FACEBOOK

Szivós-búcsú, meglepetésmeccs a Hajós 50-es medencéjében

Szivós-búcsú, meglepetésmeccs a Hajós 50-es medencéjében
hozzászólás, 2021.06.28.

Hatalmas szervezés után, a társak, ismerősök, barátok szeretetétől övezve fejezte be játékos-pályafutását Szivós Márton. Ő maga sem tudta, hogy ezért hívták fel Budapestre a Balatonról, azt hitte, gyerekeknek tart majd edzést.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

,
Maga az ötlet is elképesztő, de hogy ezt sikerült megvalósítani 2021 júniusának utolsó hétfőjén - az szinte csodaszámba megy.

Az egykori játékostárs, Paján Viktor találta ki: nehogy már a pandémia miatt szürkén, csendben vonuljon vissza a játéktól egy olyan vízilabdázó, mint Szivós Márton!

Dramaturgiai tehetséggel dolgozta ki a percre pontos foragtókönyvet. Megbeszélte Szivóssal, hogy egyköri közös nevelőegyesületük, a KSI fiataljai számára tartanak egy edzést hétfőn délelőtt. Marci a Balatonról ruccant fel és ha már megtartották együtt az edzést a kicsiknek, Paján kihívta őt egy fej-láb versenyre - keresztben a Hajós kinti, 50-es medencéjében. 

"Véletlenül" arra járt Märcz Tamás és Hosnyánszky Norbert, bekéredzkeztek a vízbe, doppler-párbaj lett a játékból. Majd egyszercsak egyre többen lettek a parton, sorra "tévedtek oda" ismerősök, viiágbajnokok, olimpiai bajnokok, honvédos csapattársak. Marci még ekkor is csak azt érezte, hogy valami furcsaság van a levegőben, aztán, amikor megjelentek a családtagjai, édesanyja, felesége, kislánya és a többi rokon, megértette, hogy itt ő a főszereplő.

Látszott rajta a végtelen meghatottság, s mint később a vlv-nek elmondta, örök emlék lesz számára ez a délelőtt.

Az ünneplés stílszerűen folytatódott, kétszer 15 percet játszott egymással két csapat, az egyiket Merész András, a másikat Märcz Tamás irányította a partról. Szivós Marci félidőben sapkát cserélt, így mindkét csapoatbanm egy félidőt kjátszott, s ha jól láttuk, egyetlen egyszer sem cserélték le, az összes többi társ váltva játszott ő azonban végig bent volt, ezzel is jelezték a szakvezetők, hogy ez most egyedül az ő meccse!


vlv-képek


Így álltak fel a felek:

A csapat (Merész András):
Decker Attila, Varga Tamás, Tóth Márton, Kiss Csaba, Varga Dániel, Varga Dénes, Szirányi Balázs, Mátyás Zoltán, Matajsz Márk

B csapat (Märcz Tamás):
Gergely István, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Bánhidy András, Madaras Norbert, Juhász Zsolt, Paján Viktor, Szabó Zoltán, Szivós Márton

A pályán keresztbe játszott a két csapat, méghozzá igazi gálameccset.

Természetesen mindenki Szivósra figyelt, s ő megadta a módját, a legkülönbözőbb technikai megoldásokkal igyekezett bevenni az ellenfél kapuját. Emlékezetes pillanat volt, amikor ziccerbe került és Gergely Pista kivédte közelről leadott lövését, majd érezhetően teljes őszinteséggel szólt oda: "Ne haragudj, Marci!"

Az ínyencek megcsodálhatták Hárai, Madaras és Varga Dénes megoldásait - és voltak ínyencek, a buda felöli lelátó csaknem megtelt kék-sárga köpenyes, KSI-s gyerekekkel.

A meccs eredményét elfelejtettük megkérdezni, de senki nem a győzelmet ünnepelte, hanem Szivós Marcit...

A KSI nevében Székely Bulcsú, a Honvéd képviseletében Gergely István adott át különböző tárgyakat, hogy maradandó emléke is legyen Marcinak erről a napról.

A vlv az ötletgazdát és persze az ünnepeltet kérte kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:




vlv-képek