FACEBOOK

Edzésriportot elhomályosító hír: kis Angyal született!

Edzésriportot elhomályosító hír: kis Angyal született!
hozzászólás, 2021.06.16.

Két vizes edzést is tartott szerdán a Tokióra készülő férfi vízilabda-válogatott, de a nap híre az egyik játékostól, a foglalkozásoktól igazoltan távol maradó Angyal Dánieltől érkezett. Megszületett Lilien, Dani és Anna első gyermeke! Részletek:


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Hajnali kettő körül mentünk be a kórházba és három-négy órával később megszületett a kislányunk. Mindenki eglszséges és nagy a boldogság.

- Hogy hivják a kicsit?

- Angyal Lilien.

- Apás szülés volt?

- Igen.

- A főbb adatok?

- A születési súlya 3.580 gramm, a magassága 53 centiméter.

Köszönöm a fiúknak, hogy elengedtek ma, igazoltan hiányozhattam az edzésekről. Cserébe bővült eggyel a csapat szurkolóinak száma...

Mostantól gőzerővel készülés az olimpiára, ez a mai esemény mindenképpen ad nekem egy óriási pluszmotivációt.

- Ezek szerint már csütörtökön visszatérsz az edzésekhez?

- Így van. A család besegít Annának, a feleségemnek, akire nagyon büszke vagyok. Egyben hálás neki és a jó Istennek, hogy ezt az ajándékot megadták nekem. Fontos, hogy ők az életem részét jelentik.

- Valamilyen ünneplés?

- Első az olimpia, de egy koccintás azért belefér.

- Szívből gratulálok az olvasóink nevében, sok boldogságot mindannyiótoknak!


A csapat délelőtt a Margitszigeten, este a Duna Arénában edzett, Angyal Danin kívül mindenki jelen volt. Az erős konditermi foglalkozás az esti vizes gyakorlást előzte meg.

A keret:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Burián Gergely a vlv-nek

- Burián Gergőt köszöntöm a vlv kamerája előtt. Egy délelőtti edzés után vagyunk, most mentek ebédelni. Arra kérlek, mondd el, mi történt eddig itt veled, hogy zajlanak az edzések?

- Szia Geyza, köszöntöm a vlv olvasóit, nézőit. A harmadik hétnek nagyjából a közepén vagyunk, ezért inkább a fizikális részen volt vagy van a hangsúly. Tamás mondta a hét elején, hogy ez a harmadik hét lesz talán a legkeményebb fizikálisan, a vízben is már erősebb úszások és keményebb kondik lesznek. De már azért kell taktikázni is, mert a jövő héten megyünk ki Sibenikbe, úgyhogy azért előtte gyakorolgatunk, tegnap zónavédekezést gyakoroltunk, ma inkább emberátrányt.

Ma volt egy erősebb edzés, keményebb úszás, aztán egyéni gyakorlatok. Most, ugye, megyünk ebédelni, utána van egy három-négy órás pihenőnk, aztán megyünk a Duna Arénába, ahol lesz egy kemény kondi, lábedzés és megint gyakorlás, nagyjából ez lesz egész héten.

- Hogy érzed magad, megszoktad az ilyenfajta készülést vagy van neked is valami új benne?

- Megszoktam Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy a srácok befogadtak, nagyon jó itt lenni és nagyon nagy megiszteltetés, úgyhogy... igazából a beilleszkedéssel nem volt gond.

- Gondolkodsz a közeljövőn? A nyár közepén-végén...? Megfordul a fejedben?

- Nyilván gondolkodik az ember, ha már benne van a bő keretben. Igazából rövid távú célként azt fogalmazom meg, hogy többet fejlődjek, minél többet magamba szívjak, hiszen nagyon sok játékostól lehet tanulni, akár az én oldalamon Vámos Marcitól, Zalánki Gergőtől. Az elsődleges cél a fejlődés és hogy kihozzam magamból a maximumot és hogy megmutassam a szövetségi kapitánynak: nem véletlenül hívott be, lehet rám számítani. Aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

- Köszönöm.



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Jansik Szilárd áll a vlv kamerája előtt. A délelőtti edzés után vagyunk. Szervusz, Szili! Köszöntelek.

- Szervusz, üdvözlöm a vlv olvasóit!

- Mondd el, hogy ma mit csináltatok!

- Volt egy erősebb úszás, tegnap még kétszázaztunk, ma már százaztunk meg ötveneztünk, viszonylag kisebb pihenőkkel. Próbáljuk visszahozni az állóképességet, ami talán egy kicsit elment. Elég hosszú, fárasztó edzés volt, azért kitöltjük a két órát, most is kitöltöttük. 

- Volt egy nagyon pici taktika is már, kapunál, láttam. Mit gyakoroltatok?

- Így van, igen. Ugye, egyre többet taktikázunk, a jövő héten már Sibenikben kell kétkapuznunk a horvátokkal valamennyire azért addigra már össze kell raknunk a játékot, Nem mondom, hogy csúcsformában leszünk, de ilyen alapdolgokat..., tegnap este például szorost, zónát, tehát ilyen alapdolgokat csináltunk, most pedig próbáltuk a hátrányt összerakni, hogy minél jobban működjön. 

Kell még gyakorolni, hogy jobb legyen, de jobb is lesz.

- Nagyon jó szezonod volt, és nem sok pihenő. Milyen állapotban vagy?

- Tényleg nem volt sok pihenő, az biztos, így azért, a BL-nyolcas döntővel. A többieknek ez már a harmadik hét, nekünk még, lehet mondani, hogy másfeledik. 

Átállítottam magam fejben, talán az előző hét első pár napja még nehezebb volt, mert ott viszonylag kevés idő telt el a BL-nyolcas döntőhöz képest. Azt gondolom, hogy büszklk lehetünk, mert jól szerepeltünk, szép az az ezüstérem. Az arany nyilván szebb. de lehet, hogy ezt sem várták tőlünk, tallán mi sem magunktól.

- Szili, jó munkát kívánok, találkozunk még!

- Köszönöm.


vlv-képek a délelőtti edzésről
 a fotók az ismert okok miatt a kerítés külső oldaláról készültek

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A válogatott olimpiai felkészülésnek programja

Június 1. - Edzések kezdete a Margitszigeten,
Június 11. - Csatlakoztak az FTC játékosai a válogatotthoz
Június 23-27. - Edzőtábor a horvátországi Sibenikben
Június 29. - Július 1. - Edzések a Margitszigeten
Július 2-4. - BENU Kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország
Július 6-15. - Edzések a Margitszigeten
Július 16. - Indulás Japánba, Tochigibe