FACEBOOK

Ivica Tucak a magyarok elleni meccsekről - a sibeniki túra krónikája

Ivica Tucak a magyarok elleni meccsekről - a sibeniki túra krónikája
hozzászólás, 2021.07.01.

A horvát szövetségi kapitány nagyon elégedetlen volt csapatával a magyarokkal vívott múlt heti két hivatalos meccs után. Ismertetjük értékelését és visszatekintünk a sibeniki napokra, amelyek eseményeiről a vlv az olvasók támogatásával készíthette el helyszíni tudósításait. (A két meccs összes gólja és sok fotó.)


Ivica Tucakkal, a horvát válogatott szövetségi kapitányával készült hosszabb cikk jelent meg a horvát szövetség hivatalos oldalán arról, hogy a szakvezető miként értékeli a magyarokkal közös múlt heti felkészülési mérkőzéseket.

Mint ismeretes, mindkét hivatalos, barátságos meccset Märcz Tamás csapata nyerte meg, az elsőt 12:10-re, a másodikat 15:10-re. (A sibeniki út teljes krónikája cikkünk alsó részében.)



A cikkből kiderül, hogy a horvátok a szombat esti utolsó hivatalos meccs után háromnapos pihenőt kaptak, elmaradt a vasárnapra tervezett edzésük. Az ok: fáradtság, s ezt Tucak "betervezte", szavaiból az derül ki, hogy szándékosan idézte elő. A "barrakudák" felkészülése szerdán Zágrábban folytatódott. 

Van-e ok aggodalomra a magyarok elleni két meccs után? Milyen tapasztalatokat szerzett a stáb? - teszi fel a kérdést az újságíró.

- Nyilvánvaló, hogy senki sem örül a vereségnek, kikapni nem jó dolog, rossz érzés, de az eredmény most számunkra egyáltalán nem számított és ugyanezt mondanám, ha az egyik meccset vagy akár mindkettőt megnyertük volna - nyilatkozta Ivica Tucak. Hozzátette: nagyon kemény edzéseken vannak túl, játékosai elérték az állóképességük határát, ezért is változtatott az eredeti programon és adott plusz pihenőnapot nekik.



A horvát csapat játékát részletes bírálat alá vette. Elmondta, hogy nagyon sok volt a rossz passz, játékosai sokszor nem jól mérték fel az adott helyzetet, rossz megoldást választottak mind támadásban, mind védekezésben. - Természetesen nem lehet barátságos meccsen szimulálni azt a helyzetet, stresszt, ami majd az olimpián lesz jellemző, mégis képesnek kell lenni arra, hogy kritikus pillanatokban jó döntést hozzanak a játékosok - tette hozzá.

Tucak azt mondja, nagyon sok munka vár még rájuk, a magyarok elleni két meccs videófelvételét például "ízekre szedik", viszont a kapitány úgy látja, a hátralévő idő elegendő lesz számukra. A Budapesten pénteken kezdődő tornát nagyon komoly eseménynek tartják, s Tucak szerint a Margitszigeten lejátszott három meccsüknek meg kell adnia a választ sok kérdésre, azt követően már csak a játék csiszolása lesz hátra.

Az újságíró külön rákérdezett a magyarok elleni két hivatalos mérkőzés tapasztalataira.

Tucak elmondta, hogy semmivel nem elégedett, amit azon a két találkozón látott. Rendkívül lassan ment körbe a labda, sok volt a rossz passz, a technikai hiba. És ez a magyarok játékát nem jellemezte - fűzte hozzá.

Az újságíró e ponton felvetette, hogy a magyarok ugyanakkor kezdték meg a felkészülést, amikor ők. Erre Tucak így reagált:

- Nem tudom, mikor kezdték, hogy dolgoznak és ez engem nem is érdekel. De tudom, hogy szombaton, a második mérkőzés délelőttjén ők nem edzettek, ami persze nem jelenthet mentséget a vereségre. Céltudatosan dolgozunk, tudjuk, mit akarunk, csak még sok a bizonytalanság az egyes játékelemekben, nem jók a blokkok, elégedetlen vagyok a hátrányos védekezéssel, a támadásaink pedig lassúak. A játékosaink frissebbek lesznek, aminek különösen a védekezés terén lesz jelentősége, mert ott tényleg minden fejben dől el, fáradt játékos pedig nem tud megfelelően koncentrálni. 

A védekezés kapcsán az újságíró megjegyezte: a két meccsen kapott összesen 25 gól elég sok...

- Ez a szám önmagáért beszél - válaszolta Tucak. - Nem reménykedhetünk a magyarok ellen győzelemben olyan mérkőzésen, amelyen 15 gólt kapunk, a világ egyetlen csapata sem tehet így. Amikor legyőztük a magyarokat a 2017-es budapesti világbajnokság döntőjében (8:6) és a 2019-es kvangdzsui világbajnokság elődöntőjében (10:7), a kapott góljaink száma jóval 10 alatt volt. 

