FACEBOOK

Parádésan kezdett a magyar csapat

Parádésan kezdett a magyar csapat
hozzászólás, 2007.03.21.

Parádésan kezdett Kemény Dénes csapata a 2007-es vb Új-Zéland csapata ellen. Az este során Molnár Tamás betegség miatt nem szállhatott vízbe, de a válogatott remekül vette az akadályokat. Biros Péter 4 gólt szerzett.

A mérkőzés nagyon jól indult, hiszen Kásás Tamás labdaszerzését hamarosan egy gól követte, mégpedig Kiss Gergely talált a kapuba. Egy új-zélandi kontra után ismét Kiss okozott néhány kellemetlen pillanatot Taitnak. David Broome centerből megkísérelt lövését Nagy Viktornak sikerült hárítania, amit Biros a másik oldalon egy találattal hálált meg. Ezzel a mérkőzés állása 3-0-ra változott. Peti következő kísérlete a kapu fölött hagyta el a játékteret, de búsulni nem volt okunk, hiszen nem sokkal később Kásás bejátszását Madaras váltotta gólra. Az ellenfélnek valahogy nem nagyon ment, hiszen vagy a kapus állt a labda útjába, vagy pedig a bírók. Kiss Gergely lövése előbb kipattant a blokkról, majd a következő támadásnál sikerült elhelyeznie a labdát az új-zélandi kapuban. A negyed végére – eredmény szempontjából – Claridge tett pontot, aki megszerezte csapata első találatát. Ezután még következett egy Madaras megmozdulás, ami után a labda ugyan átért a gólvonalon, de a bírók jobbnak látták, ha a találatot mégsem adják meg. Így a vége 5-1.

 

A második negyedben közel másfél percet kellett várni az első találatra, amelyet büntetőből Benedek Tibor szerzett. (Az ötméterest Kis Gábornak sikerült kiharcolnia). A hetedik gól Biros Péter nevéhez fűződött, aki meglepő könnyedséggel ejtette kapuba a labdát. 7-1. Nagy Viktor védését követően Fodor Rajmund is feliratkozott a góllövőlistára. Egy labdaszerzést követően Varga Dénes csillogtatta tehetségét és egy fantasztikus góllal szerzett kellemetlen perceket Carevic együttesének, majd Kis Gábor centertalálatával növelte előnyét a csapat. A negyedet egy nem mindennapi Szivós gól zárta. Marci Varga Dénes találatát juttatta be a léc alá. 11-1.

 A harmadik negyedet már mindkét csapat „új” kapussal kezdte meg. Kásásnak ismét sikerült elhoznia a labdát és Boros kiállítását kihasználva újabb gólt is tudott szerezni a csapatnak. Az új-zélandi góltalanságot Gracenek sikerült megtörnie, aki Varga Dénes ölkelő keze mellett lőtte kapunkba a labdát. A következő támadásnál Varga Dániel ellen ítélt büntetőt ismét Grace értékesítette. Ezzel 12-3-ra módosítva a mérkőzés állását. A következő gólra, kicsivel többet kellett várni. Ezt Varga Dániel lőtte, szintén 5 méteresből. Sok pontatlan lövés és elkapkodott helyzet után végül Kiss Gergely szerezte meg negyedik találatát ezzel pontot téve a negyed végére. 14-3.

A negyedik negyed Biros góllal indult, amit nem sokkal később Kis Gábor találata követett. Claridgenek sikerült megszereznie csapata negyedik gólját, amire Szivós egy újabb büntető kiharcolásával, Kásás pedig egy újabb góllal válaszolt. A következő gólnál ismét Marci került főszerepbe, így 18-4-ra módosítva a mérkőzés állását. A mérkőzés utolsó büntetőjét Grace értékesítette, ezzel megszerezve csapata ötödik, egyben utolsó találatát. Ezt még három magyar gól követte. Előbb Biros megúszásból, majd Szivós centerből lőtt 1-1-et. A mérkőzés végeredményét pedig Varga Dénes állította be. Madaras utolsó kísérlete ugyan elhalt a kapusban de szomorkodni nincs okunk, hiszen a végeredmény így is 21-5 lett.

Magyarország-Új-Zéland 21-5 (5-1, 6-0, 3-2, 7-2)
Gólszerzők:
Kiss G., Biros 4-4, Szívós 3, Kásás, Varga Dénes, Kis G. 2-2, Varga Dániel, Madaras, Benedek, Fodor 1-1, illetve Grace 3, Claridge 2.

 

Peti első gólja

Peti második gólja

Peti harmadik gólja

Peti negyedik gólja

 

Peti nyilatkozata a mérkőzés után:
Várható volt, hogy nyerünk, a lényeg inkább az volt, hogy mindenki essen át a tűzkeresztségen, minél többen lőjenek gólt, hogy megnyugodjon mindenki. Próbáltunk jól védekezni, minél kevesebb gólt kapni, Úgy érzem, hogy sikerült, de hát óhatatlanul is kienged az ember egy ilyen mérkőzésen, már nem úgy koncentrál a végén, mint az elején Összességében jól játszottunk - az ellenfélhez mérten.

 

Dorka