FACEBOOK

Teljes kerettel edz a válogatott! - a vlv helyszíni riportja

Teljes kerettel edz a válogatott! - a vlv helyszíni riportja
hozzászólás, 2021.06.10.

Csütörtökön este először edzett teljes létszámmal a tokiói olimpiára készülő magyar válogatott keret. Helyszíni riportunk Märcz Tamás, Pohl Zoltán és Manhercz Krisztián videónyilatkozatával:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Mint többször megírtuk, Märcz Tamás szövetségi kapitány 19 tagú keretének fradista játékosai a múlt héten még nem lehettek együtt társaikkal, hiszen az FTC a belgrádi BLF8-as tornán szerepelt.

Dumiék kaptak néhány nap pihenőt, s csütörtökön csatlakoztak a többiekhez, este mind a 19 játékos ott volt a vizes edzésen - de még más-más munkát végeztek.

A keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Riportunk - beleértve a fotókat is - az ismert okok miatt közterületen, a Széchy uszoda kerítésének külső oldalán készült. 


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Az első este, hogy teljes látszámban volt itt mindenki. Illetve kérdezem, hogy teljes létszámban? Mindenki itt volt?

- Szervusz, Sándor! Üdvözlöm a VLV olvasóit és nézőit. Teljes létszámban volt itt mindenki. Először tudtunk úgy dolgozni, hogy tényleg komplett volt a csapat. Délelőtt még vizsgálatok voltak a játékosoknak, most este viszont kezdtünk egy tornatermi edzéssel, illetve egy vízi edzés volt, egyelőre azért - követhetted is innen kívülről - nem teljesen együtt dolgozik a társaság., hanem a Ferencváros-játékosokat egy picit rávezetjük a munkára, a többiek azért már jóval előrébb tartanak. 

- Hogy láttad, milyen állapotban vannak a fradisták?

- Úgy látom, ahogy jöttek, hogy bár 3-4 nappal ezelőtt játszottak mérkőzést, nem esett le a fizikai formájuk, mentálisan picit majd még feljebb kell húzni magukat, hogy minél jobban bele tudjanak állni a munkába. De most nem is sanyargatjuk őket, majd a jövő héten lesz erre lehetőség.

- Ezt akartam kérdezni, hogy mennyi laufot adsz itt a társaságnak? Mikor kezdődik az igazán kemény munka?

- Munka az így is lesz, legfeljebb nem lesz nekik annyira intenzív. A többiek egyébként már sokkal keményebbet dolgoznak még a hét maradék részében is. Én azt gondolom, hogy a jövő hétnek a vége felé vagy a közepétől már remélem hogy egybe tudjuk húzni a társaságot úgy, hogy nagyjából hasonló intenzitással tudjunk dolgozni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést, és jó munkát!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)




Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz, Zoli! Köszöntelek a válogatott edzése után a Margitszigeten. Érdeklődöm, hogy mi van veled? A múlt héten sérülés miatt hiányoztál a BL Final8-ről, de úgy hallottam, hogy itt elkezdted az edzéseket. Kérlek, mondd el, mi történt veled? Hogy vagy? Hogy gyógyulsz?

- Köszönöm szépen, már jól vagyok. A bajnoki bronzmérkőzés után jött elő sajnos egy régi hátsérülésem, ami miatt nem tudtam elutazni a csapattal Belgrádba se, így a Final8-et kihagytam, de nagyon jól alakul a helyzet, hiszen egy hosszú pihenés és gyógyszerezés után el tudtam kezdeni a gyógytornát. És most ott tartok, hogy igazából tudom az érkező fradistákkal együtt kezdeni a hetet a válogatottal. 

- Találkoztunk Belgrádban a döntőn. Hogy tetszett az a meccs, és hogy vélekedsz a csapat három napjáról?

- Mindenképpen azt gondolom, hogy nagyon nagy dolog az, amit elértek. Nagyon szép az ezüstérem. Úgy láttam, hogy elfáradtak a srácok, hiszen előtte az elődöntőben hatalmasat küzdöttek, nagyon fárasztó mérkőzés volt a Brescia elleni. És talán a döntő második félidejében látszódott, hogy elfáradtak. Nagyon sokat számított az is, hogy egy emberrel kevesebben voltak. 

- Térjünk vissza a válogatotthoz. Teljes értékű munkát végzel?

- Igen.

Milyen az itteni munka? Mert már van tapasztalatod, több napot itt voltál. 

- Igen, én kedden csatlakoztam, ugye, hozzájuk. Két napot még rávezetően edzettem. Szép fokozatosan állok bele a terhelésbe. És igazából még ez a hét is erről szól nekem ugyanúgy, mint a most érkezőknek. Úgyhogy még egy rávezető hét, abszolút és utána kezdjük a keményebb munkát. 

- Az olimpiával kapcsolatban, a csapatba kerüléssel és az olimpiai szerepléssel kapcsolatban milyen gondolataid vannak?

- Hát..., ez volt ugye az álmom, amikor elkezdtem vízilabdázni. Ezért kezdtem el igazából, hogy egyszer olimpián játszhassak illetve nyilván: olimpiai bajnok legyek. Úgyhogy régóta a fejemben van és mindenképp ott szeretnék lenni a keretben. 

- Köszönöm szépen, jó munkát!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Köszöntelek a válogatott edzése után, a Margitszigeten! Érdeklődöm, hogy milyen volt - nemcsak ez a mai edzés, ami már teljes létszámmal ment, hanem az egész múlt hét, hiszen ti 11-en edzettetek itt végig. Milyen volt a hangulat, milyen volt a munka? Mesélj egy kicsit!

- A lényegi része, igen, az most fog elkezdődni, amikor a csapat egésze együtt tud edzeni. Eddig úgymond, felkészítő munkát végeztünk, ami a fizikális dolgokról szólt, már csak azért is, mert 12-en voltunk két kapussal, tehát sok taktikát azért nem tudtunk gyakorolni - nem is gondolom, hogy ez szükséges lett volna.

A hangulatra sosem volt panasz, szerintem nem is lesz most sem, de amivel kezdtem: a munka lényegi része, hogy ebből a 19 emberből egy csapat legyen és majd abból kikerüljön az utazók köre, az most kezdődik.

- Mennyit tudtál pihenni a bajnokság, az utolsó meccs után?

- Szerintem relatíve sokat, majdnem másfél hetet, 9-10 napot. Már nagyon vártam hogy elkezdődjön ez az egész. Amilyen szezon volt... és erre már utaltak is páran, mi például az OSC-vel majdnem 12 hónapot edzettünk egyben, ami mind fizikálisan, mint mentálisan nagyon fárasztó volt, De hát ez legyen a legnagyobb problémánk, hogy egy olimpiára kell készülni...

- Jó munkát kívánok a továbbiakra, találkozunk!

- Köszönöm szépen.