FACEBOOK

Tokió előtt - az utolsó sajtónyilvános edzés

Tokió előtt - az utolsó sajtónyilvános edzés
hozzászólás, 2021.07.13.

Kedden ismét ott lehettek a média képviselői a férfi válogatott edzésén, ez volt az utolsó ilyen lehetőség a fiúk Tokióba indulása előtt. Csapatkép is készült. Helyszíni riport Märcz Tamás és Zalánki Gergő nyilatkozatával.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A szikrázó napsütésben operatőrök, újságírók, fotósok sora használta ki a lehetőséget, készített vágóképeket az edzésről, majd rövid interjúkat a csapat tagjaival.

Jelentjük: a hangulat továbbra is nagyon jó, ez a partra is kisugárzik, amikor a medencében hajtják végre a különböző gyakorlatokat a játékosok. Mint megtudtuk, hétfőn még Lévai Márton is segítette a 13-ak munkáját, kedden már csak Burián Gergő volt "létszám fölötti", hozzájárulva a kapu előtti meccsszerű mozgások gyakorlásához.

Az utazó 13:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

Az edzés végén többfajta csapatkép is készült. Nemcsak stáb nélkül és stábbal, hanem olyan is, amelyen a fotós (Balogh László), víz alatt kattintott a szintén víz alatt pózoló 13 játékossal szemben. (Kíváncsian várjuk az eredményt.)

A következő két nap során még a Margitsziget lesz a mieink otthona, pénteken repülőre szállnak, hogy az olimpia előtti utolsó időszakot egy akklimatizációs edzőtáborban töltsék, már Japánban.

VLV-VIDEÓK:



- Szervusz, Tomi! Az utolsó sajtónyilvános edzésen vagytok túl a Tokióba indulás előtt. Kérlek, mondd el, hogy az elmúlt napok hogy teltek, hol tartotok, milyen állapotban vagytok?

- Szervusz, Sándor, üdvözlöm a vlv olvasóit és nézőit.

Véleményem szerint jól sikerült ez az elmúlt időszak is. Ezt a hetet már csökkentett létszámmal kezdtük el, Lévai Marci segített az elején, hiszen még nem láttuk, hogy Vogel Somának milyen gyorsan gyógyul a keze. Hála Istennek, pozitív fordulat történt, már a hét elején nagyon jó állapotban volt. Burián Gergő itt maradt, hogy hat a hat ellen tudjunk gyakorolni, hogyha kell, létszámegyenlő helyzetekben. Most már csak Gergő van itt.

Jól el tudtuk végezni azokat a gyakorlatokat, amiket szerettünk volna. Hétfőn este kezdődött újra a munka és volt azóta tornatermi edzés, úszóedzés, most már gyakorlások is minden alkalommal szerepelnek a programban. Edzőmérkőzés is tervbe van véve, magunk között játszunk majd, amíg Burián Gergő is itt van velünk. Talán ez az egy dolog hiányzik most a csapatnak, hogy játsszon még egy kicsit, de az sem baj, ha picit kiéhezettebbek lesznek a játékosok ezen a téren.

- Milyen híreid vannak Tokióból? Részben az edzőtáborozás helyszínéről, részben pedig a versenyről, kaptál-e új információkat a szabályokról, a kötöttségekről, hogy fogtok élni?

- Megerősítették a 13. játékos új szerepét, ami sokkal lazább felhasználást engedélyez. Ugye, mérkőzésről mérkőzésre dönthetünk és teljesen mindegy, hogy kit nevezünk meg most 13. játékosnak, mert már az első mérkőzésen is lehet azonnal módosítani. Nem kell indokolni, betegségre hivatkozni a cserénél. 

A körülményekről: láttunk képeket, videót a szálláshelyekről, elég kemény, monszunszerű időjárás tombolt az épület körül, szakadt az eső, fújt a szél, úgyhogy "változékony" időre számítunk... Alkalmazkodni fogunk ehhez is, mint ahogy az egyéb körülményekhez, amiket látunk előre, amik megnehezítik egyébként egy ilyen nagy tornán a részvételt. Itt az olimpia lesz ez az esemény, alkalmazkodunk és lehetőség szerint nem fogunk ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, hanem csak a feladatra koncentrálunk.

- Mindenki jól van?

- Mindenki jól van.

- Köszönöm!




- Szervusz, Zalesz! A vége felé közeledik a magyarországi felkészülésetek. Arra kérlek, mondd el, hogy látod a helyzetet, milyen a csapat, milyen fázisban vagytok, a felkészülés mely szakaszában?

- Még hátravan a szerintem két legfontosabb hét. Ha kiérünk, ott még lesz egy hetünk, mielőtt elkezdjük a tornát, illetve ott az első pár meccs..., tudom, hogy nem a felkészülés része, de igazából én annak veszem, mert a negyeddöntő lesz az a meccs..., ott kezdődik az olimpia. Persze, a csoportmeccseket meg kell nyerni, de ez az időszak még lehet egy kis hangolódás, ha ott még nem megy annyira jól, nem kell pánikba esni. Amúgy, én úgy gondolom, hogy jól állunk. Mindenki jól van, mindenki jól érzi magát, úgyhogy minden rendben.

- Gondolom, olimpiai láz még nincs. Az ellenfelek kereteit böngészed? Nézed, hogy kik vannak? 

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


- Ismerjük őket. Tudjuk, hogy ki kicsoda, nem hiszem, hogy nagy meglepetés lenne. Majd ha kimegyünk, több időnk lesz videózni meg ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, szerintem majd akkor kicsit jobban utánanézünk, de nem hiszem, hogy nagy vátozások lennének.

- Számolgatni számolgatsz-e? Megnézted-e, hogy mi van, ha első helyen, ha második helyen, ha harmadik helyen vagy ha negyedik helyen jutunk tovább, akkor ki jöhet? Gondolsz ilyen szempontból az olimpiára?

- Nem.

- Azért nem, mert mindegy?

- Mindegy. A negyeddöntőben így is, úgyis kellemetlen, nehéz meccs vár ránk, nem nagyon lehet számolgatni.

- Összefoglalóan: az egész olimpiától mit vársz?

- Azt, hogy megnyerjük.

- Ez elég... Köszönöm szépen, jó utat, Zalesz!


vlv-fotók az edzésről:



vlv-képek