FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 15:11 - ELŐDÖNTŐBEN VAGYUNK!

Magyarország-Horvátország 15:11 - ELŐDÖNTŐBEN VAGYUNK!
hozzászólás, 2021.08.04.

Fantasztikus mérkőzésen magabiztos győzelem és a nagyra nőtt Manó parádéja - elődöntőbe jutottunk az olimpián! Pénteken 8.30-kor a görögökön át vezet az út a fináléba. Részletek, nyilatkozatok:


Olimpia, negyeddöntő


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

Magyarország-Horvátország 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3)
Tokió, Tacumi Waterpolo Center, v.:Dervieux (francia), Ohme (német)
Magyarország: Nagy Viktor, Manhercz K. 7, Vámos 2, Jansik Sz. 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 2, Mezei. Cs.: Angyal 1, Zalánki 1, Hosnyánszky, Pásztor, Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Macan, Jokovics 1, Bukics 4, Vukicsevics 1, Milos 1, Vrlics. Cs.: L. Fatovics 1. Loncsar 1, Buslje, Obradovics 2, X. Garcia. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 2/16
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Angyal, Hosnyánszky, Erdélyi, ill. Macan

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A VAR UTÁN MEGADOTT GÓL NAGY VIKTOR VÉDÉSÉT KÖVETŐEN

A szövetségi kapitány Vogel Somát nem írta be a meccsre.

MÄRCZ TAMÁS a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonak:

- Gratulálok a győzelemhez! Nem csak jó szövetségi kapitánynak, hanem jó jósnak is bizonyult Märcz Tamás: három gólt említett a mérkőzés előtt, négy lett, de szerintem maradhat. Hol, mivel tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést?

- Mindig így rontsam el! :-) Ezt ugye neked mondtam itt a kamera mögött, amikor álltál meccs előtt, hogy ennyivel fogunk nyerni, de az is benne volt, hogy ez a meccs a végsőkig megy, mert borzasztó jó horvát csapat jött szembe. Ezt tudtuk is előre, a legnehezebbre készültünk, arra, hogy nagyon jók lesznek, és nekünk is nagyon jól kell játszani ahhoz, hogy legyőzzük őket.

Azt gondolom, ezt is kaptuk, tényleg jól játszott a horvát csapat, de nekünk extrán jól sikerült a játék. Nem tudtuk nagyon kevés gólon tartani őket, mint az olaszokat, sokkal jobb volt a támadójátékuk, mint az olaszoké - viszont hál' istennek, most nekünk is nagyon jó volt a támadójátékunk. Végül is az eredmény és a negyeddöntős lépcső számít, ami mindig egy kritikus küszöb minden világeseményen.

Nagyon gratulálok a srácaimnak, mert borzasztó összeszedetten játszottak, és nagy tűzzel. Azt valósítottuk meg, amit szerettünk volna, de igazából az számít, hogy milyen minőségben adjuk elő azt a játékot, amit tudunk. Szerintem egy kicsivel jobb volt, amit ma nyújtottunk, mint amit a horvátok.

- Látom, azért kapitány úrnak picit párás a tekintete. A negyeddöntő mindig vízválasztó, most ez egy pici megkönnyebbülés? Még van két lépcsőfok a célig, de megvan ez a nagyon fontos meccs.

- Igen, meg össze is vizeztek a fiúk, de nem baj! :-) Örülök, hogy ez ilyen jó meccs volt. Természetesen ez egy lépcső, arra készültünk, hogy jussunk el a negyeddöntőig lehetőség szerint minél stabilabb játékkal. Azt gondolom, hogy stabil volt a játék a csoportmérkőzések során, persze itt-ott kellett javítgatni bizonyos játékelemeket, de előreléptünk, talán most játszott a legjobban a tornán a csapat. Ezt folytatni kell, mert a görögök, akik jönnek majd szembe, nagyon jó csapat, nagyon stabilak, nem lesz könnyű ennyi gólt lőni nekik, úgyhogy mindenképp hátul kell erősnek lenni.

