztunk, az a csapat szinte teljes mértékben kicserélődött, szóval nem tudunk róluk semmit. A saját játékunkkal fogunk ugyanúgy foglalkozni.

- Gondolom, azért lesz itt is egy komolyabb videózás.

- Biztosan lesz, igen, nem tudom még.

- Köszönöm szépen, szívből gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Batizi Benedek a vlv-nek

- Batzi Benedeket köszöntöm - remek teljesítmény után. Nagyon jó volt csapat, te is jól játszottál, még gólt is lőttél. Arra kérlek, mondd el, hogy ez a meccs milyen volt! Izgultál-e előtte?

- Köszönöm. Köszöntöm a kedves nézőket! Nagyom boldog vagyok. Megmondom őszintén nem izgultam, igazából nagyon vártam ezt a mérkőzést. Mióta kint vagyunk..., mióta elkezdtük ezt a felkészülést, ez az a meccs, amire vártam. És innentől kezdve a következő meccseket is nagyon várom. Persze, az eddigieket is vártam, de ez volt az a pont, ami nagyon fontos volt az életemben. 

- Na és milyen volt? Egy kicsit beszélj róla! Hogy érezted? Volt-e olyan szakasz, amikor aggódtál? 

- Nagyon kemény volt belülről, de nagyon élveztem. Aggódni nem aggódtam, mert bízom a csapatban, bízom magunkban. Tényleg úgy éreztem, hogy nagyon jól játszottunk, jók voltak a blokkok, jó volt a védekezés és a támadás is "ott volt", nagyon büszke vagyok a csapatra! Persze, vannak hibák, dolgozunk, hogy kijavítsuk azokat és holnap még jobbak, még erősebbek leszünk.

- Szerbia? Az a stílus hogy fekszik neked?

- Még nem játszottunk a szerbek ellen, azt a meccset is nagyon várom. Szerintem ők is nagyon kemények lesznek, biztos, hogy ők is be akarnak jutni a döntőbe, de hát, nekünk is az a célunk, úgyhogy mindent bele fogunk adni, nagyon bízom abban, hogy mi jutunk be a döntőbe.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én köszönöm.



Gábor Lőrinc a vlv-nekhttp://archiv.vlv.hu/gallery/4153/magyarorszag-gorogorszag-negyeddonto-vlv-kepek-u20-as-vb-2021-09-03

- Szívből gratulálok ehhez a parádés győzelemhez! Bent vagytok az elődöntőben, a szerbek következnek, légy szíves, erről a mairól pár mondatot mondj!

- Szia! Nagyon szépen köszönjük a gratulációt. Nagyon örülünk, hiszen sikerült megnyerni azt a mérkőzést, amely a világeseményeken a legnehezebb. Hála a jó Istennek, benn vagyunk a legjobb négy között és innen már csak a szerbekre koncentrálunk.

- Milyen volt ez a meccs? Láttam, sokat védekeztél, jól is fogtad a centert, belülről hogy érezted a játékot?

- Köszönöm szépen. Jónak éreztem. Úgy gondolom, hogy nagyon együtt voltunk, biztattuk egymást - nagyon kemény mérkőzés volt.

- A szerb védők ellen hogy készül egy center?

- Semmi különlegességet, ördöngősséget nem csinálnak, olyanok, mint más nemzetek védői, esetleg sokkal agreszívabbak, verekedősebbek, brusztosabbak, úgyhogy inkább mentálisan készlünk, mint fizikálisan.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és jó készülést!

- Köszönjük szépen. 


vlv-képek


A csapat egyébként reggel edzett - nagyon rövid taktikai gyakorlás után szabadon választhatott mindenki, hogy mihez van éppen kedve. Érdekes egyébként, hogy az egyetlen taktikai elem, amit Cseh Sándor vezénylésével próbáltak a fiúk, úgy indult, hogy döntetlen az állás, mi támadunk és 15 másodperc van hátra a mérkőzésből... Ebből is látszik, hogy tényleg szoros csatára lehetett számítani.

DÉLELŐTTI EDZÉSKÉPEK

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

A VILÁGBAJNOKSÁG ÉLŐ JEGYZŐKÖNYVEI

A másik három negyeddöntő eredménye:

15.30 - Horvátország (1A)-Szerbia 10:12 (1:3, :3, 2:3, 2:3) (game 55)
17.00 - Spanyolország (1B)-Olaszország 9:11 (2:2, 2:1, 2:2, 1:2, - 2:4) - ötméteresekkel (game 56)

20.00 - Montenegró (1D)-USA 17:5 (6:2, 4:1, 1:2,6:0) (game 58)

A prágai junior világbajnokság további menetrendje:

Szeptember 4., szombat

Elődöntők


18.00 - Szerbia-Magyarország
19.30 - Olaszország-Montenegró

Szeptember 5,, vasárnap

Döntők


Mérkőzések az 1-8. helyért:

13.30 - a 7. helyért
15.00 - az 5. helyért
16.30 - bronzmérkőzés
18.00 - döntő 


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével jutott el a prágai tornára, hogy tudósítson.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A JUNIOR VB A VLV-N

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

csapathirdetés.

Varga Dániel az OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK

Edzésriport Prágából - rajt előtt.

Bemutatkoztunk: Brazília-Magyarország 10:22

Hétfői 
edzésriport.

Szép győzelem a németek ellen.

Egyiptom-Magyarország 3:22 - csoportgyőzelem pontvesztés nélkül

Szünnapi edzésriport.