FACEBOOK

Sibenikben edzett a válogatott - vlv-tudósítás a helyszínről

Sibenikben edzett a válogatott - vlv-tudósítás a helyszínről
hozzászólás, 2021.06.23.

Egy hosszú nap végén megtartotta első horvátországi edzését a magyar válogatott. A horvátokkal közös gyakorlás csütörtökön kezdődik. Helyszíni vlv-tudósítás:

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Szerdán reggel 7 órakor(!) még a szövetség margitszigeti sajtótájékoztatóján tette tiszteletét a magyar férfi vízilabda-válogatott, majd elindult Sibenikbe, négynapos edzőtáborozásra. Negyvenperces dugón áttörve hagyták el a fiúk a fővárost, majd három megállással teljesítették a mintegy 680 kilométeres távolságot.

Rövid pihenést és uzsit követően a csapat vodicei szállásról utazott a sibeniki öböl partján lévő csodaszép uszodába. A létesítmény nyitott részében zajlott az első edzés, amely átmozgató jellegű volt. A bemelegítő gimnasztikát Zala György vezényelte, a kulissza elképesztően szép, hiszen az egész sibeniki öböl képe adta a munka vizuális hátterét. (Zala György edzés után az egész csapat szeme láttára és drukkolása közepette próbálta 13 másodperc alatt átúszni keresztbe a medencét, de ez nem sikerült neki, 15 másodperc volt az ideje. Többen próbálták ismétlésre bírni, de Gyuri azt mondta, mára elég, esetleg majd holnap.)

Az edzés első szakaszában szokásos úszás után három csoportra osztódott a társaság, lábtempózás, lövés, és blokkoló védővel nehezített lövöldözés szerepelt a programban.

Már szinte besötétedett, amikor a vlv kamerája elé kértük a szövetségi kapitányt és Angyal Danit.

Az edzés után sietett a csapat a szálláshelyre, hogy közösen drukkolja ki a magyar labdarúgó-válogatottnak a továbbjutást a németek elleni müncheni meccsen. Sajnos a horvát tévé élőben a budapesti portugál-francia találkozót közvetítette, így a játékosok a szállodában kisebb csoportokban, telefonon nézték, hogy Sallaiék kis híján világraszóló meglepetést okoztak.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Itt már Sibenik látható a háttérben, nehéz napon vagytok túl, arra kérlek, mondd el: milyen volt az út, milyen volt az ekső sibeniki edzés!

- Szervusz, Sándor, igen, itt vagyunk, Sibenikben. Reggel sajtótájékoztatóval indult a napunk még a Hajós Alfrád uszoda előtt. Viszonylag jó időben ide tudtunk érni, körülbelül úgy, ahogy számoltunk. A vodicei hoteben átvettük a szállást, volt egy kis pihenőre, illetve uzsonnára lehetőség, majd jöttünk ide edzeni.

Egy hosszabb átmozgató edzés volt, azt gondolom, hogy amit ma este szerettünk volna csinálni, azt megtettük, kicsit "lecsekkoltuk" az uszodát, ami..., a mi uszodánk, a Széchy ott a Hajós Alfréd uszodán belül nagyon szép de ez is nagyon szép környezetben van. Úgyhogy: jó itt lenni, jó volt egy kicsit most változtatni a légkörön.

Azt vettük észre, hogy nagyon párás a levegő és nagyon meleg a kinti medence vize. Van egy benti medence is a mögöttem látható nyitott medence mellett, ott egy picit hűvösebb a víz - itt is, ott is lesz munka, párhuzamosan, egymás mellett is fog dolgozni a mi válogatottunk és a horvát válogatott holnap délelőtt külön medencében, illetve lesz már közös gyakorlásunk is az edzés második felében. Nagyon várom egyébként, hogy kicsit élesebb gyakorlások következzenek.

- Mindenki rendben van?

- Mindenki egészséges, mindenki itt van és mindenki jól van.

- Jó szurkolást estére!

- Köszönjük szépen.



Angyal Dániel a vlv-nek

- Szervusz Dani! Sibenikben vagyunk, de az első kérdésem budapesti: mi van Liliennel?

- Hála Istennek, minden rendben vele, Anyukája is jól van, ez a legfontosabb.

- Milyen volt az első néhány nap?

- Azért az öszeszokási fázisban vagyunk, úgyhogy még sok az újdonság.

- "Mit tud már a gyerek?"

- Szerencsére jól eszik, ez fontos. Aranyos.

- Milyen volt ez az út, nagyon elfáradtál? Hosszú volt?

- Hosszú volt az út, viszonylag korán is indultunk, ugye, volt egy protokolláris kötelezettségünk a Volánbusszal, azt megcsináltuk a Margitszigeten és utána jöttünk ide. Most már itt vagyunk.

- Az első edzés?

- Átmozgató jellegű volt, szokásos az ilyen hosszú út után. Volt benne minden, lövés, kis lábtempó, kis úszás, egy picit megmozgattuk a csontokat.

- Hogy tetszett a környezet? Voltál már itt?

- Nem emlékszem erre az uszodára, úgyhogy szerintem nem, de abszolút szép helyen vagyunk, ugye, itt van a tengerpart. Nem tudom, hogy a meccsek itt kint lesznek vagy bent, ahol azért kicsit fülledt a levegő, majd meglátjuk, de ez itt kívül abszolút tökéletes.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm én is.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A magyar keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

A horvát keret a múlt hét végéig Rijekában készült, hétfőn tette át a székhelyét Sibenikbe, de úgy, hogy az addig együtt lévő 23 játékosból négyet hazaküldött Ivica Tucak, vagyis jelenleg a horvátoknál is 19-en reménykedhetnek az olimpiai részvételben, ahogy nálunk.

A horvát keret:

Marko Bijac (Olympiakosz), Ivan Marcelics (Mladost Zágráb) és Toni Popadics (Jug Dubrovnik) - kapusok,
Andrija Basics (Palermo), Hrvoje Benics (Jug Dubrovnik), Luka Bukics (Jadran Split), Rino Burics (Jadran Split), Andro Buslje (Olympiakosz), Loren Fatovics (Jug Dubrovnik),  Xavi Garcia (Jug Dubrovnik), Maro Jokovics (jelenleg klub nélkül), Franko Lazics (Mladost Zágráb), Luka Lozina (Vouliagmeni), Luka Loncsar (Pro Recco), Marko Macan (Hannover), Lovre Milos (Mladost Zágráb), Paulo Obradovics (Jug Dubrovnik), Ante Vukicsevics (Marseille), Joszip Vrlics (jelenleg klub nélkül) - mezőnyjátékosok.



vlv-fotók az esti edzésről