- És hát, van törleszteni valónk.

- Így van! Idézőjelben most így utólag azt mondom, örülök, hogy kikaptunk a csoportkörben a görögöktől, mert még erősebb a motiváció az ellenük vívott harcban, hogy ne csak azt a lépcsőt lépjük meg, hogy túlmegyünk rajtuk, és bemenjünk a döntőbe, hanem egy picit revansot is vegyünk a csoportkörben elszenvedett fiaskóért. Azt gondolom, hogy a kezünkben volt az a meccs, de a sors így akarta, hogy ezen az úton menjünk. Állunk elébe!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


IVICA TUCAK horvát szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Gratulálok a magyar csapatnak. Ők voltak ma a jobbak.

Megpróbáltunk mindent megtenni, de 15 kapott gól egy olyan fontos meccsen, mint a mai - túlságosan sok. Rengeteg támadást, helyzetet alakítottak ki és 15 alkalommal sikerült is  betalálniuk.

Ez túlságosan sok az olimpiai torna negyeddöntőjében.




Eurosport-összefoglaló


VARGA DÉNES csapatkapitány a Kossuth Rádiónak, P. Fölöp Gábornak:

- Alapvetően ilyen meccsre számítottam. Talán kevesebb gólra, de az biztos, hogy ezek a helyzetek már kiélezettek. Ha valamelyik negyeddöntő nem volt az, hát ott nem jól időzítették a formát, de mi átléptük ezt a lélektani határt. Most veszünk egy nagy levegőt, és megyünk az elődöntőbe.

- Nem volt egy könnyű mérkőzés, lelki, lélektani, mentális szempontból, azt éreztem, hogy azért támogatják egy kicsit a horvátokat, nem is kicsit. Ezt is el kellett viselni, volt egy kapus, aki szenzációsan védett, de azért néha a határon volt, de ezt meg tudom érteni ilyen idegállapotban. Erről beszéltetek, hogy ezeket nem kell felvenni, akár kívülről, akár a horvátoktól?

- Ez egy úgy érzem, hogy evolúciója a csapatnak. Mi tettünk azért, hogy annak ellenére, hogy kiadjuk a mérgünket, egymás jeleit jól vegyük. Még hogyha valaki fel is emeli a hangját, azt tudjuk hogy nem személyes sértés, hanem a közös cél érdekében történik. Itt is arra gondolhatsz, amikor Viktor a negyedszünetben kiabált. Neki erre szüksége van, meg szüksége volt a blokkokra is, amik ezek után megérkeztek.

- Gratulálok, te olimpiai bajnok vagy, de már régen volt az a pekingi torna, és most újra ott vagy egy olimpiai elődöntőben a csapattal. Mit jelent ez neked most? Sérülések után, azok után, hogy szükséged volt egy év pihenőre, szóval sok minden történt azóta.

- Ez egy nagyon hosszú út, és szerintem célszerű lenne a torna lezártakor értékelni, most maximálisan arra koncentrálok, hogy a görög csapatot megverjük az elődöntőben.

- Legyen így, velük szemben van elszámolni való, gratulálok Varga Dénesnek!

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonak:

- Krisztián, gratulálok ehhez az egészen varázslatos teljesítményedhez és tudod, szerintem az az elképesztő, hogy te másfél hónapja elmondtad nekem, hogy öt éve vársz arra, hogy eljön ez a negyeddöntő és mindent megtudjál tenni, mert Rióban ez nem adatott meg neked. Hol járnak a gondolataid, az érzelmeid? Egy ilyen mérkőzés után, amikor szinte csodát tettél.

- Igen, öt évet vártunk erre a meccsre Vámos Marcival, Hosnyánszky Norbival és elmondhatnék mindenkit Nagy Viktorral együtt, aki ott volt és veretlenül lettünk akkor ötödikek. Úgy épültünk erre az egész öt évre, hogy ez lesz ennek az öt évnek a meccse. Olyan is volt, azt kell mondjam. De amit kitűztünk magunk elé, hogy milyen céljaink vannak nekünk, azt gondolom, hogy mindenki beletette ma azt amit kellett.

