FACEBOOK

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről
hozzászólás, 2021.07.21.

Rendben zajlanak az edzések, a spanyolokkal játszott kétkapuk nagyon hasznosak voltak. A csapat csütörtökön délelőtt még a vidéki edzőtáborban gyakorol, aztán pakolás és irány Tokió, az olimpiai falu. A szövetségi kapitány tájékoztatása az ojamai napokról.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A legutóbbi összefoglaló óta három teljes mérkőzést játszottunk a spanyolokkal, ebből csak a mai volt olyan, amikor egy kicsit variáltuk a játékszabályokat, többször játszottuk ugyanis az emberelőnyöket. Éles, nagyon hasznos meccseket vívtunk egymással, dinamikus volt a játék, hasznára vált ez a közös munka mindkét csapatnak, ebben biztos vagyok.

Volt egy olyan edzésünk is velük, amikor az emberelőnyös-emberhátrányos helyzeteket gyakoroltuk, egyébként a 7:6-os helyzetet is játszottuk, ami, ugye, egyelőre szokatlan szituáció, mindenki keresi, hogy ilyen esetben hogyan célszerű támadni és védekezni.

Ma este már külön edzettünk és természetesen az előző napokban sem maradtak el a szokásos erőfejlesztő foglalkozások, a tornatermi edzések.

Ma délelőtt Palanovics Norbert tokiói magyar nagykövet a munkatársaival meglátogatta az edzésünket, negyedórás beszélgetés is lezajlott köztünk, természetesen minden egészségügyi protokoll megtartásával, az itteniek külön helyiséget is rendelkezésünkre bocsátottak a találkozóhoz. Volt még egy vendégünk, Fábián László, a MOB sportigazgatója tette tiszteletét nálunk. 

Csütörtökön délelőtt lesz az itteni utolsó edzésünk és utána indulunk Tokióba, az olimpiai faluba.

- Mindenki rendben van? A tesztek negatívak?

. Mindenki egészséges, a tesztjeink továbbra is negatívak, az egész csapat jól van.

- Az ottani körülmények milyenek, például az étkezés?

- Semmilyen csalódás nem ért minket, azt kaptuk, amit két éve is, amikor a kavangdzsui világbajnokság előtt voltunk ugyanebben szállodában és ugyanebben az edzőkomplexumban. Az összes kérésünket igyekeznek teljesíteni, nagyon-nagyon jó az étkezésünk, az uszodai és a tornatermi körülmények is kifogástalanok, magas szintűek. Mindent megtesznek még azért is, hogy a Covid miatti korlátozások a legkevésbé akadályozzanak minket a normális felkészülésben. Ha valamit vásárolnunk kell, megszervezik ennek lehetőségét és minden délután idejön a szálloda elé, majd órákig várakozik egy kis teherautó, egy mozgó kisbolt, s mindannyian vásárolhatunk a kínálatból.



Köszönjük a képeket Märcz Tamásnak.



A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

A magyar csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

A magyar csapat programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint):

Június 25., vasárnap

04.30 MAGYARORSZÁG-Görögország

Július 27., kedd

11.20 Japán-MAGYARORSZÁG

Július 29., csütörtök

03.00 MAGYARORSZÁG-Dél-Afrika

Július 31., szombat

07.00 USA-MAGYARORSZÁG

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-Olaszország


Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.

Címkék:
Märcz Tamás Ojama