FACEBOOK

Vége a hazai felkészülésnek, pénteken utazik a csapat

Vége a hazai felkészülésnek, pénteken utazik a csapat
hozzászólás, 2021.07.15.

Csütörtökön este befejezte itthoni felkészülését a válogatott. Pénteken: irány Japán. Fotók, valamint Märcz Tamás és Manhercz Krisztián a vlv kamerája előtt.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


A csütörtök esti edzés jó hosszú úszással kezdődött, majdnem háromnegyed órát tempóztak a fiúk, különböző szakaszolással.

A labdás gyakorlatok után előny-hátrány gyakorlás következett. Érdekes színfoltja volt az edzésnek, hogy - bevalljuk - egy számunkra teljesen ismeretlen srác védte az egyik kaput a lövéseknél. Varga Dumi át is szólt a kerítésen: "Kiváncsi vagy az új kapus sztorirjára, mi???" És igen, ezek után persze különösen kíváncsi volt a krónikás!

A rejtély aztán megoldódott. Az edzésen szintén jelenlévő Nagy Viktor kisebb fülprobléma miatt nem szállt vízbe, őt helyettesítendő, mozgósította UVSE-s kapcsolatait - feltehetően - Németh Zsolt, így Prágay Botond került "villámigazolással" az edzésen dolgozók közé. Később, amikor Vogel Somával időközönként egymást váltották az előny-hátránynál és Prágay kivédett egy közeli nagy lövést, Hosi - a többiek nagy derültségét kiváltva - odaszólt neki: "Hozzál útlevelet!".

Az edzés utolsó negyedórájára vendég érkezett: Gábor Tóni bácsi (mint később elmondta a vlvnek:) egyszerűen nem tudta megállni, hogy ne jöjjön ki a csapat utolsó hazai edzésére és ne kívánjon sok sikert egyenként a fiúnak...

A magyar válogatott pénteken délután - a lányokkal együtt -, a legnépesebb magyar olimpiai utazó csoportban repül Japánba, ahol egyelőre akklimatizációs edzőtáborozáson vesz részt és együtt gyakorol a spanyol válogatottal. 

A magyar csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


vlv-képek
- az ismert okok miatt a kerítés külső oldaláról


VLV-VIDEÓK:



- Szervusz, Tomi! Véget ért a hazai felkézülési program, holnap elutaztok, az utolso itthoni edzés után vagyunk. Arra kérlek, hogy foglald össze: hogy álltok, mi történt, milyen állapotban vagytok?

- Amikor belekezdünk egy ilyen felkészülésbe, a 7-8 hetes felkészülés hosszúnak tűnik, aztán, most így visszatekintve, gyorsan elrepült. Örülök, mert úgy haladtunk, ahogy szerettem volna, elvégeztük azokat a dolgokat, amiket végiggondoltam, leírtam, s szerettem volna elvégeztetni. Ez volt az utolsó edzés, fura ezt mondani, hogy ezután az edzés után indulás Tokióba, de végre elérkezett a pillanat, megyünk Tokióba, holnap délután elindul a csapat. Örülök, ez egy újabb kihívás. Nekem, mint edzőnek, a legnagyobb kihívás, de azt gondolom, hogy a játékosomkank is életük nagy lehetősége lehet ez a torna.

- Milyen állapotban mentek? Mindenki rendben van-e, hogy álltok a taktikai gyakorásokkal, a fizikai erővel?

- Én úgy gondolom, hogy szépen haladunk, nagyon tetszett a csapat dinamikája a mai edzésen, ott tartunk, ahol kell. Szükség van még arra a néhány kétkapus edzésre, amit a spanyolokkal fogunk majd folytatni a jövő héten.

Mondhatom, hogy igazándiból mindenki egészséges, volt itt egy pici fülproblémája Viktornak, amit úgy oldottunk meg, hogy kölcsönöztünk egy kapust az UVSE-ből, Prágay Botondot erre a röpke félórára, ez megoldotta a "kapushiányt". Nem akartunk kockáztatni, holnap és holnapután utazás közben leszünk, mire kiérkezünk szerintem Viktpr teljesen egészséges lesz.

- Hallottam, ahogy gyakorlás közben Hosi odaszólt neki, hogy hozzon útlevelet...

- Ügyes a fiú... :-)

- Hát..., mit várhatunk a csapattól Tokióban?

- Természetesen mindig maximálisak az elvárások a vízilabdacsapattal szemben, különösen a férfi csapattal szemben. Magunkkal szemben is az az elvárás, hogy minél magasabbra jussunk. Nem akarok nagyon előreszaladni, hogy milyen eredmény van benne a csapatban, szerintem reális, hogy érmet szerezzen ez a csapat, mert van olyan jó. Az út sosem könnyű, főleg egy ilyen olimpián és azt látván, hogy az ellenfelek nagyon jók. Nem fogják ingyen adni az érmeket, különösen a legfényesebbeket, de hát úgy tud az ember jobban örülni annak, hogyha nyer valamit, ha nehéz úton halad.

- Ez meglesz... Jó utat kívánok és jó felkészülést az edzőtáborban a tokiói út előtt, és hát..., sikeres versenyzést.

- Köszönöm szépen mindazoknak, akik a vlv- keresztül, írásban is követik a válogatott életét, mindennapjait és reméljük, hogy nagyon sokan szurkolnak nekünk, szorítanak itthonról a sikereinkért és a lányok sikereiért is!

- Köszönöm!




- Szervusz, Manó! Nagy dolog van! Újabb olimpiára indultok, jó messzire! Milyen érzéseid vannak, hogy kelsz holnap útra?

- Ez egy nagyon hosszú időszak volt az előző olimpia óta, a várakozás is sok volt, általában nem kell ennyit várni egy olimpiára, ugye, ez egy különös helyzet volt a Covid miatt. Nagyon régóta várunk erre az egészre, úgyhogy azt hiszem, nagy a várakozás mindenkiben.

- Hogy látod a csapat helyzetét? Van még tíz nap az első meccsig. Azt mondják, hogy ez a legfontosabb 10 nap a felkészülésben. Most hogy álltok?

- Természetesen, mert a finomhangolás most jön. Azt gondolom, hogy nagyon sokan sorolják a magyar válogatottat a végső győzelem esélyesei közé és nem véletlenül, hiszen erre "rádolgoztunk" az utóbbi egy-két-három évben. Azt, hogy most hogy állunk, nehéz lenne megmondani, még elég messze vagyunk, ha nem is kilométerekre, de kisebb távolságra attól, hogy elérjük a csúcsformánkat, úgyhogy ezt a kérdést ki is hagynám, inkább azt mondom: bízom abban, hogy odaérhetünk, ahova szeretnénk.

- Személy szerint  mit vársz? Vannak- titkos fogadalmaid, reményeid, kabaláid? Hogy indulsz neki ilyen szempontból?

- Nem titkos reményeim vannak, nem titkolom, hogy szeretnék nyerni, az olimpiai bajnoki címért megyek Tokióba. Nyilván ezért nagyon sok mindent kell tenni egyénileg és csapatszinten is

- Jó utat kívánok és sikeres hazatérést!

- Köszönjük szépen.

Várható: vlv-fotók (a kerítés innenső oldaláról).



 A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

A magyar csapat programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint):

Június 25., vasárnap

04.30 MAGYARORSZÁG-Görögország

Július 27., kedd

11.20 Japán-MAGYARORSZÁG

Július 29., csütörtök

03.00 MAGYARORSZÁG-Dél-Afrika

Július 31., szombat

07.00 USA-MAGYARORSZÁG

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-Olaszország


Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.