- Mérkőzés közben ez mennyire volt hektikus? Voltak érdekes ítéletek, védés, amire aztán gólt mondtak, de valahogy azt lehetett látni, hogy ezekben, mindig mi tudunk megerősödni, mindig mi tudunk kijönni és hát természetesen húztad a csapatot a góljaiddal.

- Szerintem a mérkőzés elejétől, lehet az elején vezettek is, de végig megvolt a tűz bennünk. A görög meccs óta, amikor ugye, kikaptunk, folyamatosan mondjuk, hogy épül a csapat, jobban játszik. Nagy Viktor szenzációsan védett, ma is. Rengeteg jó blokkunk volt, ez az a védekezés amivel komoly eredményeket el lehet érni. Ez eredményezte azt, hogy végül is egy olyan horvát csapatot, ameyly azért megverte Montenegrót, megverte a szerbeket, három góllal vagy néggyel le tudtunk győzni.

- Köszönöm szépen. gratulálok még egyszer.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MOB-fotók galériája


MARO JOKOVICS a FINA sajtószolgálatának:

- Természetesen nem vagyunk  boldogok.

Magyarországnak nagyszerű csapata van, ráadásul a kapusuk 14 védést produkált a meccsen. A védelmi vonaluk ma halálos volt a számunkra.

Megérdemelték a győzelmet és nagyon sok sikert kívánok nekik az elődöntőben!

 

A horvátoknak a VAR után megadott, vitatott gólja az Eurosport felvételén


NAGY VIKTOR a Kossuth Rádiónak, P. Fölöp Gábornak:

- Magaslik itt előttünk és magaslott a horvát lövők előtt. Viktor, mikor érezted meg a vérszagot, mert azért jöttünk szépen felfelé, az elején még a horvátok vezettek, aztán úgy érzem, hogy kézben volt a meccs, de rengeteg-rengeteg nagy bravúr is kellett a jó védekezést megtámogatandó. 

- Először is, köszönöm a csapattársaknak, hogy szenzációs blokkokkal tartották a csapatot, tartottak engem is. Éreztem, hogy bennem van az, ami a  második félidőre kijött, csak egyszerűen az első félidőben valamiért nem jött ki. De csapatként játszottunk az elejétől a végéig és így mindenkiből ki tudtuk hozni a legjobbat, úgyhogy ennek nagyon örülök. Így most csapatként és nem csak a tizenkettőről beszélek, hanem Vogel Somát is ide szeretném venni, mert így alkotunk egy csapatot és óriási segítséget nyújt nekem. Szóval nem tudok tényleg nagyobb szavakkal dobálózni, mert aki látta, az látta, hogy mennyire csapatként játszottunk.

Én úgy érzem, hogy egy nagyon nagy kő szakadt le rólunk, vagy nem tudom mi szakadt le, de egy borzasztó nagy feszültség..., ez a negyedik és ha itt most elbuksz... Kétszer volt rá példa az életem során, nem kívánom senkinek. Szörnyű élmény. És most bejutottunk és a következő mérkőzésre egy nagyon fókuszált és szerintem felszabadult játékot tudunk játszani.

- Nem várunk tőled nyolcvan százalékos hatékonyságot, de ha jól emlékszem annyi volt a 2013-as Barcelonai negyeddöntőben a görögök ellen, 9:3, vagy 9:2. Ezt említettem Märcz Tamásnak, ő is azért mosolygott egyet. Rengeteg változás történt azóta és rengeteg változás történt Rió óta, de ha azt mondom, hogy még úgy a vízilabda berkekben a 2019-es vb óta is és hát, régen volt a hazi Eb-győzelem is, 2020 elején. Hogy tudtátok mégis ezt a kohéziót megtartani, újra felépíteni? Azt gondolom, hogy egy csapatjátékban ez is nagyon fontos, amellett, hogy Manhercz Krisztián nyolc lövésből, hetet be tudott lőni.