A budapesti Benu Kupára a horvátok valószínűleg 16 játékossal érkeznek. A torna meccsein vízbe száll Marko Jokovics is, aki eddig csak edzett, bordasérülés miatt nem szerepelt a múlt heti két hivatalos horvát-magyar meccsen.

Ezt követően újra a bő, 19-es keretük tart edzéseket Rijekában, majd Cagliariban vesznek részt felkészülési tornán és Tucak csak ezt követően nevezi meg a tokiói olimpiára utazó 13 horvát játékost.

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A VLV HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSAI SIBENIKBŐL - AZ OLVASÓK TÁMOGATÁSÁVAL

Sibenikben edzett a válogatott - vlv-tudósítás a helyszínről

Sibenik, 2. nap - kétkapuk a horvátokkal

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés Sibenikből

Horvátország-Magyarország 10:12 - Szép este Sibenikben

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés


Horvátország-Magyarország 10:15 - a fiatalok meghúzták a meccs második felét

VLV-FOTÓGALÉRIÁK

Esti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.23.)

A válogatott csütörtök délelőtti sibeniki edzésén készült vlv-képek (2021.06.24.)

Horvát-magyar edzőmeccs - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.24.)

Délelőtti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.26.)

A Sibenikben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

Június 25., péntek

Horvátország-Magyarország 10:12 (3:4, 1:3 , 4:1, 2:4)
Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Bijac, Macan, L. Fatovics 2, Loncsar, Obradovics 1, L. Bukics 1, Vukicsevics 2, Buslje, Milos 1, Vrlics, Benics 2, X. Garcia 1, Marcelics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Nagy V., Pásztor 3, Nagy Á., Zalánki 3, Vámos 1, Hosznyánszky 1, Pohl 1, Jansik Sz. 1, Erdélyi, Varga Dénes 1, Mezei, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 19 tagú keretből Angyal Dániel, Burián Gergely, Konarik Ákos, Lévai Márton, Manhercz Kisztián és Német Toni nem szállt vízbe.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a meccs képanyagát a Horvát Vízilabda Szövetségnek.

0:1 - Hosnyánszky gólja

0:2 - Varga Dénes gólja

1:2 - Vukicsevics első gólja, ötméteres

1:3 - Jansik Szilárd gólja

2:3 - Luka Bukics gólja

3:3 - Fatovics első gólja, ötméteres

3:4 - Vámos gólja

3:5 - Pohl gólja

4:5 - Fatovics második gólja

4:6 - Zalánki első gólja

4:7 - Pásztor első gólja

4:8 - Hárai gólja

5:8 - Garcia gólja

6:8 - Lovre Milos gólja

7:8 - Obradovics gólja

8:8 - Benics első gólja

9:8 - Benics második gólja

9:9 - Pásztor második gólja

9:10 - Zalánki második gólja

9:11 - Zalánki harmadik gólja

9:12 - Pásztor harmadik gólja

10:12 - Vukicsevics második gólja


Június 26., szombat

Horvátország-Magyarország 10:15 (3:1, 6:5, 1:4, 0:5)
Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Marcelics, R. Burics 2, L. Fatovics, Lozina 1, Obradovics 1, Bukics 2, Lazics 2, Buslje 1, Milos, Vrlics, Basics, X. Garcia 1, Popadics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 1, Nagy Á., Zalánki 3, Burián 1, Hosnyánszky 3, Pohl, Jansik Sz. 1, Konarik 1, Pásztor 3, Mezei 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 9/13
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 0/1

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 19 tagú keretből Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Varga Dénes és Vámos Márton nem szállt vízbe.

VLV-VIDEÓK:

Forrás : a horvát szövetség élő streamje.

Himnusz

1:0 - Luka Bukics első gólja, ötméteres

2:0 - Luka Bukics második gólja

2:1 - Angyal gólja

3:1 - Franko Lazics első gólja

3:2 - Zalánki első gólja

4:2 - X. Garcia gólja

4:3 - Hosnyánszky első gólja

5:3 - Obradovics gólja

5:4 - Pásztor első gólja

6:4 - Rino Burics első gólja

6:5 - Pásztor második gólja

7:5 - Rino Burics második gólja

7:6 - Zalánki második gólja

8:6 - Franko Lazics második gólja

9:6 - Buslje gólja

9:7 - Zalánki harmadik gólja

9:8 - Hosnyánszky második gólja

10:8 - Lozina gólja

10:9 - Pásztor harmadik gólja

10:10 - Német Toni gólja

10:11 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:12 - Konarik Ákos gólja

10:13 - Mezei gólja

10:14 - Jansik Szilárd gólja

10:15 - Burián Gergely gólja