- Mindenkiben benne van, hogy minden magyar játékosba benne van a vízilabda, itt a kérdés az, hogy, hogy tudjuk kihozni és ahogy indult az olimpia, azért szerintem jó néhány játékosban merültek fel kétségek. Ezeket tisztáztuk és helyre raktuk a fejeket, mindenki saját magát helyre rakta, hogy ki is valójában és ez most megmutatkozott.

- Egy dolgot még a görögökről - mosolyogsz -, hát ők azért nagyon-nagyon fejlődnek, pedig nincs náluk sok változás. Ez vajon minek köszönhető?

- Van változás, van változás, sok változás van. Például az, hogy egy nagyon jó kapusuk van. Eddig a görögöknek sose volt jó kapusuk. Itt csúsztak el mindig, vannak erős bekkjeik, két erős centerük és mellette vannak a szélsők, akik alacsonyabbak és nem egy nagy fizikummal rendelkeznek, de most már van egy váza ennek a görög csapatnak, úgyhogy azért kerültek a négybe és azért játszanak ilyen jól.

- Nagyon szépen köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Galéria: Kovács Tamás/MTI


VÁMOS MÁRTON a FINA sajtószolgálatának:

- Annak ellenére, hogy 15 gólt lőttünk, kiemelném a védekezésünket, mert nagy nyomás alatt tartottak minket a kitűnő horvát támadók. Ismered a régi mondást: jó támadásokkal meccset lehet nyerni, jó védekezéssel viszont tornát. Boldog vagyok, hogy a védőmunkánk egyre jobb. Olaszország ellen ezt már bizonyítottuk, és ha kicsit másként is, de ma szintén nagyon szorosan őriztük az ellenfelet.

Nagy Viktor hatalmas védéseket produkált, emberhátrányban is, egy az egy ellen is, amikor csak kellett és a blokkjaink is sokszor a helyükön voltak.

Alig várjuk, hogy Görögország ellen játszhassunk, eddig nagyszerűen szerepelnek a tornán, úgyhogy az egy hatalmas mérkőzés lesz.


ANGYAL DÁNIEL a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonak:

- Gratulálok, Dani! Ott vagytok a legjobb négy között, de jó ezt kimondani! Ez a mentális háború, ez a mérkőzés most kihozta a csapatból az extrákat, a rejtett tartalékokat?

- Azt gondolom, hogy nagyon jól funkcionáltunk, mint csapat, plusz volt egy Manónk, aki ma hatalmasat játszott. Neki külön gratulálok, de azért ez tényleg egy nagyon komoly csapatmunka is volt, mindenki száztíz százalékon teljesített. Nagyon örülünk!

- Krisztián góljaiból az elején mennyi erőt tudtatok meríteni?

- Nem csak a gólokból merítünk. Jó volt a védekezés, sokat blokkoltunk, jól visszazártunk, az egész meccsen nagyon koncentráltan tartottuk az energiákat magunknál, úgyhogy tényleg le a kalappal mindenki előtt.

- Kimondhatjuk, hogy jobb csapat a magyar, mint a horvát. Hol érezted azt, hogy ez a mérkőzés meglesz, ezt nem lehet elveszíteni ma?

- Igazából az utolsó egy-két percen kívül nem éreztem ezt. Azt gondolom, a horvátok sem játszottak rosszul, tényleg az az egy-két extra, amit mi ma mind csapatszinten, mind egyénileg beletettünk, az vezetett a sikerre.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnunk a négybe, bele se merek gondolni, mi lesz, ha még jól is játszom... :-)

Ma örülünk, de holnaptól készlünk a görögökre.

Nem állunk meg, természetesen nem elégszünk meg ezzel a ma elért eredménnyel.

Kijelenthetem: a mai igazi csapatmunka volt, és ha Viktor a továbbiakban is így véd, akkor senki nem verhet meg minket!


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Gratulálok, Szili, nagyszerű volt!


- Köszönjük szépen, tényleg nagyszerű volt. Kicsit nehézkesen kezdtünk, most ők mentek el - hál' istennek talán csak egy-vagy két góllal -, de az volt nagyon jó, hogy végig higgadtak tudtunk maradni, hiába vezettek. Ezután mi vezettünk, aztán feljöttek, de azt gondolom, hogy mi bírtuk jobban fejben, és a második félidőben sokkal jobban összeállt a védekezésünk.

- Megvan az elődöntő, sikerült túljutni a negyeddöntő, ami a legnagyobb gát...

- Nagyon nagy gát volt, de azt nem mondanám, hogy a folytatás könnyebb lesz. Az elején még meglepetésnek tűnt, hogy a görögök megvertek minket, de aztán bebizonyították, hogy a spanyol mellett ők a másik olyan csapat, amelyik nagyon egyben van most.

Ma még örülünk, kell is, hogy örüljünk, mert tényleg óriási dolgot csináltunk, egy nagyon erős horvát csapatot sikerült legyőznünk. Holnaptól viszont már készülünk az elődöntőre. Erre a napra időzítettük az első csúcsformánkat, a következőt augusztus 6-ára, az azutánit meg augusztus 8-ára fogjuk.

Az olasz meccs morálisan nagyon jót tett az egész csapatnak, mert ott pont azt sikerült megmutatnunk, hogy bár azelőtt a védekezés nem volt az igazi, végre összeállt. Persze lehet mondani most, hogy sok gólt kaptunk, de nagyon sok blokkunk volt, és a második félidőben Viktor nagyon jól védett. Ez a horvát csapat egy nagyon jól támadó csapat, a szerbek ellen is bőven tíz gól felett lőttek.

Azt gondolom, hogy ez a mai meccs nagyon nagy erőt fog nekünk adni, és tényleg ma még örülünk, de holnaptól összpontosítunk, mert tudjuk, hogy a céljainkhoz még kettő meccset nyerni kell.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ERDÉLYI BALÁZS a Kossuth Rádiónak, P. Fölöp Gábornak:

Megvan, megvan, átléptétek a nagy küszöböt, a negyeddöntőt az olimpián!

- Hát igen. Nagyon nehéz volt. Nehéz is most bármit is mondani. Eléggé emocionális mérkőzés volt, azt gondolom, mindenkinek. Csodálatosan játszottunk. Meglehetősen sok hibával, de valahogy korrigáltuk mindig a másik hibáit. Amit elöl Manó, hátul pedig Nagy Viktor művelt, az egyszerűen fenomenális volt, a hátukon vitték a csapatot. Mi alátettünk, amit tudtunk mezőnyben, de óriásit játszottak ma mind a ketten.

- Nagyon kellemetlen a horvátok játéka, toltak titeket kifelé, de megtaláltátok a réseket. Ez mind mind tudatos volt, hogy így találtátok meg a helyeket? Vagy ahogy – hogy is mondjam – ahogy a magyaros reflex adta? Mert volt egy olyan gól, amikor megszáírtottátok a labdát üres kapuig.

- Minden mérkőzésen az a terv, hogy megtaláljuk az üres helyeket, meg azokat ahol be lehet fejezni. Ez a 15 gól ennek a horvát csapatnak rettenetesen sok, és nagyon jó támadó játékot mutat. Hátul a tíz kapott gól soknak tűnhet, de így is nagyon jól védekeztünk, rengeteg blokkunk volt, nagyon jól védett Viktor, tehát igazából a 10 gól, amit kaptunk, vissza se tudok emlékezni, hogy miből kaptuk, de az a kép van a fejemben, hogy a védelem nagyon jó volt összességében. Igen, ahogy mondtad, nyilván az a cél, hogy elöl megtaláljuk a helyeket. Az elején nehezebben kaptunk ítéleteket, akcióból kellett gólokat lőni, de amikor megkaptuk, akkor sikerült fórból is betalálnunk.

- Jöhetnek a görögök és hát..., van elszámolnivaló. Mi forog most a fejedben? Vagy még hagyjuk?

- Mi forog a fejemben? Magyarország-Horvátország 15:11. Jelen pillanatban ez.

(Lejegyezte: Kerbi)


PÁSZTOR MÁTYÁS a a Kossuth Rádiónak, P. Fölöp Gábornak:

- Szenzációs, ott vagytok az olimpiai elődöntőben. Bravó!

- Igen, köszönjük szépen a gratulációt. Hát, nagyot küzdöttünk ezért, és nemcsak ma, hanem szépen aprólékosan építettük fel magunkat. Lett ebből ez a szép győzelem.

- Hát innen kintről én azt is mondhatnám, majdnem laikusként, bár láttam már pár vízilabda-mérkőzést, hogy nagyon nagy szembeszél fújt.

- Nem mondok semmit, az a lényeg, hogy megvan. Nem foglalkozunk ezzel, mert pont ez az a torna, ahol próbálunk szimpatikus győztesként "tetszelegni". Reméljük ez továbbra is így lesz, folytatódni fog.

(Lejegyezte: Kerbi)


A szerdai további negyeddöntők:

USA (A4)-Spanyolország (B1) 8:12 (3:3, 3:3, 0:1, 2:5) - 
az egyik játékvezető Kun György volt
G. Daube 3, Obert 2, Cupido, Hallock, Bowen, ill. Munarriz, Granados, Sanahuja Fernandez 2-2, De Toro, Tahull, Perrone, Mallarach

Görögország (A1)-Montenegró (B4) 10:4 (1:0, 2:1, 3:1, 4:2)
G.: Geniduniasz 5, Kapocisz, Funtulisz, Papanasztasziu, Argiropulosz, Gkiuvecisz, ill. Ivovics 2, Drasko Brguljan, Cuckovics

Olaszország (A2)-Szerbia (B3) 6:10 (2:5, 1:4, 1:0, 2:1) 
G.: N. Presciutti 2, Di Fulvio, Luongo, Figari, Bodegas, ill. F. Filipovics 3, Mandics, Sz. Rasovics, Prlainovics 2-2, Dedovics 


A folytatás menetrendje:

Augusztus 6., péntek, elődöntők


07.00 Montenegró-Horvátország (M35)
08.30 Görögország-MAGYARORSZÁG (M37)
11.20 Olaszország-USA (M36)
12.50 Szerbia-Spanyolország (M38)

Augusztus 8., vasárnap

02.30 M35 vesztese-M36 vesztese (a 7. helyért)
04.00 M35 győztese-M36 győztese (az 5. helyért)
06.40 M37 vesztese-M38 vesztese (bronzmérkőzés)
09.30 M37 győztese-M38 győztese (döntő)

A torna négy csapat számára már befejeződött, számukra ez már végeredmény:

(...)
9. Ausztrália
10. Japán
11. Kazahsztán
12. Dél-Afrika


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A vlv eddigi tudósításai a tokiói olimpia férfi tornájáról:

Magyarország-Horvátország - élő közvetítés

Így állunk Horvátországgal - A fontos meccsek szempontjából mi következnénk...

Märcz Tamás a horvátok elleni negyeddöntőről: ,,Férfias, kemény küzdelem lesz,,


Tokió - Statisztikák a csoportkör után

Magyarország-Olaszország 5:5

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Vasárnapi beszélgetésünk Märcz Tamással

USA-Magyarország 8:11

USA-Magyarország - élő közvetítés

Mely klubok adják a legtöbb játékost a tokiói tornán?

Magyarország-Dél-Afrika 23:1

Magyarország-Dél-Afrika - élő közvetítés

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Japán-Magyarország 11:16

Japán-Magyarország - élő közvetítés

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Tokiói rajt: Magyarország-Görögország 9:10

Magyarország-Görögország - élő közvetítés

Akkor hát, vasárnap hajnalban kezdünk!

Közvetítések az olimpiáról

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Brit bukmékerek szerint még mindig Magyarország a legesélyesebb!

Ábrándozás helyett vágyakozás - olimpia előtti összegző interjú Märcz Tamással

Köpni kell Tokióban - érdekességek a Covid-protokollról

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről

Tokió 2021 - olimpia